PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178549
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Po dłuższym namyśle postanowiuem reaktywować wątekeu :)

Uznałem, że przyda się miejsce na forum, w którym możemy pożartować z TWD, teorii spiskowych nt. serialu i z siebie nawzajem - oczywiście przy zachowaniu odpowiedniego poziomu uszanowanka! :)

Pamiętajcie, goWOW!erment dalej działa i czuwa nad obywatelami Republiki DOGEolskiej, którzy czekają na nowy sezon The Walking Deadeu :)

USZANOWANKO!

ocenił(a) serial na 10
tiger31648

Ministrze Tygrysyu piszecie tak jakbyście oczyścili kryjówkę Daryleu i Betheu przed spaleniem ;]
Ochłońcie! :]

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

pisaniem wierszem wam całkiem wychodzi,
chcę się z tego wyrwać , kto mnie oswobodzi?

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

Mój drogi - przycisk reset wciśnięty dużym palcem u nogi ;]

Einshaew

Sugeruje Pan że Tygrys się nawąchał moonshajna?
Jakby na to nie patrzeć - perspektywa fajna.
Mając zombie apokalipsę w poważaniu,
Można przespać popisy Beth w śpiewaniu.

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Śpiew Beth to tragedia - same jęki
które zawierają infradźwięki
które męczą Pieseua ucho
więc nie uszło jej to na sucho
opłaciłem przejazd czarną wołgą
chwila strachu - i pomogło!
Beth zniknęła, odjechała z piskiem,
tak się kończą szranki z psiskiem.
jak na razie, nam Beth nie powyje
w październiku zdradzę wam, czy żyje ;]

ocenił(a) serial na 1
Einshaew

Beth żyje :( Była widziana na planie następnego sezonu i żaden pieseu, koteu, delfineu, czy kałamarniceu tego nie powstrzyma.

ocenił(a) serial na 10
Colka

A ja jusz chciałem ogłosić że stwierdzam zgon, bo umar a Ty fszystko zepsuaś ;)

ocenił(a) serial na 1
Einshaew

Ja lubię zespuać :) Zawsze miałam zadatki na szpiega sabotażystkeu

ocenił(a) serial na 10
Colka

Dla kogo pracujesz i czy dobrze się nagrywam :)?

ocenił(a) serial na 1
Einshaew

Pracuję dla hobby. Czasami uwodzę konkretnych osobników na zlecenie, ale teraz takiego nie mam :)

ocenił(a) serial na 10
Colka

Nie wierzeu w ani jedno słowo ;) Pewnie ten "hobby" wynajou Cię by zdobyć materiały na skompromitowanie Prezydent Pieseu. Prezydent Pieseu nie da się i skompromituje się smodzielnieu!!! :]

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/07/6a85c3ff921c9ab757c6e454e8df62b2_o riginal.jpg?1405741811

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/07/6a85c3ff921c9ab757c6e454e8df62b2_o riginal.jpg?1405741811

jeśli teraz nie wczyta się poprawnie, to sorry ;]

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

Nadciąga nowy sezon TWDeu!

W związku z tym Prezydent Pieseu wyznacza obywatelom Republiki DOGEolskiej nowe zadanie:

tworzymy nowe dialogi dotychczasowych odcinków, by je bardziej urealnić, urzeczywistnić i sprawić,
by spodobały się wszystkim.

Moja propozycja: co najlepszego mógł powiedzieć Rik do Karol, gdy odprawiał ją z kwitkiem po tym jak
wywinęła numer w więzieniu?

"Jak będziesz odjeżdżać to chlip głośniej za utraconymi dziewczynkami, to mi trochę łokerów od siatki odciągniesz! Dzięki!"

A jakie sou wasze typy :)?

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

Nadciąga nowy sezon TeWuDeu a to oznacza, że czy chcecie czy nie, Prezydent Pieseu
wraca wraz ze swym goWOW!ermentem na forum filmwbowe!

Żeby nie przynudzać, proponuję zabaweu:

wpisywanie kolejnych wersów (najlepiej z pamięci, ew. ze słuchu) z Cooral Papa
(potem możemy porównać stworzony poniżej tekst z oryginauem! WOW!!)

to lecimy, uwaga....

BEAT!

(coś mi się wydaje że tutaj udao mi się trafić w 100000%) :]

Einshaew

To ja obstawiam że był tam tekst: "Carl Papa!" ;p

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

pominęliście całą zwrotkeu! :D

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

Trailer do nadchodzącego odcinka "Surviving Together"

h t t p s : / / w w w . yo ut ub e .com / w at ch?v=z6 Ge 6 O p2 m A k

te emocje, te wybuchy!

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

Musiałeś tyle spacji nadziubać?

ocenił(a) serial na 10
Badly

Filmweb zabrania przesyłania linków na jutup. Pretensje w takim razie nie do mnie, ale na wszelkość się obrażam :)

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

Panie Prezydencie! Trzeba było końcówkę wklikać :P ALBO mniej spacji.
Bez obrażania!

ocenił(a) serial na 10
Badly

Obrażasz Prezydent Pieseu rozkazem, by ten się nie obrażał. Teraz to się serio obraziłem! Stosunki dyplomatyczne such zerwane! Nakładam much sankcji!

Einshaew

Myślałeś kiedyś o wizycie u specjalisty?

ocenił(a) serial na 10
Gasza1910

Powiedział, że nie jest w stanie ci pomóc :)

Einshaew

Aha :)
Ale to znaczy, że za późno, czy taki ciężki przypadek? :)

ocenił(a) serial na 10
Gasza1910

Powiedział, że świat medyny nie jest na Ciebie gotów :) Wyprzedzasz nasze czasy ;] Czy jakoś tak. Mogłem coś pokręcić. Jestem tylko Pieseuem, duuuh!

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

Sankcje! Phi! ŻADNYCH się nie boję.

ocenił(a) serial na 10
Badly

To ci oderweu... tzn. ZAANEKTUJEU lewą stopeu.

ocenił(a) serial na 3
Einshaew

Po co tyle spacji ? Mojej dziewczynie tez to przeszkadza.

Einshaew

Nie no szał. Już myślałam, że to urywek z ostatniego Hobbita :D

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Nie uważasz, że zrobili to tak ładnie i ambitnie?

ocenił(a) serial na 10
Badly

Jedyne, co mnie cieszy w tym "zwiastunie" to para buchająca z ust RYYYYKA!. Czyżbyśmy doczekalibyśmy się zimy w TWD?

A tak serio - "zapowiedź" zrobiona po kosztach i po łebkach, mam wrażenie że jej TFURCY wyszli z założenia że "i tak hejty poleco! więc po co się starać?" :)

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

Zima. W końcu. To by było cuś!

Nie gadaj! Ładnie zrobione! Zalatuje ambicją na coś niszowego.

ocenił(a) serial na 10
Badly

Serial uwielbiany przez gawiedź niszowym? Wow? ;]

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

O zwiastunie piszę, a nie o całym serialu :P

ocenił(a) serial na 10
Badly

Racja, mój błąd ;)

Badly

Ależ oczywiście - to było wręcz jak kino moralnego niepokoju, zostawiające widza w plątaninie uczuć i egzystencjalnych rozterek :) Ładnie i ambitnie!
Mówię, taki drugi Hobbit. Nawet atrakcyjny brodacz z dyktatorskimi zapędami się znalazł.

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Takie rzeczy to im wychodzą. Szkoda, że z odcinkami tak nie jest.

Einshaew

fakt, ze nie ma w trailerze ani Carla ani Judith zastanawia mnie, czy zostali gdzies ukryci zeby byli bezpieczni gdy grupa idzie sprawdzic ludzi za brama (widziana na plakacie do sezonu 5b) w Alexandrii... co myslicie? to beda ludzie z Alexandrii po drugiej stronie? (tam gdzie grupa sie patrzy - bo widac ze patrza sie na kogos, a potem grupa patrzy sie na Ricka zeby tak jakby podjal decyzje czy chca do nich dolaczyc czy im ufa etc) jakies pomysly? (mnie tez denerwuje brak polskich znakow, przepraszam!)

Einshaew

Pieseu dorwał się do podręcznika "Wklejanie linków w weekend" :D Trailer obejrzę, jak mi się usuną te wszystkie spacje, czyli za parę godzin ;P

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

poszło i tak lepiej, niż z rozpoznawaniem kolorów l]

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

Terapeuta odpuścił, więc mogę podzielić się z Wami moją paranoją :) Oczywiście, związaną z tematyką apokaliptyczną, zombiczną itd.

Pytanie pierwsze - czy zdajecie sobie sprawę z tego, ile obecnie ludzi żyje na świecie?

7 MILIARDÓW DUSZ

To najwyższy wynik w naszej historii. Od dawien dawna nie doświadczyliśmy większych wojen, kataklizmów czy też...

epidemii ;]

Nie wiem, może to efekt oczytania się "Bastionem" S. Kinga [POLECAM!] albo za dużo internetów, ale co by było gdyby ktoś, gdzieś tam, kiedyś tam i z kimś tam doszedł do wniosku, że 7mld łebków na jednej planecie to o dużo za dużo? Że produkcja pożywienia, leków, dóbr doczesnych dla takiej zbieraniny jest nieopłacalna, a z czasem - niewykonalna?

Moja paranoja jest następująca: skoro Pfizer swego czasu wymyślił "ptasią grypę" by zgarnąć gruby kesz od rządów państw na wykupie szczepionek na nieistniejącą chorobę, to kto może zagwarantować że w sytuacji, w której na Ziemi będzie dosłownie człowiek na człowieku, ktoś nie wypuści jakiegoś wirusa aby trochę przeczyścić atmosferę?

W przemianę ludzi w łokery za bardzo nie wierzę [duuuuh!] ale w nową, nieuleczalną odmianę grypy - już tak ["Bastion' tak mocno!] - wtedy obrazki takie jak z TWD stałyby się rzeczywistością, a nie serialową fikcją.

A co Wy sądzicie na ten temat?

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

"Nie wiem, może to efekt oczytania się "Bastionem" S. Kinga [POLECAM!] albo za dużo internetów, ale co by było gdyby ktoś, gdzieś tam, kiedyś tam i z kimś tam doszedł do wniosku, że 7mld łebków na jednej planecie to o dużo za dużo? Że produkcja pożywienia, leków, dóbr doczesnych dla takiej zbieraniny jest nieopłacalna, a z czasem - niewykonalna?"

Przez masę seriali dochodzę do wniosku, że tacy debile też istnieją na świecie i w niejednym serialu powstrzymują takie akcje. Może kiedyś, coś wpadnie na taki durny pomysł i go urzeczywistni. Czasami naukowcy to też chorzy na umyśle ludzie, a jak mają dostęp do różnych rzeczy i są podobno mądrzejsi to dadzą.

Einshaew

Obejrzałem wreszcie trailer - nie no, wysilili się :D

Te przechadzające się postacie, ta spokojna muzyczka i głos Ricka w tle - na koniec brakowało mi tylko "All that matters... is your new Old Spice for Men..." i reklama idealnego dezodorantu na zombie apokalipsę :D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Dla mnie ten trailer wygląda jak przygotowany dla osób, które już są zaznajomione z serialem.

Czy osoba nigdy nie słysząca o TWD zaczęłaby oglądać tę produkcję, widząc grupkę ludzi spacerującą sobie po lesie? ;)

Einshaew

A dla mnie ten trailer wygląda jakby wszyscy szli tam, gdzie król chodzi piechotą... xD

To już takie coś bardziej by widza zaciekawiło:
https://www.youtube.com/watch?v=taPTjAp5GSs

tiger31648

Rzeczywiście, filmik wprawdzie utrzymany w zupełnie innej konwencji - komediowej a nie "mrocznej" - ale z pewnością bardziej by widza zaciekawił, zwłaszcza takiego, który wcześniej nie oglądał TWD. Jak dla mnie, najlepsza była przemiana Carla w Dallasa. No, no - The Walking Dead i Soderbergh :)

Valdoraptor23

Trailerowy trop interpretacyjny: Zwolnione zdjęcia nie świadczą o braku inwencji twórczej autorów trailera i że gdyby je przyspieszyć, to zrobiłoby się z niego 5 sekund, czyli stanowczo za krótko, żeby w ogóle czegokolwiek się w nim doszukiwać, tylko wskazują na to, iż szwędacze będą się szwędać jeszcze wolniej niż dotychczas (czy to w ogóle możliwe?), dzięki czemu bohaterowie - przy użyciu różnego rodzaju broni (jak w trailerowym obrazku) - nie dość, że przeżyją, to zbawią cały świat, because: "surviving, surviving together is all the matters"...

ocenił(a) serial na 10
Kinofil7

"ent nofink elz matteeeeerrrrrrrzzzzzzzzzzzz uuuuuuuuuuuaaaa-a-a-a-a-a!"

(lepiej to brzmi jak się to czyta pod akompaniament wiadomej piosenki Metallicy ;])

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

kolejny trailer:

ht tp s :// ww w . you tu be. co m/wa t c h? v =O d A2 ER Fy Ukg

spacje w linku sponsoruje filmweb! ;)