Tyle czasu upłynęło od zakonczenia serialu,i cały czas powstają filmiki ,super
Jesli mozesz Elza to poproszę ten link do 1 odcinka ,jak piszesz
wyżej
Tak jak Elza wcześniej pisała pewnie tolek żałuję że wziął ślub z Almeda.dla mnie ona to ma wyraz wrednej s...ki za przeproszeniem.myślę że Almeda trochę go naciskała na zaręczyny i slub żeby zaznaczyć ze tolek jest jej.przy niej widać że tolek sztuczne robi uśmiechy.i ze na wielu nie ma szczęśliwej miny.dla mnie to jego całe życie jest owiane sztucznoscia jak jego usmiech
Ja to nawet myślę, że on na filmach ma bardziej szczery wyraz twarzy... he he.
Maju ja Ci doradzam pooglądaj sobie Icerde. To jest świetny serial , nawet ktoś go porównał do Ojca Chrzestnego. Ma tylko 39 odcinków, wczoraj na żywo leciał 36. Zostało trzy pełne emocji. Ja od Asla na żadnym serialu sie nie popłakałam, a wczoraj ryczałam razem z chłopakami z serialu. Świetna gra Colgataya i Arasa. Naprawdę warto.
Ja zrobiłam sobie przerwę od tureckich.obejrzała. po turecku elif obejrzałam 200odcinków i wymieklam za bardzo mnie wzruszył serial
No właśnie, takie seriale wzruszają bo historia nękanego dziecka jest trudna do ogarnięcia. Rozumiem Cię. Nie namawiam szczególnie, każdy może sobie dawkować "turczyznę" ha ha. Ja jednak nadal oglądam. Teraz w tv Cenę miłości i Vatenim Senim zwane u nas zraniona miłością (nie wiadomo dlaczego). No i live Icerde. Ale mam dużo czasu i łapię sobie chwile na te serialiki.
A jak Ty sie czujesz? Jak noga , daje sie już chodzić czy nadal masz kłopoty.?
Z noga lepiej.chodzić chodzę,ale boli przy chodzeniu.skończyłam rehabilitacje i za tydz zaczynam kolejna.rehabilitantka mnie tak wyrehabilitowala że mnie wszystko bolało w stopie bo ucikala mi różne punkty na stopie później delikatnie ruszała to bywało tak ze krzyczałam z bólu.bo ortopeda uznał dwa tyg temu że 6tyg chodzenia w ortezie to było za długo
I faktycznie jak zdjęłam orteze robocopa to lekarz nie mógł mi zbadać nogi bo za bardzo się zastala.
No to teraz życzę szybkiej rehabilitacji. Żebyś wreszcie biegała i nie potrzebowała już pomocy rehabilitantów i protez. Miłego dnia Maju
Jest całkiem nieźle ;),jeszcze od 12.06czeka mnie kolejna seria ćwiczeń z rehabilitantem.teraz miałam z kobieta..a mam nadzieję że od czerwca będę miała z jakimś przystojnym rehabilitantem ;)
Ja tez zyczę CI Maju przystojnego rehabilitanta
Ostatnio widziałam gdzies zdjęcie Safak Pekdemir naszej Ical/
z przystojnym chirurgiem kosmetyki tak przynajmniej przetłumaczył google.
Elza fajnie ,że masz czas na filmy z naszego ulubionego kraju,
ja tylko ogladam cenę miłości,nie mam czasu a tez ostatnio biegam po lekarzach, i tylko czasem przeglądam instagramy
co tam u naszych kochanych aktorów
drogie panie, jeśli w miarę ogarniacie rosyjski (a wiem, że przynajmniej część z was ogarnia) to możecie obejrzeć w necie serial Lale devri (Czas tulipanów), w którym główną rolę gra wasz piękny Tolgahan (romansujący z nie mniej piękną Selen Soyder), a występują też m. in. aktorka która grała Aytul oraz Gozde Mutluer, grająca Yagmur w Asla. Wszyscy są oczywiście te parę lat młodsi. Serial ma tę wadę, że jest w bardzo marnej jakości obrazu. Ale za to można podszkolić się w rosyjskim.
Dzieki,miło,że jeszcze fani ASLA zagladają tutaj mimo upływu czasu. Ja nawet planowałam poogladac ten film ,bo ostatnio duzo zdjęć i filmików wrzucają fani ros.ale tolgan mi się nie podoba tam,ale skoro gra tam nasza YAGMUR to .......oczywiście
Ja oglądam z kolei serial Elif w prawdzie stanęłam na 362,odcinku bo dalej mnie wkurzały odcinki i wredne babska
Maju,piszesz,ze ogladasz 362 odcinek serialu Elif i ,ze Cię wkurzył,to jak to mozliwe ,że doszli do 362 odcinka,jakie sa kryteria akceptacji seriali przez Turków? to mnie zastanawia
Czytałam na forum ros.,ze nasz ASLA NA POCZATKU SIĘ NIE podobał i i miał się skończyc nawet na 4 czy 5 odcinku,ale ekipa poszła do producenta i zgodzili się na obnizenie wynagrodzenia a pózniej się spodobał.
Tak chyba było ,ponieważ scenariusz kilkakrotnie przewidywał ,że Nur zginie /najpierw pożar,potem wybuch jachtu,porwanie i nasz Yigit wybrałby matkę swojego dziecka a jeszcze pózniej Tolek poprosil producenta o zmianę ktr,bo jego dziewczyna jest zazdrosna o Aminę i tym razem jego ukochany syn prawie ,że stracił zycie przez jego ukochaną Nur i juz Tolek nie musiał grać scen miłosnych tylko walczył o jej uniewinnienie w tajemnicy.
Moze ekipa nowego serialu Amine tez powiinna negocjować
chociaz tutaj fabuła była do niczego
To ciekawe co piszesz, bo myślałem że negocjacje z władzami TV nie wchodzą w grę. Czytałem kiedyś wywiad z Deniz Akcay, zwaną królową tureckich seriali. Opowiadała w nim m.in. że to nie jest tak, że oglądalność spadła i serial od razu wylatuje. Jeśli oglądalność spada o niewielki procent to korygowany jest scenariusz. Badania przeprowadza się po każdym odcinku i sprawdza jak każdy wątek wpływa na oglądalność. Jakiemuś bohaterowi wiedzie się za dobrze - scenarzysta wepchnie go w wypadek samochodowy. Jakiejś parze za dobrze w związku - dodamy im kochankę. Opisywała nawet przykład z jakiegoś serialu, w którym chciała wprowadzić pozytywnego do bólu bohatera, żeby mocno doświadczonej przez los dziewczynie trochę osłodzić życie. Ale wtedy ratingi spadły, więc na szybko trzeba było zrobić z chłopaka bigamistę. Ogólnie Turcy nie lubią dobrze kończących się historii, fabuła musi być przygnębiająca a bohaterom ciągle należy rzucać kłody pod nogi, wtedy oglądalność jest spora. Polecam wygrzebać gdzieś z sieci ten artykuł, bardzo ciekawy.
Bogusia ogólnie ponoć jest 550odcinków serialu Elif nie wiem jaka jest oglądalność ale powiem ci akcja się dzieje ta Elif z 15x uprowadza kilkanaście razy trafi w ciężkim stanie do szpitala tak samo jak jej matka..po prostu zawsze coś temu dziecku się przytrafia złego a nadal ufa ludziom którym nie powinna..ten serial pokazuje do jakiego stopnia kobieta może się posunąć by pozbyć się dziecka i ukochanej własnego męża za którego wyszła wiedząc że kocha inna..i próbuje się na wszystkie sposoby pozbyć dziecka i jej matki.serial ciekawie zrobiony ale za wolni akcja się rozwija i po 183odcinkach zmienili aktora grającego główna postać tego serialu co mnie najbardziej wkurzyło bo po 183do 361odcinka gra taki beznadziejny aktor aż mnie drażni
Ja Elif specjalnie nie oglądam. Mnie nie rajcuje męka dziecka. Znaleźli sobie ofiar e, która jest bezbronna i to mi sie już z początku nie podoba. A zmiana aktora to już dla mnie koszmar. Zawsze to psuje seriale
. Ja teraz oglądam live ICERDE i serial jest naradę świetnie zagrany. Aktorzy są super i świetnie grają. już chyba o nim pisałam
https://www.instagram.com/p/BUZRKjBAXT7/?taken-by=cagatayulusoy
https://www.instagram.com/p/BP5dXbIj8g2/?taken-by=iynemliarasbulut
Dzieki za inf.ja juz wczesniej czytałam ten artykuł bardzo ciekawy Deniz Akcay z pewnością jest autorytetem,ale z turecka publicznością to bywa różnie,zreszta wiemy,że tragedie i dramaty są bardziej ciekawe niz szczęśliwe historie. Ja po prostu jestem zła ,że Amine nie wypalił ten nowy serial
Dlatego ja przestałam Elza oglądać ta Elif bo z odcinka na odcinek coraz więcej łez wylewalam jak widziałam co temu dziecku robią. I odpuściłam ten serial
Po prostu nie da się oglądać. Ja rozumiem utarczki między dorosłymi, jakoś sobie z tym radzą. Robić film , 500 odcinków o maltretowaniu dziecka to zgroza. No ale widać Turcy takie filmy lubią.
Ja to już nawet nie wiem jakie są kryteria oglądalności, ale cóż, widocznie mam inny gust
Ja też jestem zła, bo w końcu mogła sobie zagrać normalnie bez stresu, a tu ani aktorzy (faceci) nie zachwycili, ani temat nie był zbyt ciekawy. Szkoda wielka bo liczyłam, że jej się uda.
ale ten film Tolka to też przez krytykę strasznie zjechany, że nie wart oglądania, dawali mu 1, 2 punkty. To zresztą widać, bo jakoś przycichło i pomimo promocji Tolek zamilkł po nim dokumentnie.
A tak dla zobrazowania "prywatnego " życia tej naszej pary, coś co nam w grupie wpadło ostatnio w oko ....
BEZ KOMENTARZA
https://youtu.be/uqMiEHF0t2Q
Śpiewa koszmarnie Almeda.a tolek w tej koszuli wygląda jak gej,przepraszam nie obrazajac gejów oczywiście bo nic do nich nie mam..ale on nawet nie jest szczęśliwy po tym ślubie z nią..widać to w jego oczach zachowaniu nawet na tym filmie...uśmiech mial udawany on szczery uśmiech miał przy naszej Amine
Elza a nawet 550ponoć ma i ten film trwa jeszcze w Turcji.ja to nie wiem jaka ma oglądalność ale skoro tyle ma odcinków to na pewno spora.ale jak można oglądać spokojnie serial o krzywdzie dziecka..i to bezbronnemu zastraszanemu że będzie rzucona na pożarcie psom..jak tylko coś zacznie skarzyc się na to co jej robią..a i domownicy ślepi że nie widzą..nawet taka opiekunka Elif nie do końca zdawała sobie sprawę co dziecku robią za jej plecami..cud że to dziecko nie trafiło do psychiatryka na leczenie depresji po tylu perypetiach to naprawde.dorosły by wymiękl..
Ja nie wiem jak to jest z ta oglądalnością, bo jak patrzę na ratingi to filmy z bardzo dalekich pozycji mają sie dobrze i kręcą ich wiele odcinków nawet powyżej setki, a niektóre kończą po 2-4. Nie pojmuję ich mentalności
Jak go teraz oglądamy to nawet dobrze, że nie jest z Amine, bo jej szkoda.... On zupełnie nie ten sam jest. Strasznie się zmienił i nie sposób na niego patrzeć.
Elza to samo pomyslałam,że szkoda AMINY DLA NIEGO
Jak patrzę na ten filmik od Ciebie wyżej to mi trochę Tolka żal,
myslałam ,że to facet z charakterem,chyba się zasugerowałam rolą którą grał.Oby proroctwo nasze Gabi się nie spełniło ,tzn żeby Almeda nie zatopiła Tolka.
Straszna "ciapa" z niego niestety, a Almeda go w łapach trzyma nim steruje. "Popiskuje" za nią jak mu nakazuje, ale ani to głos ani melodia. Każdy powinien znać swoje ograniczenia. Ani Almeda ani Tolek NIE POWINNI publicznie śpiewać. Uśmiałyśmy się , ale żadna z nas nie wytrzymała tego do końca. Biedni widzowie, he he.
Śpiewać to może Amine
https://youtu.be/3ON9sZyxlxI
Dla Ciebie filmik z piosenką ,śpiewaną przez Amine. Ta to ma głos
https://youtu.be/Oy13Fnjp6Qc
Nasza Aminka sympatyczna i utalentowana i piękna powinna coś zagrać czym Ci Turcy się zachwycają ? Almedą i Tolkiem.....
Jak przegladam czasem instagramy Tolka /BO Almedy postanowiłam sobie nie oglądać / to zauwazyłam,że już rzadzi nimi Almeda -nie ma komentarzy tylko polubienia ,TOLEK założył swój instagram i wrzuca tam różne widoczki i kwiaty,z reguły robi to wieczorem,a teraz kiedy pewnie ma dużo czasu to też po południu,ale 9 maja wrzucił 2 zdjęcia
o 4 rano ,jedno tak przypominało mi klimaty z ASLA- Tolek
na tle łodzi nad Bosforem wieczorem,smutek taki z tego
zdjęcia przenikał .
Wszyscy o tym jego smutku piszą. Oczy mu sie nie śmieją a jeśli sie śmieje to sztucznie, gorzej niż na filmie to robił. Smutek w serialu był uzasadniony jego trudną sytuacją i walką między miłością a obowiązkiem (tak w ogóle wolę smutnego Tolka), teraz nie ma żadnego uzasadnienia. To młody żonkoś, powinien promieniować szczęściem.
Trafił na nie odpowiednia kobietę w życiu która zatopila swoje pazury w jego życiu,karierze..i nim rządzi i robi scenki zazdrości jak głupia nastolatką..
Niestety i teraz siedzi w zadumie i dumna nad swoim życiem...
To my powspominajmy "naszego" Yigita
https://pp.userapi.com/c837231/v837231222/4619a/rpJqit2unB8.jpg
https://pp.userapi.com/c604831/v604831222/1c57e/iuuR6XpQFT8.jpg
Bo teraz wygląda tak
https://pp.userapi.com/c837231/v837231222/45f5c/ygM4H8I9wn4.jpg
Po nim widać że nie jest szczęśliwy:)..mam nadzieję że nie wpakuje się z nią w dziecko.mam wrażenie że żałuje decyzji o ślubie z nią...on jest pod pantoflem Almedy..mam nadzieję że Amine trafi na duzo lepszego faceta...który będzie szanował ja i jej zawód i nie będzie odwalal takich scen jak Almeda.
Też mam taka-nadzieję, chociaż o tym Mesucie piszą ze też zazdrosny. Ale Aminka zawsze uśmiechnięta wiec myślę, ze ma sie dobrze. Jej uśmiech jest szczery
Mnie się wgl Tolka uśmiech nie podoba..chyba ma problem z zębami(czyt. Krzywe lub brzydki zgryz) bo jak się uśmiecha to robi wszystko żeby ich nie pokazywać.przy czym jego uśmiech wtedy wygląda sztucznie.
Trzeba znać umiar w okazywaniu zazdrości.byle nie publicznie..ponoć jak kocha to zazdrosny..byle nie był aż taki jak Almeda..bo z pięknego obrazka stanie się koszmarem
Masz rację, każdy jest trochę zazdrosny jak kocha, ale przecież ludzie jak się kochają to powinni miedz do siebie zaufanie po prostu .
Dokladnie. Do tego trzeba dystans szczególnie że Almeda wiedziała kogo bierze zaczynając się umawiać z tolkiem..więc nie powinna ufać mu ze potrafi oddzielić pracę i życie osobiste
No teraz to mu nie popuszcza i nigdzie bez niej pójść nie może, będzie miał pewnie wkrótce dość tego cerbera nad głową. Ciekawa jestem jak to małżeństwo długo potrwa ...
No zobaczymy, jak sie w dziecko wkręci to będzzie koniec przy ich tureckim pojmowaniu matki dziecka
No właśnie dlatego pisałam że tolek byłby już ugotowany jakby dziecko teraz mieli...tolek przez Almedy zazdrość też na pewno traci kontrakty na seriale czy filmy..i może dlatego tolka serialu nie ma bo nie umieli dobrać aktorki która by podpasowala nie samemu tolkowi tylko właśnie almedzie
Maju ,myslę,że małzeństwo Tolka będzie trwało długo do konca życia -tak pisał na instagramach tuż przed swoim ślubem ,żegnając się z kawalerskim stanem.Mówil wprawdzie ,że sie nie ozeni 2 miesiące przed zaręczynami ,ale może tak specjalnie do dziennikarzy.Amina kiedyś w wywiadzie dziękując tolganowi powiedziala ,że jest on odpowiedzialny w końcu pracowali razem prawie 2 lata to może trochę go poznała.A czy bedzie szczęsliwy to juź inna sprawa.Wybrał Almedę a w zasadzie ona jego wybrała/powiedział,że dziewczyny Jego wybierały a nie on , ale dla niej zrobił więcej niż dla innych dziewczyn ,więc sam się określił co jest dla niego ważne.
Wracając z Los Angeles zapytany przez dziennikarzy na lotnisku kiedy planują dziecko powiedzial -jak los da..
Almeda z pewnością myśli bardziej o karierze i pijarze niż o dziecku
Też tak sądzę tyle że oni wiekowi już są i Almeda i tolek więc z czasem kobiecie ciężej będzie zajść w ciążę im starsza tym gorzej..
Jestem pewna,że najpierw Almeda zagra w jakims serialu ,liczy na popularność razem z Tolkiem.Ona jest młodsza od niego o 10 lat,chociaz to dziwne ,bo jesli wygrała miss Albani w 2008 r.
to znaczy ,że miała 15 lat,pewnie nie trzeba byc pełnoletnią
żeby brać udział w takich konkursach.
Tolek mógłby już coś zagrać ,ale jakoś nic nie wiadomo konkretnego ,plany jakieś ma niby na wrzesień.Czasami wracam do pierwszych odcinków naszego serialu ,bo jednak
najbardziej pokochałam nasza parę Nur i Yigita,szkoda też,że nie możemy zobaczyć żadnego filmu z Safak/nasza Ical/ze względu na jej dobrą grę aktorską
Elza pisała wyżej,że Tolek nie może nigdzie pójśc sam,bo tak to wygląda ,ale kilka dni temu był sam na kolacji u prezydenta Erdogana z okazji Ramadanu,jest sam na zdjęciu z prezydentem i jego żoną, bardzo ciekawa sprawa,bo na przykład Murat jest z zoną też na zdjęciu .Albo Almeda nie jest muzułmanką i nie została zaproszona albo miała inne ważne sprawy,albo wszystkich zapraszali bez żon z wyjatkiem Murata