PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 7
Nimfadora_2

Wszyscy mamy taaaaką wyobraźnię i jesteśmy tak zarąbiście pokręceni, że spokojnie nowy cykl a'la miecz prawdy byśmy napisali :D

ocenił(a) serial na 10
Ravennn

Hahaha :D widze, że fanka fantasy :P (a tak nie w temacie wiesz kiedy wychodzi 2 cz. Omen Machine? :))

ocenił(a) serial na 7
Nimfadora_2

Niestety nie, ostatnia część jaką przeczytałam to ta z motywem posągu (szósta bodajże), więc jeszcze trochę przede mną zanim dojdę do premierowych części. Książki zawsze pożyczam od siostry, a ona mieszka w innym mieście :| Chyba czas olać szkołę i ściągnąć sobie ebooki :)
A tak ps, oglądałam dzisiaj w TVP1 pierwszy sezon. Tak fajnie jest wrócić do początków!

ocenił(a) serial na 10
Ravennn

Ja to czytałam bodajże z 2 lata temu :) też oglądałam, ale dla mnie to było prawie jakbym książek nie czytałam bo już nie pamiętam wszystkiego (długie części, powtarzalny scenariusz ;D a mimo to nadal czytam :P) posąg jest jedną z moich ulubionych części :D a Nicci uwielbiam :)

ocenił(a) serial na 7
Nimfadora_2

Odpowiedziałabym Ci wczoraj, no ale te limity...
Nicci była świetna, przez całą szóstą część próbowałam ją rozgryźć no i nie udało mi się, dopóki nie doczytałam do końca :) Szkoda, że w serialu zrobili ją zupełnie inaczej.
Za to Cara... ach, lepiej jej odwzorować nie mogli :) Wyobrażasz sobie konfrontację Morgany i Cary? Morgana nie miałaby żadnych szans przeciw takiej Mord-Sith ;)
Ale właśnie, apropo tematu... MERLIN!

ocenił(a) serial na 10
Ravennn

Heh, z tymi dywagacjami na forum "Legendy..." :D Szczerze mówiac, chętnie przeczytalabym książkę a'la nasz Merlin ;D

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Serio? Mnie to tak w ogóle nie wygląda. Od razu wiedziałam, że krzyk jest doklejony, a niby dlaczego mieliby walczyć na serio na placu ćwiczebnym? Dziwne...

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Artur nie poprosiłby raczej o pomoc. Jest na to za dumny

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

A już na pewno nie wołałby na pomoc Merlina. xD

ocenił(a) serial na 6
Roksolana_13

*za durny ;p

Faktycznie, nie prosiłby o pomoc. Ale może Merlin właśnie po raz kolejny uratował mu... zęby (tekst z tego odcinka mnie rozwalił) i został ranny. Ten krzyk raczej sugerował, że to Merlinowi się dzieje krzywda.

Ravennn

A to sory, nie wiedziałam :) to były jedynie moje najwyraźniej błędne domysły :P chodź moja wersja by pasowała..

ocenił(a) serial na 8
martyna111b

Spoiler again: To moje domysły, ale wygląda na to, że ta mina Merlina na końcu zwiastuna była reakcją na to, że Artur i Mordred się zakumplowali i jak widać na filmiku Artur ignoruje Merlina, kiedy ten do nich podchodzi. Czyli może faktycznie Mordred próbuje kopać dołki pod Merlinem żeby się zemścić.

użytkownik usunięty
carolina8977

A czym wam oglądając wczorajszy odcinek nie przyszedł ani raz do głowy pomysł Merlin + Mithian?
Może i by pasowali do siebie :D Może w przyszłym sezonie?

Mithian jest fajna ale nie wiem czy aż tak bardzo by pasowała do Merlina. No ale Merlin mógłby zostać wtedy królem. To by było coś ;p

przyszedł mi do głowy ten pomysł :) ale nie wiem czy to wypali

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

Merlin nie opuści Artura... (raczej)...

ocenił(a) serial na 8

Może i by pasowali, ale raczej się to nie wydarzy. Myślę, że jeśli w przyszłym sezonie pomyślą o jakiejś dziewczynie dla Merlina to będzie to jakaś nowa postać, która nie będzie księżniczką. Może ktoś z magią jak on...

ocenił(a) serial na 10

Merlin potrzebuje jakiejś fajnej dziewczyny z charakterem. I najlepiej, żeby ona też miała magię, tak jak on. Niestety na daną chwilę brak kandydatek:(

ocenił(a) serial na 10

Mnie to przyszło do głowy. Ale dużo bardziej przyszedł mi do głowy ship Mithian-Leon. Tam na początku jak on ją złapał, a potem chciał zostać przy łóżku... No och i ach. xD

ocenił(a) serial na 10
Ascello

mi przyszło do głowy, że może gwaine z mithian bo gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie) że gwaine się zakocha w tym sezonie

Ascello

też od razu pomyślałam Mithian + Leon, widać było że bardzo się przejmuje tym jak ona się czuje

ocenił(a) serial na 6

Merlin mógłby być z Morganą, pasowaliby do siebie, tyle że nie w tej bajce. Mithian zdecydowanie nie, już prędzej bym się spodziewała jakiegoś wątku z tą pokojówką z pierwszych odcinków, chyba że wspólne zbieranie jabłuszek było tylko tak dla picu wstawione.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

odcinek taki sobie, spodziewałam sie czegoś lepszego, bardziej spektakularnego. Merlin mógłby w końcu sie ujwanić, ale sądzę, że Morgana tym razem bedzie wiedziała kto nią rzucił o ściane, patrzyła sie prosto na Merlina gdy próbowała rzucić zaklęcie a on ją odepchnął. Ale następny odcinek wydaje się być o niebo lepszym o wczorajszego, walka Mordreda i Artura, i Merlin który się temu przygląda z przerażeniem na twarzy, ponieważ Mordred walczy tak dobrze, jak Artur, a przynajmniej mi się tak wydaje. w każdym razie, nie moge sie doczekać następnej soboty.

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Jak przeczytasz wcześniejsze komentarze dowiesz się, że nic w tym zwiastunie nie jest takie jak się wydaje. :) Jednak odcinek przyszły zapowiada się wyjątkowo ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

droga Lellandro, czytałam wcześniejsze komentarze, a jak napisałam w komentarzu, mnie się tak wydaje, a chyba mogę wyrazić swoją opinię, prawda?

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

A gdzież napisałam, że nie możesz? Nawet by mi to przez myśl nie przeszło. O.o

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

Jak w googlach wpiszecie, przygody merlina blogspot, to na pierwszej pozycji jest taki fajny blog, i tam są wszystkie odcinki z napisami(przed chwilą oglądałem ten wczorajszy).Oprocz tego są tam informacje na temat następnych odcinków i różne fajne grafiki.
Warto zajrzeć.

ocenił(a) serial na 7
Syrakuz

Sory za trochę chaotyczną wypowiedź.

ocenił(a) serial na 10
Syrakuz

Dzięki za info, dobra stronka ;) i nic już nie trzeba szukac ;)

Syrakuz

już o tym wiedziałam i potwierdzam, że stronka ciekawa :)

ocenił(a) serial na 10
Syrakuz

Ta, tylko strasznie długo się czeka na wrzucenie odcinków. Bezsens.

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

A tak właściwie to zmieniłem avatar.

Syrakuz

5x05 - premiera: 3 listopada 2012
5x06 - premiera: 10 listopada 2012
5x07 - premiera: 17 listopada 2012
5x08 - premiera: 24 listopada 2012
5x09 - premiera: 1 grudnia 2012
5x10 - premiera: 8 grudnia 2012
5x11 - premiera: 15 grudnia 2012
5x12 - premiera: 22 grudnia 2012
5x13 - premiera: 29 grudnia 2012

martyna111b

Jejku 29 grudnia!!! Ile to jeszcze czekania na finał. Mam nadzieję, że maja się nie sprawdzą przepowiednie co do 21 grudnia bo bym tego nie przeżyła, że nie mogłabym obejrzeć ostatnich dwóch finałowych odcinków. ;p

carolina8977

wolałabym gdyby odcinki były co tydzień, a nie tak chaotycznie.. za długo czekania! nie przeżyjemy tego :P

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

A nie są co tydzień? :D

Nimfadora_2

znalazłam informacje iż nie :( daty są na górze, tylko dlaczego takie.... wolałabym żeby co tydzień były odcinki :D

martyna111b

Przepraszam ale ja chyba nie rozumiem. Według ciebie to, w którym miejscu one nie są co tydzień?

ocenił(a) serial na 9
martyna111b

Ale one są co tydzień...

agga_95

Sory....moja głupota i to taka kompletna, mam beznadziejny dzień, siedzie na kilku forach i już mi się miesza. Pewnie mnie za jakąś głupią uznacie, ale po prostu źle zobaczyłam ;/ sorki

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

Spoko, każdemu się zdarza :P wybaczamy :D

Nimfadora_2

Do końca byłam przekonana, że w którymś miejscu są co dwa tygodnie :D
mój błąd, sama się z siebie śmieje teraz xD

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcm37rZAir1qid68oo1_500.png lol mina Colina :P

Lellandra

To jest jakiś zjazd fanów? Jejku czemu u nas nie ma czegoś takiego chętnie bym się wybrała. A jakby Colin i Bradley do Polski przyjechali promować serial to by było coś. ale to raczej nie możliwe.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Nie wiem, naprawdę... Może to Comic Con? Chociaż jest tam jakiś transparent z Cartoon Network, wiec nie mam pojęcia. :P
Do Polski nie przyjadą raczej. Trzeba by przyjechać do nich. xD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

to na comic conie w San Diego w tym roku ; ) A odcinki są przeciez co tydzień.
Przed chwila obejrzałam dopiero ostatni odcinek. Majstersztyk, no i Merlin siłę pokazał ;d
Cudo cudo cudo

Lellandra

ja bardzo chętnie bym się wybrała tam do nich, tylko gorzej z angielskim :P

Lellandra

Podobało mi się na koniec jak Merlin obawia się magii Morgany. Mam nadzieję, że doczekam się ich konfrontacji. To by było coś.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ej ale skoro Merlin uzył magii przeciwko Morganie tam pod koniec odcinka, to czy ona nie będzie się zastanawiać kto to zrobił, no bo chyba wie że sama z siebie by tak nie poleciała.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Wiesz... nigdy nic nie wiadomo :D