PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://variety.com/2013/film/reviews/the-hobbit-the-desolation-of-smaug-review-1 200919206/

Podobny lepszy od 1 części.
No i mamy potwierdzony romans między krasnoludem a elfką

zentaur

Na rotten tomatoes jest już 79 % pozytywnych:)

kamilxxx09

A co nas to obchodzi? Filmy powinno się oceniać samemu i nie sugerować się opinią innych.

sentia

Nie pisałem do ciebie.

kamilxxx09

A co mnie to obchodzi? Zabronisz mi do siebie pisać?

sentia

Do siebie? Jak chcesz to pisz.
PS. Na rotten tomatoes już 81 %.

kamilxxx09

Poczekaj jeszcze trochę... za 2 miesiące będzie pewnie coś koło 7,8

sentia

?????????? A co ma 7,8 do rotten tomatoes?

kamilxxx09

To że pewnie spadnie... bo zawsze spada po jakimś czasie,..

sentia

Wątpię.

kamilxxx09

Zawsze spada...

sentia

Nie ma takiego znaczenia w tym momencie, bo już widać, że recenzje są więcej niż dobre, czyli film został dobrze przyjęty (na razie wszyscy top critics na plus).

Co w momencie generalnej może nie niechęci ale sceptycyzmu wobec filmów fantasy i uprzedzenia niektórych recenzentów do PJa, oznacza, że film jest bardzo dobry.

Tak więc tak, ocena pewnie spadnie bo będą się pojawiać skrajne recenzje na nie - właśnie nowa się pojawiła - 2/5. Nie wierzę, że ten film jest na 2. Sorry. To jest charakterystyczne dla Hobbita - nie można wypośrodkować - trzeba od razu przywalić.

Dlatego z zaciekawieniem przyglądam się RT, ale też z dystansem. I dla mnie najważniejsza jest oczywiście kolumna z oceną widzów. Ta przy jedynce wynosiła ponad 80 proc.

zentaur

I te nowe spoty:) Cudo. Tyle wspaniałych opinii:)

katie_17

I kolejny "top critic" na tak. Na razie 5 topowych krytyków i 5 pozytywnych recenzji.

W tej chwili ocenę zaniżają krytycy, którzy widać są ogólnie negatywnie nastawieni do Jacksona, bo z reguły dają śmiesznie niskie oceny (dla mnie trochę niewiarygodne) w stylu 2/5 i używają mocno emocjonalnego języka.

zentaur

Dokładnie. Słowa których używają sa wręcz rażące.

ocenił(a) film na 6
zentaur

Skoro wszyscy top krytycy oceniają pozytywnie, to chyba nie ma się co martwić o jakość filmu.