PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122470
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

... i Dynia ;)
T:42 Poprzedni (41): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2404005

anulka88

Ma zamiar oglądać, od początku i spróbować mnie dogonić ;P
Raczej mi się nie uda do końca tygodnia, nie ma bata ;D
Dzisiaj może jeszcze kilka odc, w sobotę już nie bardzo, a w niedzielę jadę na wycieczkę, także cały dzień poza domem ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Slutty idę się ogarnąć i włączam ostatni odcinek 1 sezonu :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja się nadal strasznie czuję, więc pewnie w nocy nie będę spać tylko skończę Dextera.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jak znajdę czas to nadgonię, spoko ;)

Slutty_Pumpkin

o jakim serialu mowicie?:)

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

Rodzina Soprano ;)

Slutty_Pumpkin

o kurde,Ania nowy serial zaczęła ;)

fajnie,fajnie,pooglądajcie coś za mnie bo jestem jakieś dwiescie lat za murzynami ;)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

A co w tym dziwnego? :D
Na bieżąco jesteś z "Na dobre i na złe"? :))

anulka88

nie wiem;D
jestem na bieżąco,oglądałam wczoraj,kurde,Wiki mnie trochę z tymi fochami wkurza na Adama.Falkowicz to jest jednak gnojek bezwzględny,nie chce żeby się kręcił koło Wiktorii.Szkoda,że Hany nie było,lubię ją i Piotra.

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Bardzo zmienna się zrobiła, chyba ten szpital zapala jej lampkę w głowie, bo pokój i auto już nie są dla niej problemem i przeszkodą :D
Falkowicz już mnie zaczyna znowu męczyć i drażnić a...zdążyłam go polubić :))
Hana ostatnio też coś się psuje... Lubię ją, ale to dziecko ją wykończy...
A co sądzisz o Konicy i Klaudi?? o matko! ja oszalałam :D Po prostu od kilku odcinków strasznie im kibicuję a po wczorajszym to normalnie...pomyślę i gęba mi się cieszy :D

anulka88

Konica jaki party man ;D nie mogłam ze śmiechu jak wywijał na parkiecie ;D W sumie z Klaudią...czemu by nie,chociaż teraz jak Marta chce mu dzieci odebrać to nie wiem czy będzie mu się chciało romansować.. ale zobaczymy;D

Ta laska Falkowicza mnie niesamowicie wnerwia,mogła się spalić tam w tym budynku ;D
Jak myślisz,Wiki przeniesie się do tego szpitala w Gorzowie?

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Uwielbiam go, Klaudii na poczatku barrrdzo nie lubiłam, teraz jest świetna :) A jak za nim wzdycha do Oli np. :D No genialnie to się rozwija, genialnie :))
Nie podoba mi się to jak rozstali się Martą jako z postacią i jak ją teraz przedstawiają, Marta przecież nie była taka a robią teraz z niej zołze... Już by zostawili te dzieci, bo i on będą się kłócić o dzieci, Latoszki też i zrobi się "Sad rodzinny" :D :D :D
Kinga... irytująca fakt, razem ze swoim tatusiem...
Mam nadzieję, że nie... Ten Tomasz się trochę kręcił koło niej, ale mamnadzieję, że nic z tego nie będzie... W następnym odcinku ma się pojawić, więc coś swięcej się może wyjaśni co z tym Gorzowem itp. :)

anulka88

Klaudii też nie lubiłam,cholernie mnie irytowała,taka pani wszystkowiedząca;D ale teraz no,toleruję już ją,oby jakoś fajnie z Konicą poprowadzili ten wątek.
Mam nadzieje,że się Lena z Witkiem zejdą,lubię ich razem,chociaż mógłby się Latoszek trochę na Lenie odegrać ;]
SPOILER NIE CZYTAJ JAK NIE CHCESZ!!!!!

Wiki pojedzie własnie z tym Tomaszem do Gorzowa i będa mieć wypadek;D Wiki jeszcze jakaś truciznę wypije czy coś..mógłby jej Adam usta usta zrobić:D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nie czytam, nie czytam, nie czytam, uciekam wzrokiem, uciekam, sialalala, przepchnać to przepchnąć :D :D :D

W ogóle ciekawi mnie jeszcze to jak kiedyś rozmawiała z Olą i powiedziała jej, że jak usunie to będzie najgorsze co może zrobić, będzie żałować, że ona wie co mówi... Mam nadzieję, że to się nigdzie nie zgubi i nie umknie, że wrócą do tego :) Może właśnie przy jego dzieciach jakoś to wyjaśni, otworzy się a później mogliby sobie uwić razem swoje gniazdko miłosci :D :)) Dobra kończę swoje fantazje, nienormalna jestem :D
Swoją drogą w tym odcinku jak została tą opiekunką, jej mina jak się o tym dowiaduje :D A później w nocy jak Konica wchodzi do pokoju a ona się zrywa i strzela do niego z pistoletu zabawki z flipsowymrogiem na czole - prawie się popłakałam :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Obejrzałam HoD ;) Ale fajny odcinek był :D

Lemon is the new black <3 Ona jest po prostu nieziemska :D Wyglądała przepięknie i w ogóle jest numerem jeden, ona i Lemoniada to teraz najlepsze rzeczy w tym serialu.
Polubiłam Joela xD

I rozpieprzają mnie z tym golfem już naprawdę :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja Joela od początku lubiłam ;)

Wade się trochę wyrobił, ale nadal nie pojmuję tej fascynacji Zade'em.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Zasnęliśmy na odcinku, do powtórki musi być :D Hahah :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A ja zaraz Dextera skończę ;)
Także czasem lepiej odpuścić ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ale proszę Cię... Nie było późno... Wczoraj tak samo, powtórzyłam finał i włączyłam 2x01, połowa odcinka a mi się oczy kleją :D :o Skończyłam było po 21, więc błagam... :D Ten serial działa na mnie usypiająco :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://vampirediaries.pl/15071-spoilery-kto-nie-przezyje-finalu-jak-przebiega-po droz-caroline-i-stefana ojjj...

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Od kiedy to wampirom jest zimno xD?

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Oj Kejt... No nie jest... :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Nawet jak już zapowiadają coś miłego to poziom bullshitu musi być wyrównany, co za serial :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Hahaha, nie mogę :D Twórcy już nawet nie wiedzą o czym serial piszą xD Niedługo Stefan zacznie się bać, że wpadnie pod samochód :D
I tak w ogóle to... oni poważnie zniszczyli i uśmiercili Kath a teraz jeszcze chcą zrealizować Steroline? A ja tak lubiłam kiedyś ten serial.. ;d

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Chcą, żebym wróciła do oglądania, zależy im na mnie. xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Ah, no tak. Ty shipujesz Steroline! Ughhhh xD To miłego oglądania w takim razie :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Musieliby im zafundować naprawdę niezły romans, żebym jeszcze ten serial włączyła chociaż tak randomowo na jeden odcinek :P

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Mnie już chyba nic nie przekona ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Chyba tylko dla Malagi... :p http://www.showtv. pl/czy-final-4-sezonu-quot-twd-quot-zaszokuje-fanow-.html

anulka88

Ja już naczytałam się wielu przypuszczeń na temat finału i coraz bardziej nie mogę się doczekać, ale jednocześnie się boję ;D Teraz jeszcze to ;)
Będzie miazga ;D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Tonight's The Night...

Skończę dziś Dextera ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jestem ciekawa Twojej reakcji na finał. Mi się niestety nie bardzo podobał..

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

W sumie to brak reakcji. Trochę się śmiałam ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Na czym? Ja przyznam, że się nawet popłakałam, ale zupełnie mi się ten finał nie podobał. Jak zresztą większość ostatniego sezonu xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A no na sam koniec się parę razy zaśmiałam.
Nie wiem... Pomysł głupi nie był, ale wykonanie to już inna bajka. Dla mnie ostatnie 2 sezony to porażka. 7 był chyba jeszcze mniej strawny dla mnie.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mi się najmniej ostatni podobał. Już dosyć dawno to widziałam, ale dużo beznadziejnych wątków było i generalnie nudnie i naciągnie ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Jak dla mnie własnie nie było w nim żadnego w sumie wątku. Akcja stanęła, nic się nie działo właściwie, a Debra zmieniała zdanie co do Dextera jakby miała 10 lat. No i PTSD też można wyleczyć w trakcie jednej rozmowy chyba. Niesamowitość xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Taaaa, twórcy przesadzili i to porządnie :D A Debrę akurat poniekąd rozumiałam. Ciężko mi sobie nawet wyobrazić co człowiek może czuć jak się dowiaduje, że jego bliski to taki a'la psychopata (bo w przypadku Dexa to już naprawdę ciężko stwierdzić. Jednak obstaję przy opcji, że winę niejako ponoszą jego ojciec z tą całą.. Vogel? xD) i seryjny morderca zabijający innych morderców. Może bym sobie w głowę strzeliła albo wyjechała za granicę... nie jestem pewna XD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie o tym mówię. Po prostu uważam, że jej reakcje nie były w ogóle naturalne. Za szybko przeszła od "fu.ck off I don't wanna see you" do "Morgans tradition - steaks and bear" Ile to trwało? Dwa odcinki? Jedna próba zabicia go, a potem nagła zmiana o 180st? Rozumiem, że zmieniła zdanie co do zabicia go, ale takie szybkie odbudowanie więzi? Po co to było skoro planowali takie coś zrobić z Debrą. Mogli to inaczej rozegrać. Już samobójstwo by było logiczniejsze niż taki głupi zbieg okoliczności, że umiera gdy wszystko jest na dobrej drodze ;/

Też bym raczej wyjechała. Ale pewnie najpierw bym go wydała mimo wszystko. Chyba nie jestem zdolna do miłości, która jest w stanie przyjąć wszystko.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja wiem czy to niezdolność? Inaczej bym to ujęła. Dla mnie taka miłość jest chora i toksyczna, bo niektórych rzeczy się po prostu nie powinno akceptować. Podobno rodzicielska jest bezwarunkowa, ale w tej kwestii się nie wypowiem, bo dzieci nie mam xd

Wiesz, nie pamiętam już jak to tam było, ale to co piszesz faktycznie było tragicznie poprowadzone. Zupełnie nielogiczne i nieprzemyślane.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Sama nie wiem. Ja mam dosyć radykalne spojrzenie na wiele kwestii i chyba jednak powinnam siedzieć cicho po prostu ;D

No szkoda, parę rzeczy by w sumie poprawić i serial mógłby być naprawdę świetny, ale według mnie niestety główne założenie było w nim złe.

Uciekam spać, bo muszę w końcu odespać. 18 odcinków w 2 dni... xD
Dobranoc ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jakich kwestii? :D

Zgadzam się. Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Myślałam, że to taki żarcik xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw