Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37903
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
Lellandra

A nie może ktoś zmienić na plakat z 5 serii? Ten jest dużo gorszy :(

Mforever

Eee tam... Ten wprawdzie jest bajkowy, ale poprzedni widzę po prostu wszędzie i postacie wyglądają fatalnie. I dlatego wolę ten.

ocenił(a) serial na 8
Mforever

Zawsze wybierają plakaty na te w j.polskim. Czemu? Nie mam pojęcia. xD I to chyba tylko moderatorzy mogą to robić, bo takto byłby chaos. :(
Też uważam, że te z 5 sezonu są fajniejsze.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Dziś Merlin Day! Ktoś ogląda prócz mnie?

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Ja dzisiaj niestety nie dam rady :( Znów nie z własnej woli.. ehh.. ;D Ale może wpadnę potem na chwilkę.

ocenił(a) serial na 6
Rosso17

Ja właśnie oglądam :)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Uwielbiam Merlina z pierwszej serii. Był taki słodki i miał najlepszą fryzurkę ;)

ocenił(a) serial na 6
Rosso17

W pierwszym sezonie był jeszcze taki uroczo niewinny :)

ocenił(a) serial na 10
xena_4

I troszkę zagubiony. Ach rozmarzyłam się xD

ocenił(a) serial na 6
Rosso17

I tak przez sezony zmieniał się z uroczego chłopczyka w silnego i pewnego siebie mężczyznę ;p Teraz ja się rozmarzyłam ;p

Rosso17

Przepraszam, ale wczoraj nie mogłam sb pozwolić aby wejść na tą godzinę wogle. Natomiast jestem pewna, że na następny tydzień [jeśli chodzi o mnie] nie będzie takich problemów i mam nadzieję, że w sobotę już sobie spokojnie poklikamy;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

W takim razie oczekuję przyszłej soboty. W ogóle jakoś nas mało ostatnio ;(

Rosso17

Bardzo mało. Kiedy wchodzę na niektóre profile osób, które pamiętam, często się udzielały - to wszystkie te osoby przestały wbijać na forum w połowie stycznia. A ostatnio to już kompletna susza! Nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze przed końcem, to było dużo osób, które obserwowały forum przez dłuższy czas a dopiero po jakimś czasie zaczęły się udzielać [i w tym np. ja;), ale wiem że nie jestem sama;]. Ale teraz, to ja już wogle nie mam pojęcia co się dzieje.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Ja też przez pewien czas tylko obserwowałam forum- od sierpnia tego roku. Tak mnie wtedy zachwyciła ta atmosfera, że postanowiłam do was dołączyć. Zaczęłam się udzielać chyba jakoś w listopadzie (gdy ogłosili, że nie będzie 6 sezonu ).
Przez pewien czas był tu taki tłok, że nie mogłam nadążyć z czytaniem- np miałam do nadrobienia jakieś 7 stron (z jednego dnia...) i cały czas przybywało postów ;D

Rainbow_9

Ja czytałam też od dawna, ale postanowiłam dołączyć po odcinku "The Dark Tower" :) Kurcze, wtedy to nie nadążało się za postami, a kontynuacja goniła kontynuację... Ale forum ożywi się jak będzie "Quirke" :)

Mforever

A czy na serio Colin ma potem na dobre zaszyć się w teatrze?

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Podobno tak, chociaż wszyscy mamy nadzieję, że nie:)

LadyMorra

Czy na dobre to nie wiem, ale mówił, że na długo. Widocznie teatr to jego życie i niestety nic tego nie zmieni :( Może jeszcze przytrafi się jakaś ciekawa rola, którą przyjmie. Najlepiej żeby zagrał w pełnometrażowym filmie, który będzie można zobaczyć w polskich kinach :)

ocenił(a) serial na 10
Mforever

Pomarzyć zawsze można.A na nieszczęście Quirke to tylko malutki epizod ;(

Rosso17

Ile bym dała za HD w pierwszych serijach.

LadyMorra

Wiem, że to pytanie było zadawane setki razy, ale sb pozwolę - Co z spin offami?

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

nic i w tym problem

LadyMorra

Zastanawiam się, ile mimo tych 2 miesięcy od serialu nadal ogląda forum, ale milczy. Pamiętam, że na końcowych odcinkach wielu dało o sobie znać, ale potem już raczej nic.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Ja dołączylłam do forum po finale i cały czas zaglądam, choć przyznam,że nie za dużo się udzielam bo niestety form milknie i nie zawsze jest co komentować :(

ocenił(a) serial na 10
arthurandmerlin

Ja tutaj zaglądam bardzo często ale się nie odzywałam bo przez jakiś czas atmosfera była bardzo nie przyjemna i nie miałam ochoty pisać.

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Nieprzyjemna atmosfera? Hm.. ja kojarzę tylko jeden taki moment, ale utrzymywało się to chyba tylko przez jakieś 3 dni? Też chciałam wtedy na jakiś czas opuścić forum, ale jednak się rozmyśliłam.
Wydaje mi się, że na forum zaczęło się robić pustawo już wtedy gdy, że tak się wyrażę, odkryto tu skype ;p Te osoby, które wcześniej udzielały się tu najczęściej przeszły właśnie tam, na forum wtedy przybywało niewiele postów, co niektórych Merlinomaniaków zniechęciło.. Ok, kończę, bo zaczynam filozofować ;p

LadyMorra

Na przykład ja :D Śledzę to forum praktycznie od września i przeczytałam wszyściutkie kontynuacje, co do jednego posta xD Tylko po prostu się nie udzielałam.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Twoja wypowiedź nastroiła i skłoniła mnie do wypowiedzenia się, pierwszy raz od... (chyba nawet najstarsi druidzi z Emrysem/Merlinem i Mordredem na czele tego nie wiedzą :P), więc gratuluję :D.
Wiele osób tu zagląda i czyta posty w kontynuacji i tutaj, ale się nie udziela. Może przyczyną tego jest brak czasu, może to, że serial się skończył i główny temat rozmowy padł... Na pewno pewne incydenty też zrobiły swoje. Skype jest wygodniejszy i wiele osób tam się właśnie udziela.
Ale wydaje mi się, że teraz to Wy się głównie udzielacie, chodzi im tu o Ciebie, Raibow, Rosso i Mforever. Wchodzicie tu, piszecie, zawiązała się między Wami pewna więź (widać to po Waszych postach, że jest to już może nawet przyjaźń), macie swój własny mały świat, swoje rozmowy i niektórzy pewnie nie chcą Wam przeszkadzać i się wpychać (to jest tylko i wyłącznie moje zdanie i ja to tak odbieram). Wcześniej, kiedy forum się prężnie i szybko rozwijało, kontynuacja biła kontynuację, biliśmy rekordy i byliśmy piękni i młodzi :P, też tak było. Niczym założyłam konto, długo byłam obserwatorką i nie zakładałam bo nie chciałam się wpychać niepotrzebnie w rozmowy. Starsi stażem mieli swoje rozmowy i znali się długo.
Dobra filozofuję... ale raz na jakiś czas mogę napisać jakiegoś refleksyjnego i dziwnego posta.
No i nie miejcie do mnie żadnych pretensji czy coś, co złego to nie ja :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Mi jest po prostu żal opuścić to forum ;) I co ja bym zrobiła z czasem wolnym ;D

klaudia_915

Cóż przyjaźń to na pewno nie jest;)
I mi na pewno by nie przeszkadzało aby ktoś się tu wtrącił:)

''kontynuacja biła kontynuację, biliśmy rekordy i byliśmy piękni i młodzi'' - heh świetnie ujęte
A swoją drogą to ciebie i arthurandmerlin to jeszcze jakoś pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Nie wiem, nie mieszam się w Wasze relacje ale... :).
Młodzi byliśmy bo teraz każdy ma rok do przodu, Merlin jakby na to nie patrzeć był w 2012 (WHY?!) a szkoła i stres umie zepsuć wszystko, zresztą sami wiedzie, no bo komu ja to mówię?! :D. Ale btw. sorry, bardzo dzisiaj odchodzę od tematu.
No cóż, poziom intelektualny moich postów naprawdę ma wiele do życzenia więc się nie dziwię, że mnie pamiętasz :P.
Czasami tu wejdę, się popałętam, coś napiszę, coś poczytam. Do kolejnego napisania :D

klaudia_915

Możesz być pewna że nie kojarzę cię z ...niskiego poziomu intelektualnego. Wcale nie wydaje mi się że jesteś jakaś głupia!

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Jeśli o mnie chodzi, staram się podtrzymać rozmowę na forum. Może stwierdzicie, że to bez sensu tak pisać na siłę, ale ja po prostu bardzo polubiłam to forum i nie chciałabym, żeby się rozpadło.
Nie chcesz się wtrącać do naszych rozmów? To nie jest absolutnie tak, że kilka osób zamyka się w szklanym pomieszczeniu i nikt nie ma dostępu- przeciwnie, drzwi są zawsze szeroko otwarte, dla każdego :D Jeśli wygląda to tak, jak ty to widzisz, to stało się tak właśnie przez to, że większość przestała się udzielać.
Także ja ze swojej strony absolutnie wszystkich chętnych zapraszam do rozmowy :)

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Większość wpada co jakiś czas ale, rzadko (lub wcale) się nie udziela. My za wszelką cenę chcemy żeby to forum nadal żyło chociaż dobrze wiemy, że nigdy już nie będzie tak jak kiedyś.

Rosso17

Kto wie co nas jeszcze czeka w przyszłości... :DDDDD

ocenił(a) serial na 7
Peach3a3

Przecież Merlin czeka na Artura :D
Może w sam raz się gdzieś na dniach obudzi! :D

eris15

Mam świetny pomysł załóżmy wszyscy wielką spółkę i nagrajmy film o Merlinie, na tyle osób to by nawet kasy starczyło na zatrudnienie tych samych aktorów :DDDDDDDDDDD

Rosso17

nie mam czasu się udzielać ponieważ w wolnym czasie, na komputerze piszę na skypie, tam też dodaję opowiadania, robię filmiki, uczę się phhotoshopa, html-u i css-a (będę robić stronkę z fafikcjami o merlinie! i innych serialach... przynajmniej taki mam plan. teraz to przerabiamy w szkole, banał ^^)

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Jak coś ci się uda z tą stroną to proszę o info. Na pewno będę zaglądać ;D

Rosso17

Oczywiście! Jak na razie, edytuję w htmlu i css-ie, więc, po zrobieniu menu i tła wygląda to tak :
http://oi47.tinypic.com/2zpiiza.jpg na podkreśleniu widać ten obrazek http://media.tumblr.com/tumblr_lv5ay6ZCjD1qdow1c.gif
Jak skończe edycję to opublikuję to, co mi wyszło, a potem zacznę edycję w joomlach, javie (dodatki) i photoshopie, tak więc będzie to wyglądało o niebo lepiej. Po prostu mamy taką informatykę w szkole i za css-a i podstrony dostanę 6 :) Po tym będę się dalej bawić z tą stroną
PRZEPRASZAM MUSIAŁAM SIĘ TYM POCHWALIĆ choicaż to mało, i banalne - zrobiłam w godzinke

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Jak dla mnie to arcydzieła:) bo jeśli chodzi o mnie html, photoshop itp.= czarna magia. Pełen szacun i z niecierpliwością czekam na tę stronkę :)

arthurandmerlin

Też czekam i też z pewnością bd zaglądać!

ayramia128

Również czekam :)

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Już się doczekać nie mogę.

ayramia128

Miło mi :)
Ale, parę konkretów:
-Na początku strona będzie tylko do oglądania.
-Tematyka: Fanfikcje. Mogę tam dodać parę naszych filmwebowych prac
-Robione w html i cssie, więc będzie to ładna strona, ale bez możliwości logowania i dodawania plików: teksty będę dodawać ja przez e-mail
to już za parę tygodni, może za miesiąc
Potem:
-Postaram się nauczyć innych kodów, typu joomla, php, java i zakodować logowanie i komentarze
-Wtedy ci, których fanfikcje zostały dodane wcześniej, dodadzą je jeszcze raz, już jako prywatne osoby
-Będę dalej rozwijać stronę, to na pewno
Pomysł na stronę z polskimi fanfikcjami jest moim zdaniem fajny, bo nie trzeba będzie przekopywać się przez wątki, tylko wszystko jest w jednym miejscu. Ale na początku i tak komentarze byłyby na filmwebie. (wiecie: temat+link+komentarze, tak jak teraz, tylko teksty w jednym miejscu.)

CO O TYM MYŚLICIE?

stronę na pewno założę, bo na potrzeby merlinomanii oraz dla własnej satysfakcji ^^
Na stronce będą jeszcze: filmiki, zdjęcia, grafiki, Tutoriale, i artykuły. Każdy mógłby dodawać, tylko, jak mówię: na początku tylko przez e-mail ^^

ayramia128

To jest świetne!

Rosso17

Myślę iż to że nie będzie tak jak kiedyś to nie tylko wina tego że serial się skończył. To też sporo [przynajmniej dla mnie] wina atmosfery która panowała na forum, a gdzieś zaginęła. I wiecie co? To też nie tylko kwestia tego że teraz mało osób się udziela, bo ja przestałam już czuć ten intensywny nastrój około 8 odcinka 5 serii. Ale tutaj akurat jestem absolutnie pewna, że to tylko ja tak mam.

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Wiem, że drzwi są otwarte bo to jet urok naszego forum :). I myślę, że jeszcze kiedyś nastąpi "odrodzenie", a na razie chwała Wam za to, że nadal tu jesteście :). A co do braku atmosfery, 8 odcinek z tego co pamiętam zbiegł się w czasie z tą smutną wiadomością, więc...

klaudia_915

Nie wiem, ale zdaje mi się jednak że to info było 2 odcinki wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Dzisiaj 10 odcinek?
Właśnie ze zgrozą odkryłam, że nie obejrzałam piątego! :O Jak to się mogło stać? xd A w dodatku w zeszłym tygodniu nie skończyłam oglądać dziewiątego! Muszę to nadrobić kiedy tylko znajdę czas :d