http://alrioart.com/details.php?image_id=3628
No na tym filmie fajnie to wygląda ,tylko czy to nie jest czasami pokazówka ? Mi głównie chodziło o to np jest rok 1990 ,Steven u szczytu formy ,wchodzi do sklepu ,a za nim idzie kilku chuliganów co potrafią solidnie przylać ,wszystko się dzieje w realu ,to nie jest żaden film ,Steven ich załatwia ,tylko pytania czy robi tak efektownie ,szybko ,szkutecznie jak np w tej scenie filmu ?http://www.youtube.com/watch?v=k9C37YyM2gE
Ten film to demonstracja aikido, ale to co pokazywali było prawdziwe, co do tego czy Stev dałby radę tym opryszkom tak ładnie i efektownie to nie wiem, ale dla mnie to nie jest ważne czy to by wyglądało ładnie czy nieładnie dla oka, liczy się skutek, czyli to, że by ich nakopał, i myślę, że tak by zrobił, niekoniecznie widowiskowo, ale skutecznie, chociaż niewykluczone, że i efektownie.
Ok .Szkoda że żawodnicy MMA nie stosują Aikido ,byśmy coś wiencej wiedzieli .Kiedyś czytałem wywiad z Van Damme z Playboya z 1995 roku .No i oczywiście dzieniakrz (Jak zwykle ) pytał się Van Damma czy jest lepszy od Stevena .Van Damme mówił tylko że w prawdziwej walce z chuliganami na ulicy to Aikido nie jest aż tak skuteczne ,bo w Aikido muszisz przeciwnika chwycić za rekę ,zeby go przewrucić albo obezwładnić a nato to może nie być czasu podczas prawdziwej walki .Niemniej jednak Van Damme mówił że jak pierwszy raz obejrzał Niko to wiedział ze Stevena bedzie wielka gwiazda .
Jak ktoś ćwiczy długo to potrafi wyczuć i przewidzieć ruch przeciwnika, dlatego jeśli się osiągnie odpowiedni poziom, można i przewrócić i obezwładnić przeciwnika, mój znajomy sam tak zrobił, a Steven poza aikido jest także mistrzem karate i judo, zna też kung fu i wing chun, więc ma szeroki wachlarz możliwości i technik do obrony.
Proszę ciebie, jak byś nie znał mariusza, który cały czas uprawia swój trolling, to co innego. Mylisz trollowanie z wystawianiem osobistych opinii. Poza tym znowu to ty mnie wyzywasz bez podstaw, czego ja nigdy wobec ciebie pierwszy nie uczyniłem.
O tak ! Ja najchetniej kupił bym sobię orginalny plakat z filmy ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,, .Kiedyś jak byłem dzieckiem i chodziłem do wypożyczalni jeden facet z tej wypożyczalni miał go powieszonego na ścianie .Wtedy mogłem się o niego starać .Szkoda że nie pomyślałem .Dolph lundgren i Brandon Lee na jednym plakacie =trudno o lepszą wizytówkę oldscholdowego kina akcji .Ciekawe czy na allegro lub innych portalach bym go dostał ?