Stamtąd
powrót do forum 3 sezonu

Pułapka

ocenił(a) serial na 7

Biorąc pod uwagę tytuł kolejnego odcinka "Mouse Trap", mam przypuszczenie, że stwory planują dużą czystkę w obozie. Duża część mieszkańców wyruszy nad jezioro by zebrać plony które wcześniej odnalazł Kenny i JIm i tam się coś grubego odjaniepawli.

Dodatkowo fajnie są teorie z tym, że Fatima lub jej dziecko zamienia się w potwora, bo (możliwie błędnie) zauważona, że Fatima sama nie mogła otworzyć drzwi gdzie był talizman. Tylko teraz pytanie czy faktycznie nie mogła, czy po prostu zapach zgniłych plonów ją tak zachęcił?

Macie jeszcze jakieś fajnie teorie?

Czuję się jakbym znowu był na studiach i razem z kolegą rozkminiali kolejne odcinki Lostów...oby tylko zakończenie było lepsze :)

Papug87

Najgorsze są teorie, że Elgin jest z przyszłości. W zabawy z czasem trzeba umieć, a po drugie to jest już wyświechtany motyw.

Papug87

A wg mnie tytuł odcinka "pułapka" na 99 procent odnosi się do tego, że będą chcieli złapać jednego potwora. Wspominał o tym szeryf w tym odcinku:)

ocenił(a) serial na 7
michal_niepsuj_filmweb

Zgadza się, ze wspominał jednak moje przeczucie idzie w tę drugą stronę i że myszami będą mieszkańcy. Do tego niektórzy wywnioskowali z trailera 3 odcinka, że Tabitha może wrócić do miasteczka.

Papug87

Raczej sądzę, że pułapkę zastawi szeryf by złapać potwora,  a co do Fatimy raczej zapach zgniłych plonów ja zachęcił, jednak jeżeli by się zmieniała w potwora to w jakimś stopniu by to wyjaśniło skąd one się wzięły typu to byli kiedyś ludzie ale przez klątwę tego miejsca zamienili się w te stworzenia. Może pierwszy z mieszkańców miasteczka zamknął dzieci w wieży a one w akcie zemsty(?) Rzuciły na niego klątwę