Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
A kogoś nowego juz poznałaś ? Nie wiem czy ktoś pytał , ale i tak zapytam . Mieszkasz w akademiku czy mieszkaniu ?
Poznań tętni życiem ? :)
Mieszka w mieszkaniu, nikogo ciekawego nie poznała (bo NA PEWNO by się pochwaliła) a Poznań tętni życiem, jak chyba każde miasto dla studenta;)
Wykłady na kurs prawa jazdy. (odpowiedź na pytanie Kasi)
Właśnie sobie ładuję odcinek, bo jutro NIE MAM LEKCJI, dzięki czemu mogę korzystać z nowo uzyskanej wolności od edukacji:D
hahaha jaka paskuda xD
Poznałam bliżej moja współlokatorkę i 2 dziewczyny na imprezie we wtorek ;P
Wynajmujemy kawalerkę ;) Poznań tak tętni, że nie nadążam :D co chwile coś, gdzieś..
Czemu nie masz lekcji? :D
Bo z okazji dnia chłopaka idziemy całą klasą do takiej knajpki i tam będziemy oglądać film na dvd i jeść:D
A! Zapomniałam się pochwalić, że dostałam dziś śliczną kartkę z Holandii;) Ja na razie nic nie wysyłam bo nie mam żadnych fajnych kartek, muszę w końcu poszukać jakiegoś sklepu, w którym uda mi się takowe nabyć. To byłoby na tyle z życia Karoliny1 (uwielbiam tę jedynkę, jest taka bezosobowa), a teraz spadam oglądać!
Hejo. Właśnie obejrzałam Plotkarę.
Blair w pierwszej połowie odcinka wyglądała paskudnie, za to Chuck... jak go zobaczyłam to łaaał. Wreszcie bez garnituru.
Ja też już po;)
Ogólnie mi się podobało, o dziwo nawet Serena mnie specjalnie nie wkurzyła...
Ja widziałam prawie cały, tzn urywki. Ale wiem co się stało, gadalam z koleżanka już.;)
No ja też widziałam urywki :D Ale chyba wszystkie już wiedzą kto i jaki sekret ukrywa? :)
Nie wiem jak to wpłynie na serial i wiem, że nie którym się to nie podoba, ale ja osobiście się ciesze:)
Nazwa fajna i też o niej myślałam. Bo ogólnie dobra dla obojga, tylko z tą rysą :D Ale w sumie to dobrze :)
No zostajemy;) Zaczekam tylko aż starsza Kasia potwierdzi ostateczną wersję z twoim przymiotnikiem, a na razie ciiiii...
hej wam :)
Ja już mówiłam ze jestem całkowicie zawiedziona nowym odcinkiem i jak jeszcze czytam spoilery to juz... Ten serial schodzi na psy... Ale nie powiem Chuck niezle :)
Ja nie jestem zawiedziona. Oczywiście mogło być o wiele lepiej, ale nie jest źle. Naprawdę fajnie wyszedł ten wątek z mówieniem 'tak', Serena w końcu jest fajna... Jest tylko coś dziwnego w prowadzeniu tych wątków... Ta książka na przykład. Pojawia się i znika, w sumie nie było nawet dużo o niej, Dan w ogóle się nie zdenerwował na Vanessę, Blair nie chciała się dowiedzieć, co o niej napisał... Wyszło to trochę... nienaturalnie? To samo Chuck. Ok. próbuje wszystkiego, wygląda świetnie, ale właściwie nie znamy przyczyn jego zachowania. Nagle zaczął zachowywać się dziwacznie i wygląda na to, że dla wszystkich to normalka;)
Pragnę zauważyć, że ostatnio rzadko Ala tutaj zagląda, a na tamtym forum troszkę pisze od czasu do czasu;(
Oj tam szkoła jest , a tu jak sie wejdzie to juz amen , wiem po sobie :)
Hej niech ktos ze mną podyskutuje o nowym sezonie !!! Chyba juz wszyscy oglądali ?
Mogę dyskutować, ale później, bo na razie schodzę;) Może uda mi się wejść przed Housem na chwilkę, to pogadamy;)
Scena Blair-Dan była tak mdła i sztuczna, że myślałam, że rzygnę. I nie dlatego, ze to Dair, po prostu.
No też tak uważam , ja tam w ogóle nie widze żadnej chemii miedzy nimi takiej jak miedzy Chair np
Tak jak już się wejdzie to amen :D Roboty mam tyle że ręce nie wiem w co włożyć a i tak siedzę :D
Jestem, ale za 10 minut schodzę, więc napiszę tylko o Dair. Mi się ich relacja strasznie podoba i naprawdę chciałabym zobaczyć ich razem, ale o ile w 4 sezonie ten wątek był rewelacyjnie budowany, o tyle ten pierwszy odcinek moim zdaniem wiele zepsuł... Znowu brakuje mi w tym jakiegoś sensownego związku przyczynowo-skutkowego. Przeszliśmy nagle, zupełnie bez ostrzeżenia z 'nie wiem, czy cię tylko lubię czy AŻ LUBIĘ' do 'bardzo cię kocham i chcę z tobą uciec, ale nie powiem tego na głos, bo przecież masz narzeczonego księcia'... Ja się pytam: kiedy to się stało? Kiedy Dan nagle ZAKOCHAŁ się w Blair? Zauroczenie, sprzeczne emocje to jedno, a miłość to drugie. Oglądając tę scenę, jak Dan próbuje wykorzystać sytuację i uciec z Blair, jak potem Plotkara komentuje to nawiązując do 3 words, 8 letters, miałam wrażenie, że nagle Blair stała się dla Dana nawet nie tylko dziewczyną, z którą chciałby być, ale dziewczyną, dla której jest gotów rzucić wszystko i która stała się dla niego centrum wszechświata... W ich relacjach fajne było właśnie to, że wszystko było budowane bardzo starannie, powoli a tu nagle taki BUM;(
zniknelam, bo otwarto wino i szampana na uczczenie naszego mieszkania .. xD
A co do odcinka, Blair wyglada jak mokry mops -.- i w ogole fatalnie sie zachowywala w tym odcinku, cale dorastanie szlag trafil. Mnie sie scena Dair podobala, ale za szybko to poszlo, faktycznie. Chuck na plus, Nate na plus, Serena O DZIWO na malutki plusik.. ;) btw. Rufus odmlodnial :| A ponowne zaplodnienie Doroty to kpina, ona sobie z jednym dzieckiem nie radzi xD
Przecież dziecka Doroty wgl nie pokazują..;p
Kasiu, Wiec jednak ponczochy? Haha xD
No hej, ja też już po nowym odc. : D
Mnie się podobalo, Blair wyglądała jak mops? : D Mnie się znowu podobało jak wyglądała, szczególnie na początku w tej pięknej kiecce, łańcuszku(kiedyś mialam podobny ale zepsułam ;<) i śliczne włosy. No ale to moje zdanie. ; D
Co do Dair, to podoba mi się, chciałabym ich przez kilka odcinków pooglądać razem, ale nie dłużej, jak wiadomo Chair jest nie do zastąpienia. : )
Wgl mam trochę czasu bo nie idę dziś do szkoły, muszę odwiedzić neurologa, bo od paru lat glowa boli mnie zdecydowanie zbyt często i zbyt mocno, więc chyba warto w końcu zrobić jakieś badania, bo nie wiemc zy to normalne czy jednak coś mi dolega.
W każdym razie mam nadzieję że u Was wszystko ok ? :D I ten, zna ktoś może tytuły piosenek które pojawiły się w ost. odc? Bo wiele wpadło mi w ucho. : D