Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!
On ma rację. Tamci Niemcy mieszkali w nazistowskich Niemczech i większość była zaangażowana w wojnę. A ty jesteś głupi.
j.w.
Jak tak dalej pójdzie, to słowo "nazista" stanie się synonimem słowa "Marsjanin"... A to przecież byli Niemcy!
W 1939 r. walczyli Niemcy z Polakami, a nie naziści z piłsudczykami/endekami!
j.w. i w. ;)
Choć akurat można zauważyć że jak związek nazista-Niemiec jest coraz bardziej rozmywany, to Polakom przypisuje sie związek np z jakimś wyimaginowanym faszyzmem etc. Ale to tak abstrahując od filmu...
Ale on nie powiedzial ze niemcy sa nazistami tylko ze ich przodkowie byli. Niemcy to nazisci - oznaczalo niemcow z 2 wojny. Jego tok rozumowania jest poprawny, gorzej z Twoim rozumieniem pisanego tekstu.
właśnie o to chodzi ,że ewolucja zachodzi tylko w zaciszu gabinetów pań od biologii i profów ewolucjonistów -a w naturze ni cholery
ale ktoby zwazał,
jeśli fakty nie odpowiadaja teorii tymgorzej dla faktów;))
tak na marginesie
Nie mówię, że ewolucja jest faktem ale teorię przydałoby się znać, a pan o którym wspomniałem ni ciut jej nie zna i szerzy dezinformacje.
Tylko tacy idioci jak ty pochodzą od małpy. Ludzie mają z małpami jedynie wspólnego przodka. Małpy są odpadem ewolucyjnym jak ty.
Ludzie konkrety, mówienie komuś że czegoś nie rozumie jest po prostu głupie. Czego nie rozumiem? A co do wrażenia to każdy jakieś ma, ja np. mam takie wrażenie że obracam się miedzy kretynami.
napisałeś:"A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!" i Ty myślisz że ktoś ten film wziął na poważnie i naprawdę myśli że naziści przybyli z księżyca ??
Niemcy robią wszystko aby oczyścić się ze zbrodni 2 wojny światowej, naziści coraz bardzie stają się bez narodowi (a zgadnij na kogo ma zostać zwalona wina za zbrodnie 2 wojny światowej?). Czy ja myślę że ktoś wziął ten film na poważnie? Właśnie tak nie myślę, wręczy przeciwnie, wszyscy ten film wzięli jako dobra czy tez beznadziejna rozrywka, nikt tego filmu nie wziął na poważnie, to czysta socjotechnika, tak kretynów robi się dziś w buca.
Same debile, jest tu ktoś co wie co ogląda lub umie coś zanalizować własną głową? Czy same roślinki z głowami pełnego łajna od TV i tanich filmików?
Komedii nie ogląda się po to by brać je na poważnie. Poza tym nie bój się, przecież w tym filmie robią sobie ostre jaja ze szkopów i raczej ośmieszają niż promują nazizm. Jeszcze w czasie wojny chaplin grał hitlera, tak samo kaczor donald.
Poważny człowiek wie kiedy robią go konia w nawet w najdebilniejszych komediach. I potrafi to zanalizować. Od tego człowiek różni od warzywka że ma mózg. Przywołanie tu chaplina jest głupie, bo jak wiemy aktor tego się później wstydził. Oczywiście że się ośmiesza nazistów, przecież oto chodzi.
Jeśli nie rozumiesz sposobu rozumowania innej osoby nie oznacza, że jest chora na schizofrenię. To poważna choroba, ludzie są na nią chorzy, a takie żartowanie jest obraźliwe. Dyskutując-bo po to jest forum-nie powinno obrażać się rozmówców. To jedna z wielu zasad konwersacji, jak widać dość trudnych do przestrzegania.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM
Ja chociaż filmu nie oglądałam to się z tobą zgadzam. Wydaje mi się, że określenie nazista w tych czasach już nie ma takiego wydźwięku co wcześniej. W filmach zrobili z nich błaznów, zombie czy kosmitów. I to wcale nie jest takie błahe jak się wydaje. Przez to, że ich ośmieszają bagatelizuje się to co Hitler i jego naród robili w przeszłości. Czym innym było wyśmiewanie się z nich w czasie kiedy wojna trwała i po niej gdy ludzie chcieli wyrzucić ją z pamięci. Teraz jest to zwykły zabieg psychologiczny. Niemcy wcale nie byli nazistami, a to Polacy budowali sobie obozy koncentracyjne.
dobry z Ciebie troll, naprawdę przez chwilę pomyślałem że mówisz serio, ale dotarło do mnie, że nikt normalny nie napisałby przecież takich bredni. Prowokacja pierwsza klasa
Pisze to na poważnie, dziwi mnie tylko to że wy się dziwicie, jakbyście mieszkali nie w Polsce.
O ten co mówi na innych troll, sam trolli, ale zazwyczaj tak jest. W końcu o czym byśmy mogli pogadać na Twoim poziomie? Pość sobie na uspokojenie telewizję jest w sam raz na Twoim poziomie.
No znów tłumacz, w sumie to mi się nie chce i powiem krótko, nie mam ani chęci, ani energii na zastanowienie się czy jakiś debilny filmik może zasłużył na 2 lub 4 albo i więcej. I nigdy bym nikogo nie oceniał po jego ocenach, skąd to się wzięło? I jeszcze co do tego "i tylko dlatego dałeś temu filmowi 1/10 ???" nie... nie... nie dałem tylko za to, ale za to masz porównanie kur.a, 6 milionów polaków zginęło a ty "tylko za to". Żenada poziomu wiedzy, nic dziwnego że tak traktujecie poważnie filmy niczym źródło wiedzy, które was robią w buca.
Każdy w miarę inteligentny człowiek obejrzy ten film, pośmieje się , bądź nie. Ale dalej będzie wiedział że to Niemcy są odpowiedzialne za rozpoczęcie 2wś. Nie wnosisz NIC w moje wrażenia z filmu, a jedynie budzisz odrazę i szyderczy uśmiech. Na choj dzielisz się z nami twoimi przemyśleniami ?Chcesz nas uświadomić? Załóż bloga i tam to opisz.
Twierdzisz że nie jesteś trollem, oceny mówią co innego tak samo jak ten temat. Skoro tak słabo oceniasz filmy to albo jesteś trollem, albo na prawdę nic Ci się nie podoba... w takim wypadku radzę darować sobie kinematografię całego świata. Jeszcze jedna propozycja : idź do lasu, zapuść włosy i brodę a później wyr.chaj wilsona(cast away), bo jesteś jak ta przerżnięta piłka, na początku budzisz zainteresowanie( twarz wilsona) a potem odraze z powodu wyciekającej spermy z "otworu gebowego".
Pozdrawiam
Hahahaha, zajebiste, nie ma co. Jakoś nie słyszałem, żeby gdziekolwiek w szkołach uczyli, że to Polacy rozpoczęli II wojnę, albo wymordowali 6 mln ludzi. Przecież w filmie naziści noszą niemieckie imiona, hymn 4 Rzeszy też jest po niemiecku, więc jakoś niezbyt konkretnie czaję, o co Tobie chodzi, bo nawet lektor w niektórych momentach mówił z niemieckim "hrhrhr". I nikt nie zwala winy za II wojnę na Polskę, nikt nie propaguje nazizmu ani nawet nie usprawiedliwia Niemców.
Nawiedzony jakiś jesteś, czy co.. Jeszcze tylko brakuje, żebyś wrzeszczał: "NIE O TAKĄ POLSKĘ WALCZYŁEM!!"
Żałosne, haha xD
Właśnie mało słyszałeś, nie chce mi się tematu już ciągnąć, bo widzę jaka tu burakownia, wystarczy że ktoś wystawi tezę przeciwną poprawnością politycznym i oto każdy tu zastanawia się na jaką to chorobę umysłową zapadłem. Powiem tylko jedno Niemcy powoli się oczyszczają z winny za 2 WŚ, Izrael w 1996 roku zażądał od nas 60 mld $ odszkodowania (za co?) - pewnie je dostanie. To są fakty i tyle, a to że je akurat przywołałem do tego filmu to moje wątpliwości, na które jak widać nie ma nikt ani jednego kontrargumentu, niedługo głupki w tym tubylczym państwie pfuuuu....wróć... jakim tam przecież państwie (Polska nie jest państwem tylko kolonią), kraju, będą (już się uczy zresztą) uczyli się fikcyjnej historii i to też jest fakt! A jeszcze jeden fakt, wiesz może czemu w Polsce tyle jest organizacji antyfaszystowskich? a po to aby na arenie między narodowej pokazać jaka ta polska faszystowska, choć w Polsce nigdy nie było faszyzmu, więc po co? Film filmem ale wątpliwość pozostawia po co taką tandetę nagrano?