Błąd nie był w pisowni, tylko to był poważny błąd gramatyczny.
I po zastanowieniu, dochodzę do wniosku, że to rzeczywiście mógł być czyjś wymysł, a nie tylko ktoś kompletnie nieumiejący poprawnie posługiwać się angielskim. A dlaczego?
1. Było wiadomo, że wilkołaki wrócą przed końcem sezonu i że będzie kolejna pełnia. Czyli wzrasta prawdopodobieństwo tego, że wilkołaki napatoczą się w wilczej formie na wampira. A kto jest najbardziej aktywny we wszelkich walkach z wrogami? Damon. Ktoś po prostu dobrze wydedukował, że coś takiego może się zdarzyć i dobrze obstawił postać.
2. To miał być spoiler dotyczący finału, tak? Chyba że coś pochrzaniłam. A od finału dzieli nas jeszcze jeden odcinek, więc nie do końca się to pokrywa.
3. Stefek miał wyruszyć na poszukiwanie leku. Ale wygląda na to, że Stefcio będzie w obu odcinkach, czyli nigdzie się nie wybiera.
Oczywiście, mogę się mylić. Okaże się, jak zobaczymy dalszy ciąg historii ugryzienia Damona.
no nie do konca filalu tylko ostatnich odcinkow. Wszystko sie zgadza, nie szukajcie znowu dziury w calym. Faktem jest ze Damon umiera.... a co bedzie dalej, trzeba czekac.
Myślę, że duże znaczenie może mieć fakt, że Tyler nie był do końca przemieniony. A poza tym skąd wiemy czy Jules nie okłamała wtedy Damona i tak naprawdę lekarstwo istnieje?
no wiesz on od podszewki musi znać plusy i minusy wilkołactwa, może więc i zna lek na to. może to być krew Klausa kto wie...
Może Damon się nie pochwali że ręka mu usycha i dopiero w finałowym odcinku oderwą się wszyscy od ratowania Eleny i zauważą, że Damon już widzi krasnoludki i coś z nim jest nie tak?
No tak wszyscy Elena, Elena, a że Damona dopadł Mały Głód nikt nie dostrzega i ona ma jeszcze czelność mówić, że Danon jest egoistą.
On nie powie nikomu, będzie latał za Eleną i ją ratował. Po co ma kogoś martwic jak jest przekonany, że dla niego ratunku nie ma? Jak im się przewróci to się zczają dopiero że coś nie tak jest. I wtedy może w końcu Elena go pocałuje a nie powiem dobranoc Damon:/
Dzisiaj Damon był trochę egoistyczny z tym nakarmieniem Eleny swoją krwią. Ale on tak robi, najpierw działa a potem myśli. Sam doszedł do wniosku, że jednak źle zrobił i chciał to odkręcic.
Co to był za odcinek!? Wiele się pokomplikowało i jestem ciekawa jak scenarzyści z tego wybrną. Dobrze, że mam Bonnie ona może tylko uratować sytuację.... Jestem przerażona tym co się działo. Szczęści że na wilkołak nie jest potrzebny w rytualne, ale niem wiem jak się skończy ta przygoda z Mattem i Caroline. Damon nie może umrzeć i scenarzyści dobrze o tym wiedzą.
Podejrzewam, że sezon 2 zakończy się śmiercią któregoś z głównych bohaterów de facto okaże się w sezonie 3, że w cale nie umarł (podejrzewam Stefana) a co do niego to trzymamy kciuki za jakiś niesamowity plan, który wyciągnie Elene i jej ciotkę. Jenna i wampir! To przesada, już tu przesadzili, czy każdy musi być tym wampirem, jeszcze brakuje Matta i Jeremiego... To mi się zdecydowanie nie podoba. Czekamy teraz z niecierpliwością na kolejny odcinek!
wilkolak jest potrzebny w rytuale. jest nim jules.
ja sadze, ze umierac w finalowym odcinku bedzie ugryziony damon. glupota by bylo jeszcze usmiercac do tego wszystkiego stefana.
Oczywiście, że jest potrzebny, ale chodzi o to, że to nie jest Tyler :-) Jeśli Damon będzie umierać od ugryzienia to jak go przywrócą w nowym sezonie? TVD bez Damona jest niemożliwe. Było by to trudne, ja myślę, że oni odwracają naszą uwagę i to Stefan się jakoś poświęci....
Byleby tylko nie wpadli na przemianę Damona w kucyka Pony, bo to jest zarezerwowane dla Stefka. Damonowi byłoby brzydko w różowym.
stefek powroci jako kucyk pony, damon jako wypchana kukla. czym tu sie martwic? serial nabierze nowego wymiaru :D
A Elena uzna, że nie gustuje w kucykach ani kukłach i przerzuci się na Katherine xD
To byłaby bardzo ciekawa kontynuacja xD
to bedzie nowa fascynujaca historia ;) elena przemierzajaca na stefku (kucyku pony) swiat oczywiscie razem z kuklo-damonem :D
O :-P hahahahaha im dłużej nas wszystkich razem czytam tym bardziej się zastanawiam co my wzieliśmy :-P bo musiał być to niezły towar :-PPP hahahahahahahaha
bzdury, damon nie umrze. równie dobrze w odcinku finałowym stefan mógłby popełnić samobójstwo, bonnie przestałaby smarać krwią podczas rozpalania ogniska, a katherine zrozumiałaby, że popełniła błąd będąc tak samolubna i przygarnęłaby bo siebie głodne i spragnione sieroty
a to później. gdy będzie miała 800 lat stwierdzi, że to żałosne i powróci to starego tryby życia
Dobra moi drodzy, komu w drogę temu trampki, ja spadam na dyżur, życzcie mi powodzenia. I'll be back jutro. Miłej nocy wszystkim życzę.
AAAA STEFAN DO ODSTRZAŁU!!! no i znowu mnie Stefek w tym odcinku wkurzył - co za dwulicowy typ - najpierw czule scenki z Eleną, rozumiem Cie, szanuje Twoją decyzje, idz sobie z Klausem tak tak oczywiscie jak tylko masz na to ochotę, Damon jest zly i niedobry bo chce Cie ratowac itd - a potem???? - jak tylko Elena zniknela z pola widzenia dzwoni do Damona i "bracie ratuj" i oczywiscie Damon ma odwalic czarną robote a potem chwala będzie na wieki Stefanowi i tak. mógłby go jakis wilkołak porządnie udziabać w ten glupi łeb. ale sie zdenerwowałam :)
no ale tak poza tym to odcinek pełen niespodzianek :) Biedny Damon mam nadzieje ze jakos go z tego wyleczą bo co to za sens ogladac to bez niego - tylko mizianie Stefka z Eleną przez nastepne sto sezonów bleeeehhhh. Biedna Jenna mam nadzieje ze nie zginie no ale chyba nie ma wiekszego wyboru. nie moge sie doczekać nastepnego odcinka - ciekawe co kombinuje Elajża no i co zrobi Katerine bo na pewno cos ciekawego uknuje :))
Co do Stefka - zgadzam się totalnie. Jeszcze nigdy mnie tak nie wkurzył, jak w tym odcinku. Najpierw leje biednego Damonka, opieprza go za wszystko, a potem "Ratunku, braciszku kochany, trzeba coś zrobić, a ja przecież d*py nie ruszę". No, ludzie -.-'
Tyle dobrego ahahahahaha;) i jeszcze może ta"głupia" Elena coś sowie w końcu uświadomi jak D będzie konał ;)
Niby dobrze a źle :/