PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!

buttle

masz rację, nie mogę pojąć, czemu ludzie w tej dyskusji tego nie widzą.

buttle

>60 mld

Dobra, widać żeś oszołom xDDD

buttle

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM

buttle

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM

buttle

MUR PRZECIW TROLLOM

kubbab

To poczytaj, czego się uczy w szkołach w Izraelu albo w Niemczech. W pierwszym przypadku: to Polacy wymordowali Żydów, co z tego,że na alei zasłużonych najwięcej jest polskich drzewek, a w drugim, że to nie Niemcy byli odpowiedzialni za wojnę, lecz dziwny naród nazistów.
Jak można być tak negatywnie nastawionym do własnego kraju jak większość osób w tej dyskusji?? Buttle ma świętą rację, a Wy,zamiast się nad tym zastanowić, obrażacie go. (jemu nie chodzi o to, że każdy Niemiec jest za wojnę odpowiedzialny, ale, że to Niemcy byli nazistami, jak niby inaczej???)

veronicoletta

A czy ja napisałem, że to Polacy byli nazistami? Co z wami? Jaki macie problem? Chodziłem do niemieckiej szkoły 6 lat i żaden normalny nauczyciel nie pie*doli o "dziwnym narodzie nazistów", tylko mówi wprost, że to NSDAP, niemiecka partia wybrana większością głosów, doprowadziła do zagłady milionów ludzi. I owszem, Niemcy byli nazistami, ale zdarzali się także naziści wśród Polaków. To nie Niemcy mordowali ludzi, tylko LUDZIE MORDOWALI LUDZI, dzieląc się na różne obozy. Tak samo, jak wy robicie to teraz. Są ONI i MY, MY oddzielamy się od NICH. My oddzielamy się od Niemców, odpowiedzialnych za II wojnę, oni oddzielali się od żydów. ^^ Sorry, ale jesteście tacy sami. Pie*dolicie farmazony o czymś, o czym nie macie pojęcia, o systemach edukacji w obcych państwach, w których prawdopodobnie nigdy nie byliście.

Wracając, przytoczę Buttle'a : "A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!"

Naprawdę nazistami byli Niemcy? Gdzie to wyczytałeś? Jakaś nowość! W niemieckiej szkole mnie tego nie nauczyli. Ho ho ho! Odkrywca!
(Tobie pewnie trzeba wyjaśnić: to był sarkazm.) Kuhwa człowieku, gdzie straciłeś mózg? Wziąłeś na serio sytuację z filmu, że naziści są z księżyca? I pewnie Cię to przeraża, bo to przecież propaganda i Niemcy próbują wmówić światu, że nazistami nie byli Niemcy, tylko ufoludki? Acha.. kiepsko z Tobą. :/ Niemieckiego akcentu w filmie nie było? Nikt nie wspominał, że naziści uciekli na księżyc z Niemiec? Nie było nawiązań do niemieckiej motoryzacji (VW)? Takie rzeczy zazwyczaj tłumaczy się dzieciom, ale w sumie nie wiem, ile masz lat, to nie będę tego komentował. ^^

Groteska..

kubbab

Byłam w Izraelu, gdyż jestem Żydówką teoretycznie, tzn z pochodzenia, więc wiem, co mówię. W Niemczech również byłam. Chodzi o to, że wielu Żydów ma bardzo złe wyobrażenia o wojnie, wielu Niemców również,a ta dyskusja już dawno wyszła poza temat filmu. Film może być o czymkolwiek, to tylko film, nie ja zaczęłam o nim dyskusję i proszę nie traktuj mnie jak ciężko upośledzoną. Ale teraz poprawność polityczna wymaga, by obrażać Polskę jako zacofany, antysemicki kraj i to jest straszne.

kubbab

Przecież JASNE jest, że nie chodzi o to, że ktokolwiek wierzy w to, że Niemcy próbują szerzyć propagandę, że naziści byli z księżyca, można to traktować wręcz jako parodię tego "wybielania", coś w stylu, że przecież nikt nie uwierzy, że to był jakiś dziwny naród, to tak jakbyśmy mieli uwierzyć, że to ludzie z księżyca... Ale większość osób w tej dyskusji przegina w drugą stronę. I zamiast logicznie dyskutować, zastanowić się, o co dokładnie chodziło buttle'owi potrafią jedynie go obrażać żałosnymi tekstami w stylu" lekarz zaraz przyjdzie, kiedy wam wyłączają prąd w psychiatryku, itd.

A inna sprawa to to, że nie jest fajne śmianie się z psychicznie chorych - to nie do Ciebie, tylko refleksja a propos tamtym komentarzy.

veronicoletta

Zastanowiłem się nad tym, co Buttle pisał i niestety, nie widzę w tym żadnego sensu. Jeszcze raz przytoczę cytat z początku dyskusji:

"A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!"

Najwyraźniej ta osoba ma problem z prawidłową interpretacją tego, co widzi. Dla mnie to choroba psychiczna. Napisałaś "Przecież JASNE jest, że nie chodzi o to, że ktokolwiek wierzy w to, że Niemcy próbują szerzyć propagandę, że naziści byli z księżyca..", Buttle mówi jednak coś skrajnie bezsensownego, co zupełnie odbiega od tego, co mówisz Ty. Czy ktokolwiek próbuje komukolwiek wmówić (za pomocą TEGO KONKRETNEGO filmu, bo to przecież dyskusja na portalu FILMWEB, DOTYCZĄCA TEGO KONKRETNEGO FILMU!!!), że to nie niemieccy naziści zabili kilka milionów osób podczas II wojny światowej? NIE! Do cholery, o co mu chodzi?! Ten film nikomu niczego nie wmawia, po prostu jest dziwaczną groteską, niemającą jednak na celu szerzenia jakiejkolwiek propagandy ani dezinformacji na temat II wojny, bo to nie sfałszowany film dokumentalny, ale GROTESKA! KOMEDIA!

Wiem, że często próbuje się.. nie wiem, oszukać (?) ludzi, historię, wmawiając społeczeństwu, że kto inny, a nie Niemcy rozpoczął masakrę na żydach. Spoko, rozumiem, że to straszne i może wywoływać różne, skrajne uczucia, emocje. Ale tego typu oskarżenia kierowane do tego filmu są po prostu śmieszne, bo ten film, jak już mówiłem, nie ma na celu szerzenia nieprawdziwych informacji na temat wojny. Wręcz przeciwnie, po jego obejrzeniu nawet bardziej zainteresowałem się tematem II WŚ, tak jak zapewne wiele innych osób i dowiedziałem się mnóstwa nowych rzeczy.

Powrócę jeszcze do twierdzenia, jakoby tylko Niemcy mordowali żydów. To również duże nadużycie, bo antysemici są i byli w każdej grupie społecznej, tak samo jak osoby homofobiczne, rasiści i szowiniści. Mordowali Niemcy, mordowali Polacy, mordowali Francuzi i Rosjanie. Pomijam tu kwestię "liczbności" nazistów w każdym z tych krajów, tego nie trzeba już omawiać, bo dobrze wiemy, jak było i gdzie ich było najwięcej. Uważam, że II WŚ jest przede wszystkim dziełem LUDZI. Nie dzielmy się na obozy, jak wtedy i nie dajmy się zwariować. Nie obwiniajmy narodów, mogliśmy się urodzić Niemcem, także w tamtych czasach. Nikt nie wie, jak potoczyłyby się wtedy nasze losy. Nic nie jest czarne ani białe.

Nie znoszę, gdy mówi się, że II WŚ jest dziełem Niemców. BO NIE JEST. Niemiec to osoba narodowości niemieckiej, a osoba narodowości niemieckiej NIE JEST osobą zabijającą żydów. Tego dopuszczali się naziści, a było ich sporo także wśród osób innej narodowości, choć niestety rzeczywiście najwięcej wśród Niemców. Sam jestem w połowie Niemcem a w połowie Polakiem i nie lubię, gdy używa się błędnych określeń m.in. dotyczących mojej narodowości. Niemiec to nie nazista. Tyle nakazuje "poprawność polityczna", która, jak zauważam, niepoprawnie zrozumiana staje się bolączką wielu zbyt wrażliwych osób. Nigdy nie słyszałem, żeby odpowiedzialność za II WŚ ponosili Polacy jako Naród. Ponosi ją częściowo wielu Polaków, którzy w tamtym okresie wspomagali machinę zwaną Holocaustem, wielu (było ich nieporównywalnie więcej) Niemców, a także osób innych narodowości. To wszystko ludzie. To, że postawimy kreskę między Polakiem a Niemcem, nie znaczy, że cała odpowiedzialność i dziedzictwo, jakim jest II WŚ spada całkowicie na Niemców, albo że stajemy się osobnym gatunkiem. Spójrzmy szerzej. Przecież oni byli ludźmi! My także jesteśmy ludźmi! Tym samym gatunkiem! Przedstawiciele NASZEGO gatunku są odpowiedzialni za Holocaust i MY wszyscy powinniśmy się nad tym zastanowić i wyciągnąć jakieś wnioski, a nie dzielić między sobą i kłócić, kto jest winny, a kto nie.

Tylko błagam, spróbuj zrozumieć, co napisałem i zagłębić się w ten tekst, bo przeczytany pośpiesznie zapewne będzie ogniskiem wielu nowych konfliktów i sporów, które naprawdę nie są już potrzebne. Pozdrawiam!

kubbab

Widać że chodziłeś do niemieckiej szkoły, piszesz dokładnie to o czym pisał Buttle i nawet nie potrafisz tego zrozumieć. Tworzysz grupę nazistów złożoną oczywiście głównie z Niemców ale wkładasz tam jeszcze wszystkich naokoło rozmywając odpowiedzialność, piszesz że jakaś ponadnarodowa grupa nazistów podbiła prawię całą Europę i mordowała ludzi. Otóż nie! to Niemcy podbili prawie całą Europę.Nazista=Niemiec , nazizm wymyślił Hitler, około 8 milionów dorosłych Niemców było w NSDAP(naziści) z własnej woli. Wybory wygrali mając 44% głosów, to oni zakładali obozy zagłady i mordowali na masową skale Polaków,Żydów,Rosjan.. Gdyby Niemcy nie zaatakowali i nie okupowali Polski nie byłoby u nas tych obozów rozumiesz? Oczywiście patrzmy na to szerzej i nie pozwólmy by znowu prawie 50% Niemców popierało nazistów.

fraz

"Nazista=Niemiec , nazizm wymyślił Hitler"
Hitler Niemcem nie był, durny człeku. Jeśli chcesz, to możesz teraz obarczać winą za IIWŚ Austriaków. ;D Ale idąc Twoim tokiem "myślenia" ja też jestem nazistą? I moja babcia (Niemka), która trzymała przez kilka lat żydowską rodzinę w piwnicy narażając siebie i własna rodzinę na smierć rownież była Nazistką? I Albert Einstein (notabene Niemiec) to NAZISTA! Angela Merkel, Goethe też! WOW, rozyebałeś mi mózg. Brak słów. Po prostu nie wiem, jak to skomentować. Napisałeś NAZISTA=NIEMIEC, więc błagam, nie próbuj się teraz głupio tłumaczyć. Zwyczajnie udowodniłeś, że jesteś prostym, ksenofobicznym idiotą co nigdy świata nie widział a zagranicy się boi.

Cholera... I pomysleć, że wszyscy moi znajomi z Niemiec walczący przeciwko PEGIDA to też Naziści... I producenci samochodów VW, Opel, BMW, Mercedes, Maybach.. I koncerny jak Grundig, Siemens albo nawet Haribo to wszystko koncerny Nazistowskie..

kubbab

A czy ja napisałem że Hitler był Niemcem? .. Napisałem że nazista=Niemiec i nie wiem czemu miałbym się z tego tłumaczyć? Nie napisałem że każdy Niemiec to nazista tylko że praktycznie każdym nazistą był Niemiec tyle i aż tyle.

fraz

A i nie zapominaj że VW,Opel,BMW,Siemens jak i Dr.Oetker, Bosch,Puma,Adidas,Hugo,Allianz itd.. współpracowały z nazistami i wzbogacały się na obozach pracy i przemyśle zbrojeniowym. Oczywiście to wszystko było,teraz są inne czasy ale nie można uprawiać takiej polityki jak twoja. Musisz sobie uświadomić że to Niemcy są odpowiedzialne za 2WŚ i masową eksterminacje ludzi i kropka.

veronicoletta

Najwięcej jest polskich drzewek, bo w Polsce było najwięcej Żydów :)

A nazizm był ruchem międzynarodowym, polecam poczytać o Strzałokrzyżowcach czy Ustaszach.

ocenił(a) film na 6
oskarmike

Ale on jest z PiS-u - inteligencja jego nie dotyczy.

buttle

Moja prababcia była niemką i nie była nazistką.

ocenił(a) film na 1
Theser128

A czy ja mówię że wszyscy? Ja mówię że nazistami byli Niemcy, przecież druga wojna światowa skończyła się niecałe 100 lat temu, dokładnie w 1945 roku, przecież to nawet nie minęło pokolenie. I ja nie mam pretensji do Niemców, tylko do tego debilnego kraju że się tak daje urabiać, przecież polska od kilku lat już nie jest państwem, a kto jest?

ocenił(a) film na 7
buttle

Prowokacja niezła.. szkoda że reszta się nie zorientowała.. no ale czego tu oczekiwać po gimbusach..

ocenił(a) film na 1
enpi

Argumenty trolu, chętnie z każdym pogadam ale musi być o czym. Nie wiem ale mamy jakieś pokolenie debili, zero wątpliwości, zero własnych przemyśleń... itp. Absolutna poprawność polityczna wam się udziela.

ocenił(a) film na 6
buttle

Chyba wystarczającym argumentem jest to, że nie każdy Niemiec to nazista, a nie każdy nazista to Niemiec? Bo jeśli nie to ja wysiadam...

ocenił(a) film na 1
A_Master_of_Disaster

Czytaj ze zrozumieniem :/

ocenił(a) film na 6
buttle

Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!

No jesli w tym co napisales po PRZECZYTANIU ZE ZROZUMIENIEM jest zawarte cos innego niz "WSZYSCY Niemcy sa BE" to chyba czytac nie potrafie.

Proponuje zaczac brac mocne leki, zaburzenia paranoidalne sie leczy.

Za klasykiem

Over&Out

ocenił(a) film na 1
A_Master_of_Disaster

Debil naprawdę nie mam słów nawet mnie zatkało.... Więc przeczytajmy to ze zrozumieniem na początek gdzie jest słowo "wszyscy". Na początku mówię "Prawie", następnie mówię że Niemcy byli nazistami, no bo byli i już fakt i to w ogolę nie znaczy że wszyscy, trochę rozsądku. A to że wymordowali tyle polaków to fakt i tyle. A to że sam dopowiadasz sobie brednie to mnie to gówno obchodzi opowiadaj to swoim dzieciom i pielęgnuj debilizm przez nie. Czytanie ze zrozumieniem to niestety ale nie twoja działka.

ocenił(a) film na 6
buttle

Adrian milo mi, a Ty nie musisz nam sie z imienia przedstawiac.

Analiza:

Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! - nie prawda, takze wlosi, japonczycy, etc.
Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! - no tak skoro nie wszyscy to napisales to BARDZO wyraznie, pozniej dodajac, marne "prawie" kazdy ma dziadka/pradziadka naziste. No i? Polowa Polakow ma w rodzinie SB'kow zapewne, calkiem mozliwe, ze Ty tez, no i co z tym zrobisz?

Hipotetycznie bezmozgu postaw sie na miejscu Hansa z lat 40tych - wybor, kula w leb, albo kula w leb na froncie jakiemus Polakowi. Co wybierze?

Teraz wyobraz sobie, ze Ty lub Twoj dziadek urodziles sie kilkaset kilometrow dalej na zachod.

JESTES NAZISTA! Tak, Ty szary Kowalski, a wlasciwie to juz jakis Muller.

A co do wydarzen czy ja choc raz zanegowalem to, ze Niemcy zabijali? Podobnie bylo z Ruskimi, na nich sie jakos nie drzesz. Ba, gdyby Hitler byl Polakiem i Niemcow wybijal to bys geby nie otworzyl.

Jesli chcesz karac dzieci, wnuki za grzechy dziadkow, jestes nikim innym jak pieprzonym faszysta, wiec ponawiam apel o wizyte u lekarza.
Znam dobrego ortopede, moze nogi uratuje, bo na glowe jak widzac juz za pozno.

ocenił(a) film na 1
A_Master_of_Disaster

Tak naziści to Niemcy, odpowiedzialni na 2 wojnę światową ... i dziękuję za kolejne rady psychologu.
Jeżeli myślisz że mam pretensje do Niemców czy jakieś innej nacji że robi nasz tubylczy kraik w konia to się mylisz. A gdyby papa smerf był Hitlerem żaden smerf mordy by nie wydzierał? Żałosne i ignoranckie... Naziści to w końcu coś bez narodowego według ciebie i propagandy tłoczonej debilom. Już to pisałem, Niemcy przesuwają odpowiedzialność za 2 wojnę światową na Polskę, Izrael w 1996 roku chce od nas 60 mld $! Tu pojawia się bardzo prosty wniosek... domyśl się...

użytkownik usunięty
A_Master_of_Disaster

naziści to włosi i japończycy?! jesteś idiotom czy tylko udajesz? faszyzm i nazizm to dwie różne ideologie, gdybyś był choć trochę inteligentny to znalazłbyś z miejsca spore różnice np takie że w parti faszystowskiej włoch 1/3 partyjnych to byli żydzi!!! faszyzm nie opierał się na mordowaniu innych narodowości i zsyłaniu ich do obozów śmierci, bo takowych we włoszech nigdy nie było!!! dopiero niemcy w 1944 roku zbudowali pierwszy obóz koncentracyjny na północy włoch!!! Najważniejsze faszyzm nie był ideologią skupiającą się wyłącznie na działaniach zbrojnych i prześladowaniu podbitych ziem jak to robili niemcy ze swoim nazizmem. Pisaniem że japończycy to naziści świadczy o twojej głupocie, oni nawet nie wiedzieli w latach 30 i 40 co to takiego nazizm, oni mieli swój system równie reżimowy, tylko sprawowany przez armię, a cesarz był tylko maskotką do pokazywania zadowolonym japończykom. Chrzanisz głupoty jak typowy komuch po wojnie, który wszystko sprowadzał do nazizmu bo tak było im najłatwiej, zrobić pranie mózgu swoim obywatelom i narzucić własny system.

Twój tata mówi, żebyś się uspokoił bo przyjdzie i wyłączy ci komputer ;/

użytkownik usunięty
migueltoro

ciebie powinien dawno wyłączyć, może byłoby to wtedy z pożytkiem dla wszystkich z twojego otoczenia.

sory ale mam ciekawsze rzeczy do roboty nisz czytanie twoich śmiesznych wypowiedzi

A_Master_of_Disaster

poza tym w Polsce też jest pełno nazistów i skrajnych ugrupowań, a nasi też nie zawsze byli święci, ale on jest chory nie warto dyskutować, chociaż można dla bechtu

użytkownik usunięty
migueltoro

gdzie masz tych nazistów w Polsce? może dbanie o historie i obchody świąt narodowych jest już oznaką nazizmu?

ty jesteś dobrym przykładem nazisty

użytkownik usunięty
migueltoro

widać że zapędy komunistyczne wychodzą z ciebie z każdej strony, standardowe bełkotanie lewackiej propagandy wszędzie naziści i faszyści :)

użytkownik usunięty
migueltoro

jak już robisz ze mnie naziste to spróbuj chociaż to uzasadnić konkretnymi argumentami chociaż nie wiem czy czy znasz znaczenie takiego słowa

i tak cokolwiek bym powiedział przeinaczysz to w swojej nazistowskiej łepetynie

użytkownik usunięty
migueltoro

no i właśnie tyle masz dopowiedzenia, argumentów brak to tylko rzucanie pustych sloganów ci zostaje komuchu, jesteś tak śmieszny, że aż żałosny, wrzucasz mi od nazistów a nie potrafisz tego nawet poprzeć jakimiś argumentami, a może to tylko twój uraz psychiczny? jak to w zwyczaju mają komuchy, wszędzie widzą nazizm i nazistów, bo tylko takie pseudoargumenty posiadacie.

wszystko co powiedziałeś to typowo nazistowski bełkot, który pokazuje, że jesteś typowym nazistą

użytkownik usunięty
migueltoro

dla takich jak ty wszystko jest nazistowskie, skończ się już kompromitować bo dość się już ośmieszyłeś, bełkotasz coś o nazistach, a sam nawet nie wiesz co, ale rozumiem np 11 Listopada lub 3 maja to święta nazistów buahaha

użytkownik usunięty
migueltoro

troluj dalej, spróbuj w przedszkolu przekazywać swoje jakże ciekawe teorie, niemcy ofiarami nazizmu buahaha dobre sobie, dobrze że mnie uświadomiłeś że były dwie narodowości naziści i biedni niemcy gnębieni przez ów nazistów, nikt z odrobiną inteligencji nie wymyśliłby takiej głupoty, ale że ty tak sądzisz wcale mnie to jakoś nie dziwi, szkoda tylko że sensownych argumentów nadal nie widać, ale to też wcale mnie nie dziwi, bolszewicki nazisto hehe

gadaj se dalej nazisto

migueltoro

naprawdę, brak słów... jedyne, co robisz, to obrażasz... Tak, w Polsce były nazistowskie ugrupowania, ale bez porównania mniej niż w Niemczech. Jeśli tego nie wiesz, to nie masz podstawowej wiedzy. Polacy nie są i nie byli święci, ale nie porównuj ofiary wojny do agresora. Czyich drzewek jest najwięcej w alei zasłużonych w Jerozolimie? Wiesz to chociaż? Co to za poprawność polityczna? Fakty są faktami, nazistami byli w większości Niemcy i to oni są odpowiedzialni za IIWŚ. Polacy w większości pomagali Żydom, zresztą sami ginęli w obozach zagłady.
Mam żydowskie korzenie po matce. Nie czuję nienawiści również do Niemców, mam wśród nich wielu przyjaciół. Ale wychowałam się w Polsce i nie rozumiem, jak można tak pluć na swój kraj.

ocenił(a) film na 4
buttle

faszyzm komunizm syjonizm jeden i ten sam szajs

parsxzywykutafon

zapomniałeś dodać jeszcze ludzi, którzy uważają, że predator pokonałby bobe fetta, ci są gorsi od wszystkich rzeczy które wymieniłeś ;/

ocenił(a) film na 7
buttle

Poza rozmową o czym trzeba mieć jeszcze z kim rozmawiać.. widzę że gdy kończą Ci się argumenty zaczynasz obrażać.. chyba jednak sam należysz do troli którzy nie posiadając wiedzy ani argumentów wszystko próbuja załatwić przemocą.. przeczytaj mój komentarz jeszcze raz ze zrozumieniem.. z mojej strony to wszystko bo zaczyna to przypominać obrady sejmu i bezsensowne gadanie pierdołach lub oczywistej oczywistości.. a mnie na to szkoda czasu..

ocenił(a) film na 1
enpi

Kolejny psycholog, fakt szkoda czasu :/ I nie zaczynam obrażać bo - od początku zaznaczam że debil to debil, proponujecie jakieś słowo zastępcze? A to że się z tym identyfikujecie to już wasza sprawa. Zgodzę się z tym że to przypomina obrazy sejmu, bo w sumie pier**licie i podpisujecie się pod moimi komentarzami bezargumentowo zarzucając mi brak wiedzy i prowokację bez żadnego argumentu - to się nazywa dziecinada i tak jak już wspominam kończę ten temat, bo jakie kino tacy widzowie - zero własnych spostrzeżeń. Pewnie jeszcze nie jeden tu debil przyjdzie i napisze swój nędzny komentarzyk typu "padło ci na głowę powinieneś się leczyć!". I przestańcie z tą poprawnością polityczną co to ma być "należysz do troli którzy nie posiadając wiedzy ani argumentów wszystko próbuja załatwić przemocą.. "? Wyprali wam mózgi do końca?

ocenił(a) film na 10
buttle

chciałbym zadedykować Tobie ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=aP9LJEqzG6M

:P

użytkownik usunięty
buttle

kolego spokojnie, taka jest obecnie ideologia europy, nigdzie nie spotkasz się teraz z przypadkiem jakoby to niemcy wywołali wojnę tylko naziści, wszędzie naziści i naziści, żadnego słowa o niemcach, którzy mordowali narody w europie, a pisanie o niemcach jako winnych jest poprostu niepoprawne politycznie i rasistowskie, to tak jak krytykować murzyna albo żyda, od razu uważane jest za objaw rasizmu i antysemityzmu, za 5 lat dowiesz się z książek i mediów, że biedni niemcy byli prześladowani przez nazistów. Zresztą już pojawiają się brednie że alianci wyzwolili niemcy z pod okupacji nazistowskiej taki przykład nowoczesnej europy, czyli zakłamania i hipokryzji.

ok

ocenił(a) film na 9

Ok, ale co to ma wspólnego z filmem o nazistach z księżyca?