PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361060
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Zachęcam tych którym film się podobał i tych których ten film oczarował do wpisania się,
Jeśli jesteście fanami to wpisujcie się!! !! !!
GSE
Pozdro for All

ocenił(a) film na 10

uwielbiam ten film :)
wiec sie wpisuje :) fajny pomysl z tym funclubem ;)

ale jestem zachwycona nim :)

ocenił(a) film na 10

FIlm genialny. Choc ta kobitka co wjechała w tłum, który sie nawalał...Powiedziałabym nierozsadna, gdyby byla sama to moze jeszcze, no ale z dzieckiem ?!!!!!

Muza super! jak wyszłam z kina miałam ochotę iść potrenować boks ;-))) i dokopać pewnej osobie, ktora mnie zdradziła po ponad 6 latach wspólnego bycia razem.

Moze to żłe z jednej strony, ze taką miałam ochotę. Bo oczywiście "kto mieczem wojuje, od miecza ginie" i to takze bylo widac w tym filmie...no i gina czesto niewinni....

Ale z drugiej strony... Facet poiwnien umieć przyłożyć czasem w obronie kobiety, swoich poglądów..."mieć jaja". I koniec tego filmu pokazuje, jaką szkołę nie tylko życia... przyjażni i jaką odmianę przebył ten "przepraszający, że zyje" na poczatku chłopak, naiwny, miekki.

Nauczyl sie wiele, choc nie wszystko dobre było...ale "co Nas nie zabije to Nas wzmocni" to moje zyciowe motto. I wlasnie to co go nie zabilo, stworzylo go takim jaki mół oprzeć sie tchórzliwemu i korzystajacego z proteksji i kasy przepraszam za slowo: "dupkowi".

To tyle. Jestem w pelni zadowolona ze obejrzałam ten film i ze udalo mi sie wygrac na niego bilety (i z gory dziekuje kumplowi, ze je odebral, jak ja nie mogłam)

No rozpisalam Sie. ;-))) ale gadula ze mnie ;-)))

dora205

Film jest świetny. Jest w nim wszystko. Humor, dobra fabuła, ciekawe postacie. A koniec, no cóż smutny, polubiłam Pete'a.
pozdrawiam

użytkownik usunięty
Tiili

Dzięx za te wpisy ludki :)
Naprawde nas fanó GSH jest wielu bardzo wielu ;)
Ten film jest cudny widzialem go już chyba z 3 razy ale i tak pójdę na niego do kina :D :D
Pozdrawiam fanów i fanki GSH
United United...

ocenił(a) film na 1

Nie jestem fanem filmu ale jestem zaciekawiony jakie chcieli byscie zakonczenie , bo widze ze niektorym sie niepodobalo.
Moim zdaniem zakonczenie tego filmu jest dobre i przynosi nam dobry morał ze przemoc nie ma sensu,ze takie zachowanie nie przynosi człowiekowi zadnych korzysci!!
I co tu sie ma niepodobac !!Pewnie niepodobalo sie tym co uwazaja sie za wielkich hooliganow.
Jak patrze na niektore wypowiedzi to naprawde jestem zaskoczony wasza glupotą!!
Film jest przesadzony , i to ostro!!
A wam jak widze podoba sie przemoc lejace sie z ekranu.

ocenił(a) film na 9
budzik_3

tak jest gse jest super!!! ten film pokazuje jak wazny jest fanatyzm ... i wiernosc swoim barwom a nie jakies matrixy zasrane co sensu nie maja POZDRO DLA WSZYSTKICH KIBICOW LODZKIEGO WIDZEWA pozdro tez dla ruchu i dla jagi !jebac lks i legie

ocenił(a) film na 10
budzik_3

daje 10!!! ten film zainspirował mnie i moich kumpli!! tukliśmy się o byle co ze wszystkimi co sapali (pare razy spierd@l@liśmy gdzie pieprz rośnie) heh z tym filmem mam zajebiste wspomnienia Było Superancko!!!

Tiili

Film jest poprostu boooski! ;) Wspaniale dobrana obsada aktorów. Film posiada piękne przesłanie: należy walczyć do końca o swoje i nie poddawać się, nawet wtedy kiedy czujemy, że i tak jesteśmy na skazanej pozycji! Ukazuje również baaardzo ważne wartości w życiu człowieka, czyli przyjaźń, zaufanie, poświęcenie, honor i odwagę. Film poprostu piękny i wzurszający(ostatnia bójka)... Oglądałam go już z 5 razy...ale napewno na tym nie poprzestanę! ;) Warto obejrzeć...gorąco polecam!!! ;)

ocenił(a) film na 10

Film, spoko.. może kilka schematów już znanych, ale dobrze wkręconych w klimat filmu, który myślę będzie zapewne kultowym dla kiboli i oby wzięli z niego te dobre rzeczy (honor, przyjaźń i uczciwość)mimo że chwilami przesadzono, acz ktoś kto się kiedykolwiek bił wie że gęba nie szklanka! I wolę by były u nas takie firmy z sasadami niż bandy szalikowców demolujace co popadnie..
Kibic z tej lepszej normalniejszej w-wy.

ocenił(a) film na 10

Film po prostu WSPANiAŁY.
Zakończenie było trochę kulawe,ale da się przezyć ;)
Dawno nie oglądałam tak dobrego filmu!

ocenił(a) film na 1
esiqa

Powtarzam pytanie jak wyobrazacie sobie inne zakonczenie po kolejna ososba mowi ze zakonczenie jest kulawe

użytkownik usunięty
budzik_3

człowieku tu jest fanclub tu sie wpisóją ludzie którym film się podobał, dla których ten film jest czymś extra, z którego czerpią pomysły na życie...
Nikogo nie obchodzi jakie byśmy chcieli zakończenie, zakończenie było wspaniałe ono takie miało być Pete miał zginąć pokazując że do końca był wierny temu w co wierzył, on chronił rodzinę swojego brata...
Nie liczył się z tym że zginie bo to było nieważne...

Wspaniały film poprostu cudowny ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
budzik_3

Ej stary ( budzik ) ja cie nie moge zrozumiec ! To forum jest dla tych ktorym film sie podobal, a ty tu wciskasz ze Pete byl debilem, po pierwsze ty jestes debilem jesli myslisz tak o Pete, Po drugie nie zasmiecaj forum dla tych ktorzy wielbia ten film, idz na inne forum np. KTO UWAZA ZE HOOLIGANS TO DEBILE ? To byl oczywsicie przyklad. WIec jeszcze raz cie prosze nie zasmiecaj tego forum.A jesli komus sie podoba film o biciu sie na ekranie to juz jego sprawa !

Mi sie osobiscie film podobal, i to bardzo, bardzo spodobal mi sie tez aktor - Charlie Hunnam ( Pete ) Bylo wszystko dobrze nagrane i dopracowane.

A jesli wracajac taam na goooore do dawna to moje ulubione cytaty to :

Wciąż dmucham bańki mydlane
Piękne bańki w powietrze
Lecą tak wysoko Prawie pod niebo
I jak moje sny zanikają
Fortuna się ukrywa
Szukałem już wszędzie
Wciąż dmucham bańki mydlane
Piękne bańki w powietrze

"Życie Pete'a Dunhama nauczyło mnie, że w końcu trzeba walczyć
o swoje.
Jego śmierć nauczyła mnie,że trzeba pójść w przeciwną stronę."

"W obliczu zamieszania trzeba walczyć o swoje."

Gdy dostaniesz parę ciosów,
i zobaczysz, że nie jesteś ze szkła,
nie czujesz, że żyjesz,
póki nie osiągniesz granicy możliwości.

"Stand Your Ground"

Pozdro dla fanow hooligans i fanow Pete ::*:*: *:*:* KBP

ocenił(a) film na 10
nunu

no cóz mi najwyraźniej film o takiej tematyce przypadł do gustu jak żadko który a jednak jakos nigdy nie byłam za kibolami !! film jest zajebisty i jak sie poprostu nie podoba to napisz...ale bez kur** przesady :/

ocenił(a) film na 3

"człowieku tu jest fanclub tu sie wpisóją ludzie którym film się podobał, dla których ten film jest czymś extra, z którego czerpią pomysły na życie... "

Przeczytaj to co napisales jeszcze raz. I jesli nie zauwazysz ze jest to idiotyczne to chyba nic ci juz nie pomoze...... i nie chodzi mi tu o "wpisóją".

Obejrzyj sobie jakies naprawde powazne produkcje, ktore cos wiecej.... np: k-pax, zielona mile, osade, broken flowers, skazani na shawshank, filadelfie (podaje ci tytuly latwo dostepne i powszechnie znane)

ocenił(a) film na 1
Kephir

No wreszcie jakas pokrewna dusz dolaczyla do dyskusji gorzej dla Dawida ,ktory uwaza Hooligans Za dzielo filmowe!!

użytkownik usunięty
budzik_3

Hmm Pete nie jest debilem ten chłopak ma duszę, naprawde ty chyba nie oglądałeś tego filmu uwarznie, jego zachowania tu się wszystko skupia...
Ten film ma wnętrze - powinni kręcić wiecej takich filmów :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1

No widze ze chyba trafiłem do nieodpowiedniego towarzystwa!!
Ten film ma glebie taka sama jak mis uszatek.Kurwa ludzie to zaden niezwykly film jest tyle filmow 1000 razy lepszych.Film jest cienki.Zdjecia ,gra aktorska, muzyka jest na przezecietnym poziomie i koniec .Naprawde ,film musiał sie spodobac gowniarzom.

ocenił(a) film na 10
budzik_3

koles jestes zajebiscie smieszny !! napisałes "No widze ze chyba trafiłem do nieodpowiedniego towarzystwa" to co do ch*** tu jeszce robisz??? pomysl czasem.. to nie boli. (lol) albo "film musiał sie podonac gówniarzom" - powiem tyle to TY jestes nie wychowanym gówniarzem, bo jesli masz swoje zdajnie to ok moze byc inne od naszego (choc to jest funclub wiec tu sie raczej wpisuja osoby ktorym sie film bardzooo podobał) ale nie obrarzaj ludzi uwazajacych inaczej.. zastanaawiam sie ile masz lat bo ten twój poziom intelektualny...... ehh.. niski ;/ odladałam filmu w/w np. zileona mile.. i to sa filmy.. heh.. no na podobnej zasadzie, np. tam tez wystapuje przemoc (smierc na krzesle elektrycznym) takze ? reasumując: nie masz argumentów i naprawde znajdujesz sie w nieodpowiednim miejscu, aha nie wiem czy bawi cie pojazd na innych ale jesli tak to załosne...

ocenił(a) film na 9
Kephir

zgadzam sie z toba Kehpir :P .ja filmu jeszcze nie ogladałam :P

ocenił(a) film na 10
Kephir

Nie no film jest Z-A-J-E-B-I-S-T-Y poprostu pokazuje nam cos z czyms nie mamy wogole doczynienia, i swoimi akcjami namawia nas żebysmy tego wogóle nie robili ten film pokazuje nam całą prawde o huliganach szczególną uwage zwrócila na mnie bitwa z pierwszą ekipą kiedy 6, czy 7 ludzi chcialo sie napierdalac z całą zgrają która liczyla ponad 20. Tu wygrał honor dlatego pokochalem ten film. nadodatek wyje**** hymn
hehe GSE rulezzz!!!

ocenił(a) film na 10
Kephir

Jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem w moim krótkim życiu. Oglądając "Hooligans" chciałem być na miejscu któregoś z tych chłopaków i dostać porządnie po mordzie. Piękny film. Będzie w 3 Top świat.

ocenił(a) film na 10
Kephir

Jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem w moim krótkim życiu. Oglądając "Hooligans" chciałem być na miejscu któregoś z tych chłopaków i dostać porządnie po mordzie. Piękny film. Będzie w 3 Top świat.

Mi tez tem film sie bardzo podobał..poprostu super:))
ps.pozdro dla wszystkich fanow Hooligans

mam pytanie-odchodzac troche od tematu: czy zna ktos jeszcze jakies filmy w tym stylu??
FILM THE BEST!!

Cóż film obejrzałam nie dawno ale bardzo nmi sie spodobał oczywiscie musiałam go sobie sciągnąć :) naprawde super.....!!!!!!!! Naprawde jeslli taki klimat panuje w prawdziwych ekipach a takie sa to warto w niej być :))

...wrażenie niesamowite: więcej takich filmów, ale mniej takich zakończeń:(

sandritta

Budzik ma racje. Jakie chcielibyście zakończenie? Przecież film sie musiał tak skończyć.gdyby Pete nie zginął jaki by to miało sens? i jakie byłoby przesłanie filmu? Lejcie sie po mordach bo i tak sie wam nic nie stanie? mi też było szkoda Peta, ale musiał zginąć i już!
pozdrawiam

kasia

Nie wyobrażam sobie innego zakończenia, bo gdyby dali jakiś happy end to właśnie wtedy film byłby pochwałą przemocy (co mu niektórzy zarzucają), a "dzięki temu", ze Pete zginął, Matt miał szansę, żeby wyrwać się z tej destrukcyjnej dla niego sytuacji, a jego kumple mieli okazję, żeby się zastanowić do czego może doprowadzić to wzajemne lanie się po mordach (choć wątpię, że śmierć Pete'a mogła rozbić GSE).
chyba nie ma takiej osoby, której nie byłoby żal Pete'a, ale tak po prostu musiało się stać!
pozdrawiam

elizabela

no to macie juz ponad 40 kobiet, dzieci i jureczkow :]

kasia

no to juz macie juz ponad 40 kobiet, dzieci i roznej masci jureczkow w fanclubie :))

ocenił(a) film na 9
da_markos

Jest, zdążyłem przed końcem :D

Film jest BEZKONKURENCYJNY jak na razie, jak tylko zobaczyłem zapowiedź to już byłem strasznie ciekaw i obejrzałem. Jak mam być szczery to przez jakieś dwa lata nie widziałem lepszego filmu, a jak ktoś mi powie że tu chodzi tylko o bie się to jest chyba poje....

We filmie pokazana jest przyjaźń i to, że ci chłopacy za siebie potrafią poświęcić wszystko. Nie są też wielkimi cieniasami jaki jest wiele osób we współczesnych czasach.

Jestem na pewno kolejnym funem tytułu, specjalnie dlatego zamierzam robic kolejną moją stronę internetową, włąsnie o filmach, zapraszam!
www.licek.host.sk

zapraszam również na mojego bloga

ocenił(a) film na 1
ratyo

I co ty mozesz powiedziec o bezkonkurencyjnych filmach spojrz na swoje ulubione Harry Poter żenada!!Juz teraz wiem dokładnie jacy sa fani tego filmu choc nie chce oceniac ani generalizowac wsystkich ludzi ktorym podobał sie ten film!!

,,We filmie pokazana jest przyjaźń i to, że ci chłopacy za siebie potrafią poświęcić wszystko. Nie są też wielkimi cieniasami jaki jest wiele osób we współczesnych czasach.,,
Moze i przyjazn ale pusta przyjazn bardziej by sobie pomogli wzajemnie gdyby sie wzieli do konstruktywnej pracy a nie brania udzialu w ,,bitwach,, kretyni kontra kretyni!!
Czy dla ciebie przyjazn to pomoc w skopaniu komus dupy??
,,Nie sa tez wielkimi cieniasami ,,co to znaczy ze co ze są wspaniali bo co sie napierdalaja zamiast spokojnie obejzec mecz ,a ten kto chce obejzec w spokoju mecz to cienias??
Jeszcze raz powiem zenada
Jeszcze jeden fan ktoremu spodobala sie przemoc w filmie a nie sam film.

ocenił(a) film na 3
budzik_3

czekam juz jakis czas i nikt nie potrafi powiedziec dlaczego ten film jest taki zajebisty...

Piszecie ze to film o przyjazni - predzej o maksymalnej demoralizacji spoleczenstwa ktora tylko potrafi sie napieprzac w imie wyimaginowanej "przyjazni". Nie tym sie cechuje przyjazn ze rozwalisz komus leb bo on dotknal twojego kumpla.

Ratio, a ten twoj tekst o cieniasach mowi wszystko jasno, ze nie "ktoś mi powie że tu chodzi tylko o bie się to jest chyba poje..." tylko ze ten kto tak nie mysli jest poj......

Kephir

otóz ten film jest naprawde zajebisty poniewaz: po pierwsze scenariusz jest od początku do konca zrobiony dobrze, po drugie gra aktorów jest na dosc wysokim poziomie(i nie mow ze nie trzeba miec umiejetnosci zeby zagrac scene bojki bo w football factory np. te sceny byly tak sztuczne ze prawie nie dalo sie tego ogladac), po trzecie jest oryginalny bo nie jest to kolejny filmik w którym główna role gra jakis napakowany miesniak ze swoim wiernym kałachem, który co dwa metry zostawia za soba trupa, ani nie jest to rowniez ckliwa komedyjka romantyczna w stylu"ja cie kocham ty mnie nie" dlatego własnie jest zajebisty!

Kephir

zgadzam się z Tobą - GSH to film o demoralizacji społeczeństwa, o nienawiści i przemocy, która jest przez nią wyzwalana. Bardzo dobrze ukazuje mechanizm stopniowego uzależniania się od przemocy oraz potrzebę akceptacji i wsparcia, jakie moze dać grupa. Mówicie, że jest przesadzony - nie sądzę, bo do różnych rzeczy może się człowiek posunąć, jeśli czuje się nieakceptowany albo za wszelką cenę chce dostać się do jakiejś, elitarnej w jego pojęciu, grupy osób. Poza tym w każdym z nas jest nienawiść, która wyzwolona i niekontrolowana może doprowadzić do tragedii (w końcu to wzajemna nienawiść odebrała bohaterom to, co mieli najcenniejsze). Chyba dlatego film mi sie podobał, bo jest on przestrogą przed tym, do czego może doprowadzić przemoc i że na pewno nie jest ona rozwiązaniem wszystkich problemów. Tylko czy ci, którzy powinni z tego filmu wyciągnąc jakieś wnioski, będą w stanie to zrobić ??? bo jeśli ktoś się tu przemocą zachwyca... cóż - jego sprawa, bo chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.
pozdrawiam

sandritta

Zajebisty film :)
Zajebista muzyka
Zajebiste sceny walk
Tylko koniec zły
ja chce cz.2

Siemka!!! film the best fajne motywy szkoda końcówki szkoda kolesia bo inaczej sobie wyobrażałem końcową bitwę..........:)))

ocenił(a) film na 10

'cause we are one flesh, one breath, one life... one blood'!!!!

ocenił(a) film na 10

z przyjemnoscią sie dołacze !! na wakacjach byłem na takim meczu !! widziałem bitwy !! ale nie zasmakowałem zycia takiego jakie jest przedstawione w tym filmie !! scenariusz jest zajesty !! a o scenach walk lepiej nie wspomne (jak to powiedział mój były nauczyciel Geografi "Wyjebany w techno") czyli wiadomo jakie mam zdanie :D
wiec kiedy jedziemy na jakiś mecz ??
a jestem ciekaw czy to GSE kiedykolwiek istniało i czy jeszcze istnieje :D
jak tak to ja sie dołączam do tej ekipy i rozpierdolimy zołnierzyki Tommiego Hatcher'a
pozdrawiam

sleepy

ooooooo kolejny napalony jureczek. tak chlopcze masz racje idz na jakies dymy. 10 sek. i o tobie nikt nie bedzie pamietal...

da_markos

Ja to cię nie rozumiem emch... To oczywiste ze koles który napisał ze przyłączył by sie do GSE i cytuje "rozpierdolil zolniezki Tommy'ego Hatchera" zartował albo sobie troche fantazjuje a ty od razu obrazasz goscia i wielu innych a sam zachowujesz sie jak jakis mentor, wielki kibol który wiele przerzył i bedzie sie nasmiewał z kazdego komu podobał sie film. Masz takie wielkie ego czy NAPRAWDE jestes az takim twardzielem a moze masz jakies kompleksy??????

Xander

otoz xanderze to nie ja sie dowartosciowuje avantarem z wypakowanym Vinem. nie jestem zadnym wielkim kibolem tudziez mentorem. po prostu martwi mnie zaistniala systucaja, bo widze reakcje tlumow. ten film powinien byc od 18 albo 21 lat. oczywiscie nie ze wzgledu na brutalnosci, ktorej tam prawde mowiac nie ma. . nie powinny go wlasnie ogladac wszystkie "jureczki" (jak to kolokwialnie nazwalem) bo po prostu skrzywia ich male w wiekszosci rozumki. w pewnym wieku nieodpowiednio przedstawione motywy (czyli tutaj zycie chuliganow) moze wywrzec nieodwracalnie szkody w psychice tych ludzi, a to sie szybko przelozy na nieodwracalnie szkody cielesne.jak juz pisalem dla tego ten film powinien wiec granice wiekowa +18 lub znajdowac sie w dziale s/f :) ot co

ocenił(a) film na 1
da_markos

no i widzisz emch@... stary film chcial czegos nauczyc a raczej w tym przypadku rezyser filmu a tu patrzec na forum filmu napaleni idioci ktorzy nie zrozumieli uwazaja ten obraz za cuda.A tak naprawde jest to kolejna tandetna historyjka ktora w rzeczywistosci nie miala by racji bytu .

budzik_3

Otoz widzisz emch... ja sie niczym nie musze dowartosciowywac. To ze posluguje sie zdjeciem Diesela znaczy tylko ze lubie goscia i jego filmy. Masa osób na filmwebie posługuje sie zdjeciami aktorów. Chcesz mi tu wkrecic jakies chore jazdy a sam masz zdjecie z SAW 2, nie powiesz mi chyba ze tak wygladasz? ;) Skoro sam nie posługujesz sie swoim zdjeciem to jakim prawem przyczepiasz sie do mnie. To tyle w kwestii zdjec. Druga sprawa jest taka ze ja Ci wcale nie zarzucam tego ze kłamiesz bo fakt jest rzeczywiscie taki ze jak ktos zacznie dymic na miescie pod wpływem tego filmu to pewnie wyladuje na urazówce. Mi chodzi o sposób w jaki to przedstawiasz: starasz sie maksymalnie obrazic kazdego kto "podjarał" sie tym filmem, a po co?? Własnie w ten sposób zachowuje sie koles który ma jakies kompleksy i chce sie za wszelka cene dowartosciowac.

Xander

jest chyba zasadnicza roznica w plakacie filmowym a wypakowanym kolesiu, ktory jest zreszta slabym aktorem. gdybys byl dziewczyna, byloby to jeszcze zrozumiale, a tak jest to conajmniej dziwne...
o mnie sie nie martw to co pisze mozna nazwac konstruktywna krytyka (podana w sposob rubaszny nie chamski :)) ) swoje stwierdzenia popieram argumentami. bluzganie byloby wtedy gdybym zaczal rzucac samymi obrazliwymi epitetami, nie podajac uzasadnienia

ocenił(a) film na 10
da_markos

Nie czytalem powyzszej rozmowy, ale gra aktorska byla na bardzo wysokim poziomie i jestes bardzo pozytywnie zaskoczony :) Charlie Hunnam to juz w ogole miazga, fenomen.

ocenił(a) film na 10
da_markos

"ten film powinien byc od 18 albo 21 lat." - mówisz to na serio czy na chłoste? bo cuba wydaje cie sie ze starsi maja lepiej w głowie poukłądnane? heh.. ;/;/ wątpie !! mam 15 lat i jaos sie nie zdemoralizowałam !! takze.. yy..
"znajdowac sie w dziale s/f"- sory ale chyba nie rozumiesz podstawowej rzeczy, ale to tówj problem takze ;p a jesli chiałbys czytac nasze posty uwazniej to my sie nie podnoecamy tym jak to oni sie bili czy cos w tym rodzaju... tylko swietą dograną muzyka, obsada, i fabułą.. itp.
i nie rób z siebie nie wiadomo kogo, starjac sie nam przekazac jakie skutki moze miec oglaenie owego filmu dla nieletnich..
widze ze bardzo Cie boli nasza fascynacja i to ze sie nam film zajebiscie podobał, ale nie smiec z tego powodu forum i nie obrazaj nas !!!

ocenił(a) film na 9

Fil poprostu zajebisty, tylko szkoda ze tak sie skonczyl:( tz. szkoda ze jeden z glownych bohaterow zmarl;( Niom ale film cud miod i orzeszki. stł sie moim ulubionym:]
Pzdr i buusiale=*