SANCTUARY FOR ALL. COMMENTARY FOR ALL. THOSE WHO ARRIVE - SURVIVE (AND GET PICKLES).
Forumowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii, zachwytów oraz krytyki na temat dwunastego odcinka siódmego sezonu TWD oraz przewidywań na temat dalszego rozwoju akcji w jednym miejscu.
Korzystanie z tematu - jak zwykle - dobrowolne.
Previously on AMC's The Walking Dead:
- przybycie Judżina do Sanktuarium;
- podstęp Dwighta skutkujący użyciem miejscowego doktora w charakterze podpałki;
- transformacja Judżina w kolejnego z Neganów dzięki ogórkom konserwowym.
Kolego czterołapy;):
jedynka- to znaczy, że ujdzie jak na TWD- np faki w stronę fajczącej się chaty.
dycha- paździerz stulecia!
Ok.
1- 1
2- Abraham klęcząco-płaczący
3
4
5
6
7 śmieciowisko
8 Daryl on easy streeeeeeeeeeeeeeeet / Lori fast und furioułz
9- śmietnik Glenna
10-jelonek
Właśnie sobie zdałam sprawę, że nie mamy jedynki...:/
Any ideas?
Carl na wrotkach? Zarywające się sufity??? TeWueDowska masakra stalową linką?????
Stalowa linka to zdecydowanie wyżej:)
Na 1 proponuję wrotkowo-balonikowy romans Carlowy.
1-wrotkowo-balonikowy romans Carlowy.
3
4
5
6
7 śmieciowisko - a dokładnie jakość wykonania tła i jego mieszkańcy po silnej dawce Neopersenu;)
8 Daryl on easy streeeeeeeeeeeeeeeet / Lori fast und furioułz
9- śmietnik Glenna
10-jelonek
PS. Zawsze możemy rozszerzyć skalę do 15stki, gdyby było więcej kwiatków;)
Kapize;)
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12- śmieciowisko - a dokładnie jakość wykonania tła i jego mieszkańcy po silnej dawce Neopersenu;)
13-Daryl on easy streeeeeeeeeeeeeeeet / Lori fast und furioułz
14- śmietnik Glenna
15-and the Oscar goes tooooooooooooooooooooo....jelonek
3- "słodka chwila" Carla na dachu czyli sam na sam z puddinigem:)
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12- śmieciowisko - a dokładnie jakość wykonania tła i jego mieszkańcy po silnej dawce Neopersenu;)
14- śmietnik Glenna
Wstępnie odpisywałem do dyskusji nad nr 1, ale po gruntownej analizie danych zalecam 3 ;)
Nie można zapomnieć o furgonetce lądującej na cztery łapy z Darylem i Carol w środku.
Pamiętajo, pamiętajo...
4-
5-
6-
7-
8- furgonetkowe lądowanie awaryjne bez pilota Daryla&Carol
9-
10-
11-
14- śmietnik Glenna
Na 4 bym dał Utopienie ciężarówki pełnej SORGOU podczas pościgu za Jesusem
Na ok 7 Speszyl Łan Ałer Epizołd z Kozą Tabithą
Na 9 wspomniana TewuDeowska Masakra Linką Stalową
Na 11 Palenie chaty z bimbrem czyli tzw. Character development
Aktualizejszyn :
4-Utopienie ciężarówki pełnej SORGOU i MIĘTOWEJ PASTY DO ZĘBÓW ;)podczas pościgu za Jesusem
5-
6-
7-Speszyl Łan Ałer Epizołd z Kozą Tabithą
8- furgonetkowe lądowanie awaryjne bez pilota Daryla&Carol
9-
10-
11-Palenie chaty z bimbrem ( oraz ofakowanie jej ) czyli tzw. Character development
14- śmietnik Glenna
Solidnymi paździerzami w serialu były też "cudowne" ocalenia ś.p. He's Koreana!
Trochę tych akcji było więc wydaje mi się, że warto je zebrać pod "Korean :GOD MODE: cziter" i umieścić je wysoooooko na liście.
A! I o mały włos by zapomniał, że miałem o tym pamiętać!
Atak na farmę (still bedder story dan rezt of sizonz!) i nieodżałowany Święty Mikołaj z nieskończoną ilością amunicji w shotgunie! :)
To ja chyba założę oddzielny temat, skoro tyle badziewia się Wam przypomina:))
Co do ocaleń i ataku to po proszę o pozycję, dodam do listy ( już w nowym "wontku";))
właśnie ja nie pamiętam :((( który to był sezon/ odcinek to sobie przypomnę ;-) jak mogę nie pamiętać tego ważnego zdarzenia z mojego szipu? :D
Ten, w którym Daryl i Carol zapuszczają się do Atlanty szukając Beth. 5x06 bodajże.
Straszniejsze niż przedśmiertne omamy Pączka w których Wytrzeszcz grał na gitarze:)?
Dla mnie straszniejsze, bo odcinek ze zgonem Pączka miał jakiś tam zamysł od początku do końca. Ujowy, bo ujowy, ale miał. Był kręcony w innej konwencji, ktoś gdzieś na jakimś poziomie się tam wysilił. Wypad Carol i Daryla to takie byle co w najczystszej pjur postaci :P
Odcinek w którym Pączek umiera, Gubernator gada a Wytrzeszcz jęczy, brzęczy i się wytrzeszcza to zamysł? WUUUT :D?
A co do wypadu Karola i Daryleu to w pełni się zgadzam. Nie wiem, co mnie bardziej rozwaliło w tym epizodzie - magiczna furgonetka czy raczej motyw, w którym Karol wpada na maskę jedynego samochodu na drodze. Serjousli, JEDYNEGO samochodu w okolicy. Nie mogła go zauważyć, absolutnie:)
Musiałbym rzucić okiem ponownie, ale pamiętam, że ja przy Pączku jakiś tam klimat melancholijno-werterowo-pączkowy poczułem , motyw z radiem był na przykład jednym z lepszych (chociaż do dziś nie wiem skąd w zwidach ten Rostbeth, oni chyba nawet nigdy zdania nie zamienili), a przy Carol i Darylu ludzie pisali, że dwa establishing shoty na z jakiegoś powodu opustoszałą Atlantę CGI sprawiły, że poczuli klimacik dawnego TWD. Ja czułem tylko zapach popłuczyn po wielokrotnie już mielonych wątkach z przeszłości Carol i Rednecka ;] A wpadnięcie pod maskę jedynego samochodu na chodzie w opustoszałym mieście było wisienką na torcie.
To była wisienka na wisience na torcie. A cały wspomniany przez ciebie odcinek.... ech... nie o take TWD nic nie robiłem!!! :)
"- Czasami sama zapominam że jestem główną bohaterką i nic nie może mi się stać!"
"Niigan jest z nami raptem od początku tego sezonu a ty już chcesz się go pozbyć?! Z Gubim bujaliśmy się przez półtorej serii! " :D
Tylko TRU FAN tego serialu (rzecz jasna rozumiejący uniwersum) jest w stanie wymyślać takie parodie ;D
zatem zostałem nazwany TRU FANEM TWD... do tego doszło. Nie wiem, czy to pochwała czy obelga :D Czuję się jednocześnie such prałd!... a z drugiej zbrukany :)
Ale coś w tym, że tylko fan potrafi zjechać serial od góry do dołu i nadal uwielbiać :D