PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122470
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

... i Dynia ;)
T:42 Poprzedni (41): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2404005

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mam zaznaczony :)
Pisałam już tutaj, miałam oglądać po książce i filmie, ale tak się zbierałam, tak się zbierałam, że aż w końcu za bardzo rozwlekło mi się w czasie i "za późno" mi było, więc odpuściłam... :D
Jak już przyjdzie czas na Kinga u mnie to zaliczę wtedy cały pakiet "Torrance'owy" - filmy, książki Lśnienie i Doktor Sen :D fajnie by było jakby też coś nakręcili do tego, ale z drugiej strony odwlecze mi się z czekaniem... chociaż...?Na razie King nie jest nawet w namacalnej przyszłości, więc może zdążą nakręcić :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja teraz czytam właśnie, bo Doktor sen leży i czeka ;D
Ja nie muszę (i nie umiem) czekać, także luuuz ;P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mieć też już mam, ale na razie stoi, pachnie i ładnie wygląda :D :D :D
Cała ja :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No tak... ;D
Nie wiem czy bardziej mnie przerażasz czy bardziej Cię podziwiam za wytrzymałość xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To, że na cos czekam to nic. I tak nie obejrzę wszystkiego na raz :D Ale moje listy mnie przerażają...
Uciekam już. Dobranoc :* (jak ktoś tu jest ukryty i to czyta to też :p)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dobranoc ;)
No to teraz się już biorę za odcinek na poważnie. Już powinnam TVD kończyć, a jestem na 15 minucie ;P

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Do odcinkowego już nie zaglądam, ale napiszę Ci tutaj, bo może Cię to interesuje ;) Same oglądamy, to trzeba się trzymać razem :D No i Malaga... (pamiętam! ;) )

Kurcze, odcinek całkiem całkiem. Ta scena między Eleną i "nową czarownicą" super. ogółem Nina w końcu coś fajnego pokazała ;)
Steroline wyjątkowo mnie nie wnerwiało, a nawet fajne sceny mieli i Caroline też mniej wkurzająca niż zwykle. Gdybym była w stanie zapomnieć wszystko co do tej pory robiła, to może bym ją taką nawet lubiła ;)
Tylko ten koniec niepotrzebny ;/ No i ta "wycieczka" Enza i Caro mnie martwi ;/
Jak "dobrze" pójdzie to Caroline pójdzie na rekord i zaliczy w tym sezonie "łóżkowego hat-trick'a"
Tyler, Klaus i teraz pytanie tylko czy Enzo czy Stefan, bo któregoś na pewno musi zaliczyć xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No Elena właśnie w tym odcinku fajnie wypadła jeżeli chodzi o zagranie, z czarownicą, na barze, ze Stefanem w hotelu, ogólne te majaki, naprawdę świetnie to wypadło, ale ta końcówka przekreśliła wszystko...znowu...
A mnie jakoś nie martwi :p Może fajny duet - w miarę - stworzą, bo na razie to się nie zapowiada, ale kto się czubi... :p
No Stefana to raczej nie...błagam!nie! :D A Enzo to jw, na razie nawet nie ma żadnego punktu zaczepienia, żeby coś takiego mogło się zdarzyć, chyba, że zgapią z "Originalsów" scenę Cami i Marcela :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

E tam nie ma punktu zaczepienia... Przecież były już małe iskierki przy "Damon mówił, że lubisz akcent" ;D
Niby taka zgryźliwość, ale wystarczy kilka wspólnych godzin w samochodzie i może coś się wydarzyć.
Plus Caro ma szczęście do facetów z przeszłością, którymi trzeba się opiekować i "widzieć w nich dobro", jak to jej Tyler ostatnio powiedział.
Także ja tam nie widzę konieczności wystąpienia alkoholu.

Ale jak mam być szczera, to chyba prędzej dadzą Steroline (też strasznie nie chcę, ale co zrobić :/), bo muszą odbudować trochę reputację Caroline. Nie mogą jej dać w tym sezonie kolejnego "wątpliwego" wyboru. Już Klaus był za dużym ryzykiem i to pokazało ją w złym świetle jako hipokrytkę. Nawet fani Klaroline muszą to z bólem przyznać. No chyba, że sami są hipokrytami :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ciekawe czy zobaczymy ich podróż czy będzie przeskok do "są już na miejscu" i wtedy ewentualny już rozwój relacji? :)
W sumie tak teraz się zastanawiam i w sumie chyba bym nie sprzeciwiała się bardzo przeciwko sparowaniu tej dwójki :D Ale tak na "związek" a nie "w sam raz na jeden raz" :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

W sumie też bym nie miała nic przeciwko gdyby zachowano przy tym zdrowy rozsądek i Enzo nie stał by się nagle amatorem poezji, malarstwa, ręcznego tkania dywanów czy florystyki.
Ale to jest TVD, stąd mam obawy i bierze mnie na wymioty jak o tym pomyślę...

Może by Caro taki związek też trochę w głowie poukładał? Chociaż przez ostatnie dwa odcinki zachowuje się trochę mądrzej, jakoś mniej infantylnie. Taką to nawet ją toleruję ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Haha, no dokładnie :D
Ale Caro jest taka pozytywnie roztrzepana i pier.dolnięta właśnie :D wg mnie :) Nudny i spokojny związek odpada, ale niech będzie miał ręce i nogi :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wiesz co... ja mam po prostu problem z postrzeganiem takich dziewczyn, bo nigdy nie wiem na ile to jest takie prawdziwe roztrzepanie, a nie ile taka kokieteria i zabawa w "och jej, jestem tak głupiutka i słodziutka", a tego to ja po prostu nie znoszę :D I Caro własnie odbieram przez pryzmat tego drugiego.

Jeszcze SPN teraz i jestem z bieżącymi na czysto ;)
Są jakieś plusy z bycia w totalnej rozsypce xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dla mnie Caro jest tą pierwszą, bo umie być i pusta, ale w pozytywnym sensie i mądra (tak, tak), wie kiedy schować a kiedy pokazać pazurka :p
Drugi typ to dla mnie te wszystkie dziewczyny z amerykańskich filmów, które mają miano "królowej szkoły" a ich chlopak jest kapitanem drużyny sportowej :D One są właśnie takie "och jej, zobacz na moją bluzkę" "czy moje proste włosy są wystarczająco proste??" Ów królewna łamie paznokieć a wszystkie jej psiapsiółki piszczą "aaa!!" To jest żal... :D
Caro fakt, bardzo przykłada uwagę do koloru balonów czy czcionki na zaproszeniach, ale umie wszystko sobie rozgraniczyć :p

To później kończ resztę zaległości :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie, nie... to co Ty Anulka opisałaś to 3 typ ;P Laski które są głupie i puste, bo są głupie i puste ;D
Caro (przynajmniej dla mnie), to dziewczyna, która nie musiałaby się wcale zachowywać w tak głupi sposób, ale z jakichś niepojętych dla mnie powodów mimo wszystko to robi. Tak jakby udawała, że jest głupsza niż jest, po to, żeby wszyscy wokół mieli ją za "słodką Caroline", gdy w istocie nie różni się niczym od innych osób, popełnia takie same błędy jak inni, a mimo to wszyscy uważają ją za lepszą.

Wiesz ile tego jest? W życiu.
Oglądam SPN i spadam się brać za coś pożytecznego, może jednak dam radę coś dzisiaj jeszcze zrobić ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To dla mnie 1 - normalne, spokojne dziewczyny, 2 - normalne, ale roztrzepane, Caro, 3 - mój opis :D
Nie umiem rozgryźć Twojego podziału :D
Nie mówię, że wszystko, już, teraz, dzisiaj :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Już nie ważne ;D

Slutty_Pumpkin

ej,wklejałyście te foty w avki? ;p bo mnie nie było ;)
niech ktoś mnie zmotywuje do nauki proszęę;)

maIinowa

Co?? ;D
Oglądam Spartakusa, 2 odcinki mi zostały z 1 sezonu ;P

Malaga_13

whaaat?:D

maIinowa

No co? ;P
Teraz jestem na 4 odcinku Bogów Areny ;D

Malaga_13

looooosie ...
ja nie mam absolutnie na nic czasu..nawet nie mam kiedy wiadomosci obejrzec :(

maIinowa

;D
Sama chciałaś zacząć ;P

Malaga_13

no wiem,wiem,na szczęście juz mam weekend ;)

maIinowa

To co, zabierasz się za oglądanie? ;P

Malaga_13

tak,sciągam na pendrive i oglądam na tv :) jeszcze dziś się postaram :)

maIinowa

A od którego momentu zaczynasz? Czy od początku?

Malaga_13

tak,zacznę od początku.Już mam plan,bo te odcinki już tak pobieżnie widziałam,więc w tym samym czasie będę robić notatki i oglądać ;)

maIinowa

Mam nadzieję, że zaczynasz od Krew i Piach ;)

Malaga_13

oczywiście ;)

maIinowa

To dobrze ;)
Ja dzisiaj skończę Bogów Areny ;D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nie wklejałyśmy :p

anulka88

kiedy wklejamy?:P

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nie wiem, trzeba się dogadać, ale żeby wszystkie się zgodziły... :p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://vampirediaries.pl/15045-zwiastun-lets-be-cops-nowego-filmu-z-nina-dobrev rozśmieszył mnie ten zwiastun :D Myslałam, że jej rola ograniczy się do kelnerki a tu... prawie krzyknęłam pod koniec do monitoru "Nina"!! :D

anulka88

Zapowiada się całkiem dobra komedia ;) Już polubiłam tych "policjantów" ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Mnie mało, która komedia naprawdę śmieszy a tu buzia się roześmiała kilka razy :D Ogólnie Wayans'i są nieźli :D

anulka88

http://www.filmweb.pl/film/Agenci+bardzo+specjalni-2004-114295 tu są zajebiści ;D
Uwielbiam ten film ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Aaa!! Ja też!! :D :D :D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

http://www.filmweb.pl/news/Bracia+Wayans+szukaj%C4%85+ch%C4%99tnych+na+%22Agent% C3%B3w+bardzo+specjalnych+2%22-97108 szkoda, że cisza... :/

anulka88

Nawet nie wiedziałam o tym ;)
Szkoda właśnie.

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Akurat czytałam wtedy tego newsa i nawet komentarz zostawiłam :D Pamiętam jak się ucieszyłam, ale jak widać na razie na tym się zakończyło... Ale może wrócą do tematu...
A ten murzyn śpiewający w aucie...ooomaaaammmooo :D :D :D

anulka88

http://www.youtube.com/watch?v=12wq-tzppHg ;DD

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

:D :D :D

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

O mamo, zapomniałam o tym całkiem :D Ten film jest tak bardzo głupi, ale jest kilka momentów na których wręcz umieram ze śmiechu :D

http://youtu.be/KoB0yLcywdo
i to niemalże kultowe http://youtu.be/xufGAX3AJo4

xD

Kejt__

http://www.youtube.com/watch?v=vlnHtTwPzRk ;DD

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

it's not just a bag it's prada <3

Kejt__

Mam ochotę obejrzeć jeszcze raz cały film ;D

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Ja teraz też :P

Kejt__

a Ty co tam teraz oglądasz? ;) orphan czy orange?:)