PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2948
6,8 20 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności

Niezła obsada, o wampirach :) Rzecz warta obejrzenia.

Eleonora

No coś ty, w żadnym poziomie nie pójdę na łatwiznę. Do mistrzostw za cztery lata zrobię. I będę nim natrętnie machać na wszystkich meczach. Tylko z kolorami mogę nie utrafić...

mikka_v

Może jakiś ciekawszy temat

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8127506,Przemytnicy_maja_teraz_no wy_pomysl_na_kontrabande_.html

Martinn

Przemyt czosnku...? Regis jest w to na pewno zamieszany...

mikka_v

Na pewno. Ale swoją drogą to do czego to doszło no... "za co siedzisz? ... za morderstwo, a ty? .. za przemyt czosnku"

Martinn

Martin, obejrzyj na iplexie film "Antena". Ciekawe czy Ci się spodoba.

Eleonora

Nie lubię iplexu.
Ten, co żes mu dała 3/10?

Martinn

Tak, haha. Ale Tobie to się może spodobać. Ciekawa technika. Oryginalny jest, ale mnie coś takiego nudzi i w ogóle nie znam się na niemym kinie, więc nie mogę docenić nawiązań. I po prostu oceniam to czy mi się podobał jako film. Ludzie znający te tematy twierdzą, że to taki hołd dla kina - że twórca przeleciał różne nurty, porobił różne nawiązania itd. Tak więc może się to podobać, ale mnie znudziło.

A co do innych filmów, to np. "Sierociniec" tez bardzo nisko oceniłam, a ludziom się podobał, aczkolwiek co do niego byłabym sceptyczniej nastawiona. Tzn. o ile w "Antenie" można na pewno zobaczyć wiele rzeczy, których nie doceniam nie znając kina, o tyle "Sierociniec" nie ma takich ukrytych walorów.

Eleonora

Zresztą możesz też obejrzeć "Metropię". Jej dałam 8/10. Wizualnie według mnie jest to bardzo piękne, muzyka świetna - ogólnie super klimat. Historia wydaje się w pewnych momentach nielogiczna, ale przy odpowiedniej interpretacji wszystko jest ok.

Eleonora

hmm a może jednak robi się też od lewej do prawej. Kurde głupia sprawa no nie pamiętać ;P

A tą linkę z łańcuszka sprzedaj na allegro jako wymyślny sznur dla artystycznie zorientowanego samobójcy. Zwłaszcza na jesieni będzie zapotrzebowanie. Trzeba wyczuć porę. W lecie raczej mniej się zabijają, ale na jesieni, albo na święta, to będzie jak znalazł.

Cała strona jakoś ładuje mi się i nie może, ale już widzę uroczą serwetkę ;P
Weź zrób serwetkę zamiast szalika, a szalik sobie kupisz ;PPPPP http://maranta.livenet.pl/podstawy_szydelko.htm

Eleonora

Czy wy naprawdę myślicie, że ja robię szalik na szydełku? Mater nostra dolorosa, ja nawet nie mam w domu szydełka...

mikka_v

Nie wiem wiesz, ale myślę, że to mało istotne. Jak się zaczęło ciągnąć temat, to się kontynuuje ;P

Weź zagnij trzonek od łyżki czy coś... wierzę w Ciebie - wykombinujesz jakoś to szydełko, a potem posłużysz się sznurkiem od jakiejś paczki czy coś. Rób ten szalik i nie gadaj ;P

Eleonora

Hehehehe ok - ale patrz jaki się ruch zrobił w temacie :F

mikka_v

No więc właśnie. Dobry temat nie jest zły. Szydełkowanie, czosnek. Gospodarstwo domowe to podstawa.
A tak swoją drogą, to ja lubię ten chiński czosnek. Nie wiem dlaczego ludzie narzekają. On jest mniejszy i takie biały ładny, a ten polski wielgachny i siny i bardziej śmierdzi. Ponoć własciwości ma ciut inne pod pewnymi względami, ale smakowo to wolę chiński.

......i wiesz co mikka..... jak w te sznury się czosnek zaplata, to jest pewna analogia do splotu szydełkowego, no nie???........

Eleonora

Muszę się zaopatrzyć w duże ilości, żeby mnie w Transylwanii żaden Dracul nie molestował! Szydełkowy sznurek się przyda jak raz!

mikka_v

Dokładnie, zrób szalik z czosnku. Jak grubo owiniesz nim szyję to padniesz ze smrodu zanim w ogóle zdążysz wyjść na zewnątrz w celu pojechania za granicę, więc z pewnością żaden transylwański potwór Cię nie dopadnie...

mikka_v

To na czym go robisz? ;D

Martinn

Na forum :D

mikka_v

171 postów nie czyni szalika ;P musisz się bardziej postarać ;P

mikka_v

To w końcu robiłaś ten szalik czy nie?

mikka_v

mówiłem, że tylko na drutach robiłaś.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Nooo, tylko że druty okazały się być szydełkiem, a ponieważ szydełka nie ma, to ani szalik, ani stringi z Koniakowa...

mikka_v

Mikka, na Boga! zrób sobie te majtki na szydełku, albo kup jakieś i wstydu nie rób! jak tak można bez majtek latać i tłumaczyć się nieznajomością ściegu?!

Eleonora

Kiedy nie mam szydełka...

Eleonora

Aaaaa no były stringi z Koniakowa!

mikka_v

No dokładnie, dokładnie! Widzę, że jako gospodynie domowe z krwi i kości znalazłyśmy wspólny temat! ;PPPPPPP

O, ta strona jest lepsza http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/robotki_szydelkowe_podstwy_techniki.shtml

Jednak dobrze mówiłam, że od prawej do lewej. W każdym razie weź rób te pikotki - ten wzór na końcu, bo półsłupki i słupki są zbyt ścisłe - więcej się nadziergasz i będzie sztywne jak cholera. Nawet nie wiedziałam, że to pikotki kurde, a to właśnie robiłam. Myślałam, że to słupki. A te przedostatnie - słupki skrzyżowane są ciekaw, no nie? Ale na szalik to tylko pikotki.

Jeszcze trochę i zostaniesz kurą domową i sarimatian Cię zgwałci ;P

Eleonora

Pikotki...

mikka_v

No wiem, wiem, nazwa urzeka :D Mówiłam, że Cię wciągnie :D

Eleonora

No i temat zamarł. W takich chwilach czuję się jak nieudany dr. House. Na nic reanimacje i pikotki.

Lenora

http://www.pyrokinetics.com/friendsandfamwebgallery/images/rude%20boy.jpg

Eleonora

to jest śliczne http://kotyinitki.pl/wp-content/gallery/kocie-lezanki/Ksenia%20i%20mika2.JPG

Eleonora

A widzieliście jak słodko się cieszył Casillas? Urocze to było :)

http://www.sportfan.pl/artykul/18786/calowali-sie-na-wizji-h...

mikka_v

O źle się wkleiło :)

http://www.sportfan.pl/artykul/18786/calowali-sie-na-wizji-hiszpanski-bramkarz-i

mikka_v

Ale frajer, ona już tylko czeka na podział majątku...

Louis_de_Pointe_du_Lac

W pierwszej chwili sobie pomyślałam, że dobrze, że mu jego własną babę podstawili, bo jakby tam stała cudza, to własna by już złożyła pozew o rozwód i podział majątku...

mikka_v

No, a ta złoży za parę lat, już bez konkretnego powodu...

Louis_de_Pointe_du_Lac

Ale jeszcze zdążą intercyzę podpisać. Głupi chyba taki nie będzie, żeby wierzyć, że na całe życie i do grobowej deski...

mikka_v

On mi jednak wygląda na takiego co jest głupi.

Louis_de_Pointe_du_Lac

A ona na taką, co mu majtki przez głowę ściągnie, jak przyjdzie co do czego...

Ale i tak słodki był, jak płakał po meczu.

ocenił(a) film na 9
mikka_v

Witajcie.
Ad szydełka: Mikka, odbiło Ci po mundialu czy się tylko wydurniasz?
Ad czosnku: Martinnie drogi, mnie zohydza samo wspomnienie smaku tego chińskiego barachła. Nasz, europejski czosnek, tak, ten siny, śmierdzący czosnek to test ów składnik nadający żurowi czy kiełbasom smaku.

Lenora

Ad Regis - Przecież nikt ci nie każe tego jeść, a tylko przemycać do Norwegii i tłuc kasę. A że się nie brzydzisz, to jesteś pierwszym podejrzanym.

http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Za%C4%87mienie-2010-494538/discus sion/Bella+-+wyrachowana+dziewczyna,1414556?page=14

Martinn

Znamy, znamy, chcieli się nawet ścigać z nami, kto pierwszy dobije tysiąca.

Lenora

Czy mi się wydaje, czy te patałachy w końcu strzeliły bramkę?

Wichniarek, chłe, chłe ;P

ocenił(a) film na 9
Martinn

Chłe, chłe...
Ad czosnku - czosnek to lekarstwo na świata całe zło

"Czosnek, czosnek!
Bezcenny swojski chuch!
Czosnek, czosnek!
Tak bucha zdrowy duch
Bo czosnek sprawi snadnie
Co stoi nie opadnie
A co zwiędło stanie znów
Co zwiędło stanie znów!

Czosnek, czosnek!
Nasz najwierniejszy druh!
Czosnek, czosnek
Ten zdrowy swojski chuch
Kto był do wczoraj zerem
Dziś będzie bohaterem
Gdy czosnku pełen brzuch
Gdy czosnku pełen brzuch
Gdy czosnku pełen brzuch
I śmiały wzrok! I piękny chuch!"

Martinn

W odróżnieniu od warszawskich patałachów przynajmniej grają w jakiś rozgrywkach. Chłe, chłe...

Louis_de_Pointe_du_Lac

Warszawskie patałachy grywały w jakichś rozgrywkach znacznie częściej od poznańskich, chłe, chłe.

Martinn

...i robiły znacznie większy wstyd od poznańskich. A w każdym razie nie mają na koncie zażartej walki z Barceloną, która pokonała Lecha dopiero po rzutach karnych. chłe, chłe

Louis_de_Pointe_du_Lac

Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest...

mikka_v

To są ci, co w zeszłym roku dali ciała z mistrzem Estonii?

mikka_v

Kuźwa sama nie wierzę, że to napisałam... Przygrzało mi - na autostradzie do Katowic prawie 40 st było - złóżmy to na karb upału...