PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107858}

Dzienniki motocyklowe

Diarios de motocicleta
2004
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18070
6,0 11 krytyków
Dzienniki motocyklowe
powrót do forum filmu Dzienniki motocyklowe

... ale z opisow wynika, ze to kolejna lewacka propagandowka. Moze po wspanialym filmie o tak "kultowej" postaci jak Che pora na film o mlodzieneczych latach pelnego idealistycznych idei Wlodzimierza Iljicza, albo haryzmatycznego Adolfa, a moze dzielnego Fidela? Dzugaszwili tez nie doczekal zadnej godnej ekranizacji swojego cudownego zywota... Bueeee. Smieszy mnie kult tego bandyty Che, ale ludzka glupota nie zna granic....

ocenił(a) film na 10
Hubert_13

czytales "dziennik motocyklowy"? pewnie, ze nie! z tresci twojej (szczeniackiej) wypowiedzi wnioskuje,ze jeszcze nie dojrzales do doroslych dyskusji. a ksiazka to preludium do poznania guevary z innej strony. ci, ktorych tutaj wymieniles za mlodu tez byli inni, ale znacznie wiecej zla wyrzadzili pozniej w zyciu. i skad ten epitet 'bandyta'? rozejrzyj sie dookola... wiesz,ze bandyta jest np. g.w. bush albo putin?
i co ty na to?

użytkownik usunięty
muracha

buahahahaa ktoś ci zrobił umysłową lewatywę, kolego!

użytkownik usunięty

a ty wiesz nawet co to jest lewatywa? i na dodatek umysłowa?skąd takie metafory?może zabierzesz sie za pisanie wierszy... :D

użytkownik usunięty

mało tego - sądząc bo nowoczesnym współczesnym słownictwie jesteś pan/pani srylem/srylówą. żegnam!!!

użytkownik usunięty

Popieram - trzeba być debilem na poziomie obwieszonego koralikami licealisty w koszulce che zeby podniecac sie tym bandziorem

ocenił(a) film na 8
Hubert_13

Jak nie ogladałeś filmu to się nie wypowiadaj.. Opisy bywają mylące..

użytkownik usunięty
Juicebox

Jest takie powiedzenia: kto za młodu nie był lewicowcem, ten na starość nie będzie porządnym człowiekiem. A tak w ogóle - człowiek do końca wierny ideałom, oddający za nie życie zawsze w uczciwych ludziach wzbudzi szacuek, choćby nie podzielali jego poglądów. Ktoś tu chyba nie ma lustra w domu.

ocenił(a) film na 10
Hubert_13

"Co prawda nie widzialem filmu ale z opisow wynika, ze to kolejna lewacka propagandowka". Taaak. Wiesz czym mi pachnie taki post? Lewacka propagandowka. Zauwaz, ze wlasnie za komuny byli ludzie od cenzury, ktorzy zakazywali pewnych rzeczy nawet nie czytajac/ogladajac... bo im sie opis nie podobal. Zatem chyba troche sobie przeczysz,zatwardzialy antykomunisto, zapewne zapatrzony i uwielbiajacy lysy leb rosyjskiego szpiega Oleksego, albo lby innych szpiegow z SLD:D. A moze jest wrecz odwrotnie? Moze jestes fanatykiem radia maryja i "waszego dziennika" i holdujesz zasadzie "blogoslawieni co nie widzieli, a uwierzyli".... Zatem zapraszam np. do palacu arcybiskupiego w poznaniu,albo na parafie sw.brygidy w gdansku. Tam holduja jeszcze innym zasadom:D. A moze ty po prostu jestes biednym, zakompleksionym chlopaczkiem z malym fiutem i zazdroscisz Ernesto Guevarze, ze byl na tyle barwna postacia, ze zaslugiwal na film? Powtarzam, obraz ten jest o Ernesto Guevarze, a nie o "che" i jakbys ogladal to bys wiedzial, ale po co typowemu polskiemu mastahowi,ktory zna sie na wszystkim, cos ogladac, skoro i tak juz dawno ma wyrobiona opinie na ten temat. A gdybym tak zamiescil na filmwebie post, w ktorym napisalbym, ze jestes kutasem(choc to akurat,chyba prawda:D).... I ludzie zaczeliby go czytac i na tej podstawie cie osadzac... jak by ci bylo? Ale musze przyznac, ze w jednym wypada mi sie z toba zgodzic... Taak! dobrze widzisz! nie musisz przecierac sciereczka monitora! Zgadzam sie z toba w tym, ze glupota ludzka nie zna granic, bo ty jestes tego najlepszym przykladem:D. I zeby byla jasnosc... Nie jade cie wcale, za to,ze masz inne poglady od moich i wyrazasz sie niepochlebnie o dziennikach, ale za to, ze wielki mastah nie raczyl nawet pojsc do kina i wyrobic sobie opinii. Plugastwo trzeba tepic, co niniejszym czynie:D. Rozsmieszyl mnie bardzo jego post, ogolnie rzecz biorac, i ciesze sie, ze od czasu do czasu pojawia sie taki palant, ktoremu mozna pokazac miejsce w szeregu:D

użytkownik usunięty
zedisdeadbaby

Juz sie rozladowales ? Jakis zboczony jestes zeby sobie robic taka ulge publicznie. I lepiej przetrzyj monitor. A jesli nie rozumiesz lewicowej ideologii, nie wiesz co to naprawde socjalizm to sie doucz a potem szczekaj. Bo przecież Guevara byl taki barwny, ale nie mylic z Che - lol. Skoro zrobili film o Hitlerze, to tez musial na to zasluzyc. Odkurz czasem szare komorki.

użytkownik usunięty

do tego kogoś kto chce byc madrzejszy (vide jajko...) od innych i uswiadamiac co to jest/byl socjalizm... dziecko - a ty co? dopiero teraz przetarles/przetarlas oczki? zyles w komunizmie (socjalizmie) - dotknal on ciebie tak bardzo, ze musisz jezdzic po nim jak po starej kobyle? che byl jaki byl i nic tego faktu nie zmieni. i w ogole o co k.... chodzi z tym itextami? to ma byc do k.... nedzy portal filmowy i rozmowy na temat filmow, a nie jakies p.......... o d.... maryny! znajdz inny portal i tam sie wyzywaj! zacytuje tutaj pewnego poete (zgadnij jakiego): jak ci sie nie podoba to wypie......! finito!

użytkownik usunięty

to sie tyczy oczywiscie osoby ktora pisala 28 lutego 2005 13:30

ocenił(a) film na 10

No tak, tak. Nazywaj to jak chcesz. O ile wiem, to ze pokazuje ludziom, jak durne maja poglady i jakie glupoty pisza to nie jest zboczenie,chociaz jak sie komus wszystko kojarzy to i to moze potraktowac jako jakas perwersje! Ale nawet na to nie licz, nie masz u mnie szans! Mozesz poszukac sobie kogos wsrod rownie intelignetnych ludzi, ktorzy sie z wlasnej woli osmieszaja na forach. I wtedy wszyscy beda zyli dlugo i szczesliwie:D. Cholera! mesjasz sie znalazl,prorok i zbawiciel! apokalipsa nastala! Diabelek z piekla przykical i mi uswiadamia na czym znam sie, a na czym nie. O, ja biedny, o ja nieszczesliwy! moj koniec jest bliski:D. Ja bym ci radzil z kolei, ze zanim znowu napiszesz jakies bzdury na forum to skonsultuj sie z kims, kto ci uswiadomi, ze sie kompromitujesz, bo wtedy to nie bedzie takie bolesne jak np. teraz kiedy sie od osob trzecich dowiadujesz o swojej glupocie, panie i wladco, ekspercie od komunizmu i wszystkiego innego zreszta. Tak, tak guevara byl barwny, co zazdrosc przez ciebie przemawia? Waruj, nie szczekaj, wsciekly psie!:D, wcale nie musisz zazdroscic. Ty tez jestes barwny. Wiekszego kretyna trudno znalezc:D. Widzisz! wcale nie jestes nijaki i bezbarwny! Zastanawiam sie kto tu nie zna podstaw historii, skoro jako wielki medrzec i wybitny mastah nie jestes w stanie przyjac do wiadomosci, ze ernesto guevara ogromnie rozni sie od che, a film pokazuje, jak to sie stalo, ze ernesto postanowil wybrac droge, ktora wybral. Pewnie i tak tego nie rozumiesz(przynajmniej nie spodziewam sie tego po tobie:D), ale wierze, ze kiedys do tego dojrzejesz. Kazdy kiedys dojrzewa. Niedlugo nawet przestaniesz robic w pieluszki:D. Zgadzam sie, ze hitler zasluzyl na film o sobie, choc zasluzyl, w zlym swietle oczywiscie. Ale nie przejmuj sie. Ty tez zasluzysz na film jak jeszcze pare takich bzdurnych postow napiszesz. W TVP 2 jest taki program szczyty glupoty i wyczekuje najblizszego odcinka, bo wreszcie cie zobacze:D. Wiesz, ja nie potrzebuje odkurzac szarych komorek, bo ciagle ich uzywam. Jesli u ciebie jest inaczej, to goraco wspolczuje i nawet zaczynam zalowac, ze cie tak ostro pojezdzam, ale to silniejsze ode mnie:D. Zauwaz, ze nie tylko ja mysle o tobie, to co mysle, bo jak widac nie brakuje madrych ludzi na tym forum i ktos tez napisal o tobie prawde. Coz... W dziennikach motocklyowych byla taka scena, w ktorej ernesto(bernal) wchodzac do lodowatej wody krzyczy "jaja mi odmarzna!", a granado na to "przeciez i tak ich nie uzywasz". I mysle, ze w twojej sytuacji tak samo jest z mozgiem:D

zedisdeadbaby

To co tobie zajelo kilkanascie linijek (lol), napisze w jednym - jesteś po prostu głupi. Widzisz, osoby inteligentne jak ty i głupie jak ty sa rownie potencjalnie niebezpieczne co che "idealista". Do kolesia co nie chce, zebym go uczyl o komunizmie (socjalizmie) - prawie ci wyszlo, ale niestety osmieszyles sie, zyjesz w polsce, w europie i sie cieszysz, ze socjalizm odszedl. No comment.

ocenił(a) film na 10
loth2000

Zajelo mi to kilkanascie linijek. Zazdrosc czyzby przez ciebie przemawiala, ze ktos potrafi napisac tak rozbudowana wypowiedz? To posluchaj co ci teraz powiem, ale przygotuj sie na wstrzas! Sa ludzie, ktorzy pisza, uwaga powiesci i oni pisza kilkaset stron np! Ale oni sa monstrualnie glupi,prawda? Co za kretyn pisze kilkanascie linijek,skoro moze opisac wszystko jednym,wspanialym zdaniem "jestes glupi"(nie wiem, po co to "po prostu" caly klimat psuje, ale nie martw sie i tak sie osmieszyles, a wydaje mi sie, ze ci na tym zalezalo, bo trudno zeby ktos z kamienna twarza takie glupoty walil:D. Chociaz nie takie cuda na tym forum czytalem:D). Czyli rozumiem, ze wg twojej swiatlej wypowiedzi, jestem zarowno inteligentny i glupi. Wielka to byc sztuka i ja sam nie wiedziec jak jej dokonac. Tak potrafia tylko mistrzowie:D. a moze po prostu chodzilo ci o znana zasade "mow do glupca madrze, a nazwie cie idiota" i po prostu nie zrozumiales tego co pisalem i dlatego piszesz, ze glupi jestem, co?:d. Jestem prawie tak niebezpieczny jak che? No, tak, w koncu juz uswiadomilem tutaj paru osobom, ze sa idiotami. A to baardzo niebezpieczne. Ja mysle, ze ten koles, co nie chce zebys go uczyl o socjalizmie to ma calkowita racje, bo to by wygladalo tak, jakby uczen szkoly specjalnej uczyl czegos nauczyciela:D. Na wypadek gdybys nie zrozumial tego wszystkiego napisze jedno zdanie, ktore odnosilo sie do twojego chwalebnego zdania z poczatku wypowiedzi: "ty tym bardziej":D. Pojal? Jak madrze nie doszlo to moze tekst na twoim poziomie zrozumiesz, co? Widzisz jak ja sie dla ciebie poswiecam? Poza tym moich zdan w poprzednim poscie bylo KILKADZIESIAT, a nie kilkanascie. Nie dosc, ze glupi, to jeszcze liczyc nie umie:D

użytkownik usunięty
zedisdeadbaby

I znowu natrzepales kilkanascie linijek. Masz powazne problemy ze zwiezlym wyrazaniem mysli. Tylko nie porownuj sie do pisarzy, bo to brzmi zalosnie. A o twojej glupocie swiadczy duzo, np to ze nie rozumiesz jak ktos moze byc inteligentny i glupi jednoczesnie, bo dla ciebie inteligencja to madrosc, socjalizm to komunizm itd. Piszesz aby pisac, myslisz ze rozumiesz i robisz z siebie wala. I nikomu nie uswiadamiasz (mistrzu tego forum), ze jest idiota tylko ze to wlasnie ty nim jestes. Jak kiedys dorosniesz to moze zrozumiesz. I nie lam sie, ze tak naprawde ten film to jedna wielka bajka (i ty to wiesz, ale desperacko potrzebujesz jakiegos autorytetu - szkoda ze wybrales bandyte). Prawda boli ale tylko na poczatku.

ocenił(a) film na 10

A ty masz powazne problemy, zeby zrozumiec, wydawaloby sie prosta prawde, ze, jak ktos ma duzo do przekazania to nie pisze o tym zwiezle?Chociaz w sumie moge to zrozumiec, bo ty nigdy nie masz za wiele do przekazania. Nawet jesli probojesz sie upodobnic do mnie(desperackie poszukiwania autorytetu, intelektualny bandyto?:D) i teraz napisales dluzszy post, to nic z niego nie wynika i rownie dobrze, znowu moglby byc na 3 linijki, a najlepiej zeby go w ogole nie bylo, bo tylko strona sie przez ciebie ludziom dluzej laduje. Mistrzu tego forum:D. Tylko, ze lepiej wroc do zasady, ktora wyznajesz "male jest piekne"(pewnie chodzi o kompleksy na tle fiuta:D) i pisz krotsze posty, bo wtedy jest smieszniej. Jesli cos jest zalosne w tej dyskusji to tylko twoje poglady i sposob rozumowania. Bo nawet nie potrafisz wychwycic kiedy sie do kogos porownuje, a kiedy po prostu podaje przyklad. Moze tego nie rozumiesz po prostu. Robie z siebie wala? Coz za elokwencja! Moze skojarzylo ci sie z tym, ze ty nieustannie walisz glowa w mur zeby zmadrzec? Ale jak widac efekty sa,cokolwiek marne.Idioto:D. Dla twojej wiadomosci znam roznice miedzy inteligencja, a madroscia i komunizmem, a socjalizmem. Tylko nie moglem zrozumiec tego, ze jednoczesnie piszesz,ze jestem glupi, a zaraz przed, ze jestem inteligentny. Moze ty chcesz podswiadomie przyznac mi racje i zdajesz sobie sprawe, ze sie kompromitujesz, ale sie boisz przyznac do kleski, co:D? Ja juz doroslem, ale jak widac ty masz z tym ogromne problemy, bo twoje poglady i teksty, swiadcza o tym, ze zatrzymales sie w rozwoju psychicznym na etapie 5-latka. Prawda boli, ale tylko na poczatku:D. Z tym da sie zyc! Ale na wszelki wypadek powinni ci zakazc na fora wchodzic, zebys powszechnego smiechu nie wzbudzal. Tak. Dzienniki to jedna wielka bajka. Ernesto Guevara to wymysl scenarzystow, ich podroz tez wymyslili, a co! No i pelno tam smokow, ksiazat i krolewien!:D:D:D

zedisdeadbaby

:)))))) no i co ty tak ciagle z tym fiutem ? glodnemu chleb na mysli :)))))

ocenił(a) film na 10
loth2000

Nie, nie. Ja mam swoj narzad i innych meskich nie potrzebuje:D, wiec to teza bynajmniej nietrafiona:) moze to raczej aluzja? Skoro ty uwazasz, ze jedenemu mezczyznie najwyrazniej jest potrzebny fiut drugiego?:) Bo widzisz chodzi o to, ze byl taki psycholog Freud i on udowodnil, ze mezczyzni maja kompleksy najczesciej wlasnie na tle fiuta i lecza je w rozmaity sposob. Zatem jak czytalem niektore rzeczy to myslalem, ze to leczenie kompleksow:D. oto cala tajemnica:)

użytkownik usunięty
zedisdeadbaby

Coz, tym razem myslenie ci nie wyszlo. Widze, ze lubisz analizowac. Proponuje pocwiczyc na wlasnych tekstach :))

ocenił(a) film na 10

A ja widze, ze lubisz(nietrafnie) oceniac. Proponuje zaczac od wlasnych pogladow i tekstow, to moze zacznie ci to lepiej wychodzic:). Bo twoim mysleniem przestaje sie przejmowac, bo przestaje wierzyc, ze jeszcze kiedys bedzie cie na nie stac

użytkownik usunięty
zedisdeadbaby

o ile dobrze wiem, tutaj się komentuje film, a nie postać guevary. film jest oparty na notatkach guevary i granado i pokazuje ich podróż przez amerykę łacińską, a nie biografię che. nie wiem jak dla jednego z panów tutaj, ale dla mnie jest to zasadnicza różnica-nie jest to gloryfikowanie zbrodniarza, tylko obraz dojrzewającego do swoich wizji młodego chłopca (uważam, że ciepły, sympatyczny i udany, choć nie wybitny-a bernal jest śliczny:)) pozdro600 dla wszystkich, co wszędzie widzą komuchów, żydów, masonów i cyklistów. geez...

użytkownik usunięty

wyzywanie się od idiotów. dojrzałość? bosz. porozmawiajmy o filmie:/