PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Zlot Merlinomaniaków

ocenił(a) serial na 10

Dobra, wszyscy chętni piszą, gdzie najlepiej by im pasowało, żeby do jakiegoś kompromisu dojść.
I może też kiedy.

Sugeruję Warszawę. ;)

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Kraków :> ew. jakaś wiocha pod Krakowem, żeby z ewentualnym zakwaterowaniem było taniej, np. Balice, czy Rząska :>

ocenił(a) serial na 10
agga_95

"Wiochy pod" są zawsze w domyśle. Najważniejsze, zeby mniej więcej rejon wskazać, żeby każdy do dobrego pociągu wsiadł. xD

Ascello

Jako, że to nowy temat to wspomnę, że mnie jest to obojętne. Do Wawy mam bliżej ale Kraków wydaje mi się bezpieczniejszy.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

W jakim sensie "bezpieczniejszy"?

ocenił(a) serial na 6
Ascello

Podoba mi sie ten pomysl z Warszawa. Akurat mam tam ciotke, wiec mialabym sie gdzie zatrzymac ;D Tylko, nie mam pewnosci, czy udaloby mi sie z zalatwieniem wolnego, by przyleciec na ten czas do Polski.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Mnie by Kraków pasował bardziej niż Warszawa bo znacznie bliżej gorzej by było ze zgodą rodziców :)

iwek33

Mi też Kraków pasuje. Jak na razie nie widzę żadnych innych propozycji tylko Kraków i Warszawa (raz pojawiło się opcjonalnie Zakopane) :D

ayramia128

Mi bardziej coś w centrum. Warszawa albo Poznań. Chociaż sama nie wiem czy by mnie puścili, więc nie musicie się tym tak sugerować ;-)

Kitty456

Ja bym bardzo chętnie się spotkała :D
ale ja nie będę mogła

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

Ja też bym bardzo chętnie się spotkała:), ale niestety nie wiem czy będę mogła:(

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Mi jak już Poznań ;) bardziej możliwe że będę, no ale i tak nie wiem czy będę mogła :(

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Ja bym też była za Krakowem :P

Ascello

Takie mam subiektywne odczucia. Kraków takie piękne miasto, zamki i takie tam a Warszawa to mi się z mafią kojarzy i dresami. Dobra wiem dziwna jestem ;)

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Ludzie, jak teraz wiemy, że nie będzie 6 sezonu, to MUSIMY się spotkać na oglądanie ostatniego odcinka ever :(

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Wiem. Nawet dostałam pozwolenie("Jesteś już dorosła i rób co chcesz"- tylko oficjalnie jeszcze nie jestem). Tylko u mnie może być problem z terminem. Jeśli 29 grudnia to odpada, bo moja rodzinka chce jechać na święta, a beze mnie nie przejadą za granice itd. takie poryte prawa...:(

ocenił(a) serial na 9
Roksolana_13

Nawet jak nie wypali 29 grudnia, to i tak MUSIMY się spotkać i pooglądać Merlina!

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

29 grudnia nawet jak bym miała jechać, mi odpada to dzień przed urodzinami siostry, więc będę miała dużo roboty..

agga_95

Ale to już pewnie że nie będzie 6 sezonu? No jakby się okazało, że 29 nie wszyscy będą mogli jechać to zawsze będzie można to powtórzyć. Jak już będziemy mieć wprawę to łatwiej pójdzie. Inny termin niż 29 to ciężko będzie ustalić w najbliższym czasie. Studenci i licealiści mają ferie w oddzielnych, nienakładających się terminach, nie wspominając o sesji :/ To potem byłyby już dopiero długie weekendy w stylu maj. 29 to świetny termin jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Pewne ;( Chyba, że to najbardziej chory żart w historii.

agga_95

Kiedy pisałam swój post to jeszcze nie widziałam tego co dzieje się na głównym temacie ;( Normalnie koszmar ;(

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Ja tego jeszcze tak do końca nie przyjęłam do wiadomości...

Ascello

Też byłabym chętna, ale obawiam się że rodzice mnie nie puszczą -> gdzie tam do obcych ludzi, sama będziesz jeździć + kilka strasznych scenariuszy mojego wyjazdu. Nie chcę więc wypowiadać się gdzie takie spotkanie miałoby się odbyć, zwłaszcza że trzeba by zapewne wziąć pod uwagę nocleg. Mimo to najbliżej miałabym do Warszawy i Poznania. Najfajniej byłoby gdyby wyjazd do Pierrefonds się udał - ale to są wydatki, więc na pewno nie każdy pojedzie; Ja np. finanse może bym uzbierała, mam zamiar pracować w wakacje ale nie wiem czy praca mi właśnie we wrześniu nie wypadnie, poza tym nie wiem czy przyjaciółka by ze mną pojechała, a obawiam się że samemu rodzice mnie nie puszczą (powód czytaj wyżej - jakieś takie straszne scenariusze mają gdziekolwiek się wybieram - jakbym przyciągała kłopoty).
A co do zlotu i wspólnego oglądania finału - najwyżej jak nam nie wyjdzie możemy zrobić sobie konferencję na Skypie :D

Lady_MM

Skypa to ostateczna wersja jakby spotkanie nie wyszło albo jakby nie wszyscy mogli pojechać to zrobimy sobie wideokonferencje ;)

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Poznań to dobra opcja, sporo tam miejsc do zlotów z tego co słyszałem.

Ascello

Musimy dojść do porozumienia z miejscem spotkania. Ci, którzy muszą się porozumieć z rodzicami muszą mieć wszystko ustalona, żeby łatwiej było ich przekonywać. Jak już ustalimy miasto to trzeba się zastanowić nad organizacją. Rozmawiałam z joanką ( tą moja przyjaciółką ) i mówi, że w Warszawie noclegi można tanio znaleźć. Co do Krakowa nie wiem. Dojazd we własnym zakresie. Jeden nocleg na miejscu. Będziemy musiały mieć dostęp do neta albo wifi więc tam gdzie wynajmiemy pokój musi być internet ( zawsze możemy oglądać Merlina w McDonaldzie ;p ). To tyle co uważam ze strony organizacyjnej.

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Jakby był Kraków, to możemy np się zatrzymać tutaj--> http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/balice/pokoje_goscinne/29560 albo tutaj--> http://www.eholiday.pl/noclegi-ag2449.html
A jak nie, to mogę załatwić oglądanie Merlina na wielkim ekranie w restauracji sąsiada za darmola :> Tylko byśmy musiały coś tam zjeść, żeby coś z tego mieli :D

agga_95

O dla mnie spoko. Jedyna miła informacja jaką przeczytałam przez ostatnie parę minut :/ A co to za restauracja?

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Pod Sokołem. Fajna, przytulna i niedroga :) Na obrzeżach centrum, koło błoni krakowskich :)

agga_95

No to na razie Kraków prowadzi. Jest gdzie spać i gdzie obejrzeć Merlina. Super. Poprawiłaś mi humor agga ;p

Ascello

Kraków! ;D

ocenił(a) serial na 7
Ascello

Mi najbardziej pasuje Warszawa (bo w niej mieszkam), Łódź, Poznań, no i ewentualnie Kraków. Ale mną się bardzo nie przejmujcie, bo rodzice pewnie mi nie pozwolą (matury...) :(

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Pytanie o charakterze organizacyjnym:
Czy jest ktoś z okolic Opola albo Częstochowy, kto chce pojechać na zlot?
Jak dla mnie najlepszy był by Wrocław albo Kraków. Jeszcze nie wiem, czy pojadę, bo to będzie zaleźeć od terminu....

Roksolana_13

Ja mam do Częstochowy z 275 km. :)

Roksolana_13

ja z Wrocławia:P
i mi pasuje obojętnie gdzie, pomysł aggi_95 jest super, bo są jakieś konkrety i będą dobre warunki. Chyba nic lepszego nie wymyslimy.
W takim razie może by spróbowac w Karkowie, co Wy na to?

ocenił(a) serial na 9
karmelka_

Tak :D
To teraz przyszła pora na błaganie u rodziców.

agga_95

Hah :D Widzę że sporo osób chętnych ^^
Nie mogę uwierzyć że to już koniec ;((

Joasia_23

Merlin zawsze będzie w Nas, więc nigdy się nie skończy :)

martyna111b

Jeśli to rzeczywiście będzie w Krakowie to może uda mi się wpaść ;))

ocenił(a) serial na 6
agga_95

To trzymam kciuki ;) Ciekawy pomysł z tym Krakowem. Przynajmniej miałabym powód, by wreszcie tam pojechać i się rozejrzeć ;D

Jeśli poczekasz, za kilka minut pojawi się kolejna część Nowego Życia :)

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Fajnie :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Czyli jakby to wyglądało? Oglądamy ostatni odcinek u Twojego sąsiada w restauracji? I wybieramy któryś z noclegów, które podałaś wcześniej?

ocenił(a) serial na 9
rasp_filmweb

Jeśli tylko Wam pasuje taka opcja, to mogę załatwić z tą restauracją.
A noclegi można znaleźć inne, ja tylko takie luźne propozycje rzucam.

agga_95

Jestes z Krakowa, tak? To masz chyba najwieksza orientacje, czy jest gdzies blisko jakis hotelik, zeby nie trzeba bylo pol miasta do tej restauracji jechac :D

ocenił(a) serial na 9
karmelka_

http://meteor-turystyka.pl/smkrakow,krakow.html to jest bardzo bliziutko i taniocha. Dodatkowe 14 osobowe pokoje :D

agga_95

WOW, to jest super propozycja! Pozostaje pytanie, ile osób się zgadza.
Pamiętajcie, to jedyna taka okazja, warto sie zmobilizowac, zeby poznac się nawzajem i razem pożegnac Merlina!

ocenił(a) serial na 9
karmelka_

A więc ludzie Uwaga! Mamy konkrety, powiedzcie, czy wam pasuje, pytajcie się rodziców i piszcie jaki skutek :>

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Moja mama powiedziała że raczej by mnie puściła ale postawiła parę warunków: Nie dalej niż do Krakowa, Tylko przez weekend, I w takim miejscu żebym się nie zgubiła, gorzej będzie z tatą jak mu powiem że chcę jechać do Krakowa do obcych ludzi i to jeszcze sama chyba że ktoś z was jedzie z Katowic

ocenił(a) serial na 9
iwek33

Ja mogę odebrać Cię z dworca w Krakowie, albo się dosiąść do pociągu w trakcie jazdy, bo też kawałek muszę dojechać.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Aha to super tylko jak mnie znajdziesz?

ocenił(a) serial na 9
iwek33

Miej czerwoną apaszkę jako znak rozpoznawczy :D Albo obie miejmy :P
Albo dam ci mój numer telefonu i się zgadamy :>