PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10057566}

Wypadek

Accidente
2024 -
5,7 1,6 tys. ocen
5,7 10 1 1632
Wypadek
powrót do forum serialu Wypadek

Totalna bzdura latający dmuchany zamek ? Wyobraźnia buta ! Mogli się bardziej postarać ,np.wypadek samochodowy ?Brzmi bardziej sensownie . Wszystko przez niewbity kołek ? A to że nie sprawdzili pogody ? To że nie dostali alertów ? Rozumie jak by było np.tornado ... Oprócz tej bzdury na której oparto ten serial reszta wydaje się oki ;)

con_desiros

Latający dmuchany zamek to NIE JEST bzdura wyssana z palca. Policjant mówi, że na świecie doszło do 23 podobnych wypadków. Żeby nie być gołosłowną, wrzucam link do opisu podobnego zdarzenia w Polsce, zaledwie sprzed półtora miesiąca.
https://wiadomosci.wp.pl/koszmar-na-festynie-ranne-dzieci-7046350173449152a
Co do alertów - nie wiem, czy w Meksyku funkcjonuje coś takiego. Akcja dzieje się w górach, gdzie pogoda może się załamać dosłownie w ciągu kilku minut, więc w zasadzie nie da się przewidzieć np. nagłych, gwałtownych porywów wiatru.
Bardziej dziwi mnie co innego - że natychmiast w mediach społecznościowych nie wszczęto akcji "widziałeś latający zamek? daj znać!", że nie rozesłano tej wiadomości sms-em i że nie użyto śmigłowca do obserwacji terenu, żeby ustalić trasę lotu zamku.
Dziwi mnie też, że dzieci nie uciekły, gdy tylko zamek zaczął się ruszać.

piasia1

Idiotyzmy zaczynają się później - gdy troje rodziców prosto z kościoła idzie "wymierzyć sprawiedliwość" Monchowi, zarzucając mu morderstwo, a policja nie pyta, na jakiej podstawie tak sądzą, tylko z miejsca chłopa aresztuje.

piasia1

Nic by się nie stało, gdyby dorośli, których na takich imprezach nie brakuje, poświęcali więcej uwagi dzieciom, zareagowali w odpowiednim momencie. Sama jako organizatorka imprezy, nawet jeśli powierzyłam zadanie komuś obsługi, sprawdziłabym, chociaż, czy śledzie są dobrze wbite w ziemię. Mimo to wiatr potrafi takie śledzie wyrwać, dlatego zawsze ktoś musi mieć oko na dzieci. Urodziny dziecka i impreza dzieli się na obóz dzieci i dorosłych i każdy swoje... W sytuacji niedopatrzenia obowiązków, a uniknięcia tragedii, pracownik albo do zwolnienia, albo do przymusowej terapii AA, pod nadzorem pracodawcy. W sytuacji wypadku, organizator, tu gospodarz, jak i obsługa, która montowała zamek, są obarczeni odpowiedzialnością.

con_desiros

Bzdurą jest, że ktoś wstawia taki komentarz NIE OZNACZAJĄC GO SPOILEREM!!! Powinni ci konto usunąć za tak głęboki kretynizm. Szkoda, że na argumenty mojego poprzednika nie potrafisz nawet odpowiedzieć. Widać jaka musisz być ograniczona.

ewacasandra

Nie musisz się tak złościć. Co tu zostało zaspoilerowane? Że dmuchany zamek odleciał? To dzieje się w szesnastej minucie PIERWSZEGO odcinka. Ta scena jest nawet w trailerze! Również opisane przeze mnie wydarzenia mają miejsce już w pierwszym odcinku, więc to żaden spoiler.
Poza tym , ku memu zdziwieniu, gdy piszesz odpowiedź, nie pojawia się możliwość wstawienia ostrzeżenia przed spoilerem.

SPOILER SPOILER SPOILER

ewacasandra

Nie musisz się tak złościć. Co tu zostało zaspoilerowane? Że dmuchany zamek odleciał? To dzieje się w szesnastej minucie PIERWSZEGO odcinka. Ta scena jest nawet w trailerze! Również opisane przeze mnie wydarzenia mają miejsce już w pierwszym odcinku, więc to żaden spoiler.
Poza tym , ku memu zdziwieniu, gdy piszesz odpowiedź, nie pojawia się możliwość wstawienia ostrzeżenia przed spoilerem.

SPOILER SPOILER SPOILER

con_desiros

Według mnie największa bzdurą jest aresztowanie i wyrok. 2 lata za zabójstwo? Do tego jakie zabójstwo? Bzdura

ocenił(a) serial na 7
natalia_stanio

Jakie zabójstwo? Nieumyślne spowodowanie śmierci. Ty definicji nie znasz

ocenił(a) serial na 5
kciukiem

W serialu zostało powiedziane, że zabójstwo, a to właśnie spora różnica od nieumyślnego spowodowania śmierci.

kciukiem

Znam, dlatego napisałam, że to bzdura

ocenił(a) serial na 7
con_desiros

Proszę poczytać o tragedii z Hillcrest Primary School z 2021 roku, tam 6 dzieci zgineła w takich okolicznościach

mirandahobbes

Ten serial jest oparty właśnie na tym wydarzeniu, o którym piszesz.
Takich zdarzeń było zresztą więcej - w ciągu 21 lat doszło do ponad 130-u wypadków. Informacje o tym są na wyciągnięcie ręki, ale "znafcy" wymądrzają się, że pomysł z latającym zamkiem jest wyssany z palca.
W serialu jest mnóstwo idiotyzmów, ale może dzięki niemu ludzie będą zwracać baczniejszą uwagę na bezpieczeństwo dzieci.

ocenił(a) serial na 9
con_desiros

Tacy puści ludzie jak ty nie potrafią sobie tego wyobrazić więc nie psuj seansu