nie ja to wymysliłam ale nie bylo jeszcze zabawy na temat Eragona...
No to zaczynam
w kogo wolalabys sie wcielic:W Eragona czy raczej w Arye?
Chyba juz lepszy Garrett H. jako Eragon...
Co jest bardziej prawdopodobne: w 3 części Murtagh zginie razem z Cierniem w bitw ie (w walce z Eragonem lub RATUJĄC Eragona) czy uwolni sie od przysięgi i tylko jego smok zginie??
Cóż, dla dobra książki chyba facet...
Ra'zacowie na balandze z Roranem, czy Arya w ciąży z Galbatorixem (-Jak mogłaś mi to zrobić?-powiedział Eragon)
nieżle by było:półelf-półzaprzysiężony :D:D:D
Jeźdxiec Arya przechodzącą na ciemną stronę mocy (pod wpływem kochanka- partz wyżej:D:D) czy Roran zabijający Eragona we śnie. Pytanie brzmi co gorsze?
Roran zabija Eragona we śnie.. Później byłoby przez pół książki jak Roran będzie to przeżywał i sie stresował :P
A moje pytanie brzmi:
- Co byłoby gorsze? Cała Alagaesia zapada się pod wpływem "gazów" Saphiry czy Galbatorix zamienia się w wielką ropuchę (weźcie pod uwagę reakcję Angeli!) i zjada całą Alagaesię? :P
to drugie a teraz najbardziej szalone pytanko:
Eraś jako syn Aryi czy Murt jako mąż Galba ?
Gorsze to drugie.
Co gorsze? - Eragon z głosem Zakościelnego czy Arya z głosem Agaty Buzek?
Arya z głosem Agaty Buzek.
Który wolisz miecz :
- Zarro'cka
- Durzy ( ten z zadrapaniem)
Galba, nie cierpię ludzi z manią wyższości... :/ Co gorsze: jak Eragon opuści na zawesze Alegaesię czy jak zginie, zabiwszy wcześniej Galba?
Broma
Czy Mutargh
- przejdzie na dobrą stronę
- umrze
- zabije Eragona i Zaphirę
Przejdzie na dobrą stronę ;)
Jak (zakładając że tak się stanie) zginie Galb?
-potknie się i skręci kark,
-spadnie ze smoka,
-któryś smok go pożre,
-przy odrobinie szcześcia Eraś zamachnie się mieczem tak, jak w przypadku Durzy :P
Sorki że przerwe ale to mialo byc o "Eragonie" nie o "Najstarszym" a w "Eregonie" Mutargh nie był zły wiec zawężcie obszar odpowiedzi :P ale dobra spadnie ze smoka,które słowo elfów fajniejsze brising, weise heil czy thrysta.
Ja stawiam na Broma ..
Kto zostanie królem Alagaesii po upadku (teoretycznie) Galba?
a)Nasuada
b)Roran
c)Eragon
d)Arya
Eragon
Co gorsze:
- Smok Galba zabija Eragona i Zaphirę
- Smok Galba zabija Saphirę
- Smok Galbatorixa więzi Erasia i ma smoczątka z Zaphirą
Rudy Murtagh
Z kim wolałabyś/wolałabyś pójść w tango:
a)Murtagh / Eragon
b)Arya / Katrina?????????
Soreczka mała pomyłeczka:)
Odp: Rudy Murtahg
Pyt:
Z kim WOLAłABYś/WOLAłBYś pójść w tango:
a)Murtagh / Eragon
b)Arya / Katrina?????????
Nie RACZEJ tylko JEST jego OJCEM.
Mówi o tym ten fragment:
-"Nigdy nie wspomniałem ci imienia mojej matki, prawda?A ty nie mówiłeś, jak nazywa się twoja.Powiem ci teraz: Selena.Selena była moją i twoją matką.Nasz ojciec to Morzan.(...)
-Kłamiesz- krzykną Eragon (...)
Murtagh pokręcił głową i powtórzył swe słowa w PRADAWNEJ MOWIE(...)"
A chyba wszyscy wiedzą (ci którzy czytali Eragona) że w pradawnej mowie nie można kłamać.
Nie byłabym tego taka pewna. Czy jeśli jesteś przekonana że to co mówisz jest prawdą to kłamiesz?? Mam na myśli że to rozwiązanie jest takie... za banalne. Zresztą czy nie może być tak że są synami tylko jednej matki a ojców mają różnych?? Popatrzmy na przepowiednię tego białego kruka. (nie mam książki przy sobie i nie mogę tu sobie poprzypominać ani zacytować różnych rzeczy)
Może i tak:)
Zobaczymy co będzie w 3 części:)
Jak myślisz co będzie z Murtaghem?Ja myślę że zginie ratując Eraśka.
Ale to chyba mało prawdopodobne, nie?
Niestety też tak myślę że zginie i mam nadzieję że to będzie szlachetny cel. Chociaż jak on to mówi że nie interesuje go nikt inny prócz niego samego (i Ciernia oczywiście) to możemy mieć wyątpliwości. Jednoo jest pewne: ja mam nadzieję że zostanie przy życiu, bo mimo wszystko lubię go :)
Niestety, ja też myślę że on zginie:( A co do ojcostwa Morzana, to nie jest ono pewne! Sądze, że na 90 % ojcem Eragona jest Brom! Potwierdzają to wiersze Bladgena i słowa samego Paoliniego! Ale to chyba nie temat na to:]
No raczej nie :)
Więc zadaję kolejne pytanie
Co gorsze - Saphira bez skrzydeł czy bez daru ziania ogniem?
Moim zdaniem Saphira bez skrzydeł co gorsze Arya na miejscu Galbatroixa czy Galbartoix na miejscu Eragona sora jak pomyliłam pisownie:)))))
Arya na miejscu króla... bleah...
CO gorsze...
Murtagh jako szewczyk dratewka czy Eragon jak Bin Laden
Ciekawe, ciekawe... Oczywiście - Eragon jako Bin Laden!
Galbatorix jako śmieciarz, czy Arya przy szambiarce?
Oczywiście Arya przy szambiarce...
Co gorsze:
Eragon w bikini czy Sapgira bez skrzydeł
Najciekawsza opcja to Eragon w bikini.
Kto bardziej nadaje się na model do zaprojektowania krasnala ogrodowego, Orik czy Hrothgar?
Myślę, że Orik:P.
Co by było gorsze: gdyby Murtagh pozostał po stronie Galba i zginął w walce z Eragonem, czy gdyby powrócił na dobrą stronę i zginął pomagając zwyciężyć Eragonowi?
Ja wolałabym żeby Murtagh wrócił jednak na tę dobrą stronę i zginął pomagając Eragonowi.
a tak wogóle to chcecie żeby Murtagh zginął, czy lepiej zeby przeżył??
Nasuada jako elf, bo bo czy widzieliscie czarnoskorego elfa?? Kto będzie trzecim jeźdzcem: Orik, Arya czy Nasuada? (może jakies inne sugestie?) :)
Chciałabym, żeby to była nowa postać, najlepiej elfka ale nie Arya. Jej mam już powyżej uszu :)
(nie wiem czy już było) Jakiego wolisz Eragona?
Złego - sprzymieżeńca Imperium, złego do szpiku kości, maszynę do zabijania xD
Dobrego - człowieka Vardenów, przeciwnika Imperium, wojownika w dobrej sprawie