PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127151
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Odcinek ; O

ocenił(a) serial na 10

Wybaczcie wszelkie błędy i nie gramatykę,ale na naszych oczach tworzy się historia.
Otóż jest oficjalnie potwierdzany odcinek o Doris.
Zwie się :
"The Penguin Who Loved Me"
Cudny tytuł na tłumacznie
"Pingwin,który mnie kochał"
Shooley powiedział,że będzie w nim Doris,ale dopiero go kończą.
Ale mi to nie przeszkadza.
Ważne,że jest!
Teraz wszystko się zmieni ;D
Taaaaaaak! ; )
Dobra,ogarniam i podaję link to stronki ;
http://penguinshq.forumotion.com/t1258-the-penguin-who-loved-me
TEŻ SIĘ CIESZYCIE?
TAK JAK JA?!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ;D

ocenił(a) serial na 10

XD

ocenił(a) serial na 10

He he xD

ocenił(a) serial na 10

Hahahaha, jasne
Wykorzystam cb i KOALCIE do przetłumaczenia !!
xDDD
A coś ty myślał ;D
;^^
Nie no, bd się emocjonować tak, że zemdleje pewnie ;P

użytkownik usunięty
Angela1997

Ojej... Chyba słowniczek się gdzieś zapodział... No i po co było mdleć? ;)

ocenił(a) serial na 10

Mdleć będę, jak Kowciu zacznie się uroczo jąkać i robić słodkie oczy do Doris.
A jak ta jędza bd coś kombinować to już jestem umówiona z koleżanką (także fanka Kowalskiego) i rozwalimy telewizor razem z nią! Buhahahahahahahahaha xD

użytkownik usunięty
Angela1997

Już się boję.

ocenił(a) serial na 10

Ja bm ze słowniczkiem nie nadążała, chyba że bym zatrzymywała, a wtedy samo oglądanie zajęłoby mi 50 godzin :D Nawet nie wiesz jak ja wolno szukam słów =.=

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Fajnie ,że będzie:D!!

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Jeeee! Tak się niesamowicie cieszę!
Najbardziej to bym chciała, żeby to był taki odcinek w stylu bondowskim - pościgi, walka z Bulgotem i w ogóle...

Ale taki nie będzie...

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Hmm... też bym tak chciała, ale żeby było też trochę romantyzmu... Co ja gadam? Jakie trochę? Tyle na ten odcinek czekam i teraz gadam że "tylko trochę romantyzmu". Jestę Psycholę. Duuuuuuuużo romantyzmu, tak jak Alice i kosz na śmieci! XD

ocenił(a) serial na 10
Julian17

(Co to jest dzienny limit wypowiedzi?! O_O)

No też, a najlepiej, żeby były:
- romantyzm (całe mnóstwo!);
- miła Doris -,- ;
- pościgi w stylu Bonda;
- wieeeelkie, pełne miłości dla Doris oczy Kowalskiego :-) ;
- ka-boom Rico;
- jakiś tekst Juliana;
- słodki i naiwny jak zawsze Mort;
- i duuużo innych rzeczy!!!

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Wtedy byłby to odcinek idealny <3

ocenił(a) serial na 10
Julian17

Niestety, takie odcinki nie istnieją.

Istnieje co prawda zero coma zero zero jeden procent szans, że będzie taki, jaki chcemy, ale raczej jest to awykonalne.

użytkownik usunięty
RaptorRed

A mnie czegoś w tym brakuje...

użytkownik usunięty
RaptorRed

odcinek na pewno będzie super ale znajdą się tacy co będą mieli jakieś ''ale'' ;) romantyczny będzie na pewno. I też bym chciała żeby Doris nie okazała się '' tą złą '' .

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Im więcej romantyzmu tym lepiej!
Kowalski jest słodki jak się jąka, więc niech się zająknie jak zobaczy Doris.
To będzie takie na maksa urocze ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

On jest taaaaaaaki słodki, że normalnie jak się pokazuje na ekranie to bym się rozpłakała. ;D
Jak zobaczy Doris to niech zemdleje, to ja chyba padnę razem z nim.
Ja go kocham o taaaak, o!

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Tak, Kowalski jest świetny ale ja wolałabym jednak żeby było w nim dużo fragmentów z doktorem Bulgotem i Doris. On jest niepowtarzalny, dziwny i śmieszny a ona jest jedną z największych zagadek serialu...

ywogerezs

Skoro to ma być trzeci i ostatni udział Bulgota w tym serialu, to ja też chciałabym żeby odcinek był skupiony w większości na nim.
Ten odcinek musi zmiażdżyć system i pozostać na długo w pamięci :P

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Najlepiej żeby odcinek trwał godzinę. Wtedy wszystko się pomieści. A poza tym uwielbiam długie historie
:-D

Zyzio7

Masz racje, powinien trwać CO NAJMNIEJ godzinę !
Właśnie dlatego się dziwię, jak oni to wszystko chcą pomieścić w 30-minutowym odcinku ; x
Przecież to ledwo się zacznie i zaraz skończy :(

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Dokładnie! Całkowicie się zgadzam..

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Tylko szkoda że polski Bulgot nie ma takiego świetnego głosu jak oryginał.. Za polskim nie przepadam, ale oryginalnego uwielbiam!:D

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Tez tak sadze ale to tylko polski dubbing :) dubbing l.jacksona w avengersach rozsadzil mi uszy i od wtedy bylem fanem filmow z napisami.. -,-

ocenił(a) serial na 10
rewolwer12

To dotyczy tylko Bulgota. Pozostałe postacie są o wiele lepsze po polsku. I w ogóle jak do tego doszło że w dwóch częściach Bulgot ma inny głos?? Bez sensu..

ocenił(a) serial na 8
ywogerezs

A wyobrażasz sobie, żeby ten pierwszy Bulgot śpiewał piosenki? Bo ja nie bardzo.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Faktycznie on nie bardzo do tego się nadaje. Jednak do już lepiej niż głos Bończyka który mi (i prawdopodobnie wielu innym osobom) się zbyt mocno kojarzy z Łukaszkiem..

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Aktor który grał pierwszego Bulgota grał też Łukasza

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

Niee.. Łukaszek i Bulgot z Powrotu Zemsty to Jacek Bończyk a ten pierwszy, z Zemsty to Mieczysław Morański..

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Dobra w aktorach to ja się nie łapie.

ocenił(a) serial na 7
ywogerezs

Mnie Bończyk za bardzo kojarzy się z Kudłatym i Chojrakiem :/

ocenił(a) serial na 10
PaulTheHuman

Faktycznie.. jakoś sobie z nim nie skojarzyłam..
No ale to jest straszny faux pas żeby w jednym serialu jedna osoba podkładała głos dwóm zupełnie innym postaciom..

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Prawda , wiesz co jak co ale polski dubbing pingwinow pasuje perfect tak samo ogolnie krol julian i reszta w madagaskarze.ale bulgot powinien miec jeden glos to tak samo jakby nagle zmienili glos Skippera albo jednego z pingwinow.

rewolwer12

Co prawda to prawda, N.P. Harris jako Bulgot jest niezastąpiony i rozkłada na łopatki :) Idealnie dopasowany głos i nie można mu niczego zarzucić.
Ale myślę że Bończyk też daje rade i lepiej się go słucha niż Morańskiego, gdyby dopracowali jego "delfiniasty" śmiech i przeciąganie wyrazów (którego w Powrocie zemsty brakuje, a to główna cecha Bulgota) to może i nie był by najlepszy ale na pewno bardzo dobry głos :)

Jazza91

No i zdecydowanie już wolę, żeby zostawili Bulgotowi taki głos jaki już ma, nie strawię kolejnej zmiany...

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Nom prawda bulgot to fajna postac i obysmy jeszcze uslyszeli :) a jesli chodzi o dubbing tez bym nie strawil kolejnej zmiany jakby np.pazura go dubbingowal.... Argh!

rewolwer12

Pazura może i nie był by taki zły, ale gdyby obsadzili go już wcześniej jako Bulgota. Teraz trudno by było znowu się przyzwyczaić do innego głosu. Mam nadzieje, że zostawią taki głos jaki jest, tylko niech dopracują te szczegóły o których wspomniałam, aby Bulgot brzmiał jeszcze lepiej :)

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Nom prawda w sumie nie bylby taki zly :)trudnoo sie przyzwyczajac do nowych dubbingow :/ ale tak patrzec w angielskiej wersji kung fu pandy myslalem ze Po dubbinguje jack black a tu patrze jakis mark..a mial glos identiki tak samo shifu ale w amerykanskiej no bo w polskiej zawsze sa takie same xD

rewolwer12

A mnie najbardziej denerwuje jak w ang. wersji pingwinów jedna osoba podkłada głos 10-ciu postaciom. Mam wrażenie że kilka postaci mówi jednym głosem. Jakby tak zamknąć oczy to trudno by było rozróżnić kto jest kim xD Nie wiem, może ja tylko odnoszę takie wrażenie :)
W ogóle to uważam, że większość animacji z polskim dubbingiem jest o wiele lepsza :)

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Nie tylko Ty masz takie wrazenie :P

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

W sumie... może i tak.
Ja to mam nadzieję, że Doris będzie agentką Bulgota. Ooo, mam pomysł na opowiadanie!

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Ja bym wolała, żeby Bulgot kręcił z Doris:D
Mogę sobie wyobrazić rekcję Kowalskiego..

ywogerezs

Całkiem prawdopodobne :D

ocenił(a) serial na 8
ywogerezs

Dobry pomysł. Już wyobrażam sobie minę Kowalskiego. :D

ocenił(a) serial na 10
ywogerezs

Raczej nie będzie agentką bo są rodzeństwem

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

A skąd wiesz że są rodzeństwem? Ja przemyślałam to i stawiam, że jednak nie są. Chociaż oczywiście może być zupełnie inaczej. Ale jednak wolę żeby kręcił z Doris:D
A z resztą czy ich hipotetyczne pokrewieństwo wyklucza możliwość że Doris jest jego agentką?

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Ja go kocham bardziej xDDD
Ja mam z nim nawet koszulkę. Całą teczkę rysunków i przeżywam każde jego słowo...
A to,że Kowciu jest uroczy to wszyscy wiedzą ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Kowalski jest przynajmniej w każdym odcinku. A Bulgot w nędznych dwóch..

ywogerezs

Mógłby być częściej. Nie mówię że w każdym odcinku, ale powinien pojawiać się tak często jak inne czarne charaktery.
No ileż razy można już oglądać Zemstę i Powrót zemsty xD

ocenił(a) serial na 10
Jazza91

Dokładnie!
Chociaż gdyby był zbyt często, na pewno by go zepsuli tak jak Hansa czy Oficera X.. Byłoby miło gdyby zrobili z nim jeszcze chociaż trzy odcinki. Ale niestety to już nierealne..
Ale nie obraziłabym się gdyby szybciej wypuścili 'the penguin who loved me' ;D