Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. MotherChucker - Nicola
7. Magoria - Ula
9. Blair__waldorf - Kasia
10. Dzastulaa_ - Justyna
11. coconutP - Patrycja
12. Lise – Ola
13. Mojapleckobieta – Agata
14. Yellow_Kar - Karolina
15. Sazemka
16. Sanjay – Gosia
Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdywać się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg (bez pandy)
Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Dzięki, wyszłam teraz na jakąś smarkulę naśladującą znajomych;D
Nie no, oduczę się, oduczę, już i tak jest lepiej niż kiedyś;)
Ja też Cię broń Bożę nie potępiam. Każdy ma taki jakiś nawyk, którego ciężko się oduczyć. Nie zamierzam nikogo po tym oceniać. :)
Nie mam pojęcia o czym możemy teraz pogadać. Wy coś wymyślcie dziewczyny, bo ja nie mam weny :P
Wystraszyłaś wszystkich swoim przeklinaniem Karolina, to przykra sprawa, ale muszę Ci to uświadomić.. :D
O nie! To straszne, że jedno głupie wyznanie zniszczyło mi całą forumową karierę:(
Ja już chyba was opuszczam bo znowu zaczynam z PLL ;) Może jeszcze wpadnę, ale jeśli nie to dobranoc ;* jutro mimo choroby muszę pędzić na prawko ;<
Śmieszne jest. Momentami oglądając ten film zastanawiałam się czy ja aby na pewno chce mieć dzieci :D
Odżyłąm jak feniks z popiołów!!! Postanawiam sama wymierzyć sobie karę. Zaraz dodam zdjęcie, które powinno wam się spodobać. Poza tym mam zamier brać teraz czynny udział w akcji LOCku. Zacznę od tego, że wszystkich pozdrawiam po nieprzespanej nocy, którą zawdzięczam ok. 30 ukąszeniom komarów (nie, wcale nie przesadzam) i jednym niezidentyfikowanym (podejrzewam jakąś osę). Miło mi wejść w wasz krąg ponownie:)
Dzień dobry, ja tylko na chwilę, bo muszę iść się ogarnąć i zjeść śniadanie przed wyjściem ;)
Agata, fajnie, że poddałaś się od razu karze, mile mnie to zaskoczylo jak tu weszłam xd
Dzień Dobry. Widzę posłuszną członkinię LOCu.
Wpadłam się przywitać, ale spadam na razie, bo idę do sklepu ;)) A potem będę oglądać PLL.
Ja znowu od rana siedzę i oglądam, przerażają mnie te zakończenia! Wczoraj w nocy aż się oglądałam za siebie xD Zwłaszcza, że jestem teraz sama w domu wciąż xD
Biedak. ;*
A ja już ładuję ostatni odcinek PLL po raz trzeci. Za pierwszym razem niechcący zmieniłam stronę na ładowaniu, a teraz wtyczka Adobe Flash Player mi padła. Eh... ciekawe czy jeszcze dziś to obejrzę.
Hej wam , ja właśnie wróciłam z jednej bezsensownej wycieczki ale lody chociaż tam były dobre , a teraz próbuje odżyć w domu ...
Hello, co tam jak tam ;P
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/7799d1f3aaf81c8057bb63966e60ffce.g if?1314281089
Ja czasem korzystam ale to tylko jak są filmy dostępne bez opłat np Magde M tam oglądałam.
Aha, ja sobie oglądałam Brzydule ( tak wiem uzależnienie ;DD ) i była dostępna podobnie jak dużo seriali tylko do wczoraj i vod usunęło, pomyślałam ze może któraś z was wie coś dlaczego...
Agatko to się nie liczy :P
Ale tak w Przemyślu . Widziałam też namiot z Pisu na środku miasta . A tak w ogóle rozpoczyna się jakieś święto w Częstochowie czyli kampanię wyborczą PIsu możey uznać za otwartą xD
Ja właśnie zjadłam taaaaaaaaaaaaaaaki kawał arbuza :D Podtrzymując tradycję rozmów o jedzeniu :D
http://kwejk.pl/obrazek/406488/hej.html oo, to apropo naszych ostatnich rozmów o tym autorze xD
Co do Coelho, to ma u mnie jednego plusa. Na początku "Zahira" jest przepiękny wiersz, który ierwszy raz u niego przeczytałam. Ogólnie jego książki są najlepsze, jeżeli chce się wpaść szybko w deprechę...
A oto i wiersz:
Jeśli wyruszasz w podróż do Itaki,
Pragnij tego, by długie było wędrowanie,
Pełne przygód, pełne doświadczeń.
Lajstrygonów, Cyklopów, gniewnego Posejdona
Nie obawiaj się. Nic takiego
Na twojej drodze nie stanie, jeśli myślą
Trwasz na wyżynach, jeśli tylko wyborne
Uczucia dotykają twego ducha i ciała.
Ani Lajstrygonów, ani Cyklopów,
Ani okrutnego Posejdona nie spotkasz,
Jeżeli ich nie niesiesz w swojej duszy,
Jeśli własna twa dusza nie wznieci ich przed tobą.
Pragnij tego, by wędrowanie było długie:
Żebyś miał wiele takich poranków lata,
Kiedy, z jaką uciechą, z jakim rozradowaniem,
Będziesz podpływał do portów, nigdy przedtem nie widzianych;
Żebyś się zatrzymywał w handlowych stacjach Fenicjan
I kupował tam piękne rzeczy,
Masę perłową i koral, bursztyn i heban,
I najróżniejsze wyszukane olejki
Ile ci się uda zmysłowych wonności znaleźć.
Trzeba też, byś egipskich miast odwiedził wiele,
Aby uczyć się i jeszcze się uczyć – od tych, co wiedzą.
Przez cały ten czas pamiętaj o Itace.
Przybycie do niej twoim przeznaczeniem.
Ale bynajmniej nie spiesz się w podróży.
Lepiej, by trwała ona wiele lat,
Abyś stary już był, gdy dobijesz do tej wyspy,
Bogaty we wszystko, co zyskałeś po drodze,
nie oczekując wcale, by ci dała bogactwa Itaka.
Itaka dała ci tę piękną podróż.
Bez Itaki nie wyruszyłbyś w drogę.
Niczego więcej już ci dać nie może.
A jeśli ją znajdujesz ubogą, Itaka cię nie oszukała.
Gdy się stałeś tak mądry, po tylu doświadczeniach,
Już zrozumiałeś, co znaczą Itaki.
Co o nim sądzicie? Autorem jest Konstandinos Kawafis (czy coś w tym stylu).
Poczekaj na Karolinę , polonistkom na pewno się spodoba :) Ja już Ci mówilam ze wierszy nie czuję ...
Ja się mogę chyba podawać za humanistkę, ale bardzo niewiele jest wierszy, które mi się podobają ;)
Dzień Dobry ponownie. Kolejna faza malowania za mną, idzie mi coraz lepiej :D Ale to dlatego, ze tym razem tato mi pomagał xD
Co do Onet VOD to w jakże szanowanej przez wszystkich gazecie Tele Tydzień jest o tym wzmianka, pozwólcie, że zacytuję.
"NOWY SERWIS TVN. Stacja TVN 26 sierpnia uruchamia serwis Tvnplayer. pl . W ofercie premierowe materiały TVN w modelu wideo na żądanie. Nie trafią one już na stronę VOD Onet . Znajdą się też przedpremierowe odcinki seriali m.in. "prosto w serce" z Anną Muchą. Na razie nie przewiduje się opłat, widzowie będą musieli jednak obejrzeć reklamy. Dostępne będą też programy TVN Style i Turbo."
Dziękuję za uwagę ;))
Nie znam się na wierszach xD Chociaz zastanawiam się nad tematem na maturę ustną gdzie właśnie jest poezja :P
Witam wszystkich;)
Skoro już zostałam wywołana do odpowiedzi;) - wiersz mi się podoba, choć ja akurat nie należę do fanów poezji greckiej, nawet tej współczesnej, nie przepadam za motywami hellenistycznymi, ale skoro już jesteśmy przy poezji, to jest jeden z moich ulubionych wierszy:
Samotność jest jak deszcz.
Z morza powstaje, aby spotkac zmierzch;
z równin niezmiernie szerokich, dalekich,
w rozległe niebo nieustannie wrasta.
Dopiero z nieba opada na miasta.
Mży nieuchwytnie w godzinach przedświtu,
kiedy ulice biegną witać ranek,
i kiedy ciała, nie znalazłszy nic,
od siebie odsuwają się rozczarowane;
i kiedy ludzie, co się nienawidzą,
spać muszą razem - bardziej jeszcze sami:
samotność płynie całymi rzekami.
'Samotność' Rainera Marii Rilke;) Szczególnie upodobałam sobie drugą zwrotkę;)
Nawiasem mówiąc: Agato, dałaś wspaniały przykład swoim zachowaniem, dlatego wnoszę o zakończenie kary już dziś o godzinie 22.00.
Podtrzymuje się sprzeciw, ale nie wiem, czy wniosek także;) Do wniosku chyba się przychyla;P
Jestem wzruszona... Jeżeli postulat przejdzie, odczuję wielką ulgę, gdy zmienię zdjęcie:) Pandy to moje ulubione misie od zawsze - ta kara była więc dla mnie ciężka w sposób szczególny. A propos samotności, mam taki wiersz i na pewno któraś z was o nim słyszała. Obiecuję, że to już ostatni:
Hillar Małgorzata
My z drugiej połowy XX wieku
My z drugiej połowy XX wieku
rozbijający atomy
zdobywcy księżyca
wstydzimy się
miękkich gestów
czułych spojrzeń
ciepłych uśmiechów
Kiedy cierpimy
wykrzywiamy lekceważąco wargi
Kiedy przychodzi miłość
wzruszamy pogardliwie ramionami
Silni cyniczni
z ironicznie zmrużonymi oczami
Dopiero późną nocą
przy szczelnie zasłoniętych oknach
gryziemy z bólu ręce umieramy z miłości
Myślę, że ten wiersz ma swój wydźwięk również w Plotkarze.