PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!

ocenił(a) film na 1
parsxzywykutafon

sooory ze chyba pominąłem jednego!

ocenił(a) film na 4
buttle

sorry ale nie powielaj liczb i faktow o ktorych albo zapomniales lub po prostu nie masz pojecia .pozdro

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
buttle

A jak mieli ich nazwać w filmie?? Niemcy?? Przecież oni mieszkali na pieprzonym księżycu, a nie w Niemczech.
Nie rozumiem czego tu próbujesz dowieść. Naziści istotnie byli wśród Niemców, powiem więcej, naziści są wśród Niemców, a nawet że Naziści są wśród ludzi! Ale czy to czyni każdego napotkanego człowieka nazistą??? Więcej jakichś ciekawych zwrotów na określenie narodowości? Może komuniści, na Rosjan i mieszkańców bloku wschodniego? Może Vikingowie na skandynawów?? Samuraje na Japończyków?? Ja na przykład jestem oburzony w ogóle że używa się zwrotu Krzyżacy zamiast Niemcy! Przecież to z nich później wytworzyli się Niemcy! Myślę że to spisek mający na celu zatuszowanie narodowości Krzyżaków by tym samym ocieplić wizerunek Niemców!!

ocenił(a) film na 1
Angry22

Czy wy jesteście poj*bani czy co? Naziści to nie każdy i nie każdy Niemiec, tylko naziści to Niemcy. Aż żal dupę ściska i to my jesteśmy krajem najbardziej dotkniętym przemocą w II Wojnie światowej, a tu wyrosło pokolenie debili, ogłupionych każdą propagandą. Ciekawe czy też myślisz że Polska to państwo na dzień dzisiejszy? Polska nie jest państwem, zobacz sobie do Wikipedii co oznacza być państwem, my nim nie jesteśmy, my jesteśmy coś jak "krajem kolonialnym" i też powiem więcej my jesteśmy krajem przeznaczonym do likwidacji.

ocenił(a) film na 9
buttle

Ale co te pierdoły mają wspólnego z tym filmem, który jest w dodatku na podstawie komiksu?

ocenił(a) film na 1
Angry22

Nic, a co kino ma wspólnego z rzeczywistością? - nic, co TV ma wspólnego z rzeczywistością? Nic! Co radio ma wspólnego z rzeczywistością? Nic. Nie mam pojęcia czemu to globalne ogłupienie tak mocno wpływa na ludzi. Pewnie dzień tak zwany "bez auta" czy też "bez samochodu" to coś dobrego? To powinno się nazywać dzień ale dla debili i frajerów.

ocenił(a) film na 9
buttle

No, więc po co dodajesz tak bezsensowny komentarz pod tym filmem, a potem oburzasz się że ludzie cię wyśmiewają lub obrażają i nazywasz ich debilami. Przy okazji wystawiając ocenę 1, nie wiadomo właściwie do końca za co. Film ci się nie podobał? Wcale? Ścieżka dźwiękowa, gra aktorów, scenariusz, odwzorowanie komiksu, efekty specjalne, były tak koszmarne że zasługują na 1. Czy może w ogóle go nie obejrzałeś i wystawiłeś ocenę za to że nazistów z kosmosu nazwano nazistami, zamiast Niemcami ? Nie mam zdania na temat dnia bez samochodu, nie interesuje mnie to. Według mnie kto chcę może sobie wymyślać dni "bez auta" "bez papierosa" czy "bez mięsa" (tak jak chociażby co tygodniowy post) Tak długo jak nikt mnie nie zmusi do ich przestrzegania, to jednak nie jest chyba tematem rozmowy, którą zacząłem.

ocenił(a) film na 1
Angry22

He i prowadź za rączkę... Oglądałem i wiem co oglądałem, ale też wiem i wierzę w istniejącą poprawność polityczną w społeczeństwie (właśnie ją powielasz). Co mam ci powiedzieć? że jestem kompletnym debilem i tylko zastanawiam się nad tym czy aktorzy (którzy są od tego jak dupa od srania) że dobrze zagrali, że były fajne huki i stuki o błyskaniu nie wspominając? I co bałwany myślicie że to jest robione dla was? Żebyście się rozluźnili i ogłupili? To ja się zgadzam to jest dla was...

ocenił(a) film na 9
buttle

Może i coś tam w twojej głowie powielam, ale jak oceniasz film z uwagi na swoje wymyślone ideologie spiskowe to jesteś dopiero bałwanem i faktycznie może to nie jest dla ciebie. Współczuje ci jeśli nie potrafisz się cieszyć z filmu bo wszędzie widzisz jakieś propagandy poprawności politycznej, ulżył bym ci i zadzwonił po biały kaftanik dla ciebie, ale właściwie to nie chcę postępować znowu "poprawnie" więc chyba dam ci samemu to zrobić.

użytkownik usunięty
Angry22

Widzisz nie masz nic wspólnego z rzeczywistością i trzeba Cię za rączkę prowadzić.Witaj w klubie.

ocenił(a) film na 9

Kurde to ja od dzisiaj nie lubię niemców bo to naziści włochów bo impomagali japoni też nie bo to państwo osi, angli i francji bo nam nie pomogli hnn oczywiście Rosji no bo czemu by nie, jeszcze szwedów bo nas tam kiedyś atakowali, turków bo próbowali kiedyś podbić europe, austrie bo walczyła z niemcami podczas i wś kogo by tu jeszce hmm może Boga bo kiedyś potop zrobił. Najlepiej się zamknąć w naszej cebulolandi i nie nawidzić innych za to co zrobili dawno temu.

użytkownik usunięty
ToskaFFke

Nie zapomnij o Żydach.Podobno są najgorsi i pamiętaj jak ocenisz wszystkich na 1 będziesz idolem butelki(tego co temat założył).

buttle

Wiesz dla czego niemcy były nazistowskie?
Bo kiedy nastał głód, a do władzy doszli nazisci, ludziom zaczeło żyć sie lepiej.
Więc wszyscy uwierzyli, ze jest lepiej.
Bo nikt nie dba o takie pierdoły jak mniejszości narodowe.
Ludzie z natury są rasistami.
Nie mówię, ze każdy, ale taka jest ludzka natura.
Ale jak władza mówi, ze żydzi sa źli a po ich usunięciu jest lepiej, to chyba rząd się sprawdza, nie?
Hitlej przynajmniej chciał dobrze.
Nie to co Stalin, który głodził własny naród.
A z tym nazista to niemiec, to już całkiem pojechałeś.
Stary.
Nazizm, to Niemiecki faszyzm.
A faszyzm we włoszech?
Weź się obraź za to na włochów.
Wymyślił.
Dziadka nazise miał.
A jak ty miałeś dziadka w milicji, to tez pewnie jestes milicjantem.
Szkoda gadać.

maxwcisel

Niestety nie rozumiesz co ten czlowiek mowi... Zaden z was tutaj szczekajacych nie rozumie... Nie napisal ze kazdy Niemiec AKTUALNIE jest nazista, wiec Twoje glupkowate porownanie do milicji pada...Nie wiem czy ma sens dalszy wywo, bo nie potrafisz czytac ze zozumieniem. Jednak... Nie napisal tez ze kazdy niemiec byl nazista, ale ze kazdy nazosta byl niemcem. Taka jest prawda a aktualnie chce sie zatrzec slady o tym, ze nazistami byli niemcy. Nie mowi sie ze zaglada w II wojne to sprawka niemcow, tylko mowi sie ze nazistow. Ty jeszcze o tym wiesz ze to niemcy ale za 3 pokolenia. Nikt nie bedzie wiedzial kto byl agresorem. Dzieki takim idiotom jak udzielajacy sie tutaj wlasnie, historia zostaje powoli zaklamywana.

buttle

Powiem krótko i zwięźle. Spi*rdalaj. Masz nakarmiłem cię trollku. Smakowało?

ocenił(a) film na 1
crazy_race

Ten temat ma z pół roku sam spie*dalaj Indianinie!

buttle

NIE

ocenił(a) film na 1
crazy_race

Co Indianin się zbulwersował? Patrzcie jak przebiera nogami!

buttle

Trolluj dalej mam fajny ubaw z ciebie :-)

buttle

Dopiero teraz czytam komentarze, więc się nie bulwersuj, że chciałem odpowiedzieć na twoje kreatywne komentarze. Koleś sądzisz, że ludzie nie mają w ogóle mózgu i nie domyślają się, że Ci tutaj naziści to Niemcy? Samo nazwisko Hitlera, czy to, że mówią po Niemiecku już o tym świadczy. A tak poza tym sam zachowujesz się jak nazista. Uważasz się za pi*przonego nadczłowieka, a inni to głupi "kretyni". Proponuję wizytę u psychiatry, bo masz objawy snobizmu. Pozdrawiam.

crazy_race

Buttle nie jest trollem, on pisze prawde.

martyna555

Dobra jednak jest trollem :P

buttle

Buttle nie przejmuj sie tymi kretynami. To sa dzieci postepowej europy, tolerancji, UE i poprawnosci politycznej. Filmu nie ogladalem ale wiem o czym mowisz. Terminu nazisci uzywa sie wlasnie po to aby zatrzec slady. Zwykle robi sie to w tak wlasnie subtelny sposob. Najczesciej trwa to troche dluzej, jednak gdy wiekszosc ludzi to kompletni kretyni (czyli tacy jak sie tu udzielaja) trwa to duzo krocej. Za 30 lat bardziej oczywisty bedzie termin "polish death camps" niz oczywistosc ze nazisci to niemcy. Nie ma sensu walczyc z tłuszczą - zakrzyczy Cie, nie widzac w takich filmowych "smaczkach" dzisiejszych czasow nic zlego. Wszak to tylko komedia.....

ocenił(a) film na 2
maciek85

Problem w tym, że zamiast rozpocząć dyskusję, on rozpoczął, tak jak z resztą ty od obrażania każdego wokół. Wyobraź sobie, że ktoś chce cie uświadomić, nazywając kretynem, idiotą i ich synonimami na starcie, weźmiesz go na poważnie? Nie rzucili się na niego za poglądy, tylko sposób ich przedstawienia, zbyt agresywny i nastawiony na niszczenie doszczętne innych poglądów. Film jest idiotyczny, to prawda, prawdą jest też, że Niemcy wymazują z historii to, że odpowiadają za 2 wojnę światową, a raczej mordy i sam jej wybuch, ale wasze gadanie wcale nie pomaga i nic nie zmienia.

Mamy naród po-PRL'owski, jest więcej ludzi starszych, niż młodych, gdzie młodym nazywam osobę, która ma jakąkolwiek świadomość polityczną, a nie zdążyła poznać wielu aspektów życia przed 89 rokiem. Ten naród jest na dnie, puki każdy myśli o sobie i na hasło "dam ci miejsca pracy, jak dojdę do rządu" idzie i głosuje po raz drugi na polityka, który w poprzedniej kadencji nie zrealizował żadnej z obietnic. Możecie myśleć, że to ma mały związek ze sprawą, ale ma, bo jak ludzie są tak naiwni na szczeblu krajowym, to jak mają być nie-naiwni na wyższych? Jesteśmy w UE, największym przekręcie na globie, który zamiast rozwijać, hamuje rozwój. Rząd podpisał traktat Lizboński, staliśmy się już oficjalnie kolonią, a Kaczorek chciał by UE miało wspólne wojsko, tym samym to Polskie by niejako zniknęło, więc w razie wojny, wewnątrz-europejskiej leżymy i kwiczymy. Może nie potrzebnie o tym wspominam w takim temacie, ale to pokazuje naiwność tego narodu i jego dwulicowość. Nadal jest pojęcie, że kradzież w miejscu pracy to nic wielkiego, nadal panuje zawiść i wielkie zakłady są niszczone bo komuś się nie podobało, że inny ma więcej, niż on. To jest pokłosie PRL'u.

Kiedyś ktoś powiedział, że gdyby wypierniczyć z kraju każdego skalanego PRL'em, to uroślibyśmy w siłę szybciej, niż kiedykolwiek. Rozpisałem się, ale to co tu jest, mówi o tym, że wystarczy dać kasę, lub ją obiecać w polsce, a ludzie po czasie zapomnią nawet o największych zbrodniach.

Sam film był niestety idiotyczny. Może nie zwróciłem tak bardzo uwagi na to skąd byli naziści, bo zwyczajnie byłem trochę zażenowany jego poziomem, to, to co zdążyłem zobaczyć było poniżej jakiejkolwiek krytyki.

ocenił(a) film na 5
buttle

Co było to było i nie wróci.

ocenił(a) film na 1
McFlyPL

Kolejnemu historia się zatrzymała?

ocenił(a) film na 5
buttle

Słucham?

ocenił(a) film na 1
McFlyPL

Kolejnemu historia się zatrzymała?

ocenił(a) film na 5
buttle

Kolejnemu cebulactwo strzeliło do głowy?

ocenił(a) film na 1
McFlyPL

To jest proste pytanie, szkoda że nie zrozumiałeś. Więc inaczej, myślisz że takie coś jak II Wojna Światowa się już nie wydarzy? Albo jaka kol wiek wojna inna na tle między narodowym? Nie musisz odpowiadać wiem co myślisz, a tłumacząc to dalej musiałbym cię rozczarować, bo historia nie stanęła w miejscu, a co gorsza lubi się powtarzać.

ocenił(a) film na 5
buttle

Nie. Nie wiesz o co mi chodzi. Ja nie mogę wiecznie obwiniać Niemców za II wojnę (a ciemnogród może, trudno) Nawet jak się jakaś III wojenka wydarzy, to tym szybciej się skończy (technologia jako tako).

ocenił(a) film na 1
McFlyPL

Nie to ty nie wiesz, III Wojna światowa traw już co najmniej 13 lat i to będzie(jest) najdłuższa wojna w dziejach ludzkości i kompletnie inna niż nam znane. A nie zauważyłeś że technologie w tą co tak wierzysz jak w boga jest ogłupiająca?

ocenił(a) film na 5
buttle

Nie mam zamiaru snuć jakichś gównianych teorii.

ocenił(a) film na 1
McFlyPL

Zapomniałeś dodać "spiskowych" ;)

ocenił(a) film na 5
buttle

Na jedno wychodzi.

buttle

Toż to oczywiste że wszyscy naziści to Niemcy!

buttle

W mojej ocenie (i niektórych komentujących) ten film nie zaciemnia pochodzenia nazistów. Co więcej Niemcy biorący udział w filmie, bardzo odważnie pokazywali zło ideologii, którą stworzyli. Fakt, że przy okazji ostro skrytykowali współczesny demokratyczny(?) porządek świata, temu nie umniejsza.

buttle

Nie. Naziści byli również wśród ludzi nazywający siebie dzisiaj Austriakami, Węgrami, Chorwatami, Ukraińcami, Białorusinami, Rosjanami itd.

Stwierdzenie Niemcy = Naziści to tuszowanie faktu, iż w Waffen SS służyły dziesiątki, a nawet setki tysięcy cudzoziemców.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

Tu naprawdę tępych hu... jest masa... I pomyśleć że te tępaki mają te 4 litery w głowie i nie skorzystają z tego.

buttle

Pokazałeś swój poziom - poziom 0.

No chyba że to trolling, wtedy 2/10.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

I to wszystko? Dzięki i się już nie odzywaj!

buttle

Dosyć twoich antypolskich kłamstw.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

Poczytaj sobie Grosa i innych światowych pajaców, oglądani sobie wiadomość Fakty, Teleexpress, poczynaj wyborcza i inne tabloidy, bo oni prawdę szerzą właśnie dla takich tępych h.....

buttle

Stop antypolonizmowi.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

Antypolonizm? Poprawnie jest Polakożerstwo i to się dzieje pajacu, myślę że typowy z ciebie tepy hu... i nie rozumiesz ani tego ani swojego. Zdefiniuj Antypolonizm?

buttle

Antypolonizm to antypolska postawa. Np. Ty, który kończysz zdanie niewłaściwym znakiem interpunkcyjnym plujesz na mój ojczysty język.

Termin "polakożerstwo" jest ściślejszy, i odnosi się do polityki Kulturkampfu Bismarcka.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

HAHAHA tępy hu.... "Np. Ty, który kończysz zdanie niewłaściwym znakiem interpunkcyjnym plujesz na mój ojczysty język.", czyli idąc za tym tępym tokiem myślenia to- ci co malują swastyki na ścianach to faszyści? Ja pierdziele poczytaj trochę a nie twórz własnych definicji.

buttle

Nie pisałem nic o swastykach.

"Poczytaj trochę a nie twórz własnych definicji."

Poczytaj trochę słownik polska mowa. Składnia boli. Twój polski jest brzmi trochę rosyjsko.

ocenił(a) film na 1
DiegoGonzales

Ale unik, tępy hu... Tak najprościej tak odskoczyć z linii strzału.

Ja nie pisałem nic o tym że piszesz o swastykach. Tylko mówiłem o TOKU twojego tępego myślenia!

A może jestem Rosjaninem i co mi zrobisz? Promujesz rasizm?