PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107858}

Dzienniki motocyklowe

Diarios de motocicleta
2004
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18039
5,6 10 krytyków
Dzienniki motocyklowe
powrót do forum filmu Dzienniki motocyklowe

zastaliby przez niego zabici albo uwięzieni jako pierwsi, gdyby przypadkiem znaleźli się w jego
"romantycznej rewolucji". Ten gość obsesyjnie nienawidził Zachodu i całego jego dobrobytu, a
więc was wszystkich, którzy z tego korzystacie.
Nie rozumiem, skąd się wzięła taka tendencja do wybielania lewicowych (komunistycznych)
zbrodniarzy. Jeśli mamy prawicowego mordercę, jak Hitlera i Breivika, to każdy wie, że to
morderca i nikt nawet nie śmie go usprawiedliwiać. Ale znajdzie się jakiś komuch, którzy
wyrżnie setki ludzi, wprowadzi krwawy terror i doprowadzi kraj do ruiny gospodarczej - ooo, to
już się zaczyna pier*dololo o wyższych celach, ideałach, walka o wolność i inne bzdury. Weźcie
się ludzie ogarnijcie, bo rzygać mi się chce jak widzę, kiedy podziwiacie zwykłych morderców,
zamordystów i megalomanów, którym się zachciało władzy nad światem i którzy głosili chorą,
antyludzką ideologię. Jak w naszym kraju się kiedyś taki pojawi, to nie będzie tak zabawnie.

PS. Che Guevara nie "walczyć o ideały" w Kongo, tylko uprawiał tam zwykły terroryzm, a CIA go
nie "zamordowała", tylko wykonała sprawiedliwy wyrok i chwała im, że pozbyli się szkodnika.

ocenił(a) film na 10
lisu277

Tu się zgadzamy. Ja nikogo nie podżegam do morderstwa na ludziach o innych poglądach.

Debesciak

Słusznie, sam jestem przeciwny łamaniu V przykazania.

ocenił(a) film na 10
lisu277

To jak wytłumaczysz fakt, ze nawołujesz do okaleczania (a być może i mordowania) tzw. komunistów? Tzw. bo dzisiaj komunistą określa się każdego kto myśli inaczej, niz prawaki.

Nie wierzysz w zamach w smoleńsku, jesteś komuchem.
Nie przeszkadza ci UE, jesteś komuchem.
Nie wierzysz w Boga, jesteś komuchem.
Nie jesteś przeciwko aborcji i eutanazji, jesteś komuchem.
Chcesz legalizacji marihuany, jesteś komuchem.
Masz w d#pie Antka policmajstra, teczki i lustrację, jesteś komuchem.
Chcesz Polski tolerancyjnej i wielokulturowej, jesteś komuchem.
Nie wierzysz w Jarosława, zawsze dziewicę, jesteś komuchem
itd. do zrzygania

Tłuczenie kogoś sierpem i młotem, może doprowadzić do ciężkich uszkodzeń ciała, albo nawet i zgonu.

Debesciak

Nie będę ukrywał, że rozbawiła mnie twoja odpowiedź. Rozumiem, że nie pojąłeś znaczenia sformułowanego pod wyrażeniem "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę!". Jego przekaz należy zinterpretować mniej więcej tak - nie zgadzam się na komunizm (w tym przypadku na propagandę). Tym bardziej nie nawołuję do zachowania, o którym wspominasz, broń mnie Panie Boże.

Co do twoich dość ograniczonych opinii na temat prawicy zwanej przez ciebie "prawakami" (pierwszy raz widzę tego typu neologizm, aż trudno mi go było odmienić, jeżeli uczyniłem to z sukcesem):

Nie wierzę w zamach w Smoleńsku, a jednak nie uważam się za komunistę, czy jak wolisz - komucha.
Jestem przeciwny UE, jednak nie nazywam swojego nauczyciela z Wiedzy o Społeczeństwie, który ma pozytywne zdanie o UE komunistą.
Znam osoby nie wierzące w Boga, które mimo to nie są komunistami, chyba że nie przyznały się do tego.
Nie pytałem osobiście, ale z tego co wiem to Adolf Hitler był za eutanazją, a jednak uważał komunizm za największe zagrożenie dla Europy.
Co do marihuany to proponuję posłuchać co mówi Janusz Korwin Mikke.
Tego o "d#pie" nie zrozumiałem.
Chcę Polski tolerancyjnej, ale nie takiej w której mniejszość wchodzi większości na głowę i mam nadzieję, czyli wg ciebie nie jestem komunistą.
Nie wierzę w Jarosława, nie popieram go i moje zdanie na jego temat jest krytyczne, ale pozostawię je dla siebie.
Zapomniałeś dodać, że "prawaki" to same "mohery".

To, że tłuczenie kogoś sierpem i młotem może doprowadzić do ciężkich uszkodzeń ciała, albo nawet i zgonu myślę, że wie każde dziecko, chociaż trudno jest to stwierdzić jednoznacznie, ponieważ dzieci za dużo czasu spędzają przy komputerze (teraz pewnie na konsolach, albo na czymś innym, nie wiem, nie znam się wystarczająco) grając w brutalne gry, więc może sądzą, że człowiek może się "zrespawnować".
Wiem jednak, że chodziło ci o moje "nawoływanie do krzywdzenia innych". Otóż sądzę, że łapiesz mnie za słówka. Chyba wyrażenia "wyjść z siebie" nie rozumiesz dosłownie?

Pozdrawiam serdecznie.

flavys_enkele

Chciałem zapytać: Skąd teza, że Hitler i Breivik byli PRAWICOWYMI mordercami? Jeden uprawiał narodowy SOCJALIZM, a drugi stwierdził, że w walce trzeba użyć LEWICOWYCH metod.

matyah

Dokładnie. :)