PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572639}

Charlie

The Perks of Being a Wallflower
2012
7,5 146 tys. ocen
7,5 10 1 145641
7,5 36 krytyków
Charlie
powrót do forum filmu Charlie

Przepraszam, jeżeli temat się powtarza, chociaż ja nie widziałem jeszcze takiego.

Jaki jest w końcu tytuł piosenki z tunelu? Przeglądam soundtrack, ale nie mogę znaleźć. Ktoś mi pomoże?

Anjuliee

David Bowie - ''Heroes''

ocenił(a) film na 8
ercer

Rzeczywiście! Dzięki bardzo :)

Anjuliee

ja byłem w szoku, ze ta młodzież nie rozpoznała Bowiego!

mariouszek

A niby skąd? Jakie media, takie czasy;) Dobrze, że się przynajmniej podobał;)

Rioriel

Narzekasz na współczesne media czy z lat 90.? ;)

jack19

W sumie na współczesne, wychowując się w latach 90' udało mi się poznać Bowiego, Glam Rock, itp.....ale to słuszna uwaga, akcja dzieje się w przeszłości.

ocenił(a) film na 8
mariouszek

To wprost nieprawdopodobne. Tacy outsiderzy i nie znają Bowiego? No bez jaj... Też jakoś w to nie mogłem uwierzyć.

s_f

myślałam, że tylko mnie to zdziwiło! :)

mariouszek

Tzn tak sobie pomyślałem, że w sumie może przesadzam. Cały XX wieku to tak wielka ilość różnorodnych zjawisk, że aż trudno to wszystko ogarnąć. Ktoś może słuchać dobrej muzyki, a nigdy nie trafić na kogoś wybitnego i znanego. Fakt, faktem, że dzisiaj młodzież woli zagłębiać to co im dają media, tak jak za naszych czasów media dawały nam np Bowiego, dzisiaj tylko, może jakaś kulturalna stacja puści jego aktualny koncert i na tym się kończy zainteresowanie ówczesnych mediów. Może dobrze, że kawałki czegoś takiego pojawiają się w filmach, bo wtedy ktoś młody usłyszy i się zdziwi, że kiedyś muzyka była zjawiskowa:)

ocenił(a) film na 10
mariouszek

Tak tylko powiem, że o tym, że twórczynią Just Dance jest Gaga dowiedziałem się jakieś 2 lata po premierze singla. Trochę wstyd, bo jestem teraz wielkim jej fanem, no ale cóż.

użytkownik usunięty
mariouszek

Teraz muzyka też jest zjawiskowa, tylko często nie jest popularna/doceniana. Warto zapoznać się z muzyką indie (chodzi mi tu o styl muzyki niezależnej nie hinduskiej), bo choć w większości nie ma szans u nas jej dostać to potrafi nieźle wstrząsnąć.

Nie napisałem, że teraz muzyka nie jest zjawiskowa. Pisałem tylko o muzyce z młodości, którą zawsze dobrze się wspomina, a i przy okazji tak chciałem określić muzykę o której mówimy w tym poście;) Użyłem to w takim sensie, że taki młody dzieciak słucha tylko współczesnej muzyki i myśli sobie, że jest naprawdę super, a potem się dziwi, że jego rodzice w młodości słuchali też świetnych kawałków - znaczy mam taką nadzieje:)

ocenił(a) film na 9
mariouszek

A ja ci powiem, że nie do końca tak jest... ja się wychowałam na winylach mojego taty, czyli początek lat 90tych. Do dzisiaj mam coś takiego, że jak słyszę w radio jakieś kawałki Pink Floydów czy Queenów to mam od razu przed oczami wspomnienia z dzieciństwa, więc muzyka z lat 70tych, 80tych towarzyła mi przez całe dotychczasowe krótkie bo krótkie życie i nie zamieniłabym jej za żadne skarby na jakieś dzisiejsze badziwie ?gagi, ke$he czy inne stwory... Bogu dzięki za youtube! gdyby zamknęli mi tę stronę to chyba nie miałabym po co używać internetu ;p

oczywiście bowiego też znałam ;p żeby nie było

użytkownik usunięty
tolerancja91

Jedna uwaga, sama nie słucham i nie lubię Gagi, Ke$hy czy nawet Rihanny ale ta muzyka też ma swoich miłośników i fanów, więc nie nazywałabym jej badziewną (Gaga i Rihanna mają nawet trochę nagród). Jeśli nie lubisz tego rodzaju muzyki to po prostu ją ignoruj. Osobiście z tych bardziej znanych artystów zdarza mi się słuchać Bruno Marsa oraz bez przerwy Mumford&Sons (chociaż o nich w Polsce akurat mało kto słyszał), którzy według mnie mają prawdziwy talent, więc też jestem wdzięczna za Youtube`a czy SoundCloud. ;)

ocenił(a) film na 9

a przepraszam, gdzieś tam padło imię Rihanny? Tak się składa, że ją lubię i uważam że jest fenomenem obecnej sceny muzycznej, bo każdy jej singiel jest od razu hitem... Bruno Mars też jest ok, także wypraszam sobie twierdzenie, że ignoruję kompletnie współczesną muzykę rozrywkową ;/

i powtórzę jeszcze raz: TAK! UWAŻAM LADY GAGĘ, KE$HĘ, NICKY MINAJ (CZY JAK JEJ TAM) ZA BADZIEWIE. I się tego nie wstydzę :D tyle szumu wokół nich, a coś się wypaliły, prawda? zwłaszcza gaga ;p ja od początku wiedziałam, że jej kariera opierająca się wyłącznie na wywoływaniu sensacji i pustych, prymitywnych piosenkach długa nie będzie. Zresztą moja lista tych panienek jest dłuższa i są na niej też obsypywane "piosenkarki" jak katy perry chociażby, która kompletnie nie potrafi śpiewać i jej głos nawet generowany komputerowo jest okropny (nie chodzi mi o barwę tylko o to z jakim wysiłkiem ona śpiewa ledwo wyciągając nuty)

ocenił(a) film na 9

także wiedz, że znam muzykę współczesną, bo słucham jej dużo na co dzień, każdej muzyki słucham dużo,... po prostu mam wyrobiony gust przez lata i potrafię odróżnić artystę od cudaka - a ciężko ignorować cos czym jesteśmy bombardowani na każdym kroku

użytkownik usunięty
tolerancja91

Czy ja gdzieś napisałam, że ignorujesz, nie znasz lub nie słuchasz? Byłabym wdzięczna, gdybyś nie dokonywała nadinterpretacji moich wypowiedzi. Imię Rihanny mogłam dopisać tak samo jak ty mogłaś pisać o Gadze (żeby była jasność nie słucham jej muzyki ale nie lubię takiego oceniania; nie lubisz nie słuchaj ale pozwól innym mieć własne zdanie). A chodziło mi tylko o to, żebyś właśnie zaznaczyła, że to twoja opinia o ich muzyce. Sama pomyśl jakbyś się czuła jakby ktoś nazwał badziewiem Pink Floyd, Queen czy Beatlesów.

ocenił(a) film na 9

tak, tylko oni są legendami, a gaga to zjawisko, zresztą krótkie, nie wiem co jest złego w krytyce, każdy ma prawo do niej i nie rozumiem czemu się tak mnie przyczepiłaś... uważam że wspomniane przeze mnie piosenkarki produkują badziewie i już... ty masz też prawo ocenić co ci się podoba i jakoś ja ciebie za to nie zwymyślam - po to jest forum, żeby wypowiadać opinie, słowo badziewie nie jest żadnym wulgaryzmem