Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.7

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 7 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA (zamawiać sobie dziewczęta :P)
Poniedziałek-sandra_crashdown
Niedziela-_Joy

DLA KLAUSA
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Niedziela-monisia99

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

_Joy

Ojojojoj zapomnialam, ze Dan wchodzi od tej czesci <3<3<3 Ale mi sie tydzien jutro cudnie zacznie xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A ja właśnie przeczytałam 'The City of Lost Souls' i kompletnie nie wiem co teraz ze sobą zrobić... Nie cierpię tego uczucia, kiedy kończysz super książkę i wiesz, że musisz tyle czekać na następną część :(

_Joy

A ja zaczelam czytac Twoje City of Bones i kompletnie mnie nie wciagnelo :( Koncze dopiero 3 rozdzial bo w ogole mnie nie ciagnie, zeby czytac dalej ;P Mam wrazenie jakbym czytala Szeptem tylko z innymi bohaterami xD

sandra_crashdown

A ja oglądnęłam Bestię i drę się jak głupia:( To chyba przez to, że chciałabym tak spotkać takiego "księcia"...

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Czytaj dalej, bo się rozkręci! I w żadnym stopniu nie przypomina Szeptem ;P

_Joy

Mam nadzieje ;P jutro w drodze do pracy pewnie poczytam bo najfajniej mi sie zawsze w metrze czyta xD takie tam zboczenie ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

kochane jestem :P jak sympatycznie że to Nasza kolejna część i dalej jesteśmy razem :)

Ja rezerwuję Dana na wtorek, pocieszę chłopaka trochę bo ten małpie Blair dla której on był tylko zabawką i rozrywką..... Serena to jędza razy dwa...... nic więcej nie piszę jedynie to że odcinek finałowy był do dup....y.

Moje kochane desperatki się skończyły więc chyba pora na pooglądanie nowego serialu. :P

ocenił(a) serial na 8
monisia99

To ja rezerwuje dana na czwartek :D
Kurcze ale to zleciało już 7 część! Nie jestem z wami od początku, jakoś od 2 albo 3 części chyba ale i tak was uwielbiam ;* I te nasze pogaduszki o serialach i obgadywanie aktorów :D Choć ostatnio często mnie nie ma i tak cały czas zaglądam do was :)

monisia99

No odcinek taki jaka i "epicka" para w tym serialu, hehe ;P czyli beznadziejny ;)

Tez sie bardzo ciesze, ze jestesmy dalej razem ;* Ktos mi jeszcze powie, ze przez internet nie mozna znalezc bratniej duszyczki ;P ba! mozna znalezc cala gromadke ;)

Madziulka, mialas racje ;P dzisiaj w pracy czytalam dalej ksiazke i rzeczywiscie sie rozkreca :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

to ja chcę Dana na sobotę :D

Ja za to oglądam od wczoraj zawzięcie Once upon a time, i jak na razie jestem zachwycona. Nie spodziewałam się, że aż tak mi się to spodoba.

katia_2007

Haha bo serial jest genialny <3 Sandy wie co Wam polecic, a od czego trzymac sie z daleka ;P Tez tak masz, ze David Cie wkurza, ale za to jako Ksiaze jest boski?! xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nie wiele jeszcze było Davida przytomnego bo dopiero na 4 odcinku jestem, ale za to policjant jest mega! ;D
A Książe "mam imię" James jest fajny

katia_2007

No Charming jest uroczy ;) ale za to jako David jest frajerem stulecia - sama sie przekonasz ;P A szeryf Graham ... :( ech ... nic juz nie pisze, nie chce Ci psuc ogladania ;P

katia_2007

Mnie też serial zachwycił jak i sam pan Szeryf:P Nie spodziewałam się, że tak się wciągnę w niego;D
Bardzo mi się podoba, że Emma nie jest taka pierdołowata jak np. Elena:P Scena jak obcięła gałąź jabłoni Reginy była świetna;D

izka21gramowa

Hahaha ja tez nie rozumiem co ludzie chca od tej Emmy. Dla mnie jest bardzo fajna glowna bohaterka. Nie boi sie brac sprawy we wlasne rece, zamiast polegac wciaz na innych. Jest charakterna, uparta, a to ze ma bariere emocjonalna to chyba normalne, biorac pod uwage przekroj jej zycia i to ze de facto wychowala sie bez rodzicow.

sandra_crashdown

No dokładnie może pop prostu ludzie chcą, zeby była taka sierotka marysia jak większość tych bohaterek??:P

izka21gramowa

Wlasnie zauwazylam, ze chcesz obejrzec Beauty and the Beast. Tez sie do tego przymierzam, ale z tego co wiem to ma to byc nowy serial CW, a nie film. btw. Kristin Kreuk jest sliczna dziewczyna, nie ogladalam Smallville jakos nalogowo, ale zawsze sie zachwycalam jej uroda ;P

sandra_crashdown

Prawda??:P Ja też :P Zawsze mi się wydawała takim ideałem urody, teraz trochę mniej ale też;) Mnie wkurzała potem w Smallville, ale to już inna sprawa:P No tak to ma być serial jakiś nowy. I ma być jakiś nowy z aktorem grającym Alarica ciekawe cxzy to też dlatego go uśmiercili.

izka21gramowa

Wiem, nawet widzialam zwiastun, chyba "Cult" czy jakos tak. Z ciekawosci sie pewnie skusze, przez wzglad na Alarica ;)

_Joy

Dziewczyny wybaczcie, że się wpraszam :D
Chciałam was tylko powiadomić, że znowu wracam do napisów i razem z equinoxem17 będziemy tłumaczyli 3 sezon :)
Ok, już wychodzę, to nie moje miejsce jako że nie jestem fanką Jasona, haha :D

youhaveamessage

Heh, zawsze jestes tutaj mile widziana ;) Nie krepuj sie ;P

Oczywiscie za napisy dziekuje w imieniu dziewczyn, ktore z nich korzystaja ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

tak, tak bardzo dziękujemy za to, że po raz kolejny będą robione napisy

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Odcięło mnie od fw prawie na 2 dni! :/ Ale się nawkurzałam ;P

No, mówiłam Sandy ;D. Jace to moja wielka miłość i kiedyś zostanie moim mężem, nie wiem czy to już mówiłam ;P

Więc twierdzicie dziewczynki, że Once upon a time warto oglądać? Bo kiedyś zobaczyłam pierwsze odcinki, ale szczerze powiedziawszy ani trochę mnie to nie wciągnęło.

Właśnie i dziękujemy za trud z robieniem napisów :) I oczywiście zapraszamy do nas, tu każdy jest mile widziany :D

_Joy

Haha ;P Jace, Patch, Peeta, ostatnio zdaje sie Jeremy byl Twoim mezem ;P to juz bigamia na calego jest ;)

sandra_crashdown

Nawet poligamia,bo bi to chyba tylko jakby miała 2 mężów:P Nasza Madzia chce harem założyć:P

izka21gramowa

No chyba, ze Madzia sie rozwodzi z jednym zanim poslubi tego drugiego xD Kto ja tam wie ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nie, nie, nie, dziewczynki, ja nie jestem aż na takim etapie zboczenia jak co niektórzy ;P Wspominałam niedawno że się z nim rozwiodłam ;P

_Joy

Tak z ciekawosci jako, ze czytam ksiazke po angielsku: jak przetlumaczyli na polski slowo MUNDANE/mundie- wiesz o co mi cho, osoba, ktora nie potrafi widziec demonow, taki zwykly czlowieczek ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nie pamiętam dokładnie, bo sama po polsku czytałam tylko pierwszą część, ale chyba jako 'przyziemny', czy coś w tym stylu.

_Joy

OMG! Monia czy Ty ogladalas juz final Glee? Kolejny mega lzawy odcinek :P Nie chce tu spoilerowac, ale zakonczenia sie nie spodziewalam, bylam przekonana, ze to wszystko inaczej sie potoczy i prawde powiedziawszy nie sadzilam, ze TA para jest jeszcze w stanie mnie tak wzruszyc :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

właśnie obejrzałam odcinek Glee i jestem w szoku z powodu końcówki. Odcinek szczerze to dla mnie żaden łzawy. Podobało mi się wykonanie piosenki Kurta. Koncówka zaś od rozmowy Finna i Rachel porażająca. Nie sądziłam że taka kacja wyjdzie i szczerze to się popłakałam bo na dodatek że msutny koniec to piosenka cudowna.

Nie wiem czy oglądałyście odcinek finałowy 90210 ale szczerze to muszę napisać żem i się podobał :P

monisia99

W ogole ryczalam razem z Rachel w tym samochodzie xD Czulam sie jakby on ze mna zrywal a nie z nia :P Pomimo, ze nie lubie Finnchel ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no dokładnie koncówka straszna i sama aż się popłakałam, tak myślałam i zdałam sobie sprawę że od groma seriali nam odleciało do oglądania.

monisia99

Dlatego ja sie przymierzam do nowych produkcji ;P Tzn. wiekszosc z nich wchodzi akurat wtedy kiedy stare wracaja, ale co tam ;P najwyzej ogladne teraz cos co odwlekalam do tej pory, np. New Girl albo Gra o Tron. Sama nie wiem co wybrac. Ostatnio widzialam zwiastun tego Bunheads i ma sie teraz zaczac od czerwca, wiec moze sie skusze. Kurcze za duzo wybor :P

A Ty cos zamierzasz ogladac nowego?

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ja oglądam sekretne życie amerykańskiego nastolatka i powiem że mi się podoba. Jeśli chodzi o gre o tron to mam w domu książkę i tez mam zamiar przeczytać.

_Joy

hahaha Iza, widze ze masz ulubienca mojej mamy na avku xD

sandra_crashdown

Tak??:P A dlaczego jest jej ulubieńcem??:P Co oglądała, że go lubi??:P No ja oglądam The Client List i tam mi się spodobał:P Taki słodziak:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Olśnijcie mnie-kto to jest? :P

_Joy

Colin Egglesfield, jeśli Ci to coś mówi:P On gra w serialu o luksusowych prostytutkach The Client List:P Mówię Ci słodziak z niego:P Aż mnie denerwuje, że główna bohaterka nie widzi, że on się w niej podkochuje:P

izka21gramowa

No moja mama ogladnela jakis czas temu Pozyczony Narzeczony i od tamtej pory ma fiola na jego punckie i oglada wszystkie filmy i seriale, gdzie on wystepowal, m.in. wlasnie The Client List ;)

sandra_crashdown

Też mam zamiar oglądnąć ten film tym bardziej, że jest na podstawie powieści, którą też mam w planach przeczytać.
Trzeba przyznać, że koleś jest przystojniacha:P Ja nie znoszę tego jego brata z The Client List;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

książka pożyczony narzeczony całkiem ok ,zaś uważam że film nagrali bardzo dobrze. Nawet lepiej się ogląda jak czyta :P

monisia99

Heh to fajnie to się zabiorę może nawet dzisiaj jeszcze za niego:P

izka21gramowa

Ja podobnie jak Monia uwazam, ze film byl swietny :) z reszta nie moglabym napisac inaczej bo zostalabym wydziedziczona z rodziny :P same rozumiecie :D:D:D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

a jedna akcja w barze zapadła mi tak w pamięci że do tej pory ją pamiętam, mowa o tańcu :P

sandra_crashdown

No domyślam się, ze byłoby z Tobą źle:P
Monika to oglądnę ten film to Ci powiem jak mi się podobała ta scena:P

izka21gramowa

Ogladaj, ogladaj :) warto :) Jedna z lepszych komedii romantycznych ostatnich czasow :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Ahahaha, dziewczyny, muszę Wam opowiedzieć jaka mnie dzisiaj 'super przygoda' spotkała :P

Wracałam z imprezy i było gdzieś tak koło 5 nad ranem, ale latarnie już zgasły i było dosyć ciemno. Na ulicy nie było kompletnie nikogo, a telefon miałam rozładowany. Po jakichś paru minutach zauważyłam, że idzie za mną jakiś facet z słuchawkami w uszach, ubrany jak do joggingu. Pomyślałam sobie, że pewnie tu codziennie biega, więc za bardzo się nim nie przejęłam. Ale po paru minutach zauważyłam, że facet mnie nie wyprzedził, chociaż powinien, no bo przecież szłam dosyć wolnym tempem. Odwróciłam się i on się do mnie uśmiechnął, co już mnie lekko przestraszyło (wiem, pomyślicie że jestem psychiczna, ale tam było pusto i ciemno, a ja byłam w szpilkach i sukience, więc szanse na ucieczkę miałam marne ;P). Trochę przyspieszyłam-on też. Coś tam zaczął do mnie krzyczeć, ale z tego stresu nawet nie słuchałam co. Prawie tam zaczęłam biec, pewna, że zaraz umrę, na serio. A potem ten facet mnie złapał za ramię i się spytał, czy bym z nim nie poszła na kawę.

Nie wiedziałam czy się śmiać, płakać, czy może wydrzeć na tego gościa że mnie tak przestraszył :P

_Joy

I co wybralas? xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Uśmiechnęłam się do niego i powiedziałam że nie jestem zainteresowana ;P