Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Hello!
Masz farta dziewczyno ze się pojawiłaś ;P Miałam plan cię opieprzać przez weekend ze się nie udzielasz xD
Piękny avatar <3
Wiecie co : MAMY WEEKEND!!
Nie wszystkie :( Ja jutro zasuwam do szkoły ;p
a raczej w krzaki ;p
Hej ;p
Wróciłam jakąś 1h temu, bo nas zwolnili ;)
Weekeeend! ; D Haha.
Hahaha, no to miałam nosa kiedy przyjść, opieprz od Ciebie.. Chyba bym się zamknęła w sobie! :D
Ja lecę do lekarza, pojawię się niedługo, chyba jeszcze pogrzebię po CCC, czas najwyższy sprawić sobie botki na obcasie. :D
I jeszcze raz, gdyby ktoś miał listę piosenek z ost. odc. to bardzo bardzo proszę! :D
Do napisania:*
Dzień dobry ;)
Angela, nareszcie jesteś ;p
Alu, zazdroszcze 3 lekcji. Ale u mnie było spoko dzisiaj- byliśmy w kinie rano na bitwie warszawskiej, a potem zwolnili nas z ostatniego ang :)
Bad Karma - Ida Maria
Circles - The Exiles
Headin' Inside - Surf City
Houdini - Foster The People
Kill Me - Make The Girl Dance
Lemon - Snowden
My Pet Snakes - Jenny & Johnny
Saved - Becca Styles feat. Classic
Shuffle A Dream - Little Dragon
The Free World AML - The Uglysuit
The Future Will Destroy You - Viva Voce
Jestem jestem i postaram się więcej popisać w ten weekend xD.
I jak "Bitwa Warszawska" ? Bo też się z klasą niedługo wybieramy. :D
Karolina, dziękuuuję Ci bardzo :*
W sumie nie patrzę na ten film pod względem faktów historycznych. Generalnie wkurzaly mnie te efekty 3D, których w zasadzie nie było. A Od patrzenia na film w tych okularach mnie oczy bolaly. Do tego czasem nie wiedziałam czy to nie jest musical czasem- Urbańska oczywiscie popisala się umiejętnościami tanecznymi i spiewem.
Ale źle nie było, fajna historia tej miłości ;)
Ja ostatnio na 3D byłam w grudniu na opowieściach z narnii w Krk chyba. :D
Czyli widzę że ebz rewelacji ale można obejrzeć? :D No w każdymr azie zawsze lepsze jest wyjście do kina niż siedzenie na lekcjach.. xD
Ja dziś zaczęłam nowy mini serial oglądać, mianowicie "Mildred Pierce", zapowiada się obiecująco, zostało mi 15 minut do końca 1 odcinka, także na chwilę się żegnam, bye ;* ;D.
Nie woem, może tobie spodoba się bardziej, ja nie jestem fanka tego typu filmów ;)
Ja ide z całą szkoła i jeszcze Niemcami z wymiany na film ;P
Mam już dosyć 3D bo już tych efektów nie widać a zawsze boli mnie nos od okularów ;/ Moja mama juz do kina nie może chodzić, bo nie może ogladać w 3D a teraz wszystko niestety jest...
Hej Ala , ja jurto wybieram sie na Bitwe w. Mam ndzieje ze bedzie fajna ;)
Co slychać dziewczyny ? Karolina co to podałaś tam taką listę ?
Bardzo podoba mi sie to słowo :) nie wiem jak wam ale mi mi szybko tydzien zleciał
Hej ;p
Ja też nie lubię efektów 3D, ale nie dlatego, że mnie od nich oczy bolą, tylko dlatego, że w większości filmów ich po prostu nie ma ! I tylko trzeba płacić za bilet 2x więcej ...
Widziałyście już nowe Pamiętniki? ;) Żałuję, że Plotkara nie zapowiada się tak super..
Ja raz tak raz tak, co szybciej znajdę ;) ale napisy z reguły są jeszcze tego samego dnia ;)
Do pamiętników szybko dodają napisy :)
Mnie dzisiaj mega-video tak wkurzyło :/ Włączył mi się limit 50 sek przed końcem ;P
Ten odcinek mnie zamurował, jak zawsze płaczę na scenach Steleny to teraz po prostu ścisnęło mnie za gardło.
Wyrażam swoje zdanie :) Bez obrazy, ale jak dla mnie Damon jest przereklamowany ;p Wszędzie tylko on i on. A Stefan to gdzie ja się pytam ?
Dean ♥ ;p
Ty wiesz Patrycja, że jeśli chodzi o serialowe paringi to ja za Tobą całym sercem, haha :D
Zapewne wasz paring [boskie słowo xD ] z TVD sie sprawdzi bo jakoś nie wierze ze na końcu Elena i Damon mogliby być razem ;(
Kto tam wie. Oczywiście mam nadzieję, że paring Stelena forever ( heh ;p) się sprawdzi :)
Czytałyście książkę ?
Nie czytałam bo nie słyszałam o niej nic pochlebnego ;p Jak dla mnie Elena może sobie poromansować teraz trochę z Damonem, ale miłość musi zwyciężyć :D xD
Tak, mi też krótki romans Deleny nie przeszkadza ; Chciałabym zobaczyć smutną minę Stefana na widok Deleny w łóżku ;p Ale byłoby mi go szkoda ... Ale na koniec happy end ;*
Ja książki czytałam, ale serial jest o niebo lepszy. W książce Elena jest przedstawiona jako strasznie pewna siebie blondi, mówiąca o sobie, że jest zajebista ...
Książki trzymały jako tako poziom do chyba 3 części. W ogóle seria miała się na tym zakończyć, ale mówią, że autorka na prośbę fanów, albo dla kasy napisała kolejne części, które były bezsensowne i w sumie strasznie pomieszane. ....
No proszę was ! Elena zamieniona w wampira, potem umiera i zstępuje z nieba jako anioł i musi się wszystkiego uczyć od początku.... To było bez sensu.
Ja jestem w połowie 2 księgi. Byłam rozczarowana że jest wampirem.
Serial o NIEBIOSA lepszy!
Ogólnie jak czytam to tylko sprawdzam za ile stron sie Damon pojawi, tak to mam wrażenie że tylko uczucia Elena - Stefan [Stefano..żal xd ] i Bonnie i Meredith które w ogóle mnie nie ciekawią...
Tak jak już kiedyś gadałyśmy, jestem tolerancyjna dla fanów Stefcia ;P
A tym ostatnim to sie wkupiłaś, nie powiem ;DD
On to takie ciepłe kluchy ;P
Tak zawsze mówię żeby poddenerwować moja przyjaciółkę która go lubi...
A właściwie od kiedy ty oglądasz?! Przegapiłam ten moment!!
Sam jest taki nijaki ...
A w sumie to od niedawna ;p
Skończyłam na pierwszej serii i dziś wieczorem biorę się za ten serial dalej, bo widzę, że warto ;p
Warto warto, oglądaj uważnie bo od 4 sezonu, moim zdaniem, serial bardziej się plącze. Znaczy, chodzi mi o to ze teraz głównie w każdym odcinku polują na coś innego a właściwe od 4 głównie trzymają się jednego wątku.