PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127570
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Odcinek ; O

ocenił(a) serial na 10

Wybaczcie wszelkie błędy i nie gramatykę,ale na naszych oczach tworzy się historia.
Otóż jest oficjalnie potwierdzany odcinek o Doris.
Zwie się :
"The Penguin Who Loved Me"
Cudny tytuł na tłumacznie
"Pingwin,który mnie kochał"
Shooley powiedział,że będzie w nim Doris,ale dopiero go kończą.
Ale mi to nie przeszkadza.
Ważne,że jest!
Teraz wszystko się zmieni ;D
Taaaaaaak! ; )
Dobra,ogarniam i podaję link to stronki ;
http://penguinshq.forumotion.com/t1258-the-penguin-who-loved-me
TEŻ SIĘ CIESZYCIE?
TAK JAK JA?!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ;D

użytkownik usunięty
ywogerezs

Nie sądzę. Bulgot i Doris to raczej nie jest rodzeństwo. Może są w jakiś sposób ze sobą spokrewnieni (A to, że kiedyś się już spotkali jest prawie pewne... w mojej głowie.), ale rodzeństwo? Nieeee...

A Manfreddi i Johnson nie żyją, więc ich pojawienie się byłoby naprawdę zaskakujące.

ocenił(a) serial na 10

to jasne że nie żyją ale chodziło mi o to że zostaną pokazani jak naprawdę zgineli..

ocenił(a) serial na 8
ywogerezs

Właściwie to nie jest jasne. Nie wiadomo jak i czy w ogóle zginęli. ;)

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Schooley nie pisał na Twitterze kiedy będzie premiera?

użytkownik usunięty
Merkura

Ja tam jednak wolałbym, żeby nie żyli. Choć na 90% oni żyją.

ocenił(a) serial na 8

Hm, ja tam wolę, żeby jednak żyli.

użytkownik usunięty
Merkura

W końcu jesteś moim przeciwieństwem, czyż nie?

ocenił(a) serial na 8

No oczywiście. ;)

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe jak oni wyglądają.

użytkownik usunięty
Angela1997

Extra

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

macie jakieś spekulacje o czym może być ten pełnomotrażowy Madagaskar? ma tam być Bulgot?:)

ocenił(a) serial na 8
ywogerezs

Nic nie wiadomo.

użytkownik usunięty
ywogerezs

Przypuszczam, że Bulgot się pojawi i będzie głównym czarnym charakterem. A tak bym nie chciał.

ocenił(a) serial na 10

A ja wręcz przeciwnie. Bulgot jest o wiele wartościowszą postacią niż dajmy na to, król Julian. Jeśli film będzie z nim, na pewno będzie świetny!

ywogerezs

Zgadzam się z tym i również liczę na to że Bulgot sie pojawi :)

użytkownik usunięty
ywogerezs

Aleee... Źle mnie zrozumiałeś/aś. CHCĘ, aby Bulgot był w filmie, ale nie chcę, by był głównym czarnym charakterem. Jak mógłbym nie chcieć występowania jednej z moich ulubionych postaci?

ocenił(a) serial na 10

Więc chcesz żeby Bulgot sie nawrócił?? Wtedy straci cały swój urok..

użytkownik usunięty
ywogerezs

Kolejny raz źle mnie zrozumiałeś/aś. Nie chcę "nawrócenia" Bulgota. Chcę jedynie tego, aby nie był głównym czarnym charakterem. Może być np. anty-bohaterem.

Uwielbiam Anty-Bohaterów. ;)

ocenił(a) serial na 10

Okej.. sprecyzuj kim jest anty-bohater

ocenił(a) serial na 8

Przepraszam, że jestem mało kumata, ale kto to jest anty-bohater? Kim on jest? :P

użytkownik usunięty
Merkura

Cytując ciotkę wikipedię: "W literaturze i filmie, antybohater jest fikcyjną postacią posiadającą niektóre cechy bohatera. Robi czasem rzeczy heroiczne, jednak sposób, w jaki to robi lub jego intencje, niekoniecznie muszą być heroiczne. Takie postacie są najczęściej neutralne, mają ostry temperament i są twarde na zewnątrz, jednak "miękkie" w środku. Alternatywnie, antybohater to postać, która nie posiada żadnych cech heroicznych albo posiada je w bardzo ograniczonym stopniu (np. fajtłapa, nieudacznik, leń, tchórz)."

użytkownik usunięty

Np. może być to postać, która przez większość utworu jest wrogiem protagonisty, a pod koniec np. poświęca za niego życie czy coś w tym stylu. Albo przykładem może być również jakaś postać, która jest złodziejem, ale pomaga głównym bohaterom. Zazwyczaj głęboko ukrywa ona uczucia i zwykle "robi to wszystko dla siebie".

Przykładami antybohaterów są:
-Vegeta (Dragon Ball)
-Shrek (Shrek)
-Forrest Gump (Forrest Gump)
-Hancock (Hancock)
-Wolverine
-Garfield

ocenił(a) serial na 10

Taak, to wszystko wyjaśnia..

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Ale to do niego nie pasuje.. Przecież gdyby faktycznie był antybohaterem to przecież by sie nie mścił.. tak sądzę...

użytkownik usunięty
ywogerezs

Nie całkiem rozumiesz pojęcie "anty-bohatera"...

ocenił(a) serial na 10

Być może. Po prostu DLA MNIE to nierealne żeby Bulgot, dajmy na to, w kulminacyjnej scenie sie poświęcił lub żeby był typem wewnętrznego wrażliwca.

użytkownik usunięty
ywogerezs

Dla ciebie może i nie. Ale ja lubię, jak anty-bohaterzy, którzy wcześniej byli wrogami, się poświęcają.

Z resztą... Jeszcze na początku nawet nie mówiłem nic o tym, aby delfin był nawet kimś takim. Po prostu nie chcę, by był głównym czarnym charakterem.

ocenił(a) serial na 10

Dobry Bulgot to oksymoron, tak jak głupi Kowalski:)

ocenił(a) serial na 8
ywogerezs

Gościu, tymi dwoma postami zdobyłeś moje serce. :)

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Jeśli chodzi ci o mnie jestem do usług:)

użytkownik usunięty
Angela1997

Angela ja znalazłam to
Doktor Bulgot odzyskał pamięć i zamierza się zemscić na pingwinach z pomocą mecha chomara, Platypusa i Delficy Doris. Tymczasem pingwiny odwiedza Delfinica Doris na którą Kowalski jest bardzo zły.

Pingwin Który Mnie Kochał
Seria 3, Odcinek 14
Premiera w USA 2012/2013
Premiera w Polsce 2013
Kod produkcji 314
Za kulisami
Przewodnik Odcinka
poprzedni
Skipper Makes Perfect następny
Marble Jar Head

ocenił(a) serial na 10

Gdzie to znalazłaś?

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

aha już znalazłem to nie jest trudne:
http://pl.madagaskar.wikia.com/wiki/Pingwin_Kt%C3%B3ry_Mnie_Kocha%C5%82

użytkownik usunięty
Zyzio7

A mam do ciebie pytanko nie związane z tematem.
Jak do odpowiedzi czy dodawania nowego tematu dodac link. Bo jak próbuje to wzskakuje mi coś takiego "Niestety Twoja wypowiedź zawiera zewnętrzny link. Usuń go, aby opublikować wypowiedź. Dowiedz się więcej o zasadach publikacji postów w FAQ.""

ocenił(a) serial na 10

Nie kapuje.

użytkownik usunięty

Wstaw gdzieś w tym linku spację, tak, aby nie rozpoznawało, że to odnośnik.

ocenił(a) serial na 10

a spoko tylko czemu

użytkownik usunięty
Zyzio7

Filmweb najwyraźniej z nieznanych powodów nie chce rozpowszechniania niektórych linków. Jeśli wstawi się w nich odpowiednio spację, strona będzie to traktowała jak zwykły tekst. Nie wiem, co jest tu do tłumaczenia.

ocenił(a) serial na 10

ale jakie są konsekwencje

użytkownik usunięty
Zyzio7

Nie pytaj.

użytkownik usunięty
Zyzio7

Na wiki. Sorry ale nie dam rady dac linku

użytkownik usunięty

Hah. Już widzę. Sorry, ale ta wiki jest bardzo słaba. Wystarczy przeglądnąć całą treść. Na ang. wiki nic takiego nie ma (jest tylko to, co widać na plakacie).

ocenił(a) serial na 8

Zgazdam się z Marcinem, akurat polska wiki to nie jest wiarygodne źródło informacji. Co więcej, nigdzie na amerykańskich stronach nie ma takich informacji.
A tak w ogóle to Kowalski nie może być na nią zły. Przecież w odcinku "Nienawiść od pierwszego wejrzenia" sam ją szukał, a to znaczy, że nie żywi do niej urazy.

użytkownik usunięty
Angela1997

Nie wiem, czy to istotne, i czy ta informacja się tu już nie pojawiła (jeśli się pojawiła, to najmocniej przepraszam), ale dziobak z tego odcinka będzie miał na imię Parker i będzie wspólnikiem delfina. Ty Burrell będzie jego aktorem dubbingującym. Nie jest to pewne, lecz prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

No to ja czekam :P
Przeczytałam wszystko w tym poście... I przez was jeszcze bardziej chcę to obejrzeć!

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Jestem fanką pingwinów od zaledwie kilku tygodni, zobaczyłam je w TV i szczerze mówiąc, zaimponowały mi bardziej niż w filmie Madagascar. Dlatego też postanowiłam obejrzeć wszystkie odcinki. Teraz czekam z niecierpliwością na następne! ^^ Szczególnie na ten w temacie. Jestem ciekawa miny Kowalskiego, gdy zobaczy Doris. :P

ocenił(a) serial na 10
Julian17

Ja też... I to przeogromnie. Jako największa fanka Kowalskiego z wielką niecierpliwością czekam na tenże odcinek.
Niestety oczekiwanie to może trochę potrwać, ponieważ epizod ten nie miał jeszcze premiery nawet w USA.
Musimy więc cierpliwie poczekać, aż ta premiera będzie miała miejsce...
Ehhh, my to sobie tu szlifujemy cierpliwość,nie?? ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Ja na pewno nie będę mogła się powstrzymać i obejrzę po angielsku :D

ocenił(a) serial na 10
Julian17

Ja nie wiem...
Zobaczę.
Zazwyczaj jestem cierpliwa, ale tutaj może być różnie.
Najpierw niech bd premiera ;D

użytkownik usunięty
Angela1997

Już sobie wyobrażam Angelę ze słowniczkiem w ręku i włączonym nowym odcinkiem Pingwinów. XD