7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dawno nie pisałem już tutaj postów, uznałem że moja misja jest skończona, film wyleciał ze strony głownej. Liczba obejrzeń znacznie spadła, kina świecą pustkami( wrocław) na filmweb popimo akcji plusowania avatara 10 średnia systematycznie spada a faworytem do oscara jest Hurt Locker.

Dlatego teraz mam prawo się śmiać z fanów którzy się podniecali tym jakże prymitywnym filmem, paradoksalnie pomimo zaawanowania technologicznego.

Widziałem już płacze na tym forum że żaden aktor nie dostał nominacji
widziałem opisy jakoby avatar miał miec taką hiperbolę dochodów że masakra , wtedy powiedziałem krzywa się załamie jak u batmana ( i miałem rację )

Sam film stracił już wielu fanów została ich garstka co się tu jeszcze podnieca. A na IMDB avatar jest 55.

NO cóż nie będę się powtarzał i pisał co myśle o tym filmie , chociaż większość wie :)

PS. Obstawiam 6 oscarów dla HL i 4 dla avatara. przy czym najlepszy film i reżyser dla HL

Krzyrzak69

Nic w tym dziwnego. Film nie jest mocno brutalny, nie jest horrorem tak więc dzieci będą chodzić we wczesnych godzinach co jest normalne przy każdym prawie filmie.
Dzieci pójdą na 13, a dorośli na 18, 20, 23. Był gdzieś ranking sprzedaży biletów i większość to bilety całe nie ulgowe, więc się mylisz :)

albertos_qwerty

a byłeś kiedyś na rano > ja byłem raz i kużwa zawyżałem średnią na sali. Może tak kijowo trafiłem ?

ps / a studenci to liczni jako bilety całe czy ulgowe ?

Krzyrzak69

Studenci to ulgowe, tak więc widzisz ze dzieci jest jeszcze mniej.

albertos_qwerty

jak studenci na to nie chodzą ?to co ogląda polska inteligencja ?

ocenił(a) film na 10
albertos_qwerty

Niebawem to Avatar zgarnie parę ładnych oscarów,ale wtedy będziecie zarzucać akademii zły wybór,stronniczość i takie tam bzdury...tylko po to aby dalej wrzało,sceptycy tego filmu wyrazili swoje zdania,tylko prowokatorzy dalej cisną do przodu ze swoimi coraz to słabszymi postami

LookOut_Man

Halo, tu Ziemia. Ja nic nie zarzucam. Tak samo irytują mnie prowokatorzy.
Gdy Avatar nie otrzyma Oscara to będzie gadanie:
- był cienki a Akademia nagradza tylko sztukę a nie komercję;
gdy Avatar otrzyma dużo Oscarów to powiedzą:
- Akademia jest komercyjna, przekupiona itp.
Cokolwiek się stanie to i tak prowokatorzy będą po filmie jechać. :)

albertos_qwerty

zgadza się , słyszałem że cameron wydał miliardy na kampanię reklamową związaną z galą oscarową

LookOut_Man

człowieku Twoj post osiągnął poziom dna, wiec jakim prawem podważasz poziom moich wypowiedzi? Akadamia podejmie słuszną decyzję i wyśmieje gbura Camerona.

ocenił(a) film na 10
LookOut_Man

NIe ukrywam że ja jestem za Avatarem,ale jeśli zwycięży The Hurt Locker też bedę zadowolony,film na to zasługuje świetnie wykonany.Ale zwycięzca może być jeden zwłąszcza w głównej kategorii więc się zobaczy...;)

LookOut_Man

mi się hurt locker podobał. Wiele osób zarzuciło mu że film ten jest taką samą bajką jak avatar, bo np strzelali się na 800 metrów... No ale jakby nie patrzeć jedni i drudzy trafiali a nie tylko jedna strona...

mi się podobał taki klimacik, lekka adrenalina. Sam kapitan -saper to szaleniec i takich ludzi jest mało. Ja kupiłem ten film(HL) wierzę ,że w Iraku tubylcy nie są przychylni Amerykanom... i że wszędzie czai się niebezpieczeństwo

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Panie "Krzyrzak69" coś do Ciebie.Pamiętam jak czytałem pierwsze Twoje posty na tym forum,oczywiście negatywne ale potrafiły mnie zaciekawić,przejawiały jakiś wyraz inteligencji.Natomiast to co teraz pokazujesz każdym swoim postem jest żałosne... albo na koncie siedzi młodsze rodzeństwo,albo cofasz się i to bardzo.

LookOut_Man

równam , do poziomu całego forum. Brak mi świeżości, tak jak całemu avatarowi, który jest kinem wtórnym i schematycznym. Teraz jest upierdliwy , złośliwy, bezczelny i chamski. wiem ale to efekt wypalenia trollerskiego

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Po prostu jesteś uprzedzony do tego filmu,od początku byłeś.Znam ludzi którym się nie podobał jak i takich których wręcz zachwycił i potrafili po kilka razy pójść na seans.A mi nic do tego bo wydaja własne pieniądze na bilety.Co do ludzi których film zawiódł maja całkiem inne poglądy niż Ty,i nie bluzgają fanom filmu

LookOut_Man

chłopie a czytałeś inne fora poza avatarem??zawsze znajdzie się hejter co bluzga fanów. Mnóstwo osób bluzga Matrixa (1) chociaż dla mnie to genialny film, nie brak krzykaczy na forum Świętych z BOstonu... Tutaj wszyscy się obrażają , bluzgają piszą głupoty, rasistowskie i faszystowskie teksty... Po prostu jest pełne przyzwolenie na taką głupotę.

czy ja muszę trzymać swoj wysoki poziom ? - nie ! kilka razy pokazałem, że jestem inteligentny , teraz mogę robić co mi się podoba ( w pewnych granicach)

ocenił(a) film na 10
LookOut_Man

sadzę że jednak za miast upodabniać się do innych lepiej trzymać się swoich własnych zasad i przekonań.Krzykaczy nie pokona się krzykiem (w sumie to nic nie da się z nimi zrobić) ale upodabnianie się do nich napewno nie wyjdzie na dobre

Krzyrzak69

I co niedowiarki ?? Kto jest najmądrzejszy na tym forum??
kto pisał że HL zmiażdży avatara? Kto obstawiał 6 do 4 ?? kto dawał reżysera i film dla HL??

oczywiście że ja , triumfuje nad pysznymi fanami , którzy nie posiadają za grosz gustu. Cóż po raz kolejny udowodniłem że jestem królem tego forum:))

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

W sumie to dziwie się, że prawdziwy król tego forum jeszcze Cię nie
zbanował :)

Zdzichu

królem jestem ja > I nie raz to udowodniłem, upajam się waszą porażką. Jestem genialnym krytykiem, już na początku pokazałem gdzie jest miejsce avatara. Nikt mi nie wierzył a ja wam powtarzałem . Avatar to chłam i na gali oskarowej moje słowa się potwierdziły. Upokorzony Cameron !!!

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

:D Jestes :D masz poklona :D Oddac Bogu co boskie a Kzryzakowi 2 nagie miecze :D

yossarian3x

na kolana!!!

NieMamNogi

pod Grunwaldem poległem lecz tu upokorzyłem avatara i jego fanów . Jestem fantastyczny tak jak zdobywca najważniejszej statuetki w branży filmowej ...

jak nieosiągalny dla Camerona film Hurt Locker...

Cameron 60 lat byś pracował a nie byłoby Cię stać na zrobienie takiego majstersztyku jakim jest film Bigelow!!!

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

jesteś chory na głowę ;)
Ubzdurałeś sobie coś i teraz chcesz wszystkim udowodnić ,że masz rację :D
Poza tym multikonciarze to cwele ...

Sztocky

nie jestem multikonciarzem, widzę jak wam wszystkim teraz żółć się rozlewa bo krzyrzak69 po raz kolejny was upokorzył. Wstyd wam że byliscie orędownikami kiczu a krzyrzak69 wiedział co jest genialnym i błyskotliwym obrazem

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Sorry, że wtrącę.

3 oscary ;).
Co z tego, że mniej od fantastycznego Hurt "Boże błogosław Amerykę"
Lockera, to dalej są 3 oscary, genialny krytyku :*

ocenił(a) film na 5
Zdzichu

wiesz....nie wygrywa sie srebra tylko przegrywa zloto... :)

yossarian3x

mnie najbardziej śmieszy że teraz fani starają się trzymać fason, a w głębi serca są zdruzgotani!! zastanawiają się gdzie my mieliśmy oczy . Dlaczego tak się pomyliłem , dlaczego mój film jest takim chłamem ...

tak myślą fani , a ja się upajam zwycięstwem rewelacji-arcydzieła jaką jest HURT LOCKER

ocenił(a) film na 6
yossarian3x

Po prawdzie to założyciel tematu - cokolwiek o nim nie pisać - trafnie wytypował zwycięzce i klęskę ,,Avatara" . Niech zgadnę: kryształowa kula, czy Cyganka z fusów wróżyła? ;)

Picard

BA ja wam dawałem 4 oscary!!! a dostaliście tylko 3!!!!!!!!!!! jeśli ktoś kto nienawidzi wasdzego filmu daje wam wiecej oscarów niż akademia to znaczy że ponieśliśćie sromotną klęskę...

ja pisałem kto zgarnie reżysera i film - nie myliłem się .

ja nie wróżę z fusów, ja czuję po prostu ruchy powietrza, powiewy wiatru pokazują mi przyszłość. Znacznie łatwiej wróżyć mi przyszłość czegoś mało istotnego i nie dotyczącego mnie, ale ja potrafię wszystko

yossarian3x

o kurde ;p

ocenił(a) film na 10
Zdzichu

Krótko: Oscary nie świadczą o filmie, oscary świadczą o Akademii, która je przyznaje.

Jakie i o czym są filmy nominowane wszyscy wiemy.

A na podstawie przyznanych oscarów wiemy teraz też, że ci, którzy je przyznawali, są patriotycznymi konserwatystami.

pik33_2

wiedziałem że teraz znajdą się śmieszni obrońcy avatara, co będą płakać że ich film został skrzywdzony ,że to chamstwo...

ale opowiadasz głupoty ... po co piszesz o patriotyzmie skoro oba filmy amerykańskie ?? wystarczyło napisać o konserwatyzmie!

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

Pewnie chodzi o to, że Cameron to Kanadyjczyk, a Ci zwyczajowo nie bardzo lubią się z Amerykańcami i na odwrót;]

BelzeBoobies

bardzo głupie tłumaczenie... przecież za titanica dostał oscara ,wiec to że jest Kanadyjczyk .

ocenił(a) film na 5
pik33_2

To niby oceny nie świadczą o uczniu, tylko o egzaminatorze je wystawiającym? Eeeee, pierniczysz;]

BelzeBoobies

a co Ty masz na myśli ?? Akademia podjęła jedyny i słuszny wybór i wybrała HURT Locker, który jest genialną produkcją , której fani avatara nie zrozumieją bo mają zbyt ograniczone horyzonty myślowe.

wy musicie mieć wszytko podane na tacy , nie potraficie myśleć.

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Zastanawia mnie co to za podnieta tym "Hurt Locker"?!
Ze screen-ów wnioskuję że to kolejny amerykański film w stylu: "bij, zabij,
wrzuć pod tramwaj".
Nie bardzo trawię wojenne tytuły. Lubię tylko dwa: "Listy z Iwo Jimy" i
"Wróg u bram".
Może "Hurt Locker" obejrzę.

@Krzyrzak69
Bardzo mnie bawi Twój tok myślenia, tj. z Twoich wypowiedzi wnioskuję, iż
robisz sobie żmudne nadzieje, że oplujesz na tyle film i nawrócisz tak
fanów do przejścia na przeciwną stronę, tak że już zaraz, gwałtownie
spadnie w rankingu, ponieważ wszyscy będą Ciebie słuchać.
Ale pisz dalej, bo całkiem zabawna ta Twoja kompromitacja.

Dr_Feline

"Zastanawia mnie co to za podnieta tym "Hurt Locker"?!
Ze screen-ów wnioskuję że to kolejny amerykański film w stylu: "bij, zabij,
wrzuć pod tramwaj".
Nie bardzo trawię wojenne tytuły. Lubię tylko dwa: "Listy z Iwo Jimy" i
"Wróg u bram".
Może "Hurt Locker" obejrzę. "

to obejrzyj.

Ja po prostu się z was śmieję po raz kolejny was upokorzyłem i miałem rację!!

śmieszy mnie jak fani smurfów ze złości dają 1 dla Króla a nawet cesarza kina w 2009 roku. Tym królem bezsprzecznie jest THE HURT LOCKER!!!!!

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Ach! On nienawidzi "Avatara"! Jakże On krzyczy, jacy to my jesteśmy źli,
gdyż wielbimy ten tytuł! Jakże nas bardzo wyniośle poucza!
Tak jest. Upokorzyłeś mnie/nas. Tak bardzo mnie/nas skrzywdziłeś. Tak
bardzo mnie/nas zraniłeś, że zaraz łzy polecą mi/nam... z rozbawienia.

Ale nic... Obserwuję dalej. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
pmp2811

Ha! Pimpek, ty już nie masz życia na forum :-). Wreszcie nawet moderacja ma cię po dziurki w nosie i już z automatu kasują każdego twojego posta :-). Widzisz, your mission failed, wracaj do czytanek.

ocenił(a) film na 9

hehe niedługo na jego niku pojawi się "GAME OVER. YOU LOSE"

użytkownik usunięty
megastwoor

Nie zdziwiłbym się, gdyby któryś z adminów dla żartu mu coś takiego zafundował :-). Kiedyś, parę lat temu na innym forum widziałem, jak jakiś upierdliwy troll wyzywał admina, i nagle, z sekundy na sekundę, pojawiło mu się <<imbecillus totallus>>, chociaż miał normalnie <<fallus>> i mocno się zdziwił, co się stało :-D.

z automatu to se można postrzelać ! avatar poległ na każdej lini

ocenił(a) film na 9
pmp2811

oj pimpek.. co ty zrobisz, jak np ja przestanę się udzielać. Będziesz
tęsknił? :D ... Chyba schlebiam sobie. Jeżeli przeżyłeś tu 5miechów, to nic
już ciebie nie zabije :D. Może chociaż będziesz ciepło mnie wspominał :)?

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

milcz debilu

IsabeIka

Izabelka

IsabeIka

Zamknij pysk

IsabeIka

masz rację.

ocenił(a) film na 7
Krzyrzak69

Masz ku@#! rację fabuła przewidywalna jak w m jak miłość