Mały Karl to pie*dolony idiota. W jednym odcinku pyskował do starszych, podchodził do więźnia, przyszedł pooglądać egzekucję, ukradł po czym zgubił w lesie spluwę i praktycznie "uwolnił" tego zombie po godzinie wpatrywania się w niego, czym spowodował śmierć Dale'a. Dawno się tak nie wku*wiłem podczas oglądania. Z odcinka na odcinek ten serial stacza się coraz niżej. Nie podejrzewałem, że tak znaczny spadek jakości zacznie się już w 2 sezonie.
razem z Dale'em umiera stary świat, moim zdaniem mistrzowskie zagranie jeśli ktoś interesuje sie symboliką ukazaną w serialu ( tak samo jak samotny walker w polu i samotność/bezcelewość shane'a czy obmywanie grzechów z rąk shane'a gdy pomagał carol oczyścić się z ran)
dale - mędrzec , ostatni bastion starej cywilizacji zostaje zabity przez głupotę i niedoświadczenie innych (tutaj carla) od tej pory w grupie zostają już tylko ci, którzy zaakceptują nowe warunki czyli przetrwanie najsilniejszego
śmierć Dale'a to dla mnie naprawdę szok. Bardzo go lubiłem. Może dużo mówił, ale był naprawdę spoko. Zobaczymy, jak jego uśmiercenie wpłynie na serial.
ma przeslanie i wele symbolicznych momentow jesli sie dobrze zastanowisz, a takie 3 symbole podalam w poscie ( niektorzy jednak siadaja jak owce i chlona obraz bez kreatywnego myslenia) , nie wiem dlaczego na tych forach nikt nie bierze tego pod uwage, bo w wiekszosci anglojezycznych tematy ktore poruszam zajmuja conajmniej kilkadziesiat stron rozwazan i teorii np nad slusznoscia danych decyzji
Sama wymyślasz tą symbolikę i szukasz głębii gdzie jej nie ma... Serial ten jest płytki i prosty, a Ty oglądając głupoty chyba sama starasz się dowartościować dodając przesłania pustakowi...
Dostrzegam przesłanie i symbolikę w Twojej ofercie sprzedaży samochodu, tak samo jak w serialu. Twórcy TWD w podobny sposób chcą opchnąć te przesłania i symbolikę odbiorcom, jak i Ty tego opla. Tu beznadzieja i tu beznadzieja. Jak się domyślasz, opla nie kupię. Próbuj dalej.
Za dużo się Coelho naczytałaś chyba. To a propos kreatywnego myślenia. Dale równie dobrze może być ofiarą złożoną na ołtarzu przetrwania człowieczeństwa, z której krwi to człowieczeństwo może się odrodzić. Co sugeruje z resztą zajawka następnego odcinka.
nie czytam coelho, pisze swoje obserwacje i obserwacje innych uzytkownikow forum, w innych krajach jakos da sie rozpoczac dyskusje na rozne problemy ( polecam walkingdeadforums.com) bo w przeciwienstwie do niektorych nie oczekuje od serialu tylko i wylacznie rozwalania i mordowania kijem ale tez symboliki, sensu i wyatargania za dusze co ostatni odcinek dal w 100%
Jezeli szukasz sensu, to moze siegnij po nieco ambitniejsze dziela niz The Walking Dead. Z pewnoscia temu serialowi daleko do traktatow filozoficznych ;) Zgadzam sie z wypowiedzia Oczywazki. Nie ma w tej historii szczegolnej glebi i nie ma sie co łudzic, ze sie pojawi. Jezeli naprawde glodna jestes doznan artystycznych i filozoficznych, to zabierz sie za literature wysokich lotow, a nie za komercyjne seriale.
sranie w banie jak to sie mowi, wejdz na fora angielskie, tam ludzie poruszaja takie kwestie, czasem rozpisuja sie na kilkadziesiat stron np. nad slusznoscia tej kary smierci w serialu, tylko z wami nigdy nie da sie na zaden temat porozmawiac, za granica jakos ludzie potrafia normalnie innym odpisac, a nie tak jak ten koleś na o, z jadem i obrazaniem mojej inteligencji, ale to niestety chyba taki kraj, nigdy nic sie nie zmieni, juz dawno sie przekonalam , ze debilizm zawsze wygra z inteligencja lub jakakolwiek proba jej stworzenia ( i gowli scislosci nigdzie cie nie obrazam, bo juz 100 takich wzielo moje slowa jako najwiekszy afront wszechswiata)
Kilkadziesiąt stron na temat słuszności nielogicznej sceny z kiepskiego serialu nie czyni nikogo inteligentnym. Nawet fora angielskie to też nie jest żaden wyznacznik jakości. Per333 wyraźnie napisał, ale chyba nie przeczytałaś. To jest dopiero "sranie w banie", jak to się mówi.
o ja pier, ludzie ja przez was zawalu dostane z irytacji, nie chodzi mi o zadne durne wyznaczniki jakosci tylko, ze TAM MOZNA POROZMAWIAC NA TAKI TEMAT a tutaj nijak sie nie da, chocbym probowala tysiac piecset sto dziewicstet razy >.<
Alez mozesz, ale dlaczego oburzasz sie, gdy inni uzytkownicy serwisu maja inne zdanie niz Ty? Nie mozna sie roznic w opiniach? Przeciez na tym polega idea dyskusji.
gdzie ja sie oburzam per333 jak narazie to sprzedaje opla lol tak bardzo sie oburzam ^^
Morgana napisala:
"o ja pier, ludzie ja przez was zawalu dostane z irytacji"
No dobra, nie "oburzasz sie" - zaledwie "irytujesz sie" ;)
Peru to nie oburzenie przez odmienne zdanie. To dokładnie to o co Ty oburzałeś się nie tak dawno temu czyli momentalne zjeżdzanie czyjejś opinii bo jest odmienna, a akurat osoba która tutaj wywołała oburzenie od dłuższego czasu trolluje to forum, narzeka na KAŻDY kolejny odcinek od początku, ale i tak dalej ogląda i wkurza się na wszystkich co mu zaprzeczają. Taki tam nonsensik...
Posiadanie opinii odmiennej od Twojej własnej nie czyni z nikogo trolla. W tym momencie Ty trollujesz, obrażając i prowokując do kłótni. Każdy ma prawo do krytyki oraz do oglądania wszystkiego, co się komu żywnie podoba.
Poza tym skarżenie się do per333 jest żałosne. On nie należy do Twojej bandy obrońców "krzyża" i potrafi sam czytać ze zrozumieniem.
Tia dokładnie. Ach te nieudolne próby podburzania ludzi:)
Boojakash dziecko drogie tu nikt się nikomu nie skarży. Jesteś pewien, że wiesz co to znaczy? Po drugie jak dotąd ja nikogo nie obrażam i nie trolluje. To ktoś inny przoduje tu w obraźliwych opiniach.
Chcesz krytykować to krytykuj. Ale naucz się robić to w sposób konstruktywny i nieobrażający nikomu.
Tyle ode mnie i możesz sobie próbować denerwować dalej, ale na następne "inteligentne" posty odpowiedzi nie dostaniesz.
Znowu dobieracie się grupowo. Jak jest poklask to czujecie się mocni. Bez poklasku jesteście nikim istotnym.
Nie zwracaj się do mnie per dziecko i jeśli piszesz mój nick, pisz go poprawnie.
bo my polujemy w grupie booya <3
booyakassh potrzebujesz okularów , bo nie zauważyles ze jak narazie to bronie sie sama <3 mogę pomóc
Jestem pod wrażeniem, że potraficie się tak szybko zorganizować. Popracujcie jeszcze nad synchronizacją i będzie dobrze.
Wybacz. Następnym razem się zgramy i tak na ciebie najedziemy, że się nie pozbierasz :3
:D
morgana000 nie przejmuj się, Twój "rozmówca" nie odszukałby się pewnie motywu mesjańskiego w "Dziadach". Ja zgadzam sie z Toba w 100%, że serial pod płaszczykiem historyjki o zombie na drugie a nawet trzecie dno. Ostatni odcinek był tego najlepszym dowodem, scena z "sądem" nad Randallem przyprawiła mnie o ciarki. Zmusza do myślenia jak człowiek sam zachowałby się w takiej sytuacji, nie każdy serial to ma. Naprawdę mistrzostwo świata, żeby z pozoru durny serial o zombie poruszał problemy prawa, moralności, przywództwa itp.
Pozdro
Ja w takim razie doszukuję się symboliki w Twojej wypowiedzi i chyba rozumiem wielokrotne użycie słowa "dno" w kontekście tego serialu! Prawie każdy film o zombie porusza kwestie moralności!!!
nie no, nie przejmuje sie, to tylko forum, czasem mnie tylko szlag trafia, by czy tutaj czy na demotach staram sie poruszyc jakas fajna kwestie to mnie zaraz zjechac musza, wszystko jest zdecydowanie latwiejsze za granica i po angielsku lol poprostu lubie sobie czasami pofilozofowac i pogdybac a nie mam z kim xD
Filmweb nie jest po to żeby sobie pogdybać ale żeby czytać nudne opinie ekspertów! Btw, to z Oplem było Boskie :D
To po co jest forum w takim razie, wlasnie zeby sobie pogadac na temat zwiazany z serialem, z aktorem, co sie podoba, co sie nie podoba, co by bylo gdyby itp itp
a z oplem to juz sobie zarty robilam, bo po ostatniej klotni tutaj na 50 postow nie mam sil i regeneruje sie psychicznie ^^ i chyba drugi raz sie nie dam wciagnac w zadna lol
Ja też, nabijałem się tylko z tych osób do których nie przemówisz ;) Dlatego Twoja reakcja jest taka fajna . Pogadałbym o symbolice, ale akurat z tego jestem słaby, zwykle dowiaduje się o takich rzeczach już na forum ;)
co do tej całej dyskusji...czasami żalu du.pę ściska gdy trzeba gadać z takimi deb.ilami także nie przejmuj się. tak jest na całym filmwebie, przecież to oczywiste, że to własnie symbolika i relację międzyludzie są najistotniejsze w tym serialu, może nie jest to dramat psychologiczny, ale te zajawki, jak z tym samotnym szwędaczem, dwóch szwędaczy policjantów leżących koło siebie, ścięcie włosów przez Shane, ten serial bez tego byłby przecież mało atrakcyjny...
zaakceptują wartunki przetrwania najsilniejszego?! xd przecież to obowiązywało od pierwszego dnia epidemii.
lubie placki a ty obejzyj serial jeszcze raz i potem odpisz????????????????????????????????????????????
dokładnie ale chodziło mi o obejżenie serialu nie ponowne obejżenie mojego komentarza <3
co to ma być lubie placki? a co mnie to obchodzi? nie umiesz odpisac normalnie. zle mowisz i tyle. przetrwanie najsilniejszego od poczatku obowiazuje. proste sekta pussy ricka i tyle widac do niej nalezysz placku
no d0kładnie się z tobą zgadzam, przecież prawo silniejszego obowiązuje od początku, nie wiem kto może twierdzić inaczej, chyba tylko morgana