SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 7 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? ...Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA (zamawiać sobie dziewczęta :P)
Poniedziałek-sandra_crashdown
Niedziela-_Joy
DLA KLAUSA
Środa-_Joy
Czwartek-sandra_crashdown
Niedziela-monisia99
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
Też czytałam, że Jamie Dornan(szeryf) ma wrócić.
A książę Filip to była moja pierwsza myśl xD
Dziewczynki, a słyszałyście już o tym że Kristen zdradziła Roberta z reżyserem Śnieżki? Masakra jakaś... :/ Żal mi biedaka teraz...
Czytałam wczoraj o tym... Aż uwierzyć nie mogłam; on mówił o niej, że jest dla niego idealną dziewczyną.
Taa, już podobno datę ślubu chcieli ustalać :/ A tu proszę... Myślałam że z Kris jest taka w miarę normalna dziewczyna i bardzo ją lubiłam, ale teraz jakoś ta cała sympatia wyparowała :/ Nie wiem, może to dlatego że ja sama jestem na tym punkcie wyczulona.
Ja tam nigdy jej nie lubiłam, choć jego mi jest szkoda. I jestem ciekawa dlaczego akurat z reżyserem, który ma żonę i dójkę dzieci.
Mi sie to generalnie jakies takie podejrzane wydaje! Szczegolnie, ze Rob i Kristen nigdy sie ze swoim uczuciem w mediach nie obnosili, a tu nagle piora takie brudy publicznie?!?!?! Dziwne! Widzieliscie kiedys taka akcje, zeby ktos sie ze swojej zdrady tlumaczyl w oficjalnym oswiadczeniu?! :P Albo ja juz calkiem popier**lilo albo naprawde nie wiem co jest grane :/
I tak btw. tez jej nigdy nie lubilam ;P biedny Rob! :(
No właściwie też tak na początku pomyślałam, że to jest zrobione pod publiczkę skoro tyle szumu z tego zrobili... Ostatnio było o nich mało słychać więc może specjalnie tak zrobili, żeby był szum.
Może to dlatego, żeby podkręcić atmosferę przed premierą ostatniej części. Sama nie wiem, też tak może być.
Ja właśnie jestem ciekawa jak oni to teraz promować będą... Atmosfera będzie ciekawa, nie ma co. Chociaż to w sumie może być robione pod publikę... To by się nawet zgadzało-ostatnia część sagi wchodzi do kin i już 'Robsten' się rozpadł... Podejrzane. Ale w takim razie czemu na początku tak zaprzeczali temu związkowi? W sumie to już sama nie wiem co o tym myśleć ;P
Myślę, że gdyby to była promocja filmu to dość nieudana;D W końcu fanki Kristen raczej się od niej odwrócą (a przynajmniej część z nich:)). A z tego co wyczytałam Rob się wyprowadził z ich wspólnego mieszkania:D:)
(Wreszcie^^)
Wiecie jak to jest w showbiznesie: niewazne jak pisza, wazne zeby pisali ;) Poza tym, jesli ten ich caly zwiazek byl rzeczywiscie tylko na potrzeby promocji Sagi to rozegrali to calkiem niezle ;) Promowanie filmow dobiega konca, wiec mozna ta cala farse zakonczyc z hukiem! ;)
No, ale tamten film wyszedł zdaje sie w maju w USA. Mamy koniec lipca, a Kristen straci na tym fanów, wiec watpie, by to była promocja;)
Tak, ale tamtego filmu była w maju - Zmierzchu w listopadzie. Więc jakby afera pomiędzy jest jakby zbyt odległa.
Oj to przepraszam, bo źle przeczytałam. Ja i tak myślę, że nawet w listopadzie ludzie nie dadzą im spokoju, bo w końcu to Robsten chyba najsławniejsza para zaraz po Brangelinie ;P No ale dziewczyna sama sobie jest winna.
Wątpię, by do listopada ludzie o tym pamiętali. Chyba, że jakieś psychofanki, którym i tak to nic nie robi;)
Moim zdaniem takich nie brakuje, biorąc pod uwagę fakt, że Robert już parę razy został zaatakowany przez takie hordy nastolatek (za co mu szczerze współczuję ;P)
No, biedaczek... Ale przynajmniej ma pewność, że nieważne w jakim filmie zagra, on i tak będzie kasowym sukcesem ;P
Ale jakiegoś tam talentu nie można mu odebrać. Zmierzch to tragedia (wg mnie), ale Remeber Me - mój ulubiony dramat:D Zajbiaszczo zagrał;)
Remember me jeszcze nie widziałam, ale właśnie rozpoczęłam proces pobierania.
Mimo to, zawsze czułam jakąś większą sympatię do Roberta, niż do Kristin. Może dlatego, że ona nigdy się nie uśmiecha, i przez to wydaje się nie miła, co z kolei może odpychać ludzi.
No fakt, ja też tak miałam, aczkolwiek od czasu Pottera. Zmierzch przełknęłam, bo ksiązki mnie wciągnęły. A remember me baaaardzo polecam:D
Pospiesz się, bo chętnie przeczytam opinię;D:)
Aż sobie chyba właczę^^
Kasiunia, spada nam procent w gustopodobnych :P Dalej mam z Toba najwiecej ze wszystkich znajomych, ale kiedys to bylo zdaje sie ponad 70%, a teraz zaledwie 68% :P
Hahaha ;) Nie no, tylko przypadkiem nie oceniaj filmow tak jak ja, zeby nam podbic procenty, przeciez nie o to tutaj chodzi :P Tak tylko zaznaczylam, ze nam spada, wiec moze nam sie gusta zmieniaja ;P
Spokojnie nie będę dawać takich samych ocen. Mnie ostatnio mało filmów ciekawi, może to dlatego, bo daje im nie wysokie oceny.
Ja chyba właśnie coraz bardziej zaczynam się do tego przekonywać... Teraz takie związki promujące filmy/seriale są w modzie, chociaż ja miałam Roberta i Kristen za takich którzy by na coś takiego nie poszli.
Tak a propos takich związków-Sandy, a słyszałaś już, że Jamie Campbell Bower ma zagrać Jace'a (jak dla mnie porażka), a Lily Collins Clary? Otóż, miesiąc przed kręceniem "przyłapano" ich jak sobie chodzą za rączkę po Toronto... Wcale mi to nie śmierdzi promocją Mortal Instruments, zwłaszcza że facet miesiąc temu zerwał zaręczyny... No ale ja się nie znam na prawdziwej miłości ;P
O moj Boze! :/ Lily Collins to jest dla mnie dramat nad dramatami ;P nie moglam zdzierzyc tej jej rozdziawionej mordki w Porwaniu z Lautnerem, a juz Krolewna Sniezka z nia to byla jakas parodia, a nie film jak dla mnie ;P Nie wiem dlaczego, ale ja sobie jakos zawsze wyobrazalam Jace'a jak Evana Petersa z AHS :D
To jest aż tak źle? Ja żadnych filmów z nią nie widziałam, ale zawsze wkurzało mnie w niej to, że ma takie dziwne brwi... Nie wiem czemu, jakoś jej nie pasują. Jak na nią patrzę to pierwsze co widzę to właśnie te brwi. Może jestem dziwna, czy coś, ale mam ochotę wziąć pensetę i sprawić żeby wyglądała jak człowiek ;P
Ja zawsze wyobrażałam go sobie jako Alexa Pettyfera jak miał jeszcze dłuższe włosy ;D Chyba stąd się wzięła moja bezgraniczna miłość do tego kolesia (Alexa);P
Brwi to juz swoja droga, ale nie chcialam byc taka chamska, ze sie wygladu czepiam ;) hehe czy co gorsza oceniam aktorke po wygladzie :P po prostu jej nie lubie, przypomina mi taka wypchana lalke :P
Ja akurat jej gry aktorskiej skomentować nie mogę, więc jako hejter muszę się do czegoś przyczepić xD
Ale ten Jamie... Boziu, miałam ochotę się rozpłakać. Przecież on wygląda jak baba! (bez obrazy dla fanów oczywiście) Teraz się tylko modlę żeby charakteryzatorzy zdziałali cuda ;P
ja siadam do oglądania PLL..... wytłumaczcie mi o co chodzi z tym filmem Mortal Instruments bo nie bardzo wiem o co chodzi. to ma być jakiś przebój ?
Biedny Rob, Kristen to świnia, ale coż przeciez zostawiła michaela jak zaczęła grać z sadze a też się zapierała że to jej miłość na wieki. Młoda jest i widać że szuka dalej miłości. Nie zdziwię się jak będzie miała sporo romansów zanim kogoś faktycznie znajdzie na stałe...
Mortal Instruments to jest saga książkowa (polski tytuł to jakże zgadzające się z oryginałem "Dary Anioła" ;P), która składa się z 6 części (z czego 5 już wyszło). Ja przeczytałam jak dotychczas wszystkie i strasznie mi się spodobało. Ogółem, książka opowiada o Nocnych Łowcach, ludziach, którzy mają w sobie krew anioła, co daje im ponadprzeciętne zdolności (siłę, szybkość, zdolność do widzenia demonów, wróżek itd. itp.). Ich zadanie polega na zabijaniu demonów i innych złych stworzeń i chronieniu zwykłych ludzi (którzy oczywiście nie mają pojęcia o ich istnieniu ;P). Na początku poznajemy główną bohaterkę, która nie ma zielonego pojęcia, że istnieje coś takiego jak Nocni Łowcy, ale pewnego dnia, kiedy wybiera się do klubu widzi jak 3 Łowców zabija demona. Potem oni zaczynają się nią interesować (są ciekawi czemu nic o nich nie wie), a jej matka zostaje porwana i chcąc nie chcąc, dziewczyna musi zamieszkać z tymi owymi Nocnymi Łowcami (oczywiście bardzo to uogólniłam a to są i tak tylko wydarzenia z początkowych rozdziałów).
Każda szanująca się książka musi mieć swojego przystojniaka, który lata za główną bohaterką ;P Oczywiście tam, również takowy istnieje (tudzież Jace-kocham gościa ;P), tyle że relacja między nimi nie będzie taka kolorowa jak w innych książkach (i zacznie się robić między nimi naprawdę... interesująco ;P)
Zachęcam do przeczytania, bo Sandy kończy już 2 część i jej też się podoba :) Może to nie jest jakoś super wybitne jak Harry Potter ale uważam że to i tak jedna z lepszych serii książkowych ostatnich kilku lat.
A tak bardzo rozpaczamy, bo niedługo zaczynają kręcić 1 część i jako głównych bohaterów obsadzili jakichś pseudo aktorów, którzy kompletnie nie spełniają naszych oczekiwań ;P
Aaa, tylko nie wolno się zrażać początkiem, który jest cholernie nudny ;P Na szczęśćie potem akcja się rozkręca.
ależ dziękuje kochana za wyczerpującą relacje dotyczącą książki :) jak dostanę w bibliotece lub e-booka to do Was dołączę z czytaniem bo szukam właśnie czegoś dosyć ciekawego :)
tak apropo rozpuszczam się jak lody w pomieszczeniu, pogoda jest okropna,,,,,
PLL dosyć ciekawe, fajny ten koleś z kawiarni :) czyżby mieli zamknąć Hannę bo znajdą jej krew na bransoletce ?
Mona znalazła ciekawy kod i poinformowała dziewczyny. Tylko tak naprawdę o czym?
Cece jest jakaś podejrzana i strasznie dużo rzeczy wie ..... ciekawe jaki cel jest tego.....
kuzyn Mayi podkochuje się w Emily dosyć ciekawe .......
aaaa i jak Jason powiedział do spencer że musi iść pod prysznic to tak zapytaam w myślach czy mogłabym zn im iść :)
Hahahahahah Monia :P Ty zbereznico :P i kto by pomyslal, ze dzieki Nam przekonasz sie do Jasona :) teraz jeszcze musimy Ci wybic z Twojej slicznej glowki tego frajera Ezre :D
Madzia - juz skonczylam czytac druga czesc :P Teraz czekam az mi przysla 3 :) Ale opis rzeczywiscie zabojczy :P hehe. Pytanie za 100 pkt: czemu Simon moze wychodzic na slonce i go nie pali jak inne wampiry?!
Nie przejmuj się Sandy, i tak nikt Ci nie ukradnie tytułu Perwersyjnej Sandry ;P Spokojnie, spokojnie, jeszcze przekabacimy Monię na ciemną stronę ;P
No dobra, żeby nie było napiszę że to spoiler, skoro Monia chce przeczytać :P
SPOILER
No bo Jace dał mu się napić swojej krwi, a on i Clary mają takie super moce i wgl. są ach i ech xD Teraz będą na niego mówić Daylighter ;P
nie no powiem ze odcinek bez Ezry a z Jasonem był na pewno fajniejszy :) szkoda zen ie ma jakiejś fajnej laski dla Jasona :) Czsami mam wrażenie żeby Spencer nie była jego siostrą to czemu nie .......
Na ciemną stronę ? to ja myślałam że jestem na ciemnej ale ok :P:P:P Muszę stwierdzić że Toby kiepsko ostatnio wygląda z tą swoją fryzurką.
Czyżby A jednak nie sympatyzował z Moną jeśli ona daje dziewczynom jakieś wskazówki i do tego nagrywa je w domu psychiatrycznym?
Mi jakoś żadna laska nie pasuje do Jasona, aż się boję że zacznie kręcić z Cece (polubiłam ją, ale coś czuję że z nią będą jakieś problemy) bo niby ich kiedyś coś 'łączyło'. A Spencer i tak ma za dużo chłopaków ;P Przyda jej się taki, z którym dla odmiany się nie będzie całować ;P
A, bo Keegan ogółem jest cholernie przystojnym facetem, tylko chyba musiał się nieźle pokłócić z charakteryzatorami że go tak krzywdzą ;P
A mi szczerze powiedziawszy zwisa to kto jest A. Znaczy się, fajnie by było się dowiedzieć (a jeszcze fajniej by było gdyby okazało się że to EzrA-ja dalej w to wierzę, jak on się w poprzednim odcinku pod koniec na tą komodę popatrzał, coś mi zdecydowanie śmierdzi ;P), ale nie mam już na tym punkcie takiej obsesji po tym, jak scenarzyści poszli po najmniejszej linii oporu i wyjechali z Moną, nawet jeśli to nie ona jest A. Ci ludzie mówią jedno a robią drugie :/
I teraz pewnie tez pojda wyjezdzajac z motywem z blizniaczka! :/
Dziewczynki ogladnijcie sobie film LOL z Miley Cyrus :) jest tak niesamowicie cieply, ze buzia mi sie smiala do monitora przez 1,5 h ogladania :) Boski! <3
Ja się zastanawiałam nad obejrzeniem go, ale jakaś recenzja mnie zniechęciła, ale skoro mówisz, że fajny to chyba jednak obejrzę, w końcu jesteśmy gustopodbne. xD
Jak ta Cece stała tak tyłem, w pierwszej scenie z nią, to sobie pomyślałam, że to bliźniaczka.
ja dzisiaj obejrzałam nietykalnych i naprawdę fajny film nakręcili. Teraz oglądam uwodziciela :)
nietykalni najnowszy z 2011 bardzo dobry film i śmieszny. no oczywiscie Bel Ami :) ja oglądam na za luk aj i mi odtwarza bez problemu :)
ja francuskich też nie lubię ale naprawdę fjnie się oglądało i polecam film serdecznie :)