Jak w temacie, tutaj zamieszczę swoje teorie i Wy też możecie zamieszczać swoje. Chętnie je przeczytam, może trochę się pokłócę xD Uwielbiam różne punkty widzenia.
Okej, no to mam 4 różne sprawy to przegadania - zwierzęce duchy Rachel i Max, Nathan Prescott, Chloe Price i zakończenie gry. Zacznę może od zwierzęcych duchów RA i MC. Po obejrzeniu (niestety nie mam możliwości zagrania w LiS, więc oglądam je jak film w możliwie różnych wykonaniach) czwartego epizodu zdziwił mnie znikający jeleń. Na początku miałam komple: "Coo?! No way!", ale potem (to znaczy około 4 rano) pomyślałam sobie, że może twórcy od początku wprowadzali nas w błąd, że niebieski ptak (bluejay? bluebird?) jest duchem Rachel. Pomyślałam sobie: "Ej, Rachel od początku prowadziła Max przez tę sprawę jako jeleń!". Moja teoria: jeleń jest duchem Rachel, a niebieski ptak być może Max. Lub obie mają takiego samego ducha i dlatego Max widziała ducha Rachel.
Teraz kilka słów o Nathanie. Czy tylko mi się wydaje, że jest mniej winny niż myślała Max? No okej, nie powiem, że jest w porządku. Nie grozi się innym bronią. Ale on zachowuje się, jak osoba z zaburzeniami, po traumie, a nie jak zły do szpiku kości psychol, jak widzi go Max. Może po zakończeniu czwartego epizodu zmieniła zdanie, ale tego nie wiemy. W każdym razie, Nathan nie chciał zabić Chloe, co widać, gdy spróbujemy wyjrzeć za róg, gdy postrzeli już Chloe (można to zrobić chyba za trzecim razem, ale nie jestem pewna). Widać, że to był wypadek i chciał tylko, żeby ona sobie odpuściła. Po drugie, co on takiego zobaczył w aparacie, że nawet nie zauważył padającego śniegu? Po trzecie: "Rachel in the Dark Room". Wyglądało to tak, jakby miał obsesję, ale nie na punkcie samej Rachel, ale konkretnej sytuacji. No i na koniec zdjęcie, które można znaleźć w Dark Room. Są tam trzy zdjęcia Rachel - na jednym jest żywa, na drugim jakby odleciała, a na trzecim wygląda już na martwą. I o to trzecie zdjęcie mi chodzi, bo teraz jestem już pewna, że nie była tam sama, tylko z jakimś chłopakiem, też prawdopodobnie odurzonym. Tylko mi przypomina on Nathana? Może o to chodzi z "Rachel in the Dark Room"? Przebłysk wspomnień z traumatycznych przeżyć? Jeżeli Nathan był jedną z ofiar Jeffersona (być może przypadkową, dlatego nie ma "własnego" segregatora), wyjaśniałoby to jego zachowanie i reakcję, gdy zobaczył Max w ubraniach Rachel. Był zaskoczony, że żyła, co mogło znaczyć, że widział ją martwą.
Teraz połączę ze sobą kwestie Chloe Price i możliwego zakończenia, gdyż są one ze sobą tak związane, że trudno byłoby opisać je osobno. Chyba wszyscy wiedzą, co znaczy nazwisko Chloe. Price, czyli cena, co można dwojako zrozumieć. Pierwsza możliwość - Chloe jest ceną za bezpieczeństwo Arcadia Bay. Tej opcji raczej nie kupuję, ale o tym później. Druga, wg mnie dużo bardziej prawdopodobna - za życie Chloe trzeba zapłacić ogromną cenę. I ktoś mógłby tu powiedzieć: "No tak, całe Arcadia Bay!". Mam na to odpowiedź, ale to też za chwilkę. Jeszcze kilka słów o Chloe - nieważne, w której rzeczywistości jesteśmy, Chloe ciągle jest w sytuacjach pozbawiających jej życia. Przypomnijmy je wszystkie: łazienka, pociąg, strzelanie do zderzaka, problemy z respiratorem, samobójstwo (a raczej eutanazja, ale nie wnikajmy w szczegóły ;)), rozmowa z Frankiem (pies rzuca się na Chloe i Frank ma broń, przez co jesteśmy zmuszeni cofnąć czas; gdyby Chloe miała wyjść z tego cało, nie byłoby to raczej konieczne), Jefferson. Pominęłam coś? Jeśli tak, to napiszcie :) W każdym razie, przez te powtarzające się śmierci Chloe, od których staramy się ją ratować, sprawiły, że wiele osób myśli, że to przez nią Arcadia Bay nawiedzi tornado. Chloe z pewnością w jakiś sposób symbolizuje śmierć i jest z nią powiązana, niezależnie od rzeczywistości, w której się znajduje. No, a teraz wrócę do kwestii Chloe jako ceny i tego, że ona musi zginąć w tej łazience w imię Arcadia Bay. Jeżeli miała wtedy zginąć, czemu w Max obudziły się moce akurat wtedy? Prawdopodobnie te moce zyskała, by powstrzymać tornado, więc coś chciało, żeby uratowała Chloe. To coś będę nazywała Siłą Wyższą, nie macie nic przeciwko? Po drugie, wizję tornada mamy przed sceną w łazience. Tuż przed nią, więc te dwa wydarzenia z pewnością są powiązane, ale skoro było PRZED nią, to może znaczyć, że wydarzy się coś złego, co musimy powstrzymać. Patrz: śmierć Chloe. Więc dlaczego uratowanie jej nic nie daje, a Siła Wyższa upomina się o jej życie we wszystkich znanych nam rzeczywistościach? Ja bym powiedziała, że po prostu nie zapłaciliśmy za życie Chloe, tylko je ukradliśmy. A Siła Wyższa chce, żeby zgadzały jej się cyferki. Jak sprawić, żeby zgadzały się cyferki? Niech w łazience zginie ktoś inny. Ta sama sytuacja, ktoś ginie... Siła Wyższa nie powinna czepiać się nazwisk. Tak więc moja teoria jest taka: na samym końcu gry będziemy mieć zdjęcia, inne dowody, być może zwiniemy Jeffersonowi broń. Będziemy znać prawdę. Zrozumiemy, dlaczego tornado przybywa do Arcadia Bay. Użyjemy np. selfie, które zrobiliśmy sobie na lekcji w pierwszym odcinku i cofniemy się w czasie do poniedziałku. W łazience dostaniemy wybór: zabić Nathana lub samemu poświęcić życie. Może też być tak, że skoro znamy rozwiązanie zagadki, to możemy pozwolić Chloe umrzeć.
Mam nadzieję, że komuś będzie się chciało to przeczytać do końca xD A nawet jeśli nie, to piszcie swoje teorie odnośnie czegokolwiek z LiS związanego.
"potrafić się przenieść w czasie z -dowolną- osobą" :) nie miałem na myśli zamieniania się w kogokolwiek xD
Nie tylko tobie:) ehh...ogólnie rozkminianie tej gry może przepalić styki w mózgownicy,ale co zrobisz -nic nie zrobisz xD
UOOOOAAAHHHH
Hmm .. Myśle, że ona w każdym dniu dostaje jakieś "ulepszenie", a dzień w czwartym epie się jeszcze nie skonczył : D.. Czekamy do piatku ^ ^.. Przeanalizowałam sobie to co mi wysłałes wcześniej.. Ale jestem zbyt leniwa zeby to rozpisać, ale obiecuje ze to zrobie.. Bo mam już pewną teorie.
To czekam!:) i ee co będzie w piątek??! xD
i.imgur. com/XaxxtTp.jpg?1 -Hanka podkłada głos Kortni o.O a VO Jeffersona Samuelowi O.o!
ale ci ludzie są utalentowani...MAJGAD...
gdybym nie miala zjechanego głosu niczym gimbazjalista przed mutacją XD to ja bym mogła podłożyć głos pod wszystko... Mówie ci xD
W piatek? Może, będzie mozliwosc przeniesienia się z powrotem do poniedziałku z utrata pamięci : D hohoh
Vois aka Dzastin Biba? xD i eee.. HAH.. powiedzmy że ci wierzę :)... (`∀´)Ψ
I ciekawostka! Trzy bardzo pierwsze szkice postaci z LIS,na długo przed produkcją gry!
i.imgur. com/TzN4T44.jpg?1?6215
i.imgur. com/RVUEoWb.jpg?1
i.imgur. com/3TK318t.jpg?1
ekhem.. Dzisiaj 4 epizod "Tales from the Borderlands"! aww.. czekam ♡
nieee vois aka gimnazjalista
Uoooo szkicee <3 widze ze nie tylko ja mam problem z rysowaniem kobiett
Haha, moocne xD
"The Expendables: Arcadia bay edition" ;P i eee.. Jefferson! -you're fuc*ed...xD
ouuuu bad blood <3
....
oh taylor gdzie tylko nie spojrze <3
W sumie bardziej by nawet pasowało XD gdyby zamiast Max w srodku była Taylor xD (ta z LIS)
Eww.. siostra mnie molestuje tą piosenką xD ..<:-|
btw.
To mnie zabiło jak Jefferson Chloe xDD ;
i.imgur. com/6kDOlRN.jpg?1
PRICEFIELD! PRICEDIELD! :3
Jak się pojawi kolejna częsć, to KONIECZNIE wrzuć ją tutaj :)
Podzieliłam xD.. poprzednia strona- podesłałam kilka linków do profili użytkowników XD obczaj sobie ^ ^ .. i poszukaj tez na tumbrl cos o super max XD też dobre
Podobny klimat ale tym razem z Pricefield xD ehh.. szkoda że tylko jeden kadr...:)
i.imgur. com/hc0K9nD.png?1
Jak czas będziesz miaua, to zerknij sobiem-- i.imgur. com/z5fn1mS.png?1
Pewnie sama byś to duszo lepiej opisała... no ALE Sith happen...
Widział ktoś? :) Nwm czy to prawdziwe, ale ostrzegam, że to może być coś w rodzaju spoilera ---> http ://pre10.deviantart.net/ea4c/th/pre/i/2015/072/9/2/life_is_strange__bad_end_by_m ary_o_o-d8li8ic.png
Standardowo usunąć spację :)
Ehh.. to tylko zabawa modelami ... XNAlara prawdopodobnie. Ale trzeba przyznać niestety,że taki koniec jest możliwy ;/
<3 czyli taki koniec w którym Max umiera.... <3<3<3 BO POŚWIĘCA SIĘ DLA CHLOE! U!
mwahwahihwhaihaihaha
https://youtu.be/lb8fWUUXeKM?t=4s
Ps.
To dziwne, szczególnie gdy w quizie wychodzi ci Max.. ale CSII
Taa.. mam nadzieję że będzie figa! -> BIEDNA CHLOE! /// poświęciła się ratując to bagnisko w Oregonie.. ahhh
-.-
Ja po prostu chce żeby to po raz pierwszy Max krwawiła za chloe, przyjmujac jakiś tam cios na siebie.. od tak, a nie tylko ciągle polegac na mocy .. Lubie takie dramatyczne sceny i chce! takie dramatyczne sceny.. Ale wyobraź sobie, to byłoby ciekawe... Max zostaje postrzelona cofa sie.. no ale kula i tak zostaje w Maxine <3 krew, łzy i najlepszy romans ever <3 ... i tak nie lubie szczesliwych zakonczen w filmach PRZYKRO MI buahahahaha
-.-
NOPE! Też lubiem filmy bez Hapi endów,ale nie w grach! a w szczególnosci nie w tych podzielonych na epizody! you're evil...
Max nie zasługuję na cierpienie, nawet za Chloe NIE! To wszytko przez Prajsównę.. ta moc,tornado i jeśli będzie wybór między Chloe a Max ,nie będe się wachał...
a jak chce ci się romansa z łzami i krewą to obejrzyj sobiem "Zmirzch" O!
o.o Zmirzch to romans? XD Z poświęceniem? Aiuahsiuehsaiheisahiuehsaihesa
; D Nie mowie, ze zasluguje.. tylko byłoby fajnie : > i to byłoby wspaniałe zwieńczenie ich miłości
Ahh.. no tak. "Zmirzch" to przecie film awanturniczo-przygodowy! ahh ta pamięć... WYBACZ. i ee jakiej "Miłości" hem? raczej wielkiej przyjaźni,tylko ludzie sobie ubzdurali jakiś lav story... Eee dobra kuniec bo to na noże pójdzie...
Ps.
I jak tam z twoją teorią/ami dot.spojlerów które wkleiłem? bo jestem ciekaw twojego punktu widzenia ^ ^
To jest dopiero SPOJLER O.o Czyżby ona uniosła/odepchnęła swoją mocą ten autobus?? to by znaczyło że miałem rację z tymi "ulepszeniami" jej mocy co epizod! O.O
i.imgur. com/wjN0QoQ.jpg?1
W teorii masz racje, aczkolwiek to jest dopiero alpha gry ; P
A CO DO
"WYBACZ. i ee jakiej "Miłości" hem? raczej wielkiej przyjaźni,tylko ludzie sobie ubzdurali jakiś lav story... Eee dobra kuniec bo to na noże pójdzie..." by PRICEFIELD.. żartowniś od siedmiu boleści XP
A co do tej teoryji .. to wciaz nie mam natchnienia by to opisać - ale spokojnie w końcu to zrobie, pewnie gdy zacznie sie szkoła </3
Czyli.. widziołaś ten obrazek i się nie podzieliłoś!?! xD i.imgur. com/H8Wz4IX.jpg?1
Nah.. wolę Łindous 7 ^ ^
i eee "Porada".
Znam jeden baaardzo dobry sposób na "natchnienie" ^ ^
KOP W RZYĆ!
Lol..Aneciora zapodała tym screenem pare stron temu xDD
o.o moja rzyć ma na to wyebane - gdyby nie miala skonczylabym w koncu jakis komiks </3..albo raczej w ogole zaczela XD
That's fantastic sis! @
Ahh.. gdybym miał tablet... to bym siedział.. i rysował.. dopóki nie miałbym wyebane xD
Trust me bro... Też tak myślałam, ale to tak nie działa xD niestety.. ja potrzebuje odpowiednich warunków.. takich jak CISZA.. totalna cisza </3 i wtedy moge zamknąc się w swoim świecie i dopiero tworzyc.
No taak.. zapomniałem.. jak się mieszka w Las Vegas to cisza jest towarem deficytowym ^ ^ FU-CKT! xD
Taki Dzołk^^ Ja za to nie lubię tworzyć w cichoszy..musi być muzyka,zależna od tego co będe chciał narysować :) Jak rysuję tęcze i jednorożce to Disco Polo, a jeśli mam ochotę na coś mhroczniejszego to JPOP :)
To też był żart. ŻART .Mhm? żart..
xD - i.imgur. com/I0ypoHE.jpg?1
Ps,
nie ma tekstur RAchel Amber w plikach gry, wiem bo sam szukałem(godzinę karwasz twasz :)) no NI MA!
Może Max nauczyła się znaku Aard :D i potraktowała autobus kinetycznych uderzeniem
;)
https://41.media.tumblr.com/698a95a00c0673e8326e3ffe8199bfef/tumblr_ntc2i2voyS1u d1judo1_1280.png
:)
https://41.media.tumblr.com/acdcd6673ed3f043cbf1d2a8eb500426/tumblr_ntc6tcfO7U1r jrp8fo1_1280.jpg
Wiesz moze czy jest to model Amber przygotowany przez fana czy moze.... MOZE model z plików gry...
pewnie przez fana ale warto zapytac