PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Jakbym miała wybrać któregoś z rycerzy do odstrzału byłby to właśnie Elyan :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Dokładnie, jest taki.. .nijaki :D a do tego nie przepadam za Gwen więc co tam :D (trochę to okrutne, ale jest w końcu prawo dżungli :D)

agga_95

Przyłączam się do kondolencji... tez mi nie będzie zał Elyana.

ocenił(a) serial na 6
agga_95

Hah, tez tak pomyśłałam xD

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Jak mu zaraz kopa zasadzę! :D

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Jak dobrze, jak mi ktoś zabierze Gwaine'a to zabiję! :D
Ps. Wiecie, że nasz poprzedni temat jest w "Gorących dyskusjach" ?:D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

haha no raczej :P wybija się nieźle to 1000 postów w porównaniu do 88 czy 407. Rozsławiamy ten serial na filmwebie!

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

swoją drogą, ten temat też tam może trafić :D prawie 550 postów w niecałe 3 dni!

ocenił(a) serial na 10
agga_95

łacznie jakieś 2550 postów ;D
Ale Eoin Macken potwierdził na twitterze, że odchodzi, to juz nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
Zielonoo

Też już wiem. Żartowniś, w mordę jeża. :P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Zachciało mu się straszyć fanów!
Już raz uśmiercili najfajniejszego rycerza, drugi raz bym tego nie przebolała.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 6
michal_12_filmweb

A skąd w ogóle pogłoski, że któryś z rycerzy umrze? Coś mi umknęło?

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

Dla odstresowania: GENIALNE streszczenia trzech pierwszych odcinków piątego sezonu z dosadnymi komentarzami :D Dla tych, którym angielski niestraszny ;)
5x01 ht tp://melancholydane.tumblr. com/post/33608902737/merlin-s5-ep1-summary-of-sorts
5x02 ht tp://melancholydane.tumblr. com/post/34074237979/merlin-s5-ep2-summary-of-sorts
5x03 ht tp://melancholydane.tumblr. com/post/34535887282/merlin-s5-ep3-summary-of-sorts

Tylko usuńcie dwie spacje.

ocenił(a) serial na 8
Ravennn

Niektórzy to naprawdę mają fantazję. Ubawiłam się setnie. ;-)

ocenił(a) serial na 6
Ravennn

Hahaha xDD

carolina8977

No to kto w końcu ma zginąć. Bo dwóch rycerzy to już niepokojąca informacja.

MUSI BYĆ 6 SEZON!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Elyan chyba, ale nie na 100%.
Gwain jednak nie odchodzi. Eoin sobie żarty stroił.
Nadal jednak nie wiadomo co z 6 sezonem.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Serio tylko żartował? No co za... ;) Ma szczęście, bo bym się chyba do niego wybrała ;)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ma specyficzne poczucie humoru;D Bardzo się cieszę, że Gwain zostanie. A Elyan... Skoro już ktoś musi odejść, to niech to będzie on...

ocenił(a) serial na 9
Roksolana_13

Widzę, że wszyscy bardzo go lubią :D

użytkownik usunięty
agga_95

hahaha. ;d.
Biedny Elyan ;d;d.

Gwain jest najbardziej lubianym rycerzem m.in. dlatego że przyjaźni się z Merlinem :D

użytkownik usunięty
kamil1735

mam nadzieję, że na Gwaina "klątwa" nie podziała, kiedy się dowie o magii Merlina ;p ;d.. bo chciałabym żeby się już dowiedział, ale nie żeby umierał ;d.

ocenił(a) serial na 9

Wiesz, na Gajusza klątwa nie działa, więc jak widać są jakieś wyjątki od reguły.

użytkownik usunięty
agga_95

To bardzo dobrze. ;d. ;).
Już nie mogę się doczekać 5 i 6 odcinka! ;d.

ocenił(a) serial na 8

Ja też, a dzisiaj dopiero wtorek. ;)

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Tyle dobrze, że od jutra się weekend zaczyna, więc jakoś to szybciej minie...

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Jaka klątwa?

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

Klątwa magii Merlina. Kto się dowiaduje ten umiera. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

No tak. Lancelot umarł (ale nie od razu), Agravaine też, Uther już był martwy, ale nie zdążył powiedzieć, Nimueh zniszczył sam Merlin. Został chyba tylko ten chłopak, co brał udział w turnieju i Mordred...

ocenił(a) serial na 7
Roksolana_13

Inni pechowcy to: ojciec Merlina, Will - chłopak z jego rodzinnej wioski i ten facet, który chciał ukraść jajo Aithusy ;)
A do listy cudownie żyjących można zaliczyć jeszcze matkę Merlina no i wszystkich druidów.

ocenił(a) serial na 9
Ravennn

czarna lista się powiększa :D Jeszcze zginął ten facet z blizną na twarzy, po tym jak się rzucił w ogień za młodu... No był taki w 1 sezonie... Edwin czy jak mu było

ocenił(a) serial na 10
kamil1735

Mi Gwain bardziej się podobał, kiedy jeszcze nie był rycerzem Camelotu. Akcje w karczmach były świetne ;)
Po pasowaniu jego rola trochę się ograniczyła...

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

Niby tak, ale teraz jest częściej za to krócej. A wcześniej grał tylko chyba w 2 odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ale te dwa odcinki z nim były lepsze niz te, co są teraz (Tylko w przypadku jeśli chodzi o postać Gwaina.), bo nie ma w nich prawie w ogóle pola do popisu...:(

ocenił(a) serial na 6
Roksolana_13

Och nie, lubię Elyana! Tyle nowych d...usz się pojawiło, mają kogo zabijać. Po co akurat jego? Ghr, tylko nie Gawain! JA wiem, że Merlin musi tracić wszystkich przyjaciół poza Arturem, no ale sorry, GAWAIN? Nie zrobią tego, to by była przesada.

ocenił(a) serial na 6
LiannaMadej

Jedno muszę przyznać - w tym odcinku Artur był zaskakująco mądry, jak na niego i prawie się nie wydurniał (oczywiście poza tym, że jako król musiał jechać na ryzykowną wyprawę, jakby nie miał rycerzy, którzy by to zrobili... Ale to by musiał być inny serial.
Niezła jazda, Merlin i Morgana używają tego samego zaklęcia XD Chciałabym, żeby ona się domyśliła. Ciekawe, gdzie schowała Aithusę na ten odcinek... I jak zawsze to samo - Morgana bez wysiłku zdobywa sobie jakiś tron, potem się wysila, żeby zdobyć Kamelot i traci wszystko. Dżizys, było. TO JUŻ BYŁO.

Znacie ten tekst o szpilkach, wymyślonych przez kobietę, którą mężczyzna zawsze całował w czoło? Gwen jest w potrzebie, ktoś jej pożyczy? Przed ślubem zdarzało im się pocałować w usta, a teraz.... Co to ma być? Białe małżeństwo??

Zwiastun następnego odcinka mnie raczej zawiódł, poprzedni był ciekawszy... Ale może za to sam epizod da radę? Och, mogliby już wprowadzić nowy element w postaci kogoś, kto się dowiedział o magii Merlina. Byle nie któryś z rycerzy, bo zginie...

carolina8977

Dodali kilka nowych tytułów odcinków. Ciekawe czy te też ulegną zmianom...

ocenił(a) serial na 10
maryLin

Oglądałam jeszcze kilkanaście razy zwiastun piątego odcinka, i wydaje mi się , że ten krzyk/wołanie "Merlin!!!", to był krzyk/wołanie Artura, wtedy, kiedy Merlin gdzieś idzie (i nie chce/nie może powiedzieć o co mu chodzi, bo wręcz prawie na pewno będzie miało to związek z magią), skąd inni już uciekają (myślę, że to z tego powodu Artur może uważać Merlina za trochę idiotę...) - Jak zwykle to bywa. - bo np.: wtedy, kiedy biały smok zaatakował ich w drugim odcinku (5x02), to Merlin poszedł "dogadać???" się ze smokiem, a Artur powiedział do Merlina coś w stylu, że aż taki głupi to on chyba nie jest (ale w sumie to nie możemy całkowicie szykanować Artura, bo nie wie że Merlin jest Władcą smoków, ani nic o jego magii.). Wiele było takich sytuacji.
Ten krzyk może być też innym powodem.
To jest moje subiektywne odczucie, które zmienia się właściwie z minuty na minutę.

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Merlin mógł też właśnie zostać raniony...

ocenił(a) serial na 6
monika1144

TAK *-*

ocenił(a) serial na 6
LiannaMadej

A już się bałam, że tylko ja uwielbiam gdy bohaterowie są ranieni.

monika1144

Też miałam podobne wrażenie. Merlin ma zamiar zrobić coś niebezpiecznego, coś co nie podoba się Arturowi i ten do niego krzyczy. Ale poczekamy, zobaczymy

użytkownik usunięty
maryLin

Hm.. To by mogło być ciekawe. ;p. :)).

ocenił(a) serial na 10
maryLin

Cieszę się, że nie jestem sama z tym odczuciem. :D

ocenił(a) serial na 10
maryLin

Hmm. Tak patrząc na te tytuły to 7 odcinek może być ciekawy.

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Mnie intryguję odcinek 8.

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Mnie 6,7,8. wszystkie tytuły wydają mi się bardzo ciekawe i tajemnicze. Wręcz podsycają we mnie nadzieję, na wyjawienie sekretu Merlina. :D

ocenił(a) serial na 10
monika1144

W sumie racja :P
Ale właśnie ciekawe dlaczego zmieniali tytuł 5 odcinka dwa razy co najmniej. Tamten jakoś bardziej mi się podobał, bo właśnie miałam nadzieję, że ktoś się dowie ;)