PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687989}

Za głosem serca

Lo que la vida me robó
2013 - 2014
7,8 911  ocen
7,8 10 1 911
Za głosem serca
powrót do forum serialu Za głosem serca

A obecne tutaj panie, na miejscu Monserrat kogo by wybrały? Przystojnego marynarza, czy bogatego zarządcę? I dlaczego?

ocenił(a) serial na 7
Jaskier16

skoro byla zakochana w w biednym marynazyku to niepowinna byc tak zmienna w uczuciach i walczyc o milosc a nie sprzedac sie pod presja matki . Oczywiscie ze wybralabym marynaża a teraz w dodatku jest porucznikiem ale mniejsza z tym ma cudny charakter ideal

ocenił(a) serial na 8
Monalia

Obiecała mu swoją miłość :)

ocenił(a) serial na 8
Jaskier16

Mam być szczera ok? Żadnego jeśli miałabym być z kimś takim jak JL odpada Alejandro również. Teraz napiszę dlaczego tak a nie inaczej. Na początku JL zgrywał twardziela, chojraka takiego gościa któremu nikt nie podskoczy. Gdy jednak miał stawić czoło sytuacji i powiedzieć ojcu Monse, że kocha jego córkę i oboje są w sobie zakochani stchórzył. Wydaje mi się, że gdyby było inaczej sprawy na pewno przybrałby inny obrót oczywiście wiem, że akcja musi się toczyć według scenariusza. Jednak wiem, że gdyby obydwoje tak bardzo się kochali nie przejmowali by się tym czy jej rodzina go zaakceptuje. Wiadomo, że prędzej czy później JL na pewno by awansował.
Co do Alejandra był zwykłym skromnym i prostym człowiekiem to przykre co stało się gdy dostał cały ten majątek. Mam wrażenie, że pieniądze przesłoniły mu racjonalne myślenie, ok można zrozumieć zakochanie. Jednak czasami zachowywał się jak wariat kupienie żony, zamykanie jej na siłę, zmuszanie do posłuszeństwa widać, że wdał się w tatusia.

ocenił(a) serial na 8
Cherry21

Ja myślę, że gdyby Jose Luisa nie zamknęli w więzieniu, zdecydowałby się poprosić o rękę Monserrat.

Na początku trudno było Alejandrowi zaufać żonie, w końcu w dzień ślubu chciała uciec z drugim i traktowała go podle. Poczuł się oszukany i zraniony.

ocenił(a) serial na 7
Jaskier16

moim zdaniem rowniez by tak bylo. bo zamkneli go tak szybko i ta cala intryga.. Gdyby nie to montse by walczyla i on tez i napewno by nie wyszla za alechandra tylko wolalaby uciec. Nawet w dzien slubu mieli uciec ale glupi alejandro im pzeszkodzil. Nie usprawiedliwiaj alejandra mogl odrazu wystapic o uniewaznienie a nie porywac ja sila na hacjende. Jak juz byla w ciazy i w nim zakochana to wtedy potrafil ja wyrzucic a w dzien slubu nie, skoro jeszce sie tak bardzo do niej nie przywiazal?

ocenił(a) serial na 8
Monalia

Ciągle ją kochał.

Jaskier16

Gdyby nie ta sprawa z tym zabojstwem Gamboi to na pewno Jose Luis wyznalby swoje uczucia ojcu Monse. Przeciez nie raz byl juz blisko. Raz juz zaczal mu o tym mowic, a wtedy wyszla ta sprawa z zabojstwem. A ile razy czekal na ojca Monse, a jej matka lub brat go wyganiali, nawet Alejandro mu sie kiedys wepchal w kolejke.

ocenił(a) serial na 8
keteek

Zgadza się. Wiesz jak to jest, Jose Luis też się trochę bał - on był zwykłym marynarzem, a miał prosić o rękę córki admirała z którą spotykał się potajemnie. Poza tym nie podejrzewał, że rodzina Montse chce go zniszczyć.

Jaskier16

No dokladnie. A wiesz moze dlaczego Pedro Medina tak sie uwzial na Alejandra?
Jestem przy 92 odcinku i nie moge sie przez to zkupic. :P Msci sie na nim jakby mu jakas wielka krzywde wyrzadzil, a przeciez zaczelo sie od tego, ze Medina mial chrapke na ziemie Alejandra, w koncu ja dostal, a jeszcze bardziej sie msci.

ocenił(a) serial na 8
keteek

Odpisałem ci w twoim drugim komentarzu na str. 4 :)

ocenił(a) serial na 7
Cherry21

dokladnie ta cecha napewno po tym staruchu odziedziczyl. A co do Jose Luisa byl caly czas w porzadku popelnil tylko jeden blad nierozmawiajac z lauro mendoza, chociaz dwukrtnie przeszkodzil mu w tym nieswiadomie alejandro , co jeszcze bardziej rozstresowalo Jose przez to czekanie

ocenił(a) serial na 9
Cherry21

Do ok 110 odcinka Alejandro później Jose Luis

Monalia

Pózniej stwierdziła że była tylko zauroczona.Brak Mi słów jak traktowała JL po ślubie jak go zdradzała w hotelu ,okłamywała,nie okazywała szacunku itp.

ocenił(a) serial na 7
Anais17

A Daj spokoj :/ Zgadzam sie w 100 % :))

ocenił(a) serial na 8
Anais17

Rozgniewało ją to, że Jose Luis zataił informację o tym, że Alejandro żyje; poza tym kocha tego drugiego.

Jaskier16

Zataił z obawy że ją ponownie straci,zrobił to z miłości.Josefina także zataiła ten fakt,ale Montse nie zmieniła stosunku do niej.

ocenił(a) serial na 9
Jaskier16

Ja oglądając serial w pierwszych odcinkach wybrała bym Alejandra a w tych ostatnich już Jose Luisa. żal mi ich było bo najpierw oszukiwała jednego a potem drugiego

ocenił(a) serial na 8
darjaa

Montserrat to straszna malwersantka :D

ocenił(a) serial na 7
Jaskier16

Dokladnie:)

ocenił(a) serial na 9
darjaa

Od początku do końca Jose Luis. Wszystko mi się w nim bardziej podobało od wyglądu po charakter. Alejandro mnie strasznie wkurzał, podobnie jak Montserrat - świetnie się dobrali. Bardzo mi żal, że Jose Luis został uśmiercony.

ocenił(a) serial na 9
petit_fleur

no to był błąd, on już i tak w życiu wiele stracił i nie miał tak naprawdę nic, powinni uśmiercić Montserrat wtedy gdy była w pojemniku z wodą, a oni powinni wyjść cało z dziećmi

darjaa

Zgadzam się z Tobą :) JL był ofiarą od samego początku ,wszystko mu odebrano i nie próbowano zrozumieć jego racji.Bardzo ciekawe zakończenie:)

ocenił(a) serial na 10
Anais17

Sprawiedliwie by było gdyby obaj zginęli, bo niby dlaczego tylko Jose Luis ?? Czym Alejandro zasłużył bardziej na życie, bo nie wiem ?

sandia23

Alejandro uchodził za kogoś lepszego wszystko kręciło się wokół niego,braciszek Montse powiedział że Alejandro uratował dzieci co było nieprawdą palcem nie kiwnął bo sobie leżał.Nie podobało Mi się ściemnianie na końcu że niby Alejandro nie żyje płacz Montse i Rosario nieszczery ponieważ chodziło o JL

ocenił(a) serial na 10
Anais17

No właśnie tego nie rozumiem. Alejandro wcale nie był krystaliczny i na dodatek był potwornym egoistą, a zrobili z niego anioła i bohatera:(

sandia23

Zgadzam się z Tobą :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
sandia23

Jose Luis zawsze próbował odebrać Montserrat Alejandrowi :)

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Wogule To jest absurd ze ona przezyla, jak juz pod koniec niereagowala i wogule bez zadnej reanimacji istny cud:D haha . Dla mnie istnieje tylko final 2. Przynajmniej ten almonte tez ginie:) i wogule To takie bardziej romantyczne jak obaj gina i razem maja pogrzeb.

petit_fleur

JLuis był pociągający i taki męski o dobrym sercu ale niestety jak na ofiarę przystało musieli się go pozbyć aby "idealni " A i M mogli się cieszyć sobą.A ten ich synuś ich odzwierciedlenie:) byłoby ciekawiej gdyby uśmiercili Alejandra ale nie bo on przecież był nieśmiertelny razem ze swoim kolesiem Wiktorem

ocenił(a) serial na 7
Anais17

Dokladnie, Ale jak juz wspomnialam skup sie na drugim finale, tam przynajmniej on tez ginie:)

Monalia

Tak powinna się zakończyć ta historia,śmiercią obu bohaterów :)sprawiedliwości stała by się zadość

ocenił(a) serial na 7
Anais17

I Tak sie skonczyla:) Bo Sa 2 finaly ale lepije gdyby byl jeden final na ktorym obaj gina, albo monserat

ocenił(a) serial na 9
Anais17

Już Cię lubię, za to, że napisałaś, że Jose Luis był pociągający i męski, bo też tak uważam. JL <3
Jeśli już zginął, to Alejandro powinien podzielić jego los. Montserrat na JL nie zasłużyła, podobnie jak na tego drugiego. A swoim zachowaniem tylko udowodniła, że niedaleko pada jabłko - czytaj od Gracieli :)

ocenił(a) serial na 7
petit_fleur

Masz racje jl jest najlepszy taki przystojny i ten glos taki pociagajacy:) Tak powinna sama zostac dlatego final alternatywny moze byc:)

ocenił(a) serial na 7
petit_fleur

Dokladnie oboje sie dobrali :) jose luis w calym serialu najprzystojniejszy i nafajniejszy pod kazdym wzgledem. Takiego faceta To ze swieca szukac:)

ocenił(a) serial na 9
Monalia

Jeśli ktoś da radę to polecam obejrzeć film La otra familia. Fajna rola LR Guzmana i Jorge Salinasa. Mnie szczególnie zachęciły odważne :P sceny, ale nie będę spoilerować.

ocenił(a) serial na 7
petit_fleur

Slyszalam o tym ale on nie Gra czasem geja w tym serialu? Pozatym po polsku jeszcze go nie ma

ocenił(a) serial na 9
Monalia

Tak, gra geja. Obejrzałam chyba tylko z tego powodu :P Fajnie wypada w takiej roli, no i ma doborowe towarzystwo Jorge Salinasa. I to jest film nie serial, dostępny tylko w oryginale lub z napisami po angielsku.

ocenił(a) serial na 7
petit_fleur

No to ciekawie, jorge salinas to tez ciekawa partia:)

ocenił(a) serial na 8
petit_fleur

Uciekłabyś z hacjendy Almontego gdyby Jose Luis po ciebie przyjechał? ;-)

ocenił(a) serial na 9
Jaskier16

Z dziką rozkoszą :)

ocenił(a) serial na 8
petit_fleur

Było to duże poświęcenie z jego strony. No i trochę romantyczne ;-)

ocenił(a) serial na 9
Jaskier16

Książę przyjechał po księżniczkę, a ta strzeliła focha i się odkochała. Ja na pewno nie postąpiłabym tak. Chciałabym żeby ktoś mnie tak amo jak on ją.

ocenił(a) serial na 8
petit_fleur

Taka gorąca miłość to tyko wśród Latynosów i najczęściej w Meksyku :D

ocenił(a) serial na 9
Jaskier16

I najczęściej w serialu :P

darjaa

Dokładnie to potrafiła najlepiej po mamusi :) na końcu powinna zostać sama !

Anais17

Alejandro bez dwóch zdań. J.L. był tylko jej pierwszym zauroczeniem.
Ja wybieram Alejandra, tą prawdziwą miłość,każdy ma cechy i wady, ale uczucie jest jedno.
Alejandro!

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

Daj spokoj z jakims uczuciem jak mozna pokochac takiego mieczaka. W finale dopiero pokazal sile:d

Monalia

Jose Luis zdecydowanie :)

ocenił(a) serial na 10
Blair

zgadzam się:) nie dość, że przystojny to jeszcze miał charakter, czego zdecydowanie brakowało Alejandrowi. On zawsze na pierwszym miejscu myślał o sobie i to mnie w nim wkurzało. Na dodatek był strasznie zarozumiały. JL na początku chociaż miał powody aby go nienawidzić to jednak próbował go zrozumieć, a Alejandro nigdy nie postawił się na miejscu JL. Ciekawe jaki by był gdyby stracił w życiu tyle co JL, za to Alejandrowi zawsze wszystko uchodziło płazem i każdy próbował go rozgrzeszać niezależnie od tego co zrobił.