PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177217
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Moje wrażenia po 4 odcinku.
przyznać muszę- gra bernthala w scenie pogrzebu- żenująca( gdyby to było co gryzie gilberta
grape'a mógłby zastapić di caprio). motyw z zombie ze studni- mam nadzieje że to dopiero
preludium ki końca cywilizacji..do stodoły( obserwując zachowanie weterynarza i jego córki-
na pewno tak). powalający motyw Deryla z kwiatkiem oraz sikającej w plenerze Lori....ALE i
tak czekam na kolejny odcinek:) Z niecierpliwością. Cóż- mam słabość do tematyki końca
cywilizacji:)

ocenił(a) serial na 9
schiz

Wiesz ja sobie nie wyobrażam go w kolorze. Moim skromnym zdaniem właśnie ta kreska i brak kolorów potęguje cały klimat.

ocenił(a) serial na 3
genalupi

zatem serial TEZ powinien byc cz-bialy!

ocenił(a) serial na 9
schiz

Naprawdę nie widzisz różnicy między komiksem a filmem? Każdy komiks ma swoją unikalną kreskę, a raczej rysownik. Postaw 7 rysowników i każ im stworzyć pierwszy numer TWD i każdy narysuje go z innym klimatem i kreską. Część w kolorze a część nie. A aktor=człowiek pozostanie ten sam. Czarno-biały komiks odpowiada właśnie tej "niechlujnej" kresce. W kinematografii masz podobnie tylko rzecz rozbija się nie o rysownika, a o reżysera.

ocenił(a) serial na 3
genalupi

proponuje robic TYLKO kreskowki z komiksow bo z ludzmi wychodza same badziewia.

ocenił(a) serial na 9
schiz

Dlatego reżyser musi być dobry i stworzyć klimat podobny komiksowi i w przypadku TWD udało się to im w 60%. Mam tylko nadzieję, że ktoś ze studia czyta wypociny ludzi takich jak my i weźmie sobie do serca choć kilka "naszych" uwag.

ocenił(a) serial na 3
genalupi

nikt nie czyta tych wypocin.

robia pokazy sondazowe [USA] i ciagna wnioski.

ocenił(a) serial na 9
schiz

No to idę do lasu, powiedzcie tylko co wybrać. Linkę czy sznurek? =D

ocenił(a) serial na 8
schiz

I dobrze, że nie dali. Lepszy klimat.

ocenił(a) serial na 8
zarazzapomnelogin

Jak na razie cały drugi sezon jest bardzo słaby,praktycznie zero akcji, a giągłe pier*olenie o totalnych bzdurach....W ogóle zrobiło się religijnie,pieprzenie o Bogu,duzo moralizatorstwa, i wiele wiele innych chorób na które cierpi drugi sezon tego serialu. Sezon nr 1 był dynamiczny,ciekawszy, czas nie dłużył się przy oglądaniu,tutaj jednak do końca odcinka trzyma mnie tylko nadzieja, że zaraz nastąpi jakiś zwrot akcji i coś zacznie się dziać. Tak na prawdę gdyby usunąć każdą scene z umarlakami w tym sezonie to seriał stałby się kolejną bzdurną papką, dla kobiet typu M jak miłość, Pierwsza miłość Barwy szczęścia i inne tego typu badziewie.....wydawało by się że ten serial nie ma możlwośći zmierzania w tym kierunku.....a jednak.....Na tą chwilę ocena drugiego sezonu to 5, podczas gdy sezonowi pierwszemu dałem bez wątpliwości 8.
Oby jakaś zmiana nastąpiła w kolejnych odcinkach...bo płacz tej starej łupy za tą gówniarą czy ta irytująca blondi co przez 3 odcinki miałczała o broni robi się wkur*iające tak samo jak te wszystkie ich debilne problemy którymi tak się przejmują podczas gdy wokół jest prawdziwa apokalipsa.

ocenił(a) serial na 3
FeRu89

popieram wszystko procz wysokich ocen.
......." starej łupy"????????? co to za slowo?????? żargon jakiś?!
kobiety tu sa straszne wszystkie i zombie powinny uciekac na ich widok i słuch.
tylko laska od bzykania wydala sie spoko.

ocenił(a) serial na 8
FeRu89

Tak jak w 1. sezonie z tego co pamiętam nikt zbytnio nawet nie myślał, żeby się modlić, tak tutaj nagle stanowi tu ważny wątek postaci... (choćby ta w cholere ciągnąca się scena w kościele). Ktoś kto jest odpowiedzialny za 2. sezon musi mieć jakiegoś doła, że z serialu pełnego akcji zostawił takie ścierwo... Akcja 3 odcinkow drugiego sezonu ledwo by wypełniła jeden odcinek poprzedniego sezonu. Jeszcze nie widziałem 4. odcinka ale rozumiem, że nie mam nastawiać się na nagły zwrot akcji ? Jeśli teraz też będzie 6 odcinków, to obawiam się, że nie starczy im czasu żeby wrócić z tej farmy do busa na autostradzie...

ocenił(a) serial na 3
Iwan090

dziwota ze rezyser Speeda uciekl??? NIEEEEEEEEEEEEEEEEE!

TO ISAURA DLA UBOGICH.

ocenił(a) serial na 5
zarazzapomnelogin

Co się z tym serialem dzieje?? Zaczyna przypominać poziomem logiki słabe horrory. Zakrwawiony zombiak jest w studni, ale żeby bardziej jej nie zakrwawił spuszczają do niego kogoś na przynętę?? Odpowiedź mojego męża "Bo szynka nie zadziałała"-bezcenna.

ocenił(a) serial na 9
olafasola

Jezeli chodzi o motyw zanieczyszczenia studnii to tez sie zastanawiam co nimi kierowalo. Bycmoze ubzdurali sobie ze po jakims czasie studnia bedzie czysta(wyplucze sie)? Chcialbym zeby to wyjasnili w Chupacabra xP

ocenił(a) serial na 5
genalupi

Obawiam się, że nie wyjaśnią. Dla mnie sprawa jest prosta - miało się dziać, miała być jakaś akcja... tyle.

ocenił(a) serial na 9
olafasola

w sumie zawsze mozna zrzucic na idiotyczne postrzeganie sytuacji, ale takie triki są zarezerwowane dla książek ;P