PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

SANCTUARY FOR ALL. COMMENTARY FOR ALL. THOSE WHO ARRIVE - SURVIVE.

Cotygodniowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii, zachwytów oraz krytyki na temat jedenastego odcinka szóstego sezonu TWD oraz przewidywań na temat dalszego rozwoju akcji w jednym miejscu. Korzystanie z tematu - jak zwykle - dobrowolne.

Previously on AMC's The Walking Dead:
- komediodramat wodno-mechaniczny z Rickiem, Darylem i ciężarówką sorga w rolach głównych
- chytry plan łasego na sorgo Jesusa zakończony znokautowaniem ww.
- Richonne confirmed!

emo_waitress

Tak, miał, zabił kogoś na ich oczach i jak uciekali to zginęli pożarci przez zombie. Była potem cała dyskusja o zachowaniu żon itp.

emo_waitress

Kompletny niewypał. Powinien spaść razem z zombiakiem przy siatce. Stał się dla mnie ostatecznym powodem, żeby nie sugerować się ludźmi, którzy piszą: "Bo on jest super w komiksie to tu będzie wymiatał!". Nie, zazwyczaj są denni jak Św. Matka Tyreesa.

BorekLR

"Bo on jest super w komiksie to tu będzie wymiatał!"
czy pijesz do postaci, która się wkrótce pojawi, nad którą dosłownie każdy się spuszcza, którego imię rymuje się 'Reagan'? :D
Po hajpie na każdą z postaci, które się już pojawiły w TWD, a które pożegnano ostatecznie z ulgą, można raczej spokojnie założyć, że ten "o, to mój ulubieniec w komiksie" okaże się takim samym niewypałem.
Już widzę oczami wyobraźni filozofie, jakie będzie uskuteczniał. Wystarczy popatrzeć na jego przydupasów, których mieliśmy już zaszczyt spotkać.

emo_waitress

Wiesz pewnie wyjdzie na to, że Daryl nazywając go "pipką" ;) miał rację.

BorekLR

W komiksie do pipki mu daleko,a jak go zrobią w serialu,trza poczekać,już mase postaci skopali z Andreą czy Tyresem czy z Gubernatorem czy z innymi na czele.

emo_waitress

Negan i filozofię? nic bardziej mylnego moja droga.Negan to taki typ gangstera,niezły dowcipas ale nie wiesz czy się śmiać czy nie,bo cie może zara uwalić,no i spoilerrrrrrrrrr koleś sobie zrobił harem z kobiet swoich ludzi.

emo_waitress

Jeden z tekstów Negana,próbka jego "filozofii"

"The fastest way to a man's heart is trough his vagina"

Adorianu

Dalszy ciąg tego zdania(słowo na F musiałem zastąpić "Frick")

"a lot of people say it's the stomach.That's the saying...But that's f(ricking) stupid.
Men like to eat,sure.but do all men place that much importance on their next meal?
You cook a mean meatloaf and so you've f(ricking) got them wrapped around little f(ricking) finger?
No goddamn way.
Men love to F(RICK).All men.Every goddamn one of them,young,old,fat,thin,smart,dumb,alive,dead....ALL MEN.
After a while,a cerain kind of man...men like rick Grimes,they find one vagina they really enjoy being inside,that becomes their vagina.
You f(rick) with that vagina....you can CRUSH A MAN'S HEART."

Adorianu

http://33.media.tumblr.com/ce3d52cbf670d238362be7748564d49d/tumblr_nusf3hnX5C1r0 jkkko2_r1_500.gif

o.
aż się nie mogę doczekać, aż ktoś taki się pojawi.

emo_waitress

Inny cytat który mnie rozbawił:

-Podczas pewnej sytuacji Negan gada:
"My dick is so hard right now i could crack steel.I should wrap it in barbed wire and call it Lucille 2" (Lucille, tak nazywa swój kij baseballowym owinięty drutem kolczastym) xD

Adorianu

o.
Czy Negan to taki Deadpool dla ubogich >:D

emo_waitress

Nie do końca xD ale teksty ma wulgrane i podobne rzeczywiście do Deadpoola,ale pewnie w serialu tego nie będzie.Krew,flaki mordowanie może być jak najbardziej,ale przekleństwa czy trochę nagości już nie bo dzieci to zrazi lol.Dziwną logikę tam mają w USA.

Adorianu

Nie mam nic przeciw wulgaryzmom, czarnym humorem i byciu dupkiem, jeżeli jest to połączone z pewnym wdziękiem i brakiem spiny z dorobioną ideologią.
Tak że na Negana na pewno nie czekam.

To fakt. Nawet teraz oglądając Vikings to się śmieję: pokazują walkę, tortury, ale seksu już nie, bo to wszak takie demoralizujące.

emo_waitress

Negan w żadną filozofię czy ideologię się nie bawi,ale znając serial kto wie co mu dodadzą xD.

No w Vikings to komicznie wygląda,muszę zacząć nowy sezon bo nie wiedziałem że już się zaczął 0_0

Adorianu

Serialowy się bawi. Spójrz na jego przydupasów. Oni nie okradają. Oni Okradają. Przez duże O.

emo_waitress

No haracz musi być.

emo_waitress

błożesz, jak ja to napisałam nie po polskiemu :)

jocisko

Tyś to jest Miszcz :D

emo_waitress

"Dlatego trzeba było na chybcika w coś go wplątać, żeby jego śmierć nie minęła niezauważalnie dla widzów"
Bez przesady, rozterki miłosne Abrahama są żywcem wzięte z oryginału, gdzie Ford jest dużo ważniejszą postacią (tutaj fucha prawej i lewej ręki Ricka jest już zajęta przez Ricka i Carol). Inna sprawa, że przedstawiono je zupełnie inaczej, bo z kompletnie niezrozumiałego dla mnie powodu postawiono wywrócić ten wątek do góry nogami, ale o tym już tu kiedyś pisałem.

On po prostu do Rosity nic nie czuje, dla niego to zwykły seks do zobowiązań. W Sashy się najwyraźniej zakochał, a schadzka Ricka z Michonne skłoniła go do refleksji, czy stały, poważny związek z kobietą w czasach apokalipsy jest w ogóle możliwy/sensowny.

Valdoraptor23

Jak ogladalem te ostatnie sceny z Maggie i jej dzieckiem to jakos przez mysl mi przeszlo cos dziwnego...mianowicie..jaki to bylby dramat jakby dziecko jako zombie zezarło Maggie od srodka ...
Poza tym odcinek calkiem fajny ;).. Nawet mnie nie nudzil..:)

ocenił(a) serial na 9
Deathstrroke

Cóż za heretycka teoria rodem z Z Nation :D
W sumie to możliwe w TWD jeśli dziecko umrze przed narodzinami, także... Kto wie

Deathstrroke

Ale jak to tak? Bez zębów? ;)

BorekLR

haha, no fakt.. nie pomyslalem o tym :) ...Takie rzeczy tylko w Z Nation...

ocenił(a) serial na 5
Valdoraptor23

Mnie zastanawia skąd oni wszyscy biorą paliwo. W zwiazku z tym jaki zasięg moze mieć negan ze swoją armia? Hiltop jest dzień drogi od alexandrii tosz to paręset kilometrów musi byc...

ocenił(a) serial na 4
Negerfeld

Oni od 3 sezonu powinni popylać co najwyżej na rowerze lub hulajnodze, paliwo traci swoje właściwości po około 12 miesiącach, w serialu od załamania się cywilizacji minęło ponad 2 lata (chyba), więc o ile nie mają za rogiem działającej rafinerii lub plantacji rzepaku (:P) to sama jazda samochodem jest bzdurą. To tylko serial, mało kogo pociągnęła by wizja wypadu po zapasy na rowerach, a szczególnie Amerykanów do których głównie jest kierowany :D

ocenił(a) serial na 4
Garrus27

a kunie jak się można było przekonać, są przysmakiem sztywnych :P

Deddlith

W pierwszym odcinku pierwszego sezonu Rick promował ekojazdę na rowerze, ale jak widać- nie chwyciło;)

ocenił(a) serial na 6
Kasss1711

No nie chwyciło. Jeszcze pamiętam Tara dżołka o rowerach zapodała w którymś odcinku, potem znalazł Ryszardów Rowerek co nie chciał musu jabłkowego jeść nawet pod przymusem bo miał uraz od dzieciństwa. I tyle w kwestii pedałowania w TWD. Mało poprawnie politycznie, oskara nie będzie :)

ocenił(a) serial na 7
Garrus27

Dobrze przechowywane paliwo może wytrzymać lata. Sęk w tym, że bak samochodu nawet nie zbliża się do tego pojęcia. Zbiorniki stacji benzynowych też nie. Musiałby być tam jakiś skład paliw z naprawdę szczelnymi zbiornikami z owiewem gazu obojętnego. Ktoś tam coś takiego widział? Słyszał? Przeczuwał?

bombacy

Nie przypominam sobie nawet jednej sceny w ostatnim czasie żeby ktoś wspominał o paliwie czy cokolwiek tankował. Chyba po prostu co 7 dni w okolicy respawnują się samochody z pełnymi bakami jak w Heroesach.

ocenił(a) serial na 7
Valdoraptor23

Albo za wypełnienie questa masz odnowienie magazynu. A może za golda można coś dokupić?

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

No, a jak wieźli tę cysternę z paliwem? :P

Lellandra

No dobra, przeoczyłem tę oczywistą kwestię, starość nie radość. Jednak nie padło nic o wykorzystaniu paliwa bo "się kończy albo co" ;p

ocenił(a) serial na 4
Valdoraptor23

biorąc pod uwagę jakimi furami się wożą, to obstawiam na jakiś zapomniany szyb naftowy z całkiem sporą rafinerią na boku :P

ocenił(a) serial na 5
Deddlith

Poza tym, zawartość cysterny wylali... A apropos fur to kiedyś mieli chociaż jakiegoś hyundaia a teraz co? 300 C? :)

ocenił(a) serial na 4
Negerfeld

a no fakt. zapomniałam :P
Ale tym chryslerem mnie zabili. Apokalipsa apokalipsą ale lans musi być. Przecież dwóch największych maczo osady nie będzie się wozić po okolicy jakimś ekonomicznym obciachem :P

ocenił(a) serial na 5
Deddlith

Fura, muza - szkoda tylko ze przez przypadek radia nie włączyli i nie złapali kanału bo dopiero była by skucha :)...

ocenił(a) serial na 5
Negerfeld

No i swoją droga to dobór aut maja serio mało poważny ze tak to ujmę...

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

Co powiecie o łapie Daryla w tym sezonie, moi drodzy? Gut, czy sylwetka 'grecki bóg' dopiero w 7 sezonie?

ocenił(a) serial na 8
KUNOvonLICHTENSTEIN

No pięknie. Znowu mnie ignorują.

ocenił(a) serial na 8
KUNOvonLICHTENSTEIN

Człowiek chce nawiązać nić porozumienia międzyludzkiego i czeka go cierpienie jak Hioba.

KUNOvonLICHTENSTEIN

Łapa często mnie dekoncentruje, jak oglądam TWD...^^

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

Powiem ci tak szczerze ze tu nie ma z kim gadać. Taki valdoraptor napisze to zaraz pieseu odpisze lub na odwrót. Zaraz odrzuci swoje trzy grosze pani z białym zdjęciem profilowym, a ciastko bedzie chciał sie im przylizac i zacznie pisać humorystyczne dialogi iście z oper mydlanych:D shield wystawi swoje tandetne ,,moje skromne zdanie"" i juz mu sie picha cieszy. Większasc z powyższych nawijanbezsensu to takich głownie ze az mi sie niedobrze robi. Fapuja sie bezsensownym wątkiem pt.,,to juz oszukiwanie widzów,, No ,ale publiczna idzie za nimi, bo to bogowie kiczu :D Polacy to uwielbiają :D takze mowię ci z nikim konkretnym tutaj nie pogadasz. Przynajmniej w grze o tron mozna pogadać normalnie. Tutaj siedzą paranoicy.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Nie było mnie tutaj rok, ale muszę przyznać Ci rację, że na forum Gry o Tron zawsze byli sympatyczni ludzie. Z wyjątkami oczywiście.
Bardzo lubię też przebywać na forum Wikingów. Można pogadać o historii, dowiedzieć się ciekawych rzeczy od siebie nawzajem, podyskutować.
Czyli na forum TWD nie tracić czasu?

ocenił(a) serial na 3
KUNOvonLICHTENSTEIN

Tutaj od dawna nikt nikomu nie odpisuje. Tylko tak jak mowię - święta grupa bawi sie wyśmienicie :)

użytkownik usunięty
Valdoraptor23

Cóż... Poprzedni odcinek był chyba pierwszym i ostatnim z tych śmiesznych, zważywszy, że Negan coraz bliżej.

Odcinek miał swoje mocne i słabe strony. Słabą stroną nade wszystko był Abraham. Już od dłuższego czasu twórcy dają do zrozumienia, że Abe przechodzi jakiś kryzys, ale za każdym razem to nie jest szczególnie porywające. Te jego huśtawki nastrojów... Może jest w ciąży, bo tak nagle o dzieciach zaczął rozmyślać.

Osady i handel - wreszcie coś nowego (prawie Biskupin xD)! Takiego świeżutkiego. A świeże rzeczy w świecie żywych trupów są niezaprzeczalną rzadkością. Jesus też jest nadzwyczaj świeży i czysty (jak już ktoś powyżej zauważył). Coraz bardziej go lubię :) No i za każdym razem, kiedy ktoś mówi "Muszę porozmawiać z Jezusem", czy coś w ten deseń, to bezwiednie się szczerzę.

Wychodzi na to, że wszyscy polubili Hesusa, bo jest czysty :D

użytkownik usunięty
TorZireael

To się ceni! xD Higiena ważna rzecz.

ocenił(a) serial na 8

Myślę że Morgan też będzie chciał porozmawiać.. z Jezusem :D