okej, myśle ze można juz zacząc nowy temat o nastepnym odcinku.
promo
http://www.youtube.com/watch?v=zsrLvz-GfLI
na promo pojawia się kilka masek, jedna z nich przypomina tą, którą seth miał ubraną w przedostatnim odcinku 2 sezonu, gdy dziewczyny wróciły do szpitala zabawek. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale zauważyłam to podczas oglądania. Może A ma zamiar kupić tam maskę ?
hmm znalazłam takie o to coś http://www.prettylittleliars.com.ar/2012/10/3x13-this-is-dark-ride-primeros-10.h tml ciekawi mnie co to za postać z tej ,,trumny" wyskoczyła mina emily bezcenna, Noel tak jak było to do przewidzenia zrobił psikusa, Toby na zadowolonego nie wygląda może mu przydwoni ^^
Zauważyliście, że jakoś dziwnie często Aria pokazywana jest w sytuacjach, gdzie nakłada sobie kolczyki albo naszyjniki stojąc przed lustrem?
Wszystkie sneak peeki:
1. http://www.youtube.com/watch?v=rgxYf4dYjsg (z zdjęć podanych przez @dominajek wiemy, że Noel tylko się zgrywa)
2. http://www.youtube.com/watch?v=5TDSNx1o35o
3. http://www.youtube.com/watch?v=9AiNFz_XYzA (zwróćcie uwagę na to dziwne "A" w imieniu Arii)
4. http://www.youtube.com/watch?v=_7OdoxTxBXs (jak zatrzymacie równo w 0;46 to widać trochę czyjąś twarz - pewnie Toby'ego)
Promo:
1. http://www.youtube.com/watch?v=tbhwzhSI490
2. http://www.youtube.com/watch?v=sKLEqrDdTco
Kanadyjskiego jeszcze nie ma.
Racja jest pokazywana często. ;) puknt 3 ciekawy faktycznie to A jest jakby identyczne z podpisem A.
w tym 1 promo, tak koło 5 sekundy jest pokazana zaparowana szyba, na niej literka A i dalej zamazane, czyli jakby było Aria, tylko ria zamazane...
SPOILER:
W Halloweenowym odcinku na 99% umrze Garrett.
http://www.youtube.com/watch?v=90Tpl0vbF3s
Z wywiadu z Marlenką:
"Ta postać umrze, ponieważ ma ON wielki sekret, który chce wyjawić jednej z Kłamczuch. Dlatego zostanie zabity."
Odcinek ściągam, napisy z tego co widziałam na napisy24 już są w 10% Myślę, że dziś wszystkiego się dowiemy ;)
o rrrrety, ten odcinek przywraca wiarę w serial - powiem tyle, że jedna z dużych forumowych teorii właśnie się ziściła !!!!
tzn. tak mi się zdaje, bo oczywiście nic nie jest jasne w świecie Marlene ... tak czy siak polecam
plus zwróćcie uwagę na dziewczynkę która "odwiedza" mamę Hanny
odcienk uuuu dzieje.
uwaga spoiler !!
czy osoba ktora dusiłą spencer i dosypala czegos arii to inna udawała caleba ? bo nie zapamietalam
a ta maska kolo lozka mony to ta ktora nosił garret?
jejku normalnie szalenstwo jakieś
myslicie ze w worku jest ali ?
a dziecko bylo duchem ?
i kto pomagał monie? nie poznalam drugiego głosu :(
Koło mony leżała maska przypominająca twarz Ali, ubrana w nią udawała Caleba. Osoba, która dusiła Spencer to inna osoba, zapewne mężczyzna.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczynka z domu Hanny wydaje się być duchem i jakby albo małą Ali albo bliźniaczką, albo jakąś ich siostrą... powiedziała coś w stylu że jej siostra zawsze kłamie pakując ją w kłopoty, ze zawsze walczą o wszystko i czy myśli ze siostra powiedziała mamie coś na nią złego i czy dlatego mama płakała, wpominala tez coś ze myśli ze jej siostra po prostu lubi walczyc... ogólnie dziwne że tak nagle zniknęła bez śladu i była taka lodowata. Stawiam, że Ali zabila swoja blizniaczke gdy byly dziecmi i to jej duch. Tylko matka Hanny nie znałaby małej Alison, nie rozpoznała by jej? Chyba, że albo Hanna albo Ali nie mieszkały w tym wieku w Rosewood....
A pamiętacie odcinek Halloweenowy retrospekcyjny? Jak Ali opowiadała Ali o bliźniaczkach które się kłóciły i jedna drugąś zabiła właśnie w ten dzień... ?
Tak i były łudząco podobne do tej dziewczynki, myślę że to duch tej którą zabiła siostra. Myślę, że to jest siostra Alison, że to Ali gnębiła siostrę i ją zabiła. Chyba, że z tą bliźniaczką zrobią jak w książkach, ale chyba wolałabym nie :P bo jak nam wyjaśnią tą opowieść Ali, skoro SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to chyba ta sama dziewczynka była w domu pani Marin i chyba nikt nie ma wątpliwości że była duchem.
Jeśli piszesz o tym o czym ja myślę, że to sądzę, że ta teoria naprawdę się ziściła i Garrett nie kłamał.
SPOILER !!!
Naprawdę ciekawy odcinek. A ta ręka na końcu, co to w ogóle miało znaczyć?
Co do pomocnika Mony to myślę, że mógł to być Toby. Chociaż zniknął też nagle Lucas i po co był tam Jason?
Poza tym podejrzane, że Ezra tak nagle się tam zjawił.
SPOILER!!!
Wydaje mi się, że była to retrospekcja (altanka, pod którą znaleziono ciało była w budowie + ręka miała bransoletkę z muliny) z nocy zaginięcia Ali, która potwierdziła to, czego dowiedziały się wcześniej dziewczyny ... że Ali zakopano żywcem.
Pewnie retrospekcja, ale co mnie uderzyło Ezra znow wymysla jakas wymowke, ewidentnie macza w tym palce albo scenarzysci robia celowy zabieg by zwrocic na niego uwage, poczym okaze sie ze to nie on. Poki co mam go na celowniku. A w odcinku duzo masek, mam wrazenie ze nie wiem juz co i jak... wydaje mi sie ojciec Arii nie bedzie zamieszany w jej smierc.. pokazana scena - chodzilo pewnie o to, ze ona go szantazowala odnosnie akcji z jego kochanka... troche przesadzili ze scena " martwej dziewczynki' w domu matki Hannah, chyba ze potem to jakos odkreca... ewentualnie chcieli zrobic analogie do kogos lub do czegos ( siostra Ali albo sama Ali )
a jeszcze podsumowujac odcinek znow pelno akcji i tak naprawde nic z tego nie wynika...... znow nie dowiedzielismy sie praktycznie nic....
strasznie namieszali z tą sceną, dziwnie to wyszło. dotychczas dziewczynom 'ukazywała się' Ali, a teraz ta dziewczynka - być może mała Ali lub jej siostra, w dodatku pokazała się matce Hanny... naprawdę dziwne, ale może to jakoś wyjaśnią i nie zmarnują wątku.
ogółem odcinek świetny, według mnie, patrząc na to, jak ogólnie serial się pogorszył. inny niż ten z tamtego roku, ale obydwa trochę wniosły. dużo się działo, sporo retrospekcji, które wyjaśniły parę spraw, zwłaszcza związanych z Garrettem. nareszcie A. zrobiło coś bezpośrednio Arii, to było straszne, brr... no i końcówka z tym workiem! mam nadzieję, że to Ali, a nie np. Maya czy ktośtam, ale różnie może być. postać Mony na plus, aktorka daje radę. :D
warto było czekać, chociaż nadal nie będę niczego oczekiwać po styczniowych odcinkach, bo mogą być słabsze. ;)
A KTO UMARŁ ? CHYBA OGLĄDAŁAM NIEDOKŁADNIE BO NIE ZAUWAŻYŁAM ABY KTOŚ Z TYCH 13 OSÓB ZGINĄŁ
* SPOILER *
W skrzyni z Arią znajdowała się osoba. Nieżywa. Na liście 13 osób także była, w sumie wiele razy się mówiło, że to właśnie ta postać zapewne zginie :) Może już się domyślasz, jeśli nie - był to Garrett
widziałam tam martwą osobę, ale nie mogłam rozpoznać kto to, ale teraz już wiem, dziękuję :)
ŚWIETNY ODCINEK
Normalnie po raz pierwszy od bardzo dawna praktycznie cały przeładowany akcją, aż oglądałam z szeroko otwartymi oczami.
I takie powinno być PLL a nie to co jest przez większość czasu.
Ogólnie widać było jak Toby specjalnie popchnął Noela na ten stół z lodem bo wiedział ze tam jest to ciało i A-teamowi zależało żeby je znaleziono. I wreszcie jest pokazane jak to A team nie pozostawia wszystkiego przypadkowi (znajdą czy nie znajdą.?) ale działa.
Ja to tylko nie rozumiem końcówki. Chcieli nam pokazać że Ali sie wydostała i żyje.?
I dlaczego A morduje klub N.A.T.? Czyżby następny był Jason.?
SPOILER!
Na amerykańskim forum, ktoś znalazł coś ciekawego w 2x13, co najwyraźniej sprawdziło się w 3x13. Chodzi o Byrona, o którym Ali pisała w pamiętniku rok przed śmiercią/zaginięciem. http://25.media.tumblr.com/tumblr_m17eouihba1qasfhmo1_1280.png
"Jest mi coś winien", "Jest słodki, ale... stary". Ludzi przeczuwają romans, albo jakąś inną grubszą aferę w stylu "Lolity".
tylko trzeba też brać pod uwagę, że Byron mógł po prostu iść wpłynąć na Ali i przekonać ją, żeby nikomu nie mówiła o zdradzie - przeciez on widział ją i Arię z samochodu
jeszcze nie ma. trwa rok szkolny/akademicki więc mamy małą obsuwę spowodowaną zajęciami. będą dzisiaj, ale późnym wieczorem :) info w tabelce na n24.
i wydaje mi się, że z jej śmiercią też nie miał nic wspólnego. We flashbacku Ali nie ma na sobie swetra, który dał jej Toby, kiedy się spotkali, bo było jej zimno. Więc po rozmowie z Byronem na pewno natknęła się na Toby'ego, a co było dalej to nie wiadomo. W internecie krąży taka wersja: Alison upiła dziewczyny, potem poszła do domu, w ogrodzie spotkała Garretta i Jennę, a potem Byrona. Wychodząc na spotkanie z Ianem spotkała Toby'ego, który dał jej sweter (Ali ma go na nagraniu z Ianem, a we flashbackach z 3x13 już nie). Kiedy wracała (prawdopodobnie do dziewczyn) ktoś ją zaatakował i zabił. I tutaj, mimo wszystko, pasowałaby mi historia z bliźniaczką.
przecież to Ali wpada na pomysł, żeby Garret udawał, że ją zabił, uciszając go po tym jak wali w drzewo - może to jednak był tylko pretekst do ucieczki, może Ali już planowała zniknięcie (a ciało było bliźniaczki - bo jak tu nie rozpatrywać opcji z bliźniaczką po wszystkim co nam do tej pory zaserwowali) ...
ale ja się zastanawiam czy Jason nie wiedział że ma dwie siostry? nikt nie wiedział? a jeśli wiedział tzn. że jest w A-team...
Jason wiedział ale ta druga podobno była chora psychicznie i została zamknięta w ty psychiatryku w którym teraz siedzi Mona i nie można było o niej rozmawiać. Była czymś w rodzaju rodzinnego mrocznego sekretu.
z internetu:
Okay, since we found out Mona MADE the CreepyAssFaceMask1, why did she GIVE IT to someone else - because whoever wore that mask was taller than Hannah, and Mona is way shorter so I’m guessing a guy, maybe Lucas.
generalnie ktoś zauważył, ze osoba w masce Ali (którą zrobiłą Mona) była wyższa od Hanny, a Mona jest duz oniższa
też mi się wydaje, że to jakiś facet, może i ten Lucas nieszczęsny, ale wytłumaczeniem równie dobrze mogą być 2o cm szpilki :D
co do Byrona i tego wpisu do pamiętnika - sytuacja w stylu Lolity by pasowała, zwłaszcza, że a). książka pojawiła się w serialu, Ali ją czytała chyba nawet kilka razy; b). Byron lubi romansować z młodszymi...; c). ...a Ali ze starszymi. ciekawa jestem, czy pomysły fanów idą w dobrym kierunku i czy znowu nie wyjdzie tak, że kombinujemy i łączymy fakty lepiej niż Marlenka.
Wypluj te słowa z Jasonem:p
Mnie rozwala ta scena z końcówki;D Właściwie to co oznacza?? To było ciało Ali czy jej bliźniaczki to znalezione?? To Ali została zakopana tam, wydostała sie i potem podrzuciła ciało swojej siostry na to miejsce?? Wszystko to niestety naciągane...
Mysle, ze to byla retrospekcja. Ze byla to Ali, ktora zostala przeciez zakopana zywcem i udalo jej sie przebic reka ziemie. W jej sekcji chyba bylo, ze miala w ustach ziemie. Mysle, ze ktos ja obezwladnil i zasypal, a jej sie tylko tyle udalo, po czym umarla..
Ale to jest tylko przypuszczenie
Chyba, że było tak jak mówisz i tylko ta ręka jej wystawała i umarła, bo ja już sobie wyobraziłam, że wygrzebała sie z tej ziemi i uciekła, mam za bujną wyobraźnię;P
wiesz, ja dalej zakladam, ze zrobili sekcje zwlok (musieli, jesli osoba byla mloda, zreszta byl tez protokol) i wierze, ze nie bedzie historii z zadna blizniaczka..
ale moze sie ludze :)