PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73321
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Otwieramy D-Team , czyli detektywi - team.
Zasady tego wątku są proste, śledzimy poszlaki na podstawie dowodów analizujemy wszystko co wiemy po kolei. Prosiłabym skupić się na konkretach i powstrzymać się od komentarzy typu " o nie tylko nie on ja go kocham"

Najpierw wypiszmy wszystkie podpowiedzi co wiemy potem zbierzemy je w jeden post i będziemy wstawiać dowody w postaci cytatów, zdjęć itd. I analizując.
I tak jestem pewna, że w ostateczności znajdziemy lepsze A.
Proponuje też przeanalizować wątki jak A dobierało współpracowników, jaki mogło mieć motyw i jak przejęło tą grę. Czy Ali też można zaliczyć do kłamczuch.
Czy przypadkiem Shana nie była marionetką A ?
I proponuje tez rozdzielić co było w wiadomościach od A jak było nią Mona, a co po jej zdemaskowaniu
1. A pojawia się w pierwszym odcinku
2. Nosiło kaptur ( i tu zagadką jest dla mnie czy nie chodzi o odcinek specjalny gdzie pokazali różne wersje jednej sceny pod radley gdzie kilka aktorów grało jedną scenę w kapturze - w ostateczności wybrano Tobiego )
3. A miało motyw
No i zapomniałam co miałam więcej wypisać :)
Liczę na pomoc do dzieła !

efta18

nom mozliwe.

Ale dziewczyny są głupie nacierpiały się tyle przez Ali i jej kłamstwa sama Ali teraz nie chce z nimi współpracować i nie mówi im wszytskiego nie wyjaśniła im sporej ilości rzeczy.
Do tego to samo zrobiłą Mona najpierw chciałą je pozabijać a potem wielka przyjaciółka.
Najpierw Ali wkopały w morderstwo Mony, potem próbują ją wyciągnąc itd. no brawo dla nich ! uhuuu
A Aria osiągnęła szczyt głupoty nad wszystkie szczyty ! x.x
btw. jeśli okaże się w przyszłości, że Ali zabiłą jednak Mone, nie będą mogli jej skazać za to zakładając że ją wypuszczą bo w domku dla lalek znajdą ciało Mony - to w USA nie moga cię skazac 2 razy za to samo.
Kolejna opcja jest taka, że dziewczyny jeśli zostaną skazane - litości nie przy takich dowodach w rl życiu - ja bym poszła o odszkodowanie ^^
no i hmmm nak na prawdę dziewczyny skazują za to, że niby włamały się do domu Mony w przypomocy szpikulca z fabryki lodów ? W fabryce nie było innej kamery niż tą co miało A ? Nie szukano tam dowodów śladów itd? a prócz wybitej szyby nie było śladów włamania jeaaa a gdzie przesłuchania wyjaśnienia. Po aresztowaniu policja ma 24h by złożyć dowody podtrzymujące decyzje i toczeniu sprawy w sądzie a tu nie ma żadnych mocnych dowodów x.x

Kolejna akcja jest taka czemu nikt z policji nie sprawdził czyja krew jest na bransoletce ALISON z sezonu 3 ! kurde to ona zabiła Bethany jak nic !

akima_

żółta sukienka była po śmierci mamy Tobiego czy przed?

Chile91

Raczej przed. Są flashbacki z matką Tobiego, gdy był on mniej więcej w tym wieku, co teraz, a tamta sukienka była dawno, jak Ali była jeszcze mała i słuchała mamusi:P

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Raczej przed. Tak wnioskuję z odcinka 4x01, gdy podczas pocałunku Ali (jeśli to ona ;)) z Toby'm do jego pokoju wchodzi jego mama ;)

Chile91

Ostatnia scena z 24 odcinka.
hmmm to raczej wyglądało jak stroik na końcowy bal.
Hmmm masakryczny ten odcinek, dziewczyn nie można skazać od tak nie miały sprawy, a Ali skazali bez dowodów love this ! <3 :D
I nadal Aria zabroni Mikowi zeznawać ?

Chile91

A i Andrew nagle nie był dostępny jak Aria dzwoniła.... hmmm coś tu nie tak

ocenił(a) serial na 8
Chile91

a co ze zdjęciem, które wisiało w pokoju Ali? Na którym jest ona, Jason i jej bliźniaczka? ( to z odcinka 13 Hallowenowego) http ://www.prettylittleliars.com.pl/czy-alison-ma-siostre-blizniaczke-1961

ocenił(a) serial na 8
shiva89

Ty to masz oko :)
Na zdjęciu DWIE ALISONKI są inaczej ułożone. Więc coś w tym musi być.

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Tak mi się to przypomniało. Natomiast to zostało znalezione przeze mnie w sieci :P

shiva89

pewnie podpucha

shiva89

w jednym z odcinków - zabij mnie nie pamiętam którym - jest zdjęcie gdzie widac małego chłopca mała dziewczynkę, z tyłu Panią D i z rogu zdjęcia wystaje rączka trzeciego dziecka.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

aaa pamiętam coś takiego było. Także coś w tym musi być, najbardziej prawdopodobne jest to, że Bethany okaże się siostrą ALi

ocenił(a) serial na 8
shiva89

ZNALEZIONO W SIECI: Podobno Toby ma blizaniaka ,bedzie nazywal sie James Neilan. Prawdziwy Toby zginął wtedy w lesie co Spencer widziała jego ciało. To by wiele wyjaśniało.

ocenił(a) serial na 8
shiva89

a co myslicie o tej piosence. Marlenka gdzies powiedziala, ze w tym tekscie znajdują sie wskazówki odnosnie A.
Madeleine Peyroux - Walkin' After Midnight
Tłumaczenie:
Wyszedłem pospacerować po północy
Na zewnątrz przy świetle księżyca, właśnie tak jak to robiliśmy
Zawsze chodzę po północy
Szukając Ciebie
Chodzę kilometrami wzdłuż drogi
Tak więc, to mój sposób mówienia 'Kocham Cię'
Zawszę chodzę po północy
Szukając Ciebie
Zatrzymuję się, by zobaczyć płakanie wierzby
Płacząc na jego poduszce
Może on płacze dla mnie
I ponieważ niebiosa pochmurnieją
Nocne wiatry szepczą do mnie
Jestem samotny tak jak mogę tylko być
Na zewnątrz w świetle gwiazd, mając nadzieję, że możesz być
Gdzieś spacerując po północy
Szukając mnie
Zatrzymuję się, by zobaczyć płakanie wierzby
Płacząc na jego poduszce
Może on płacze dla mnie
I ponieważ niebiosa pochmurnieją
Nocne wiatry szepczą do mnie
Jestem samoty tak jak mogę tylko być
Na zewnątrz w świetle gwiazd, mając nadzieję, że możesz być
Gdzieś spacerując po północy
Szukając mnie

shiva89

On/Ona było strasznie zakochane w kimś ale ta osoba odeszła, zniknęła albo umarła, szuka swojej ukochanej i ma nadzieje że jego kochana osoba robi to samo hmmmm.....

ocenił(a) serial na 9
shiva89

Nie przypomina wam to lasu i wypadku Toby'ego?Noc i wierzby kojarzą mi się właśnie z tym. Już wcześniej pisałam ,że Toby mógł tam naprawdę zginąć a w jego miejsce wskoczył jego brat,oschły dla Spence i ogólnie dziwny.

efta18

To piosenka byłaby o Spencer, albo Em. Jana ?

Em straciła Maye jako tą ukochaną osobę
Jana Gareta albo Shane
Spencer ew. Tobyego w twojej teorii. i bliźniak jest A.
Ale piosenka mówi o kimś pełnym bólu bo stracił/straciła ukochaną osobę za którą płacze tęskni ma nadzieje że ona robi to samo, to ona chodzi spacerami wyrażając swoją miłośc do tej osoby.
No przychodzi mi do głowy Melissa

ocenił(a) serial na 9
Chile91

A Melissa za kim?Za Ianem? Możliwe ;)

efta18

Dzieckiem, Melissa straciła dziecko ojca dziecka itd... do tego Ali mieszała się tam gdzie nie trzeba zagrażała jej i jej siostrze

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Bardzo mocne argumenty ;)

ocenił(a) serial na 9
Chile91

przecież Melissa nigdy nie była w ciąży, tylko udawała :p raczej nie będzie płakać za sztucznym brzuchem

ocenił(a) serial na 9
dzia_bong

Melissa była dwukrotnie w ciąży i dwa razy poroniła ,nie chciała się za drugim razem przyznać rodzinie do tego. Tak sądzi wiki.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Możliwe jest takie coś,że Jason i Ali oraz Kenneth myśleli ,że Ali zabiła swoją siostrę a tak naprawdę tamta żyje i tylko Jessica o tym wiedziała.Siostra Ali sfiksowała po tym co zrobiła jej Alison i poszła do Radley ?

efta18

Raczej wątpię, żeby ojciec nie wiedział, że jego dziecko żyje. Przecież musiałby być pogrzeb, jakieś rozpoznanie zwłok itd.

ocenił(a) serial na 9
akima_

No tak w normalnym życiu by tak było,jak i normalny proces a nie pójście do więzienia za to,że znasz Alison :D Nie myślmy logicznie jak jest w realu bo tak scenarzyści nie myślą ,także myślmy jak oni ;)

efta18

No to ja już kiedyś napisałam, że A jest pies Ali:P

ocenił(a) serial na 9
akima_

Lub ta papuga :D

shiva89

Jak dla mnie, to na tym zdjęciu nic nie widać. To nawet wcale nie musi być Jason i Ali, tylko jacyś ich kuzyni, znajomi, czy ktoś. Jakby Ali i jej cała rodzina ukrywali nikomu nieznaną siostrę, to by nie trzymali raczej jej zdjęć na widoku.
A to zdjęcie Ali, Jessici i ręki pamiętam, ale jakbyście się mu przyjrzeli, to to nie może być ręka małego dziecka, bo jest większa i sięga pod takim kątem, że musi należeć do kogoś wyższego.

akima_

https://www.youtube.com/watch?v=nyiCSrERo8c
btw. Ali tyle im w takich scenach podpowiadała, a potem co nic nie pamięta?
Dziewczyny walczą gorzej niż chłopcy hmmm Ali konkurowała z kimś jeszcze?

http://24.media.tumblr.com/6706868326d51573ae0fcf42783ce691/tumblr_mrkbcnPETZ1rz t41jo1_500.png

Chile91

Jak dla mnie ta ręka jest za duża na małe dziecko, może to ręka Jasona?

akima_

no ale JAson na oko jest z 5 lat starszy od Ali, hmmm ta ręka tak dziwnie jest ułożona... cięzko mi powiedzieć niby jak dziecko ale jak obracam swoją to też tak tak wygląda jak doroślejszej osoby.

Chile91

No to właśnie, Jason jest 5 lat starszy i mogłaby być to jego ręka. Albo może CeCe? Nie wiadomo w sumie od kiedy i skąd one się znają.

akima_

A może CECE to jakaś rodzina Ali ? znowu ukryta, ze Jason z nią chodizł o.O w sumie ja bym na miejscu Jasona była spaczona umysłowa chodził z własną siostra.

Chile91

Jason chodził z CeCe? Tego nie pamiętam.

akima_

Cece chyba o tym mówiła, że coś tam mieli ku sobie ale nie wyszło nic z tego.

Chile91

A to nie mówiła, że z Wildenem chodziła? I Ali też:P Patologia i Moda na sukces w jednym. Każdy z każdym i w każdej konfiguracji:P

akima_

W sumie CeCe starsza jest od Jasona, ale on może lubi starsze;P

akima_

Ona udawała, że nie zna Wildena :D

Chile91

Ale później się już przyznała, jak dziewczyny znalazły to zdjęcie z wakacji. Ja tam już nie pamiętam, z kim chodziła CeCe, jak z Jasonem, to może wcale nie są rodziną. Mogło być tak, że ich rodzice się przyjaźnili, czy coś, albo byli kiedyś sąsiadami?

ocenił(a) serial na 8
akima_

a co powiesz o tym co jest napisane pod zdjęciem : http://vignette1.wikia.nocookie.net/prettylittleliars/images/1/1e/A2CACKICAAEv55 O.jpg/revision/latest?cb=20120905132637

ocenił(a) serial na 9
shiva89

Podobno Ali nie ma mieć bliźniaczki ,ale kto tam wierzy obsadzie oraz scenarzystom.
Marlenka napisała,że nie zobaczymy Courtney lecz kogoś innego podwójnego.

shiva89

Widziałam już ten napis, to znaczy wiedziałam, że jest w pokoju Ali, ale nie, że wisi pod tym zdjęciu. Ale może ta tabliczka, to jakaś pamiątka rodzinna? Może jej matka jednak miała siostrę. Albo ktoś dał to Ali dla żartu mając na myśli to, że ona i CeCe wyglądają i zachowują się, jak siostry? I Marlene i Sasha mówiły, że Ali nie będzie mieć w serialu bliźniaczki, ale to wie, trochę już nie wierzę w te ich podpowiedzi, chociaż bardzo by mnie to zawiodło, gdyby jednak miała, bo to by znaczyło, że Marlene jednak niczego sama nie wymyśliła, tylko zrobiła tak, jak było w książce.

Chile91

https://www.facebook.com/video.php?v=10152722447530233&set=vb.291824160232&type= 2&theater

A zbudowało domek dla lalek na podstawie pokojów dziewczyn mało tego dziewczyny sa witane w 3 językach ang, niemieckim, hiszpańskim.
Wymienione zabójstwa :
1. blondynka z grobu
2. Ian
3. Maya
4. Ten chłopak co chciał zabić Em.
5. Garet
6. Wilden [ ? ]
7. Shana
8. Pani D.
9. Mona
I uwaga zdjęcia :
http://zapodaj.net/5911d3a435e2d.jpg.html
http://zapodaj.net/01b58f5d428e0.jpg.html - btw ten ken nie przypomina wam ojca spencer ?
http://zapodaj.net/bdde0a7617427.jpg.html
http://zapodaj.net/2af5c3f5035b3.jpg.html - laleczki chłopców ?
http://zapodaj.net/e4a1130085644.jpg.html - centrum dowodzenia A. ?
http://zapodaj.net/89d95393c7a06.jpg.html - Zdjecie z 1 ss w pokoju Arii
http://zapodaj.net/57ef0bd49fa0a.jpg.html - nasze cudowne A. Btw. jak on może coś widzieć przez tą maskę uciekać do tego strzelać itd.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Hue hue hue, widziałyście już 24 odcinek?
Sara Shepard jako dziennikarka :P

ocenił(a) serial na 9
Chile91

A to na 100%facet widać to po figurze.

efta18

Marlene i aktorzy potwierdzili, że kręcą sceny kilka razy a potem dobierają sobie kogoś, żeby ładnie pasowała i nie wiadomo kto z nich zagra w danej scenie, ale nie koniecznie ich postać tam była.
Ale faktiko w 25 odc A przypomina faceta - no chyba że męska baba :D
btw. gdzieś ktoś napisał, że głos mówiący po niemiecku jest Lucasa

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Apropo tych głosów. Trzecie "witamy" nie jest po hiszpańsku.Tak mi się kojarzy z językami południowo-europejskimi,być może nawet islandzki ?

ocenił(a) serial na 9
efta18

jak to nie po hiszpańsku, jak to jest hiszpański -.- bienvenidos

ocenił(a) serial na 9
dzia_bong

to właśnie wychodzi moja znajomość tego języka :D

efta18

No i geografii, bo Islandia jest na północy;P