7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dawno nie pisałem już tutaj postów, uznałem że moja misja jest skończona, film wyleciał ze strony głownej. Liczba obejrzeń znacznie spadła, kina świecą pustkami( wrocław) na filmweb popimo akcji plusowania avatara 10 średnia systematycznie spada a faworytem do oscara jest Hurt Locker.

Dlatego teraz mam prawo się śmiać z fanów którzy się podniecali tym jakże prymitywnym filmem, paradoksalnie pomimo zaawanowania technologicznego.

Widziałem już płacze na tym forum że żaden aktor nie dostał nominacji
widziałem opisy jakoby avatar miał miec taką hiperbolę dochodów że masakra , wtedy powiedziałem krzywa się załamie jak u batmana ( i miałem rację )

Sam film stracił już wielu fanów została ich garstka co się tu jeszcze podnieca. A na IMDB avatar jest 55.

NO cóż nie będę się powtarzał i pisał co myśle o tym filmie , chociaż większość wie :)

PS. Obstawiam 6 oscarów dla HL i 4 dla avatara. przy czym najlepszy film i reżyser dla HL

MilesQuaritch

obczaj remiksy Maćka- co się stoa ,.co się stao? łazienka jest zamknięta itp...

Krzyrzak69

Troszkę odszedłem od głównego wątku, ale już się poprawiam.
Oczywistym jest że większość społeczeństwa to ciemnota, że najwięcej czasu ma młodzież. Dlatego Cameron wiedząć o tych prawdach , zrobił film dla młodzieży i plebsu... Wiedział dobrze, że to mało wymagający widz i że byle fajerwerki go podniecą, a film nie musi mieć żadnej treści...

Jak pomyślał tak zrobił, wyszło mu totalne chamidło, bez żadnego składu i ładu. Dodatkowo powiedział że to najdroższy film na świecie i wogóle hiperprzełomowy...co zaciekawiło podstawówkę i gimnazjum...

Zatem maszyna komercyjna była dobrze naoliwiona i tak banda idiotów ruszyła do kas. Sam avatar jest filmem niskich lotów, a jego treść rozumieją nawet idioci, dlatego też grupa docelowa poczuła się usatysfakcjonowana że wreszcie zrozumiała jakiś film...

Stąd można wysnuć łatwy wniosek, że najlepiej się sprzedają efektowne , dobrze zarklamowane , sztuczne produkcje z gotowymi schematami i banalną fabułą... niestety nie każdy jest idiotom i potrafi właściwie ocenić avatara...

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Spokojnie bez stresu,takie emocje są zbędne niech sobie panowie użyją...Jeśli im to sprawia radość to powodzenia,ja to czytam i bawi mnie to za miast intrygować lub złościć.Film jest oblegany co widać na forum więc najprościej zrobić tu tego typu prowokacje.Co zresztą jest często spotykane... w pewnym stopniu żałosne,ale wolność słowa wiec korzystajcie... zbluzgać film (+10 dowartościowania).Nie pierwszy raz panowie;P

LookOut_Man

nie wiem czy zauważyłeś, ale to nie jest kącik wzajemnej adoracji fanów avatara, tylko forum avatara a to jest istotną różnicą.

Krzyrzak69

Ktoś Tu robi jakąś załośną chałę ...pytam się gdzie się podziało 10 postów w moim wątku?

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

;), jednak moderaotrzy zaczeli cos robic. W koncu jakis owoc pracy.

national

Marna Twoja pociecha... bo jam jest inteligentni , ale mogą tu przyjść silniejsi , którym nie jestem godzien wiązać rzemyka u Stóp i wtedy to juz będzie Sajgon

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

lepszy rydz niz nic. Ja sie jednak jeszcze postaram aby wykasowali wiecej ;]. A tak pozatym, zalosne sa tez wasze prowokacje na moj temat. Nie muszisz sie martwic, nie zdenerwowaliscie mnie ;)

national

co ci mam powiedzieć, ze w sieci wyrywasz panienkę . mam cię pochwalisz? no co mam cię pochwlić że podrywasz jakąś nastkę na opowieści o avatarze...

wolna droga, nawet na takie dewiacje

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

hahaha! dobre, ale sie usmialem ;). Nie pisze tutaj bo ten temat jest bardziej zalosny niz sadzilem ...

national

Boli cię , że ten temat jest kpiną z was. nie możesz przełknąć tej goryczy porażki. Uważaj bo żółć się zaleje.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

forum avatara dokładnie,zaden kącik wiec to nie znaczy że musicie robić z siebie debili;)

LookOut_Man

wiesz może dla Ciebie ja jestem debilem, ale uwierz mi że podobne zdanie mam i o was.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Nie znam Cie więc nie oceniam,stwierdziłem że takich z siebie robicie.Nie za to że nie podoba Ci się film,mi przypadł do gustu choć doskonały pod każdym względem to on nie jest.Chodzi mi tylko i wyłacznie o formę w jakiej wyrażacie swoje opinie

LookOut_Man

no właśnie , ten film nie jest doskonały tylko taki sobie , ale da się na spokojnie do kawy obejrzeć, czysta rozrywka...

to powiedz czemu muszę czytać debilne tematy typu...

wow- aż majtki spadają.
po tym filmie przesunął mi się okres.

albo najpiękniejszy film w galaktyce

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

hehe na okresach się nie znam to Ci nie pomogę;p ale ogólnie film wzbudza takie emocje bo jest wyświetlany w innowacyjnej technologi 3D jest pierwszy i takie tam,wcześniej ludzie takich bajerów jeszcze nie widzieli więc jest fala.Zresztą sam tez pierwszy raz widziałem takie efekty a chyba nawet Ty przyznasz że są nie kiepskie.Dla mnie film jest OK obejrzałem nie żałuje,skończył się wychodze z kina i życie toczy się dalej.Niektórzy maja inaczej,wolą przeżywać,rozpamiętywać i nie dopuszczą wrogiej opinie na jego temat.Zwykła ludzka natura...

Krzyrzak69

No ale zobacz jak załośnie zachowują się fani , wychwalająć pod niebiosa film, na temat którego miałbym podobne zdanie do Ciebie. Jednak sam postanowiłem ten film zbesztać by świat zachował równowagę...

bo ten film naprawdę NIE zasługuje na gloryfikowanie ani na gnojenie

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

I tu się z Tobą całkowicie zgodzę
"bo ten film naprawdę NIE zasługuje na gloryfikowanie ani na gnojenie"

akula2

Taka była moja opinia od samego początku . Nigdy bym tu konta nie założył bo po co ?

ALe jak zobaczyłem te sztuczne i głupawe zachwyty to mnie krew zalała. Swoją drogą dobrze że nie wpadłem na forum "zmierzch" bo tam to by mnie ukrzyżowała banda nastolatek.

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Krzyżak ja Cię nawet trochę rozumiem... tylko trochę :))

akula2

Ja wiem że jestem troszkę heroiczny w swoim boju, ale przez taki natłok głupoty jaki tu czytam mszczę się na niewiernych.

wyobraź sobie że wchodzisz na forum transformers 2 ... a tam same posty , jakiegoś heretyka , który się egazltuje tym dziełem .
NIe wkurzyłbyś się ?

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Wiem co masz na myśli, przegięcie i w jedną i w drugą stronę jest nieporozumieniem, no ale skoro chcesz tą równowagę trzymać... :)
Dość już na dzisiaj, owocnej krucjaty :)

ocenił(a) film na 10
akula2

nie no na forum zmierzchu to już całkiem cyrki się dzieją,każde słowa krytyki kończą się linczem ze strony "fanów".A szczerze mówiąc tam to dopiero można pokrytykować i w stu procentach jest za co;) Bo Avatar bądź nie bądź przypadł mi do gustu,mógłbym ale nawet nie mam ochoty w tym momencie go krytykować,inni to zrobili a film przyjemny,zwłaszcza dla oka:p

LookOut_Man

ale co masz w tym filmie poza warstwą wizualną? nie wiele bo historia jest taka kiczowata że już wolę oglądać muminki.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

hmmm... historia może i błaha choć widziałem o wiele wiele gorsze,na dodatek ukryte pod pretekstem głębokiego przekazu.Tutaj z kolei mamy do czynienia z historią przyznam prostą lecz interesująco przekazaną.Na pewno gdyby nie technika 3D film nie byłby taki popularny,nie wbudziłby takiego zachwytu.
Tutaj plus dla twórców że szarpneli się i zrobili Avatara w trójwymiarze.

Ilu ludzi tyle opinii, wszystkim nie dogodzimy,wszystkich nie pogodzimy.Jedni są za inni przeciw,jak zawsze...Ale ponad niebiosa nie ma go co wynosić.

LookOut_Man

jedyne co jest dobre, to fakt że ludzie(producenci,reżyserzy) że na 3D da się zarobić i teraz będą próbowali wysiekać sporo kasy z tego wynalazku, a być może będzie to codzinność póki co owa technika pozostawia wiele do życzenia

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

wszystko zmierza w kierunku wprowadzenia 3D do użytku codziennego,to się nazywa rozwój.Avatar jest filmem przełomowym pod względem rozwoju techniki 3D,takie moje zdanie i bedę się go trzymał do końca.

LookOut_Man

to musiało przyjść, ale jest jeszcze wiele do zrobienia, bo te obleśne okulary psują cała zabawę...

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Widzę Krzyrzak69 żeś taki 100% "baka" polaczek.
To że film ci się nie podoba to jeszcze ok, ale to że to jest powodem by
wyśmiewać jego fanów tj. brać ich za idiotów jest irracjonalne.

Po pierwsze dzieciaczku-polaczku: są gusta i guściki. Jedni lubią "Na
dobre i na złe", drudzy " Titanic", trzeci "Siedem", następni "Chobits"
itd. itp.
I tak naprawdę nic ci do tego.

Po drugie: Avatar - fabuła może swą złożonością pupci nie urywa, ale jak
najbardziej jest strawna i przyjemna.
To coś odmiennego od fruwających wnętrzności i stylu Rambo jak w
większości amerykańskich filmach, czy romansideł i oper mydlanych jak w
większości polskich filmach.
Avatar od strony wizualnej: ogólnie - "subarashii desu ne", a Na'avi -
"kawaii desu ne". Heh... skojarzenia z "neko".
Czyli film dla mnie jest jak najbardziej "sugoi".

Lubisz Hurt Locker? Super. Nie lubisz Avatar? Ok, twoja sprawa.
Ale wara od odmiennych upodobań.

Dr_Feline

Chłopcze , zobacz sobie jaki sajgon robią tu idioci , którzy nie znają się na kinie... patrz opinia

"10/10 za nejtiri" - przecież to żenada...Swiat schodzi na psy , a kina masowo odwiedzają gimnazjaliści :( porażka:(

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Cóż... Ja daję 8/10.

10/10? No wiesz, co kto woli.

Ja np. dałbym 10/10 dla anime "Chobits". Zastanawia mnie potem czy też
nazwałbyś mnie idiotą, uważając że to debilna, tandetna, japońska
kreskóweczka gdyż jest inna od twych oczekiwań, podczas gdy inni zawsze z
radością psują sobie oczy, oglądając ten tytuł.

Odsyłam do morału o gustach i guścikach.

Dr_Feline

nie oglądałem anime. A avatar za samą tandetną fabułę i sztuczny klimat i fatalną grę aktorka zasługuje na baty

Krzyrzak69

Ty myślisz że zmienisz tych ludzi? Bullshit, ludzie mają twoją opinię gdzieś, w dodatku jesteś trollem. Nie zmienisz fanów w antyfanów. Powiedziałeś swoje, wszyscy już to widzieli i koniec, powinieneś już dać sobie spokój. Po co dalej to wałkować i prowokować? Odpowiedz mi proszę.

Tom1422

chcesz żebym ci logicznie odpisywał o 1 w nocy?? myslisz ze ja z brazylii piszę i że mam teraz siestę ?

otoż nie też jestem zmęczony... A ja lubię kpić z głupoty. A niektóre wyjątkowo subiektywne opinie aż mnie kuszą aby z nich zakpić

Krzyrzak69

Jak dla mnie to do swojej opinii każdy ma prawo, dla mnie te wszystkie opinie na tym forum nie były głupie. Po prostu każdemu podobało się coś innego. Co z tego że dużej ilości ludzi podobała się postać np. Neytiri? Przecież to nic dziwnego. Kiedy w końcu się zmęczysz i przestaniesz kpić?

Tom1422

maciejanos1986 - to przykład czystej głupoty fanów avatara , jego posty śą tak żenujące że zawstydzają samą Paris Hilton, bo takich farmazonów nawet ona nie opowiada...

Ja bym się spalił ze wstydą , gdym się tak upokarzał na forum jak fani pokroju macieja

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

"A ja lubię kpić z głupoty."
Uwierz mi... ja też. Zwłaszcza gdy prawdopodobnie twoim celem tej
prowokacji jest zabicie nudy, głupota lub za przeproszeniem czyste chamstwo
(do wyboru).

Jeśli myślisz że będę Ciebie sycił moimi odpowiedziami, to się mylisz. Wolę
odpowiadać komuś bardziej opanowanemu.

Dr_Feline

a w którym miejscu jestem nie opanowany ? imputujesz mi jakieś dziwne zachowania, nie potrafiąc ich odpowiednio uargumentować? Dlaczego ja kpię z ludzi(fanów)? Bo ich większość opinii jest normalnie głupia, idiotyczna lub też żałosna

Krzyrzak69

"Bo ich większość opinii jest normalnie głupia, idiotyczna lub też żałosna" - Możesz to w jakiś sposób udowodnić? Nie rozumiem co ci do opinii innych. O gustach się nie dyskutuję.

Tom1422

nie chodzi o gusta , lecz o sposób pisania o nich. np "avatar taki zajebisty że majtki spadają"

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

"Bo ich większość opinii jest normalnie głupia, idiotyczna lub też żałosna"

I co? Łapkę ci przez to urwało? Koniec świata jest że wielu osobom ten film
zachwyca?
Ludzie są różnie wykształceni i komentują zgodnie ze swoją wiedzą. Nic
strasznego i zresztą głową muru nie przebijesz.

Ty to nazywasz panowaniem nad sobą, wyśmiewając zwolenników, zamiast brać
się za główną część programu jaką jest sama istota filmu?

Dr_Feline

film był normalnie nie ciekawy, nudny w swej przewidywalności lecz wpisuje się idealnie w poziom statystycznego widza i to jest jego mocną stroną , wreszcie film wszyscy rozumieją , jest lekki , łatwy i przyjemny ale nic poza tym.

A wkurzony jestem na głupotę Nationala i Isabelki

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Po to jest ten "lekki", "odprężający" film, żeby po przeleceniu np.
"Zielonej mili", wszystkich części "Piła" i "Higurashi no naku koro ni",
zrobić sobie taką przerwę i potem znowu zabrać się znowu za coś "ciężkiego"
lub kontynuować "lżejszą" serię.
Przykro mi. Ja też często jestem statystycznym widzem, jak to ująłeś, gdyż
chłonę wszelkie anime, a dużo jest takich z ecchi, romance, slapstick,
comedy. Dla ciebie pewno byłoby nic nowego.

Co do Nationala i Isabelki to muszę tu troszkę poczytać, gdyż wszystkiego
jeszcze nie przewertowałem i nie wiem o co chodzi. Zrobię to następnej
nocy. A teraz zasłużony odpoczynek, bo mnie już "łamie".

Krzyrzak69

"uważaj swoje opinie, ale nie smieć mi tematu i nie stawiaj mnie i wszystkich fanów jako jednej grupy.
Wśród fanów Avatara zdarzaja się tępacy jak i inteligentni widzowie, a także wśród antyfanów widzowie inteligentni i tepacy.
Zastanawia mnie dlaczego jedziesz każdego fana tego filmu? nawet jak mocno nie jedziesz kogoś na poziomie to musisz mimo wszytko wyrazić swoją opinię tak jakby była wyższa a nie widzisz tych tępaków tj. krzyrzak69, pmpm...coś tam, którzy są wyjątkowo tępi, są bezguściem i wiele można o nich powiedzieć. gdy oni jadą jakiegoś fana który ma coś do powiedzenia to nie jesteś obiektywny. Zamiast doejchać ich za głupotę jedziesz fana bez względu na jego intelekt. Chcesz być wiarygodny to pisz z ludźmi obiektywnie. Nie przecząc tym tępakom sam stajesz dla osob trzecich na ich pozimoie i rzucasz się w oczy jako jeden z trolli. gdybyś wyrażał swoje zdanie, odcinając się od tamtejszej hołoty (krzyrzak, pmpm itp.) na pewno nikt nie klasyfikowałby cię za trolla lecz rozsądnego krytyka. Takie jest moje zdanie. "

>>> maciejanos1986 myslisz że jak victorowi się podliżesz to będzie Cię uważał , za bystrego fana ?? Jesteś jednym z głupszych fanów , tępaków. Jedyne co cię odróżnia to zapędy polonistyczne. Piszesz wypracownia w których wielbisz niebieskie goryle...Co do intelektu miażdżę cię nim w każdym calu. Sam rzucasz obelgami w moją stronę a oczekujesz szacunku, masz zadatki na frajera, póki co radzę się opamiętac :P

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Nie podlizuje się. Piszę do niego z sensem. Widzę ze stoi nieco wyżej od ciebie. pisałem jedynie ze jak chce sensownej wymiany zdań powinien się odciąć od takiej psiej, tępej hołoty jak ty pmpm, saymon itp
Zresztą morda w kubeł psiaku.

maciejanos1986

piszesz z sensem ? jak mu rzuciłeś riposty w stylu , "to nie komentuj" - to myślałem że żal mnie zaleje"

Taki stary jesteś a operujesz tekstami wprost z gimnazjum

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ty operujesz tekstami z podstawówki. Gdybym nie wyczytał że jesteś 87, to nie zaczynałbym dyyskusji bo nie chciałbym płaczu na twarzy pyzatego piegowatego chłopczyka wywołać.

maciejanos1986

wiesz co mnie śmieszy ,że rzucasz tekstami o wiosce a słoma ci z butów wystaje... I to nie jest żadne obrażanie ,ale poziom Twoich wypowiedzi sięgnął bruku. czytam Twoją dyskusję z viktorem i śmieję się z Ciebie jak ten facet cię upokarza i pokazuje gdzie jest Twoje miejsce w szeregu

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

''
wiesz co mnie śmieszy ,że rzucasz tekstami o wiosce a słoma ci z butów wystaje... ''

przejeżdzałem koło twojego domu. Całe szczęście że w gówno nie wdepnąłem.

''jak ten facet cię upokarza i pokazuje gdzie jest Twoje miejsce w szeregu''

Zoabczyłeś że ma cię za hołotę i próbujesz się podlizac?

Czym jest ten wątek?
Wszsytkim co w życiu osiągnąłeś miernoto?