PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177226
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

The Walking Dead S02E06

użytkownik usunięty

Witam odcinek muszę przyznać dość słaby w sumie jak poprzedni nie wiem coś widzę żę nie mają już pomysłów na scenariuszę nie wiem po koniec sezonu będzie więcej akcji nie wiem co tu chodzi wogle.

ocenił(a) serial na 3
Nabuhodonozor

Zofia Maria Merle (ur. 30 marca 1938 w Warszawie) – polska aktorka teatralna i filmowa, popularna dzięki rolom drugoplanowym.

GRA jej tu jest wskazana, bo robi w telenowelach.

ocenił(a) serial na 10
schiz

Fajny odcinek w porownaniu z ostatnimi
Plusy:
- atak zombi na osiedlu domków , fajne head-shoty
- sex w aucie
- metamorfoza Shana i grozenie dziadkowi
- wszyscy jezdza po Lori
- atak zombi w aptece - zombi z pol-obcieta szyja dostajacy po glowie deska i maczeta
Minusy:
- dziadzio robi sie najbardziej wkurzajaca postacia po Lori
- jednak troche niedosyt akcji i perpektywa , ze w kolejnych 2 odcinkach beda znowu siedziec na tej farmie

Ogolnie po przeczytaniu komiksu mam wrazenie , ze w serialu Andrea bedzie romansowac z Shanem zamiast z dziadziem i dzieki temu jego postac bedzie troche dluzszy czas obecna na ekranie. Mysle tez , ze dziewczynke znalazla murzynka z katanami ( dziwne imie na S ) i zjawi sie ona w najmniej oczekianym momencie np. podczas ataku zombi na farme , dzieki czemu zakonczy sie ten glupi watek z szukaniem Sophi . Kto wie moze bedzie romansowac z T-dogiem ;-) no i ogolnie fajna jest perpektywa , ze moze Andrea sie rozbieze w kolejnych odcinkach, bo ma ladna buzie i widac , ze tworcy teraz proboja pokazac jej metamorfoze w extra snajperke , przez co zwiekszy sie jej rola w serialu.
Inne ladne blond mieszkanki farmy tez sugeruja kolejne romanse w grupie ;-)

ocenił(a) serial na 9
andrzejos87

Babka karmi zombie na początku rozjebało mnie to xDDD

użytkownik usunięty
Sasz3

szczerze to była jedna z brutalniejszych scen, łamanie nóg głupim kurczakom ! nie to że jestem jakiś tam animalsem czy innym pro zwierzak ludkiem, tak po prostu stwierdzam. swoja drogą zombiaki naładowane pierzem i mięchem? haha.

ocenił(a) serial na 5
andrzejos87

To "dziwne imię na S" to Michonne... (?!)

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

Tak juz pozniej sobie przypomnialem ,ale nie wiem jak edytowac posty na tym dziwnym forum filmweb
Wogole to zastanawialem sie jeszcze , czy Merl wroci do akcj i w jakich okolicznosciach .
Chyba bedzie mu ciezko bez jednej lapy.

ocenił(a) serial na 8

Już niedługo czeka nas spora przerwa po której nie jestem pewien czy wrócę do tego serialu. Po 6 odcinku straciłem nadzieję, że sezon ten się trochę rozkręci. Naprawdę mam już dosyć wątku o zagubionej dziewczynce, tych wszystkich beznadziejnych dialogach o zakazach i nakazach a na sam widok Andrei prawie całkowicie odchodzi ochota na dalsze oglądanie ( w momencie jak zombie na nią biegnie miałem ogromna nadzieję, że ją dopadnie i skończy z tym jednym wielkim nieporozumieniem).
Chyba jedyne co mnie jeszcze trzyma przy tym serialu to Shane a raczej to kim się staje i trupy w stodole. Jestem ciekawy jak dalej rozwiną się owe watki.

ocenił(a) serial na 3
wismerin

podzielam twa opinie :(

schiz

Ja liczę na dobry 7 odcinek. Nazbierało się trochę wątków i można to ciekawie rozwiązać. Dziadek może jest wkurzający, ale jako jedyny z całej gromadki domyśla się kim jest/staje się Shane. Wątek pomiędzy nimi zapowiada się ciekawie, ale to pewnie po przerwie. Oczywiście najważniejsze zombiaki w stodole i zapewne na tym będzie się skupiał 7 epizod. No niestety, w serialu obecnie przeważa monotonność, dialogi i brak akcji. Jednak mi to nie przeszkadza, odnajduję dobre strony budowania napięcia między bohaterami. Nikt nikogo nie zmusza do oglądania, nic na siłę. Jest wiele głupot w tym serialu, irytujących postaci, ale czy takie nie jest życie? Ja tam pozytywnie nastawiam się na kolejne odcinki i jeszcze daleko mi do szmacenia tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
YoKe

No cóż dla mnie gadki o tym jak to dziecko nie powinno dotykać broni ( w czasach kiedy w każdej chwili mogą Cię wpierdzielić zombiaki) to trochę głupie i naiwne podejście do tematu.
Co do 7 odcinka, to nie spodziewam się za wiele. Przez 35 minut najpewniej będą się zastanawiać czy porozmawiać wzgledem stodoły z weterynarzem (czy aby nie naruszą jego intymnej prywatnośći"), Andrea będzie udawać Chucka Norrisa a starszy pan udający Columbo na tropie, nie wiadomo jakie brudy jeszcze wyciągnie. Pod koniec walną jakąś ambitną scenę i tyle z pierwszej połowy drugiego sezonu...

ocenił(a) serial na 4
YoKe

YoKe z całym szacunkiem, rozumiem, że można być fanem gatunku, ale to co przytaczasz czyli budowanie napięcia między bohaterami to o kant d. Jakie to napięcie, chyba erotyczne pomiędzy Shanem i Andreą (już dali upust pierwszym napięciom). No chyba, że masz na myśli pomiędzy Shanem, a dziadkiem (swoją drogą to skąd on się o tym dowiedział, chyba wyczytał z flaków zombie).

Serial im się rozjechał i szczerze wątpię, żeby udało im się te wszystkie "ciekawe" wątki zebrać do kupy.

Nie rozumiem tylko fenomenu tego serialu, miałem przestać oglądać po pierwszym odcinku 2 sezonu itd itd i znowu obejrzałem następny, czyli 6.

ocenił(a) serial na 3
booyakassh

bo nadzieja........[na dobry zombie flick] umiera OSTATNIA!

ocenił(a) serial na 8

Odcinek numer 6 czyli kolejny odcinek trudnych spraw,dlaczego ja, m jak miłość z walkerami w tle.Chociaż w tym odcinku cos się w końcu działo....można by rzec że miał w sobie więcej elementów akcji niż 2 poprzednie odcinki razem wzięte. Najlepsza scena w aptece gdy atakuje zombie farmaceuta :D , najgorsza sex w samochodzie...Dlaczego? Bo gó*no pokazali :( Ogólnie serial coraz bardziej gnije i odór powodujący odruch odrzucający od ekranu jest coraz intensywniejszy. Najbardziej mnie dobiły 2 sytuacje....Jak ten staruszek pan i władca farmy mówił że to chorzy ludzie, i druga scena jak Dale sie strasznie wzruszył na wieść że tam jest jego żona i ktostam jeszcze.....Brak logiki niestety goni brak logiki...Autorzy wyjaśniają pojawiający się nonsens jeszcze większym nonsensem. 1 sezon był bardzo dobry...owszem nie miał wad,ale był arcydziełem w porównaniu do tego co dzieje się teraz. Powinni zmienić nazwę serialu na : Z jak Zombie albo Pierwszy Kęs (pierwsza miłość), czy Barwy zgnilizny lub Na dobre i na Zombie :D Ocena sezonu numer 2 ciągle spada i jak dla mnie osiąga obecnie ocenę 3/10,podczas gdy pierwszemu sezonowi dałem 7(odcinek otwierający serial dostał 9)