PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142787
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Jeżeli ktoś czegoś nie zrozumiał albo znalazł błąd logiczny, chętnie wyjaśnię - zapraszam.

Lysiczka

To klon, który już wcześniej został wysłany na ziemię. Jack z nim walczył w jednej ze scen.

ocenił(a) film na 8
Skittles21

Dziękuję.. :) *Miało być wysłani staTkiem:D

ocenił(a) film na 8
Lysiczka

Jack 52 był już na Ziemi gdy Thet został wysadzony. Ostatni raz go widzimy związanego własną apaszką na pustyni przez Jacka 49 po walce. Gdy Jack 49 wraca z lekami dla Juli, Jacka 52 nie ma - ot zwiał gdzieś. Na koniec filmu widzimy go jak odnajduje domek w lesie.

ocenił(a) film na 8
fungi

Teraz juz wszystko wiem:)))))

Lysiczka

Czyli Jack 49 jak i Jack 52 i cała reszta była klonami a gdzie w takim razie ''Oryginalny'' Jack? :) Można chyba wywnioskować,że został zabity przez drony jak wylądowali na ziemi???

Miki_

koncowka: zastanawia mnie jakim cudem mogli miec dziecko. logiczne dla mnie jest ze THET zabezpieczyl swoje klony przed reprodukcja wiec powinni byc bezplodni, innaczej Jack i Victoria dawno by mieli dzieci. Cukierkowe zakonczenie na potrzeby happy endu czy "natura znajdzie rozwiazanie" jak w Jurrasic Park :) ? nie przekonuje mnie argument ze tylko Victoria mogla byc bezplodna gdyz wyzsza inteligencja powienna przewidziec rozne sytuacje i nie bawic sie w rachunek prawdopodobienstwa tylko z automatu pozbyc plodnosci obie plcie.

Miki_

Dlaczego facet wykonujący ważną (podobno) robotę, jeździ na motorku bez kasku?

ocenił(a) film na 9
andre_

Już nie pamiętam tak dobrze tego filmu ale zdaje mi się że był jedynym uczestnikiem ruchu więc ciężko byłoby o stluczke ;)

Miki_

Po szosie raczej nie jeździł więc łatwo o fikołka i walnięcie główką w skałę.