PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108494
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

A więc juz nie da się kontynuowac poprzedniego wątku:P Zaraz wkleję najważniejsze spoilery.

lonelyheart

To GG, wszystko jest teraz możliwe.. Ale ja nadal nie wierzę w tę matkę... może siostra Barta i Jacka albo coś w tym stylu? I nie wiem czy coś przegapiłam, ale co stało się z Elizabeth? Wiem, że Chuck dowiedział się ,że to nie jego biologiczna matka, tylko o co chodzi? W 3 sezonie dość jasno pokazali na koniec, że jest jednak jego matką.. Nie rozumiem!
PS. Rzeczywiście nie umieją napisać fajnej grupowej scenki - pewnie jak takie coś się zdarzy to połowa i tak nie będzie miała nic do gadania. A Blair rozmawiającej z Natem to sobie nie przypominam ;/ Przecież SĄ przyjaciółmi!

tynka33

Ja tez obstawiam, ze Diana to siostra Barta i Jacka, ewentualnie jakas bliska przyjaciolka rodziny.

No i dajcie mi tu Nair! ;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
L_Godiva

http://www.youtube.com/watch?v=B4nn_42ca5U&feature=fvst

L_Godiva

O Ty niedobra! ;P hehe gdyby nie fakt, ze kolejny facet latajacy za Blair bylby lekkim przegieciem to moze bym nawet oddala czesc mojego dairowskiego serca na shipowanie Nair ;)

ocenił(a) serial na 1
L_Godiva

Bardziej ten filmik mnie ciekawi bo pokazuje jaki kiedyś B miała dobry gust - z wyjątkiem opasek bo one w większosci były tandetne i przesadzone :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Przeklejam z Fanforum = metamorfoza Penna w ciągu jednego roku - jakby ktos był ciekawy - ta sama impreza, ten sam gosc - prawie robi róznicę :D
Coachella 2011
http://www2.pictures.zimbio.com/fp/Penn+Badgley+Penn+Badgley+2011+Coachella+Musi c+jUYFjjW81jpl.jpg
Coachella 2012
http://desmond.imageshack.us/Himg138/scaled.php?server=138&filename=aqnk38fc iaeya9g.jpg&res=landing

ocenił(a) serial na 9
robb264

OMG, drugie zdjęcie to masakra, co on zrobił z włosami....

ocenił(a) serial na 10
robb264

To dopiero byłby moment OMG, gdyby Dan wrócił z takim nowym "imidżem" z swojej wycieczki do Rzymu :DD

ocenił(a) serial na 1
maarzenaah

A to znaczy z tym dobrym czy tym złym :D? Bo teraz mu blizej do trego wilkołaka z 2 fotki:)

ocenił(a) serial na 1
robb264

I tu news - okazuje się ze Kanadyjczycy dali ciała - niektóre sceny z tego promo są z odcinka 5x21 a nie 5x20 ! :D

ocenił(a) serial na 10
robb264

Co do zdjęcia, to takie metamorfozy powinny być zabronione i surowo karane. A co to promo, to które sceny? Było ich tam tak dużo. :P

ocenił(a) serial na 1
L_Godiva

Ta np z Danem przytulakiem - ma inną koszulę - niebieską a w 5x20 ma czerwoną -ale mozliwe ze wszystkie scenki są z odcinka 5x21

ocenił(a) serial na 10
robb264

Wydaje mi się, że kanadyjskie promo zawsze dużo więcej wnosiły, więcej zdradzały niż te amerykańskie. Być może celowo był to ich zamiar? Pewnie 5x20 jest tak nudny, że musieli poratować się scenami z 21 odcinka...

ocenił(a) serial na 1
maarzenaah

Kanadyjskie czasem psują całą radośc z oglądania. Np w 3x22 zdradzili oni ze Chuck przespi się z Jenny a w amerykanskim zwodzili ze to N się z nią przespi a Chair do siebie wróci.

ocenił(a) serial na 10
robb264

Może i psują ale z całą pewnością przyciągają. Nie oglądałam na bieżąco 3 sezonu więc nie widziałam tego promo, ale mogłabym sobie wyobrazić moją minę!

robb264

Witam fanów Dana i Blair - zasilam Wasze grono :)
Tak samo kanadyjskie promo z odcinka przed przerwą, kiedy Blair przychodzi do Dana.

Co do reakcji na związek D&B brakuje mi takiego czegoś http://www.youtube.com/watch?v=-3CHLRQ-KwY ok. 10:00

ocenił(a) serial na 1
annikka

Witam serdecznie! Własnie o cos takiego mi chodziło. Zobaczyc rozdziawione japy całej ekipy:D Niestety scenarzysci jak zwykle marnują potencjał - tak samo ubolewam nad przysięgą napisaną przez Dana......chciałem ją usłyszec - nawet to ze połowę tresci dało się odczytac fanom z klatek filmu nie zadowala mnie :D Ale cóż - scenarzysci nie mają jaj :D

annikka

Witamy zblakana duszyczko ;) zgadzam sie, ze powinna byc jakas wieksza reakcja na ten ich zwiazek. Tak samo brakowalo mi jakiegos takiego bicia sie z myslami i sama soba Blair, w koncu Dan to nie jej swiat i w ogole. Myslalam, ze bedzie miala wieksze rozterki czy powinna z nim byc czy nie ;P

Robb, tez chcialam uslyszec przysiege :( ale raczej sie na to nie zanosi :(

sandra_crashdown

Dziękuję za powitanie ;)

W ramach przyjęcia mnie w to grono wrzucam zdjęcie z 5x21 http://28.media.tumblr.com/tumblr_m2l5yb2F2y1qm7q95o1_500.jpg

ocenił(a) serial na 1
annikka

Oooo - tego to nie widzałem :D Fajne zdjęcie. Blair super wygląda. Jak za dawnych czasów:)

annikka

Oooo prosze :) i jak Blair promiennie wyglada :) Zdecydowanie wole ja ostatnio w rozpuszczonych wlosach, mialam juz dosc upietych koczkow.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

I czerwona szminka :D Oldschool. A z tymi włosami to jakas masakra - nareszcie potrafią ją uczesac dobrze w rozpuszczonych wlosach - scena MET, scena w lofcie a zamiast tego robią z niej Lily.... nawet nie Lily - CeCe :/

robb264

Szminka tez mi sie odrazu rzucila w oczy. Podoba mi sie ten odcien czerwonego. Brakuje mi tutaj tylko fryzury Dana z 4 sezonu i mielibysmy perfect picture ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Ale ta fotka wyjasnia ze promo kanadyjskie jest z 5x21 - Dan jest ubrany w te ciuchy ze sceny z przytulaniem. A fotka jest z 5x21.

robb264

ciekawe na jakie wydarzenie się tym razem wybrali.
Jestem rownież ciekawa ile najnowszy odcinek przyniesie minut z Danem i Blair (bo chyba z odcinka na odcinek coraz mniej). Mam nadzieję, że mimo motywu głównego z nimi nie skupią się na Dianie w 3/4 odcinka.

ocenił(a) serial na 1
annikka

Niestety to prawda z tym ze bedzie ich coraz mniej. 5x21 to chyba ostatni odcinek gdzie ich wątek skupia się na nich. W 5x22 zaczyna się czukowa drama z Dianą, Jackiem etc. Jedyne co zobaczymy to moze scenę zazdrosci i 1 kłótnię DB. W 5x23 moze będą miec z 2 sceny jak rozmawiają o wyjeździe do Rzymu a w finale wiadomo ze będą miec sceny ale tez raczej nie będą on miłe i urocze - coraz więcej dramy w związku z wyciekiem pamiętnika bla bla bla. Ogólnie zapowida się tak - scenarzysci do finału będą trzymac DB razem ale by wszystkich zadowolic Chuck z Blair będzie mial więcej scen niz Dan.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Wiesz - ktos się spytał na twitterze czy usłyszymy przysięgę Dana? Scenarzysci powiedzieli ze nie usłyszymy jej w tym sezonie - to daje mi jakąs nadzieję :P Ale z drugiej strony to przez Louisa ta przysięga jest juz przeklęta - na ich ślub lepiej by nową napisał - ale w jakiejs innej scence by było fajnie to usłyszec.

robb264

Tak, slyszalam wlasnie, ze bylo cos o tym na Twitterze :( No nic, trudno. Mysle, ze Dan bedzie mial jeszcze duzo innych, pieknych kwestii do wygloszenia pod adresem Blair :)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Oficjalne zdjęcia 5x21
http://www.tvovermind.com/gossip-girl/gossip-girl-photos-preview-season-5-episod e-21-despicable-b?f=1

ocenił(a) serial na 10
robb264

Blair wygląda trochę lepiej. chociaż na tym zdjęciu
http://www.tvovermind.com/gossip-girl/gossip-girl-photos-preview-season-5-episod e-21-despicable-b?f=4
od pasa w dół niezbyt korzystnie.

wracając do Leighton cóż za tragiczny chłopak!!!! przy nim Penn ma króciutkie włosy i w ogóle nie jest zarośnięty!

a tak odnośnie już wyglądu, to czy tylko mi się rzuciło w oczy, że w odcinku 5x18 Jack wyglądał staro?! jak pomarszczona śliwka:
http://plotkara.info/news/42-news/600-05x22-opis

nie wiem jak wy, ale ja pamiętam takiego Jacka:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl: official&biw=1280&bih=668&tbm=isch&tbnid=QjulsNqQZaJZuM:&imgrefurl=http://twoje- seriale.pl/czy-jack-bass-powroci/&docid=fcRg4c_clWRGnM&imgurl=http://twoje-seria le.pl/wp-content/uploads/2011/03/jack-bass.jpg&w=332&h=221&ei=xHGMT6HqHajg4QSn6I i5CQ&zoom=1&iact=hc&vpx=974&vpy=197&dur=1133&hovh=176&hovw=265&tx=198&ty=75&sig= 107594551903113936676&page=1&tbnh=139&tbnw=188&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:6,s: 0,i:91

ocenił(a) serial na 1
karla_nila

Jack wygląda jakby ktos go głodził. Chyba przez to ze schudł wygląda starzej.

ocenił(a) serial na 10
robb264

i jakby z solarium wyszedł;]

karla_nila

Taki byl najfajniejszy :

http://content9.flixster.com/photo/11/33/04/11330435_gal.jpg

Jeszcze przed GG ;P

robb264

Ciekawe jaka rola przypadnie Georginie w finale

ocenił(a) serial na 1
annikka

Tego chyba nikt nie wie - ma sceny z Danem i wiadomo ze wraca tyko dla jednej osoby w finale. Dla Dana ? Czy moze on jest tylko narzędziem? Albo to będzie dot. Blair bo ta mysli ze jest jej winna przysługę ale będzie chciała zdemaskować Serenę jako GG.

robb264

Chyba, że to były jakieś wcześniejsze odcinki? Bo skoro Georgina ma być w finale i ma miec wspólnie sceny z Danem to może to nie doprowadzić do jego spotkania z Sereną ( przez co nie wylądują w żadnym łóżku) ale może to takie argumenty rodem fana Dair :D

ocenił(a) serial na 1
annikka

Bardzo chcę wierzyć ze scenarzysci by tego nie zrobili. Ale jest wiele niemiłych zbiegów okoliznosci. Dan Serena Lily Rufus mają scenę przed Grand Central. Jest przyjecie rozwodowe Shpardów lub pary o podobnym nazwisku - co moze być nawiązaniem do wesela Shepardów gdzie uchlana Serena przespała się z chłopakiem swojej przyjaciółki. Chcą scenarzysci zrujnować przyjaźń BS by potem zrobic wątek przyjazni o nich w 6 sezonie (ale po czyms takim to su*kę Sereną to bym ubił i pociął na kawałki a nie próbował się przyjaźnić) - no ale moze wystarczy fakt wysłania pamiętnika i uniemozliwienie Blair dotarcia na przyjęcie do Dana. Moze S będzie chciała go uwieść i go pocałuje z zaskoczenia - ale mam nadzieję ze się na tym skonczy.

robb264

Moja cala nadzieja w Danie. Juz nie raz pokazal, ze ma silny kregoslup moralny, wiec moze i tym razem sie nie da przebieglej Serenie?! ;P Moze cala scena na Grand Central to pozegnanie Dana, ktory jedzie pociagiem na lotnisko i Blair wbiega kiedy pociag juz odjezdza. Blair taka zalamana patrzy ze lzami w oczach za tym pociagiem, ale okazuje sie, ze Dan nie wsiadl i padaja sobie w ramiona ;D ... Tak wiem, za duzo komedii romantycznych sie naogladalam ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

I kto tu pisze bajki :P ? Ja myślę ze niech lepiej się rozstaną troszkę dramatycznie w finale tego sezonu by w przyszłym były fajne sceny. Będzie pewnie trochę złości i emocji, namiętnosci ale to daje potencjał na dobre sceny łożkowe :D Poza tym Carolyn - o ile się juz nie udziela na fanforum ze strachu czy co - to udziela się na fanficu i tam dała komentarz - był fanfik Dair o ich rozstaniu a ona skomentowała - chciałabym by w taki piękny sposób były napisane sceny jak w tej historii bo rozstanie DB jest praktycznie nieuniknione. (a pamiętajmy ze zrezygnowała ona z opisu scen finałowych - bo tym wielkim BUM jakie miało nastąpić w 5 akcie)

robb264

Podziwiam ta Carolyn, byc w posiadaniu takich informacji i nie moc sie nimi podzielic z innymi ;D No, ale juz blizej konca niz dalej. Prawde mowiac to ja sama zdaje sobie sprawe z tego, ze rozstanie Dair w finale jest nieuniknione, ale tak tylko staram sie sobie humor poprawic ;P mam slabosc do szczesliwych zakonczen ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Bo Carolyn sam nie wiem czemu się czaiła z tymi spoilerami. Mogła je w całosci wypuscic a nie bawiła się z wszystkimi. Ale z 2 strony to jest teraz ten miły dreszczyk niepewmnosci - wiemy duzo - mamy zarys finału ale z 2 strony wszystko jest pod znakiem zapytania.

robb264

Z drugiej strony rozstanie Dair nie może się okazać tak dramatyczne, bo wyjdzie na to że po czymś takim co może się dokonać np. noc Dana z Sereną ( w co ja osobiście nie wierzę), dla ich związku nie będzie już żadnej szansy. Skoro s6 ma się opierać na przyjaźni B i S to wątpię, żeby po czymś takim mogły to odbudować. Może zrobią tylko splot takich niewyjaśnionych wydarzeń i na ich rozwiązanie będziemy musieli poczekać do przyszłego sezonu.

annikka

Ja tez mysle, ze po wspolnej nocy Dana z Serena, jego zwiazek z Blair bylby juz nie do odratowania. Oczywiscie mam tutaj na mysli nasz punkt widzenia, a nie Safrana i calej reszty tej jego grupki z bujna wyobraznia ;P Skoro dla nich po calej akcji z szyba i hotelem Chair dalej bylo "epickie" to pewnie i Dair dalej mialoby szanse po jednorazowej przygodzie Dana z Serenka :/

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Taaa, tak jak tłumaczyli się potem scenarzysci ze podczas sceny z szybą Blair nie bała się o siebie tylko o Chucka - LOL. A potem nikt z wyjątkiem Louisa nie powiedział ze to co zrobił Chuck bylo zle - a sam Chuck na następny dzień kiedy zobaczył Blair powiedział -" i kto wrócił do zdrowych zmysłow :/ " zamiast "przepraszam"

robb264

Nie wspominajac juz o tym calym wtorowaniu tej dziennikareczce, ktora stwierdzila, ze blizna na policzku Blair byla swoistym "symbolem ich milosci" :/ Toz to przeciez sie noz w kieszeni otwiera jak sie czyta/slyszy takie rzeczy. Tak, wiec dla mnie jakkolwiek Safran by nie byl fanem Dair, trzeba przyznac, ze calkiem zdrowy na umysle to on chyba nie jest i wszystkiego sie po nim i jego ekipie mozna spodziewac ;)

ocenił(a) serial na 1
annikka

Dla mnie to tez by była przesada - to by tez zniszczyło koncepcję Dair - Dan nie jest ideałem - ma swoje grzeszki ale mimo to jest takim białym rycerzem dla Blair - ma ona do niego wielkie zaufanie jakiego nigdy nie miała do Chucka - po czyms takim granica między tym związkiem a Chair by się zatarła - bo przeciez to by był nóz w plecy, zaufanie którego nie da się odbudować. A przyjaźń SB juz jest naciągana strasznie - jakby S dwukrotnie przespała się z chłopakiem przyjaciólki no to nie ma tu zadnych gestów, słów które by mogły ją odkupic w moich oczach.

robb264

Cokolwiek zniszczy Dair jestem za. Mogliby zrobić 2 wersje 6 sezonu, osobne dla fanów Dair i Chair. Dobrym rozwiązaniem byłoby też zakończenie otwarte w kt nie byłoby wiadomo na kt zdecydowała się Blair, wtedy każdy fan mógłby to sobie zinterpretować na swój użytek. Jeśli endgame będzie Dair, to chyba będę żałować, że w ogóle zaczęłam oglądać ten serial
Dobrze, że nie znamy całości finałowego odcinka, będzie zaskoczenie. Wiadomo coś o przywołaniu "yes" przez Chucka w finale sezonu?

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Bart będzie gadał coś o "grand gestures" i ma wrócic chuckowy pierscionek, więc mam swoją teorię na ten temat. Ale to moze byc tez YES związane z pytaniem Chucka do Blair - czy mam wreszcie zrezygnowac? I ona powiedziała ze tak, ale z drugiej strony jeszcze jest niby jakies wahanie - tak Carolyn zainterpretowała zachowanie B w tej scenie ale to jej osobiste wrazenie.

robb264

ale to chuck ma powiedziec yes nie blair.