PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Naziści to nikt inny jak NIEMCY!!! Prawie każdy młody Niemiec ma pradziadka, czy dziadka nazistę. A starsi Niemcy mają ojców nazistów. Przypomnijmy że Niemcy na okupowanych terenach Polski wymordowali 6 milionów polaków podczas II Wojny światowej!
A teraz kretynom pokazuje się taki film, jakby to naziści nie wiadomo skąd byli, nazistami byli Niemcy!

ocenił(a) film na 10
buttle

Widzę, że kolega dawno nie bzykał kogoś innego niż własna ręka - i ma dużo wolnego czasu na pisanie takich idiotyzmów na Filmwebie... :P

ocenił(a) film na 1
cpt1molo

Dużo? To chyba ty masz na pie^dolenie.

buttle

znajdź se prace, odechce ci sie wymyślania dyrdymałów

ocenił(a) film na 1
migueltoro

Po co szukać jak się ma! No nie wróżko?

buttle

chyba płacą ci za pisanie dyrdymałów na filwebie, bo z takimi poglądami to możesz w najlepszym wypadku pracować w budce z hotdogami a i tak miałbyś problemy z przejściem rozmowy kwalifikacyjnej

ocenił(a) film na 10
migueltoro

zgadzam się :] buttle jest naprawdę nie fajny ;)

cpt1molo

kurcze, on jest bardzo chory, chyba jednak powinniśmy to uszanować :'( jak już weźmie swoje leki to będzie innym człowiekiem i pewnie nie będzie mógł uwierzyć co tu wcześniej nabazgrolił :(

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 5
buttle

Pominąłeś w swojej interpretacji filmu prostą kwestię. Film nie próbuje nikogo przekonywać o tym, że naziści pochodzą nie z Niemiec tylko z Księzyca. Film bazuje jedynie na popularnej w niektórych kręgach teorii spiskowej o nazistowskich bazach na Księżycu (Werner von Braun miał takie fantastyczne wizje, jak kolonizacja Marsa).
Poza tym dzieje się współcześnie, a nie w czasie II wojny światowej, czego pewnie nie zauważyłeś i jest o powrocie nazistów z Księżyca na Ziemię, a nie o rozpętaniu II Wojny Światowej przez mieszkańców Księżyca.

ocenił(a) film na 1
Hatus

"Film nie próbuje nikogo przekonywać o tym" skąd wiesz? wiesz jak wygląda socjotechnika? że taki pewny jesteś? Ehhh tak zauważyłem że ci naziści to z księżyca a nie z wojny drugiej - KU#wa przecież o to chodzi!
Naziści, naziści, naziści, to byli naziści! Niemcy byli pierwszą ofiarą nazistów! Już uspokoiłeś się i przyjąłeś to gówno do głowy?!

ocenił(a) film na 5
buttle

Od początku byłem spokojny, nie emocjonuję się przeciętnymi filmami. Skąd wiem, że nie próbuje przekonywać? Może stąd, że nikogo nie przekonał?

ocenił(a) film na 1
Hatus

dobra koniec gadki, bo tak możemy ciągnąć w nieskończoność no bo skąd wiesz że nie przekonał nikogo?

ocenił(a) film na 5
buttle

Jeżeli już kogoś ten film przekonał, to musiał być kompletnym kretynem. Nie wiem, jak można w filmie o nazistach wracających współcześnie z Księżyca dopatrywać się retoryki dotyczącej ekstraterestrialnego pochodzenia tychże w latach trzydziestych.

ocenił(a) film na 1
Hatus

Myślisz za bardzo jednostkowo, no bo dlaczego nie miałby przekonać, przecież już jest ślad, jeszcze kilka takich filmów, ostatnio na TVP był (serial) i gitara, debile będą myśleć że to dla jaj, a to naprawdę, a teraz prawdę czerpią z tv i myślą że to na serio. To pieprzona socjotechnika. I i jakie współczesne? Naziści to z księżyca to współczesność? Współczesność to to że takie pajace jak my (mam na myśli naród własny), to jesteśmy przeznaczeni do likwidacji i tyle.

ocenił(a) film na 5
buttle

Uważasz, że "Nasze Matki, Nasi Ojcowie" i "Iron Sky" to to samo? Powodzenia w dalszym życiu.

ocenił(a) film na 1
Hatus

Nie, nie uważam, ale z ciebie intelekt :/

ocenił(a) film na 1
Hatus

Niedługo będziemy się zajmować jak kto wymówił literkę "a" i paru innych debili przyjdzie i powie że to to samo co "o", bo w tedy będą na takim właśnie poziomie.

ocenił(a) film na 5
buttle

Wymawiać to można głoskę, a nie literkę.

użytkownik usunięty
buttle

niemcy byli ofiarami nazizmu? ty masz mózg człowieku chociaż w jakiejś części? naziści to właśnie niemcy, może naziści to jakaś nowa narodowość która się pojawiła co? zrzucili ich na spadochronach albo wyrośli na choinkach, a biednych niemców zamknęli w stodole na czas ich rządów?

wracaj do swoich nazistowskich kolegów, nazisto

użytkownik usunięty
migueltoro

sugeruje żebyś udał się do jakiegoś specjalisty ze swoim obłąkaniem i to jak najszybciej, weź ze sobą swoich przyjaciół faszo-komuchów póki jeszcze jest nadzieja, albo przeczytaj mój komentarz raz jeszcze i wskaż co tam jest takiego nazistowskiego obłąkany psychopato

nie masz ciekawszych zajęć od wypisywania tych nazistowskich farmazonów na filmwebie? idź sobie pooglądać jak schnie farba albo lód topnieje

użytkownik usunięty
migueltoro

ja nadal czekam aż wskażesz fragment w moim komentarzu, który zawiera jakieś nawiązanie do nazizmu biedny schorowany człowieku, w szpitalu psychiatrycznym zabrakło miejsca dla ciebie faszystowski komuchu?

każde słowo które wypowiadasz jest przesycone nazizmem i nienawiścią

ocenił(a) film na 10
buttle

ojeny ale ty masz ból dupy koleś - bez kitu....

buttle

mój pradziadek walczył o Polskę i dostał medal za odwagę; piękny Żelazny Krzyż z z Liśćmi Dębu i Mieczami. Był bohaterem i nie pozwolę go obrażać ;/

ocenił(a) film na 1
migueltoro

I czego kłamiesz? Jakby tak było nie pozwoliłbyś go szkalować ani jego pamięci!

buttle

nie jesteś godzien ssać mu palców u stóp, żmijo ;/

użytkownik usunięty
migueltoro

mój pradziad walczył pod Kockiem w kampanii wrześniowej, był w niewoli, uciekł, wstąpił do partyzantki, później kolejna niewola i prześladowania przez komuchów, a pisanie że niemcy wymordowali setki tysięcy Polaków które według ciebie jest obrazą świadczy tylko o tym jakim jesteś idiotą, no chyba że twój pradziad walczył o Polskę w innym tego słowa znaczeniu

mój też walczył o Polskę, był dowódcą czołgu i niszczył umocnione pozycje przeciwnika. Podobno zabił wielu wrogów, ale niestety poległ już na samym początku wojny w bitwie nad Bzurą, kiedy jego czołg, PzKpfw Pz-38(t), otrzymał bezpośrednie trafienie z Boforsa wz.36. Był prawdziwym bohaterem, więc wiem co czujesz

użytkownik usunięty
migueltoro

tak walczył ale chyba nie po tej stronie co trzeba, PzKpfw Pz-38(t) nic tylko pogratulować faszo-komuchu

nie rozumiem, o co ci chodzi, to bardzo dobry czołg

poza tym założę się, że wymyśliłeś tę całą historię o swoim pradziadku, bo próbujesz być fajny

użytkownik usunięty
migueltoro

nie ośmieszaj się bardzie niż jesteś, widać psychiatrzy zrezygnowali nad twoim przypadkiem dawno temu, PzKpfw Pz-38(t) i walka za Polskę buahahha dobre sobie buahaha, ale widząc twój awatar można wysnuć konkretne wnioski co do twojej żałosnej osoby

co jest nie tak z moim awatarem?

w ogóle to nie wiem czy wiesz, ale strasznie zalatuje od ciebie nazizmem

użytkownik usunięty
migueltoro

nie kompromituj się bardziej, już wystarczająco jesteś śmieszny, a wręcz żałosny, idiotyzm to najłagodniejsze określenie twojej osoby

użytkownik usunięty
migueltoro

w ogóle to nie wiem czy wiesz, czym był ten nazizm, zalatuje od ciebie głupotą że ciężko umieścić ją w jakiejś skali, bo inni głupcy mogliby poczuć się urażeni przy porównaniu ich z toba faszystowski komuchu

gadasz jak typowy nazista

użytkownik usunięty
migueltoro

potrafisz coś innego napisać i poprzeć to konkretnymi argumentami przygłupie? nazywasz kogoś nazistą, a sam masz do nich najbliżej. wkońcu twój dziad szturmował Polskie pozycje w PzKpfw Pz-38(t) i jak sam piszesz oberwał z działa bofors standardowego wyposażenia Armii Polskiej, także zważ sobie głowę i udaj się prędko do specjalisty, może jest jeszcze szansa żeby ci nogi wyleczyć, bo na głowę już jest zdecydowanie za późno.

sam na każdym kroku udowadniasz, że jesteś nazistowskim nazistą i sie ośmieszasz

użytkownik usunięty
migueltoro

nadal nie widzę argumentów śmieszny człowieczku

użytkownik usunięty
migueltoro

to musisz znać wielu nazistów, skoro potrafisz ich wyszukać w wirtualny sposób, pewnie to taka tradycja rodzinna, dziadek walczył za swastyke, a ty jako następne pokolenie szukasz tych nazistów

obaj moi pradziadkowie walczyli na wojnie, drugi walczył pod Monte Cassino, służył w 1 Dywizji Strzelców Spadochronowych, dostał Krzyż Rycerski za zasługi, podobno zabił 30 wrogów, ale został ciężko ranny

więc nie waż sie ich obrażać nazistowski śmieciu

użytkownik usunięty
migueltoro

jedynego śmiecia jakiego znajdziesz napewno to ten którego dostrzeżesz w lustrze, tam na pewno pokaże ci się ochłap błazna, który ośmiesza się ciągle w każdej wypowiedzi,ale czego się spodziewać po faszystowsko-komunistycznym ścierwie

użytkownik usunięty
migueltoro

największą obrazą dla nich to jesteś ty, że walczyli za Polskę i Polaków, a doczekali się kogoś takiego jak ty, idiote, który potrafi jedynie pluć pustymi sloganami bez pokrycia. Rodzina pewnie jest dumna że ma takiego faszo-nazisto-komucha w rodzinie

przynajmniej, w przeciwieństwie do ciebie, nie jestem nazistą

ocenił(a) film na 2

gość sobie robi jaja z ciebie przez cały czas, a ty nawet tego nie widzisz :D

ocenił(a) film na 8
buttle

chcialbym zauwazyc ze sam führer byl austryjakiem a nie niemcem, a film wcale nie neguje roli niemiec w II wojnie swiatowej, wiec calkiem nie rozumiem o co chodzi. wg mnie jest to doskonala satyra na polityczne uklady, poza tym mysle ze jest calkiem zabawny nawet jak ktos nie kuma. pewnie sam pan "prezes" powiedzial Ci ze film jest zly i powinien trafic na liste filmow zakazanych - jako reka cwierc-boga musiales zaznaczyc 1 (zapewne nieogladajac, bo kto oglada filmy o kosmycznych nazistach).