PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2948
6,8 20 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności

Niezła obsada, o wampirach :) Rzecz warta obejrzenia.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Muszą, muszą, a nie skopią, bo Niemcy w ostatnich dziesięciu sekundach doliczonego czasu gry wpierdolą im bramkę - comme toujours...

ocenił(a) film na 9
Louis_de_Pointe_du_Lac

Gonzalezy ruszały się jako te muchy w smole (wyjątek :David Villa). Szkopy urządzą kolejny Blitzkrieg w iście izraelskim wydaniu podobny temu, przez który Diego 'Ręki Boga' Maradony nie ma już na mundialu.

Hominus_nocturnus

Paul ma zawsze rację. No prawie zawsze...

http://www.tvn24.pl/12694,1663814,0,1,osmiornica-wybrala-finaliste,wiadomosc.htm l

Louis_de_Pointe_du_Lac

Teraz, przy takich układach, to ja chcę zobaczyć finał Niemcy - Holandia.

Pierdzielnięty głowonóg - przecież to fryce mu dają żreć.
Na szczeście na końcu napisali, że ma skuteczność prognoz 80%. Więc mecz z Hiszpanią to właśnie będzie te pozostałe 20% ;D

P.S.
A Urugwaj oczywiście powinien wygrać, trzy spalone źle gwizdane na ich niekorzyść, więc powinno być 4:2 dla nich.

ocenił(a) film na 9
Martinn

Ale to DUŻY może WIĘCEJ... Niestety.

Martinn

Dupa.

ocenił(a) film na 9
mikka_v

biskupa

Hominus_nocturnus

Dupa też człowiek.

A Rumuni mawiają "Dupa boli".

Martinn

I "O zi dupa". Oni w ogóle różne fajne słowa mają. Nabyłam ostatnio rozmówki rumuńskie, ale się poddałam, bo mnie brzuch ze śmiechu bolał, jak je przeglądałam.

mikka_v

Podobno najśmieszniej jest, kiedy w polskim pociągu mówią "Dupa konduktor" :D

Martinn

O!
http://film.onet.pl/0,0,2194517,wiadomosci.html

mikka_v

Sounds nice, gotycki, mhroczny wilkołak.

Ale Virginia to już chyba babcia jest, grała jeszcze w Diunie i Nieśmiertelnym.

Martinn

No i dlatego gra matkę Czerwonego Kapturka, a nie Czerwonego Kapturka...

mikka_v

Tiaa, a zwróciliście uwagę na nazwisko pani reżyser...?

Louis_de_Pointe_du_Lac

No! Jeden z refleksem. Martin jak zobaczył, że Kapturek, to już na nic innego nie patrzył. Całkiem miła kiła może z tego wyjść, więc nawet Madsen temu nie zaszkodzi :D

ocenił(a) film na 9
mikka_v

Byleby nie drugi cyjon z Księżyca w Rowie...

mikka_v

A powinna babcię.

Reżyser ... o mój boże i scenarzysta "Tank Girl", jeszcze lepiej.
To będzie sthasznie mhoczne wilczysko.

Martinn

Babcię? W dobie wszechobecnej chirurgii plastycznej? Martin, Martin, to nie te czasy, kiedy babcia wyglądała jak babcia... Babcia teraz może grać Kapturka z powodzeniem i kilkoma implantami :F

mikka_v

Natury nie oszukasz, staruszka to staruszka.

Pieprzony głowonóg!!!

Martinn

YES YES YES że zacytuję klasyka :FFF Niemce odstali po dupsztalach!

mikka_v

Schwaben wypierdolen z mundialen.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Nicht wypierdolen, bikoz będą grać o 3. miejsce

- czyli coś, o czym my od kilkudziesięciu lat możemy se tylko pomarzyć.

Martinn

Buhahaha!!! Jak nie można o pierwsze, to trzeba o trzecie :D Oby skończyli na czwartym.

ocenił(a) film na 9
mikka_v

Do boju, do boju, do boju U-RU-GUAY!!!!!

mikka_v

My i za czwarte byśmy całowali po rękach.

Martinn

Ale my nie gramy w nogę tylko w kulki za boiskiem. Niemcy chcieli mistrzostwo - a teraz chcę zjeść biedną ośmiorniczkę...

ocenił(a) film na 9
mikka_v

A wszystkiemu winien Polski Związek Przekrętów i Nepotyzmu, a zwłaszcza leśne dziadki z kierownictwa tegoż tworu rodem z PRL-u. W tym cholernym kraju wyrazy "działacz" i "działać" mają się do siebie jak pies do kota.

Hominus_nocturnus

Nie powinno być w ogóle żadnych "działaczy", albo się zwyczajnie pracuje dla pieniędzy i sukcesów (dobre jeśli w branży, do której ma się zamiłowanie), albo się szuka innego zajęcia. Wolontariat, czy działalność hobbystyczna, to są bez patologii możliwe tylko tam, gdzie nie ma dużych pieniędzy.

Do wielu związków krajowych lub klubów są zastrzeżenia o korupcję i nepotyzm (ostatnio FIFA ostro warknęła na Sarkozy'ego, żeby nie ważył się zawieszać za to władz francuskiego związku), ale przynajmniej siedzą tam fachowcy od swojej branży, nie "działacze", a cale ligi – mimo zdarzających się przekrętów – są z grubsza sensowne, co stwarza prawdziwą konkurencję i wymusza dobrą organizację i wysiłek. Wtedy zaś jest z czego wybrać zdolnych piłkarzy do reprezentacji.
Krótko, prosto, skutecznie i tylko Polska jakoś nie może tego stanu normalności osiągnąć.

mikka_v

Po to się gra, żeby raz wygrać, raz przegrać.

Niemcy się tej zabawie liczą (gadajcie se co chcecie – mi się podoba, że mają nowe pokolenie i inny styl), nasze orły nie.

Martinn

Nasze orły? My nie mamy orłów. Nie mamy nawet piłki nożnej, W Polsce talenty się marnują i idą grać do Niemców.

mikka_v

No przecież właśnie o tym piszę.

W takiej sytuacji cieszenie się z porażek Szwabów (na nieosiągalnym dla nas poziomie), pachnie mi niską zawiścią.

Martinn

Martin, puknij się między uszami! A bo to jedne szwaby na świecie??? Nie mogę kibicować komu innemu??? Muszę im??? Cieszę się, że mi Hiszpanie weszli do finału też z zawiści? Chłopie, ogarnij się!

mikka_v

Jakoś to, że faszyści dostali wpierdol, wywołuje zawsze największą euforię.

I tu wyżej^ i zobacz se temat o Mundialu na głównym.

Martinn

Wybacz, ale tak samo się cieszyłam jak wylecieli Włosi, Anglicy i Brazylia. Zresztą co ja ci się będę tłumaczyć. Jutro kibicuję Urugwajowi.

mikka_v

Ośmiornica wskazała Niemcy.

Martinn

Podobno w 20% się myli...

mikka_v

Jak się teraz pomyliła, to ją zgrillują.

Martinn

"Paul otrzymuje pogróżki

Ostatnio typ Paula przysporzył mu jednak sporo wrogów. Ośmiornicy groziło śmiercią wielu rozczarowanych niemieckich kibiców. Fani "Die Mannschaft" po porażce z Hiszpanią najchętniej widzieliby Paula na talerzu. W internecie zaproponowali by upiec Paula na narodowym barbecue lub zrobić z niego paellę.

Na tego rodzaju groźby zareagował hiszpański rząd. Uradowani ze zwycięzca nad Niemcami mieszkańcy tego kraju wielbią bowiem głowonoga. Tamtejszy minister infrastruktury Miguel Sebastian zaproponował nawet by dać Paulowi hiszpańskie obywatelstwo i sprowadzić do kraju. Jedna z hiszpańskich telewizji chciała już ponoć wykupić ośmiornicę z akwarium w Oberhausen.

Głos w tej sprawie zabrał nawet premier Hiszpanii Jose Luis Zapatero. Szef rządu zażartował, że zastanawia się nad wysłaniem do Niemiec oficjalnej obstawy, która miałaby uchronić Paula od zemsty rozgoryczonych Niemców."

http://www.polskieradio.pl/sport/wiadomosci/artykul175414.html

mikka_v

Raczej niech mu azyl dadzą ;P

Lenora

Ośmiornica wytypowała Hiszpanów :DDD

Lenora

1. Wybierz ulubionego wampira – a może pod tym było założyć nowy temat? ;P
http://www.filmweb.pl/questionnaire/2970/results

2. Polski cover "Victory" http://www.youtube.com/watch?v=sCBMYmTSGT8

ocenił(a) film na 9
Martinn

A co szanowne gremium na to, że Yogi Loew dłubie na meczach w nosie i pożera kozy?

A co powiecie na taki film:

http://www.filmweb.pl/film/Wampiry+i+%C5%9Bwiry-2010-576864 ?

ocenił(a) film na 9
Martinn

A gdzie jest dziewczynina z "Near Dark"? Gdzie Zoey z "Vampires los Muertos"? Gdzie Lestat?! A wygrał EMO zżerający szczury.....Dobrze, że nie Edek-Pedek.

Martinn

Ale ale, dopiero teraz me oczęta ujrzały, że Ludwik prowadzi w tym rankingu!

Lenora

Ten mecz to było jedno wielkie nieporozumienie, a całe mistrzostwa zasługują na miano najgorszych w historii. Najstarsi górale chyba takich nie pamiętają. To ja mówiłem, Jarząbek.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Nie wiem, bo od drugiej połowy robiłam na drutach i liczyłam oczka, żeby mi szalki za wąski nie wyszedł. Bardziej to było pasjonujące niż oglądanie jak się męczyli.

mikka_v

"robiłam na drutach"

Należy to rozumieć dosłownie?

Louis_de_Pointe_du_Lac

A jak myślisz?

mikka_v

Ja nic nie myślę, ja tylko pytam.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Czasem lubię sobie posztrykować - to mnie uspokaja :F