7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dawno nie pisałem już tutaj postów, uznałem że moja misja jest skończona, film wyleciał ze strony głownej. Liczba obejrzeń znacznie spadła, kina świecą pustkami( wrocław) na filmweb popimo akcji plusowania avatara 10 średnia systematycznie spada a faworytem do oscara jest Hurt Locker.

Dlatego teraz mam prawo się śmiać z fanów którzy się podniecali tym jakże prymitywnym filmem, paradoksalnie pomimo zaawanowania technologicznego.

Widziałem już płacze na tym forum że żaden aktor nie dostał nominacji
widziałem opisy jakoby avatar miał miec taką hiperbolę dochodów że masakra , wtedy powiedziałem krzywa się załamie jak u batmana ( i miałem rację )

Sam film stracił już wielu fanów została ich garstka co się tu jeszcze podnieca. A na IMDB avatar jest 55.

NO cóż nie będę się powtarzał i pisał co myśle o tym filmie , chociaż większość wie :)

PS. Obstawiam 6 oscarów dla HL i 4 dla avatara. przy czym najlepszy film i reżyser dla HL

ocenił(a) film na 6
Krzyrzak69

A Bękarty Wojny nic?

Victor_Fw

nie wiem < nie oglądałem benkartów przymierzam się już którys miesiąc :(

ocenił(a) film na 6
Krzyrzak69

Bękartów!

Używacie IE? W operze i FF macie podkreślanie błędów.

Victor_Fw

nikt nie używa IE bo jest niebieski jak avatar a badziewia nie znoszę

ocenił(a) film na 4
Victor_Fw

Dupa tam... jakby chcieli choc minimalnie oddac sposób pisowni oryginalny to by dali BENKARTY wlasnie. tak poza tym film słaby.

shamar

benkarty słabe ?/to co avatara fajny ? proszę cię ....

ocenił(a) film na 3
Victor_Fw

o właśnie, właśnie.

ocenił(a) film na 6
Krzyrzak69

Dziwne ponieważ gdzieś jakiś fan obstawia 15 dla Avatara;) super by było gdyby nie dostał nawet jednego;)

ocenił(a) film na 6
saymon2345

Zasłużył za efekty specjalne chociażby...

Victor_Fw

ja strzelałem co do ilości, HL to film bardziej psychologiczny niż akcji i dlatego bije na głowę avatara który jest płytki jak San u źródla

saymon2345

z 9 nominacji 15 oscarów to się nazywa wydajność lub zez!!

ocenił(a) film na 6
Krzyrzak69

no tak pisza na forum;) 15 oscarów... no zgodze się że za efekty dostanie;( niestety... Bękarty też powinny coś dostać naprawde super film...

saymon2345

nie było czasu obejrzeć widziałem tylko urywek. Mam nadzieję że jakoś uczciwie rozdzielą te oscary...

PS. Avatar powinien dostać tylko za efekty bo jest to film promujący nową technologię reszta to mizerny sztampowy szkielet

ocenił(a) film na 6
Krzyrzak69

Na mnie naprzykład efkty wrazenia nie zrobiły... Film wyglada jak kreskówka...

saymon2345

kreskówki są fajne a ja animacji nigdy nie lubiłem toy story czy inne badziągi mnie tylko wkurzały...nie ma to jak stare dobre disnejowskie kreskówki.

avatar ma poziom shreka , no ale wydali tyle kasy że kupią sobie jakiegoś oscara

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

"Powrót Trólla" :P

Nezumi

BO mnie już skreśliliście a byłem najlepszy tutaj.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Byłeś. Nawet byłeś sympatycznym trollem, ale sie zepsułeś, a potem w oóle poszedłeś. Tęskniłem.

Nezumi

Bo tu jest stypa ... a jesli mam być prawdziwym trolem to muszę być tam gdzie się coś dzieje a tu lipa jak avatar

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Tak na prawdę to najwięcej namieszało to "Neytiri kurva", może to twoje wcielenie, nie wnikam. Mały ruch jest w interesie, bo ten potworek utrudniał życie i wiele osób uciekło na fora Avatarowe. :/

Nezumi

Nudno było tutaj Krzyzak bez Ciebie, większość osób pisząca na poważnie chyba już dała sobie spokój

AlmostGreen

a Ciebie też wkurzyła ta CHAMSKA reklama avatara w czasie SKOKÓW !!!

Krzyrzak69

Trochę mnie to zaskoczyło bo reklam Avatara to już od dawna nie widziałem. Cameron sypnął z kiermana :P

AlmostGreen

wg mnie tonący brzytwy się chwyta we wrocku Kina są puste. dzieci skończyły ferie wiec nie ma kto tego oglądac

Krzyrzak69

Tonący to może nie ale pewnie chcą wycisnąć jeszcze trochę kapusty z ludzi. Teraz widzę że zaczynają się reklamy Alicji w krainie czarów więc pewnie niedługo Avatar zejdzie z kin.

AlmostGreen

zabawne jest to że avatar ludzi jara bo czekali na niego z 1,5 lat. No a potem dvdscreny były kijowe ... powinni od razu zapodać torrenta to avatar by 7.5 by nie zrobił no ale cóż...

Krzyrzak69

Hehe przypomniała mi się historia najnowszej części X-MEN. Podobno producent chciał kopię filmu w wersji workprint do wcześniejszego wglądu, ktoś zrobił więcej kopii i się przedostała wersja do neta. Gdyby Avatar zaliczył taką wpadkę to oceny by były na pewno niższe.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Z X-MEN to nie była wpadka tylko promocja. Wersja którą puszczono w sieci nie była ostateczna i miała kiepską jakość. To miało podjarać ludzi i zareklamować film.

Nezumi

Wersję tą widziałem i jakości kiepskiej nie miała, miała za to niedokończone elementy graficzne. W kilku momentach widać linki asekuracyjne itp. Specjalistą od marketingu nie jestem, ale dla mnie taki sposób promowania filmu (który ma zwiększyć dochody) mija się z celem. Z jednej prostej przyczyny - film można było obejrzeć bez większej szkody.

AlmostGreen

Zapomniałem dodać - na kilka miesięcy przed pojawieniem się jego w kinach.

AlmostGreen

a widzisz jak trzeba wszystkiego pilnować!!!!!

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

W Warszawie miejsc w IMAX'e nie ma na dwa tygodnie do przodu, w trzecim tygodniu połowa miejsc zajęta. W innych kinach jest troszkę lepiej. Mimo wszystko po tak długim czasie Avatar ma cztery wyświetlania w Multikinie dziennie, podczas gdy filmy które weszły po nim znikają i mają po jednym. Jednak tak źle Avatar się nie ma.

Nezumi

heheh warszawka... nie będę o Tym nic pisał, bo ja z warszawy się smieję ... stolica z Bożej Łaski...rozwalili wszytko w powstaniu warszawskim a potem przez calą kumunę cały kraj musiał odbudowywać stolicę ...

nie chcę wiecej pisać na temat moich uprzedzeń

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Jasne, wieśniaki z Warszawki się śmieją, a jak jest okazja z wiochy uciec to prują do stolicy zarabiać pieniążki. :P

Nezumi

zadupie wielkie by było stolicą to i zadupie wielkie by zarabiało kasę ... Warszawa dostała swój status ze względu na centralne polożenie w 16 wieku... kraków był zbyt blisko granicy

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Co z tego. Dzięki temu jest stolicą i to do niej wieśniaki przyjeżdżają. Widać jak na weekendy z walizkami na pociągi spieszą do mamów i tatów. ;P

Nezumi

sorry ale ja jestem z zachodniej części Polski i mój zasięg obejmuje do granic pyrlandii. Dalej się na wschód nie zapuszczam ewentualnie na południe na kraków i zakopane ... reszta to dla mnie Azja

Nezumi

studenci czy stare byki też ?? bo duze miasta są zawsze centrami uniwersyteckimi

Nezumi

widziałem cały piedestał u plantuma jak tam jesteś wyróżniony i jak mi znicz postawił , musiałem wrócić i pocieszyć was moją obecnością :)

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Krzyżak. Jesteś doprawdy żałosny.

Stilnes

przemawia przez Ciebie zazdrosc, jesteś miernotą i zawistnym POlaczkiem lub bezwstydnym pisowcem

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Człowieku, nie pogrążaj się.

Stilnes

prawda w oczy kole . cóż z rzeczywistością nie wygrasz

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Zajrzałem na twój profil i tylko utwierdziłem się w tym co podejrzewałem.
Ty jesteś chory psychicznie. I to nie jest żadna złośliwość.
Masz silną obsesję.
Czy taki kiepski film wart jest aż tyle uwagi???

Stilnes

oooo qrcze jak dobrze że trafiłem na psychiatrę na forum.

a poważnie Ty powinieneś się leczyć a nie szukać dziury w całym

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Tak, tak, jasne...
Wiesz Krzyżak, pisz dalej te swoje brednie. Spędź na tym forum jeszcze i cały rok. Śmiej się, pisz jacy to fani Avatara są beznadziejni, jaki to jest kiepski film itp.
Rób to aż do powstania drugiej części i potem na nowym forum zacznij wszystko od nowa.
Tylko co ci z tego żałosna istoto?

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Jeżeli się nie bawisz to nie karm.

Nezumi

stalowy to słaba jednostka nie ma argumentów więc używa argumentów ad person które są de facto zwykłym obrażaniem

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Wiesz, w sumie twoje metody są podobne. :P

Krzyrzak69

stalowy jest zrozpaczony z bezradności założył wpis o uwaga !!! troo!!!

TROOOLII!!! o TROLLINGU !!!!!!!

czyżby wiązały się z tym jakieś zaburzenia maniakalno depresyjne?