PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 8
agga_95

Jeżeli teraz Morgana nie skapcy się, że Merlin ma magię to chyba nie wytrzymie. Już tyle czekamy żeby się ktokolwiek o tym dowiedział, mam nadzieję, że nie zrobią Morgany takiej tępej bo jak to by wyglądało; Nic się nie dzieje, nagle przychodzi Merlin, z jakiejś dupy czary też się pojawiają. Jak tępą Morgane musieliby zrobić, jeżeli nie zorientuje się, że to Merlin?
No ewentualnie mogą jeszcze zrobić tak, że Morgana zapomniała kto czarował przez to uderzenie o ścianę pod koniec xDD Ale to byłoby ciulostwo, nie wiedziałabym w takim wypadku czy się śmiać czy płakać.

ocenił(a) serial na 6
lululu

Dokładnie XD Musi w końcu zacząć coś podejrzewać, w końcu chłopak się pojawia i razem z nim trzęsienie ziemi, a wybaczcie, ale w Pierścieniu Ognia to Anglia raczej nie leży...

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Za rok na Comic Con! Koniecznie! :D (zaczynami zbierać na wizy i bilety :P)

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Ahh, było by fajnie. :P Już od kilku lat mam takie marzenie żeby pojechać.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ja o Comic Con wiem od niedawna, a o tym, że jest w San Diego od dziś :D ale z chęcią bym się wybrała, może nawet faktycznie za rok... :D ew. za dwa lata z długimi wakacjami po maturze :D jedziesz ze mną? :P

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

To i ja się zabiorę jak można, też akurat po maturze będę, to i o Pierrfonds zachaczymy ;p

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

O, genialnie! Skombinuj Pierrfonds, a ja się zajmę USA :D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

ooo cóż za plany :D Dołączam się :) Za 2 lata też będę po maturze i będę mieć dłuuugie wakacje

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Jasne, że tak. :D Za dwa lata to może akurat uzbieram na taką wyprawę. xD Pierrfonds też bardzo chętnie odwiedzę.
Chociaż jak za rok to też się piszę. xD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

No to mamy plan :D kwestie logistyczne na priv :D ps. oglądałam przed chwilą jeszcze raz fragment z Morganą i wg mnie szanse, że Morgana coś podejrzewa sa bliskie zeru. Merlin użył magii bez żadnego gestu (oprócz ruchu głową), a do tego to odrzucenie można by wziąć za efekt trzęsienia ziemi. Wg mnie-mit obalony, jak to mówią Mythbusters :D

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Na serio myślicie, że się nie zorientuje Morgana?
A ja tak się napaliłam :(
No trudno, zostaje mi tylko liczyć na więcej podtekstów z Arthurem i Merlinem, które są jedynym pocieszeniem podczas nudnych odcinków ;DDD

ocenił(a) serial na 10
lululu

Jak napisałam mogę się mylic, w końcu to własne, subiektywne odczucia :P

ocenił(a) serial na 7
lululu

Myślę że Morgana może się domyśleć bo patrzyła dokładnie na Merlina , a on na nią , a skoro on ją widział to ona też powinna widzieć jego tym bardziej że szykowała się do rzucenia zaklęcia.

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Też mam takie przeczucie, ale z tym serialem nigdy nie wiadomo. Dla nas jest coś oczywiste i logiczne, a jednak się nie dzieje.

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Kurde... Wy to macie pomysły xD

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Myślę, że się z Tobą całkowicie zgadzam.

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Może zauważyła, że mu się oczy zaświeciły? A co do wyjazdu, to też chętnie bym pojechała :D

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

W tym serialu jest tak, że coś co dla nas jest oczywiste, postacie z serialu potrzebują conajmniej 2 odcinków żeby załapac. Choć z drugiej strony popatrzcie na postaci- wszyscy mają Merlina za zwykłego sługę, do tego niezbyt rozgarniętego, trochę wręcz głupkowatego, szlajającego się po tawernach, choć może niebywale oddanego Arturowi. Gdy Morgana złapała go w Servant of two masters powiedziała, że nie wie co takiego w nim Arthur widzi. Więc może dlatego nikt nie przyjmuje do wiadomości co ten nasz Merlin potrafi. Wydaje mi się, że ciężko byłoby nam też uwierzyć (przykład z takiego życia naszego :D), że znajomy, którego uwazamy za lekko tępego, ciamajdę i wogóle nagle okazałby się jakimś geniuszem czy coś w tym stylu. Może o to chodzi? :D (ale się rozpisałam :P)

Lellandra

Ja też z koleżanką chciałabym jechać ale do Pierrefonds w okresie kręcenia bo na San Diego to mnie nie będzie stać ale do Francji to można pojechać. Ja byłam w tym roku ale w lipcu więc chętnie pojechałabym wtedy kiedy są tam aktorzy. Jedyne co mogę wam powiedzieć, że w okresie wakacji wstęp do zamku dla studentów i chyba innych uczących się jest za darmo. Jak będziecie się szykować w nowym roku to o mnie nie zapomnijcie ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

O, to mamy skład na wyprawę :d może wynajmiemy autobus? a tak na poważnie byłoby fajne coś takiego :D

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Haha zaj... by było jechać tam i to akurat wtedy, gdy są tam aktorzy ;)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

To jest możliwe tylko pod warunkiem, że będzie 6 sezon, a to ponoć jeszcze nie jest pewne

użytkownik usunięty
Roksolana_13

Co by nieee ;D Serial o takiej oglądalności rzadko się kończy w najlepszym okresie :)

Oby był 6 sezon wtedy pojedziemy i zobaczymy Colina i Bradleya, nie wspominając o innych aktorach. Koszt samej wyprawy do Francji nie byłby taki drogi. Pierrefons to mieścina malutka nie aż tak strasznie napalona na turystów, żeby zrzynać z nich kasę. Poza tym jest tam prześlicznie i sam zamek tez jest cudowny. Fajnie by było jakby taka wyprawa wypaliła.

ocenił(a) serial na 6
carolina8977

Tumblr krzyczy, że jeden z rycerzy, którego imię zaczyna się na G opuści serial... Nope.
Wiecie coś o tym więcej?

ocenił(a) serial na 10
Akiozzo

Podobno Gawain bo ma zagrać w czymś innym

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Nieeeee, tylko nie to.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Tylko nie Gwain. On jest tam najlepszym rycerzem:(

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

Niestety Eoin to potwierdził. :(

ocenił(a) serial na 8
Akiozzo

A jednak to prawda. https://twitter.com/eoincmacken/status/262696302075318273
Zastrzelcie mnie! Przecież spokojnie mógłby zagrać w dwóch produkcjach, jego rola nie jest aż tak duża.

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

A za to bardzo dobra. Jest moim ulubionym z rycerzy!

ocenił(a) serial na 8
Akiozzo

Moim też. :(

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Moim też :( Pewnie dowie się o magii Merlina i zgodnie z prawidłami będzie musiał umrzeć :D Normalnie klątwa jakaś :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Czy mi się zdaje, czy jak tylko ktos sie dowiaduje to od razu umiera? ;p oprócz Gajusza i Hunith oczywiście :d

ocenił(a) serial na 9
Zielonoo

Hmm... Freya, Lancelot, dużo było takich przypadków

agga_95

Agrevein ...

ocenił(a) serial na 6
carolina8977

God, macie racje.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Nie muszą go zabijać może np zaginąć w 12 odc jeszcze będzie bo podobno w tym odc ma być fabuła Eiry

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Wiem, ale nie będzie go już w 6 sezonie, o ile taki w ogóle będzie.

Lellandra

Ale skoro piszą, że nie nie będzie więcej Gweina to oznacza, że planują 6 sezon bo by się taki newsami nie przejmowali.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

To tyle ode mnie.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

O jeżuniu, nie wiem czemu, ale na tumblr piszą, że nie będzie sezonu 6. :(

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

Póki co, o sezonie 6 nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że będzie.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Widzieliście ten news?
http://www.assignmentx.com/2012/breaking-news-three-merlin-movies-in-development -and-season-6-possibilities-for-bbc-tv-series-comic-con-2012/
Bardziej mi zależy na 6 sezonie niż na filmach, ale pewnie wezmę wszystko co dadzą.

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

Oh, chciałabym :D

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

A ja znowu zmieniłem avatar.
(To jest disir jakby coś).

ocenił(a) serial na 10
Syrakuz

Gawain nie umrze
https://twitter.com/eoincmacken/status/262896347848507393

Prawdopodobnie będzie to Elyan który zginie stąd czarna suknia Gwen

ocenił(a) serial na 9
michal_12_filmweb

Uffff to brzmi prawdopodobnie :D Elyana mniej lubię, więc może umierać

ocenił(a) serial na 9
agga_95

okrutnie to zabrzmiało :D

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Ja też go lubię mniej. Chyba najmniej z wszystkich rycerzy. Także jakkolwiek okrutnie to zabrzmi - strasznie się cieszę! xD