Oglądam odcinki po turecku do przodu, czy ktoś tak jak ja to robi i czy tym samym może się podzielić wiedzą na temat przyszłych losów bohaterów serialu ? Dodam że jestem zawiedziona tym że Nur i Yigit wzięli rozwód :D
Ja probowalam wczoraj na zywo ale mi sie internet wieszal i w koncu obejrzalam na yT o 12 w nocy do 2.00 . Tak jest lepiej bo bez rekkam.
A ja dołączam trzecia nazan. Ta wiedziała wsztstko i milczala a teraz tez knuje bez przerwy
Ona teraz walczy o cahita tak samo jak iclal dzieckiem widać że żadna z trójki wiedzm latających na miotle nie lubi dzieci
Wiecie ze ten aktor grający Cahita jest młodszy o 2lata od aktora grającego Yigita
o rok tylko, Tolgahan ur 1981 a Tugay 1982 ;) ale faktycznie nie wygląda na młodszego tak czy siak :P
Te ich intrygi kosxtem dzieci sa straszne. To trucie Merta a przeciez Y powinien sie zorientowac. On to glowe ma w chmurach
on jest tak zmanipulowany przez ciotke i iclal ze nie widzi tego wszystkiego,przydalby sie podsluch Fatiha zeby podsluchiwal intryg calej tej trojki latajacych wiedzm:D.a naadl mnie zastanawia fragment z tym helikopterem co wymyslil Fatih
Yigit zwalniając Nur z pracy wiedział już o jej problemach finansowych, wyznała mu to po tym jak wyszli z agencji modelek. Dlatego był taki zły i mówił, że nie wie kim dla niej jest w życiu, bo podzieliła się problemami z Fatihm a nie z nim ;)
racja gdyby on wiecznie nie darl by na nia japy i nie ponizalby to moze by mu wyjawila problemy,ale jak on wiecznie ponizal szarpal darl sie to i ona nie miala ochoty sie z tego zwierzac
Dał wczoraj popis :D To pod domem, to wcale iclal nic mu nie gadała, tylko on sam chował się przed Nur, nie chciał z nią rozmawiać, iclal zaczęła wypytywać o co chodzi to coś tam ściemniał i sama zauważyła, że chowa się od Nur, to skończyła temat i z triumfującym uśmieszkiem dla Nur poszła do samochodu zadowolona, że Yigit unika Nur
na instagramie piszą, że wypadek z helikopterem jest po to, by Yigit zmienił tożsamość. Ciekawe, czy dobrze zgadują? Inni mają już go na tyle dosyć, że jest im obojętne czy on zginie czy nie. Rzeczywiście ilość nawrotów do tego samego jest porażająca dla normalnych ludzi ;) Ileż można? No i po co to wszystko? No chyba, że uda im się szczęśliwie zakończyć. Jeśli nie to wszystko było bez sensu.
Zmiana tożsamości? Nie sądzę, jest właścicielem jednej z największych firm w mieście, często w gazetach i telewizji, osobą publiczną. Co tu niby miałaby dać zmiana tożsamości. Slaby pomysł jak dla mnie
myślę, że ludzie mają dosyć i po prostu się nabijają wymyślając najbardziej niedorzeczne historie :)
i pewnie dlatego, że straciła pracę Nur nie mogła sobie pozwolić, by nie wyjść w naszyjniku Iclal. Ewidentnie była w szoku, jak to pudełko zobaczyła, ale raty trzeba zapłacić, a tu bezrobocie. Czemu ona nie wyprowadzi się z tego domu, po prostu? Dlaczego nikt jej tego nie doradzi?
Nawet jakby się wprowadziła to by musiała tr zaległości zapłacić a ona pewnie nie chce się wyprowadzić ze względu na Yigita i te 3wiedzmy
Wiecie co ja myślę że po prostu oni wymyślili wypadek helikoptera żeby ukryć Yigita bo przecież to jego chcą dorwać i mogą po prostu go ukryć.a fatih cóż pewnie będzie miał dwie opcje do wyboru.Albo pomoże Nur zapomnieć o Yigicie żeby w końcu zajęła się swoim życiem i żyła dla siebie a nie dla kogoś kto ją ranil i ponizal i niby kochał,lub pomoże w końcu Yigitowi i Nur być razem co może zdarzyć się kiedy może będzie się ukrywał Yigit pod pretekstem katastrofy lotniczej
A ja się boję że tu bedzie jeszcze troche niespodzianek. Nur ma dziwne "szczęście" do wariatów no bo 1 mąż, Kerem, no i Yigitowi niewiele brakuje do furiacji .. wiec jakoś nie wierzę że Fatih to taku super normalny facet. Może on coś kręcić ale mize to ja mam już paranoję? Tak sie wkręciłam w ten serial że mi głupoty do głowy przychodzą.
Ale nie moge już tłumaczyć Yigita bo tak zagrywa, chyba że nie rozumiem dialogów i skąd to całe nieporozumienia. Bo jak pisałyscie z tą zazdrością o I. to tez nie było tak jak myślałam. Szkoda że nigdzue nie ma ang. tłumaczenia.
Ano szkoda przynajmniej łatwiej było by zrozumieć dialogi fatiha i Yigita jak rozmawiają szczególnie dotyczące helikoptera o którym fatih wspomniał yigitowo przy samochodzie przed strzelanina albo już po niej
Fatih jakoś mi tak źle z oczu patrzy z jednej pomaga nur a z drugiej jakieś mam źle przeczucia co do niego od samego początku jak się zjawił w serialu
możesz mieć rację oczywiście co do Fatiha. Moim zdaniem jedyne, co musimy wyłączyć myśląc o losach bohaterów w tym serialu to logikę. Tu jest jazda wyłącznie na emocjach i to cały czas. Więc jeśli coś czujesz to wszystko być może (moją wyobraźnię to na pewno przekracza) i parę razy powtórzyć (jak do tej pory). Jednym słowem karuzela. Jedno jest pewne: Iclal zawsze wygrywa, Nur zawsze przegrywa, Yigit daje się zwodzić, a Nur wybiera kolejnych facetów. My się łudzimy, że w końcu zło musi przegrać a dobro zatriumfować, ale .... Oni zachowują się zupełnie inaczej niż my myślimy, reagują całkowicie odmiennie niż my oczekujemy i wszystko jest inaczej niż my uważamy. Dlatego to jest taki koszmar ;) I trwa zdecydowanie za długo. Nie wiem, czy Turcy też są tak wkurzeni jak my na losy bohaterów, ale widziałam inicjatywę przedłużenia serialu (ale chyba spaliła na panewce - dzięki, o dzięki) więc te kolejne nawrotki akcji i jazda na emocjach raczej im odpowiada :D Teraz chcę już, by ten 57 odc. był na pewno ostatni :)
ja juz bym chciala zeby byl 57 odcinek i finito juz chcialabym sie dowiedziec jak to sie skonczy ;/ ilez mozna kombinacji tu zrobic..a ten fatih cos ma w sobie wrednego i podejrzanego nawet jak jest policjantem
myślę, że zdecydowana większość widzów tego serialu właśnie tego pragnie - ostatniego odcinka :) A póki co wspierajmy się tutaj :) Może razem jakoś wytrzymamy o zdrowych zmysłach, choć pewności nie mam :P
A mnie zastanawia tylko jedno... Nie wiem, może w Turcji jest inaczej, ale przecież Nur oficjalnie wzięła ślub z Keremem i została wdową. Kerem był chyba właścicielem firmy kosmetycznej i raczej zamożnym facetem, więc skąd długi Nur? Czyżby znowu ambicja nie pozwalała jej korzystać z jego majątku, czy tam żona nie dziedziczy po mężu? Domy obok siebie to chyba wynajmowane były, ale ten do którego zabrał ją po ślubie to chyba jego był. No i chyba firma po jego śmierci nie przestała istnieć. Nie ma w Turcji czegoś takiego jak spadek? Czy może ona nie wynajmuje tego domu tylko go kupiła i część spłaca w ratach.
Z tego co ja zrozumiałam, Nur wszystko oddała na rzecz tej asystentki Kerema, co to prawie ją zabił :) ona i tak jakby współtworzyła tą firmę
Mam pytanie do tych co oglądają do przodu :P Znalazłam na instagramie filmik: https://www.instagram.com/p/BEbcUVVPxdw/ . Dlaczego Yiğit postrzelił Fırata? :P I czy przeżyje? Bo tyle kulek dostać to nie żarty :P
Cóż, rzeczywiście nie jest on krzykliwy, ale to nie znaczy, że pozytywny. Obawiam się, że niebawem przestanie ci się podobać. Kolejna niezrozumiała postać :P No i kocha Iclal. A jak można ją kochać? To psychopatka. To co najmniej nieszczęśnik (żeby się mocniej nie wyrażać). Ale sam aktor sympatyczny.
Ja tez mysle ze musimy sie wspierac bo samotnue to trudno wytrzymac. Teraz dla odmiany oglądam od początku po polsku i sobie przypominam jak to sie ładnie zaczynało a juz wtefy myślałam ze jest kiepsko. Ona juz w 30 polskim odcinku wszystko sobie przypomniała i o zgrozo tyle męki zadala yigitowi i nur. Ale dialogi są
w tym filmie takie ważne ze teraz myślę ze moze wszystko źle oceniamy gdy patrzymy na reakcje yigita i nur. Jaka szkoda że dooiero po wakacjach dowiemy sie tak naprawdę co oni mówią w tym filmie. A mize ktoś ze znajomych coś przetlumaczy, moze ci znajomi co to po anguelsku tłumaczyli wcześniej .?
niestety, angielskiej wersji filmu nie ma (póki, co tylko zapowiedzi odcinków) Ja czytam po rosyjsku, ale tłumaczenia odcinka pojawiają się w poniedziałek/wtorek. Tylko czy to nam coś daje? Chyba niewiele, bo oni i tak postępują dla nas niezrozumiale :D mimo, że wiemy co mówią. A tytułem ciekawostki powiem, że oni bardzo dużo mówią, ale w tłumaczeniu okazuje się, że ciągle powtarzają to samo np.
A- Mamo, ale on mnie oszukał! Rozumiesz, oszukał
B- Córeczko
A- Nie, mamo. Czy ty mnie słyszysz. On mnie tak strasznie oszukał.
B- Ale moje dziecko
A- Mamo, nie mogę uwierzyć, że on mnie oszukał, po prostu oszukał mnie :D
Oczywiście, nie jest tak cały czas, ale.... Natomiast w polskim tłumaczeniu zauważyłam, że zwykle tłumaczą raz, a potem oni gadają bez tłumaczenia. Ale tzn. że oni powtarzają to samo :) Czasem mam wrażenie, że oglądając w tur. oryginale film wydawał mi się znacznie ciekawszy i ambitniejszy :D Cóż, życie.
no mi się wydaje że Firat wkroczy w akcję:) i dużo namiesza a co to fatiha to zobaczymy czasami ma taki wzrok podejrzliwy a czasem wydaje się w porządku i troszczy się o Nur jak narazie:) Oby pomógł N i Y :)
Dziewczyny a Wy też tak macie że myslicie całyt czas o tym filmie?:D W sumie na początku miałam gorzej bo ciągle na necie odcinki oglądąłam teraz to już coraz mnie ale fora sprawdzam na bieżąco:D
Mam wrażenie, że to jest właśnie ta jazda na emocjach. Trudno wyłączyć emocje, prawda? Dlatego pomoże nam tylko koniec serialu. Jaki by nie był ;)
Co by nie mówić o fatih to teraz faktycznie jest lekiem dla nur gdy hest taka biedna opuszczona i ciagle ponizana przez yigita. Do diabla z taką miłością,! Jakos zaczynam wątpić że on ją tak kocha jak zadeklarował na początku. I nie wiem czy bym chciała zeby to fatih do jegi rozumu przemówił czy lepiej żeby sam pojał że nur jest najważniejsza bo inaczej to dalej nie będzie z nią tak naprawdę z serca tylki przez kogoś sterowany. A nue myślicie że już czas aby ten pyszalkowaty egoista zaczął myslcc a nie tylko łazi na pasku psychooatek albo słucha wszystkuch podszeptow a nie słucha nur? Czasem mam tego dość bo jak można mieć pogląd na cokolwiek jak się nie słucha drugiej osoby wcale. Skąd on wie co ona myśli jakis radar ma w oczach czy jak. Denerwuje mnie strasznie to jego milcz i koniec tematu w każdej sprawie z nur i ta uległosc i cierpliwość dla ical choc juz przecuez nie musi jej chronic. I ona może pracowac i robic imprezy a on jak owieczka z nią tam chodzi jak z żoną a przeciez żoną nie jest. Uff wyźyłam sie troche
hehe no mnie to też mega wkurza przecież ona nie jest jego żoną:/ masakra ten chuderlak mnie tak wkurza w ogole ona ma ta głowe nie proporcjonalną do ciała;/
ej ja juz kilka razy pisalam ze dla Yigita to miec dwie ex zony to "luksus", 1ex zona Iclal do wyjsc oficjalnych a druga do ponizania i wyzywania sie
I straszny nos z profilu i jeszcze jak mówi to jak mała rozpieszczona dziewczynka i to ma byc seksi wg niej chyba a yigit to łyka i jeszcze ja za rączkę trzyma i tak łagodnie patrzy i jak mu sie na szyję rzuca to ją obejmuje nie wiadomo czego. A juz nie pamiętam kuedy nur przytulił tylko stoi i sie wydziera . I tak w sumie to niech sie juz ten serial skonczy bo mi nerwów brakuje i rodzina sie dziwi ze wciaz o tym gadam
tez tak mam ciagle w myslach mam ten serial jego zachowanie wzgledem Iclal i Nur itd masarka
Ja już chyba przystane oglądać ten serial i obejrzę ostatni żeby moje serducho wytrzymało..bo ostatnio z nim kiepsko niestety
Cały czas męczy mnie ta wróżba. Smok dwugłowy ze złym wzrokiem (dodałabym że raczej trzygłowy - bo jeszcze Nazan) Nieszczęśliwa miłość (która trwa aż do teraz). Rozłąka długa (może teraz nastąpi). Ale jaki powrót (może dobre zakończenie). Łudzę się tym cały czas. Kiedyś Nur powiedziała Yigitowi, że przyjdzie czas kiedy oni razem z Mertem będą się trzymali za ręce tylko nie wiadomo co musiałoby się stać z Iclal).
Mam jeszcze takie podsumowanie Yigit kocha Nur, to jego jedyna miłość, o której nie jest w stanie zapomnieć, ale niestety jakiś sentyment czuje też do Iclal, dlatego nie chce pozwolić aby z Firatem była szczęśliwa. To jest trochę chore że stał się "psem ogrodnika". Dopóki nie pozna prawdy o intrygach, to nie podejmie konkretnej decyzji z kim che być. Z niecierpliwością oczekuję czwartku. Pozdrawiam wszystkie Aslomaniaczki.
znając mnie nie przestane oglądać bo za bardzo jestem ciekawa raczej postaram się tak o nim nie myśleć:)
czekam na to az w koncu dadza druga czesc zapowiedzi.. bo az mnie ciekawi co bedzie z tym helikopterem co ten Fatih wymyslil. wgl tak sie wlasnie zastanawiam moze ta dluga rozlaka chodzilo o problemy yigita z tym zbirem i ze moze sie ukrywac dopoki go nie znajda i nie zamkną.slowa Nur tez mi chodza po glowie jak mowila mu ze jeszcze we dwoje beda chodzic za reke z mertem hmm moze predzej czy pozniej cos sie stanie z Iclal moze zbir ja zabije albo sama sie zabije?ta wrozba tez duzo mowi ale tez dwuznacznie hmm dziwne to wszystko oj dziwne...czekamyy do czwartku jeszcze tyyyyle dni