Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

Julia_20

Zazdroszczę:) Ja jak się postaram to potrafię w miare równo napisać, ale muszę się poswięcic. A albo mi się nie chce, albo nie mam czasu:((

ocenił(a) film na 8
Tygrysek3

ja też mam w miate ładne pismo,a le jak sie spiesze to... przy tym kury odstawiają arcydzieła :P

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Co do aktorstwa. to na początek spróbuję zacząć grywać w teatrze akademicki, jeśli taki istnieje.

ocenił(a) film na 10
Tatar

chciałabym zobaczyć, jak to jest grać taką większą rolę!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Od jakiegoś czasu zdaję sobie sprawe, jak niewłaściwie kierowałem swym życiem przez ostatnie kilka lat. Mogłem już wcześniej się tym zainteresować i już wczesniej naprawdę próbować! Zacząć!

ocenił(a) film na 10
Tatar

zawsze najlepiej od najmłodszego... ale nie wszystko jeszcze stracone!

Tatar

Myslę, że jest jeszcze czas:) A jesteś taką przestrogą dla nas zeby zawsze spelniać swoje marzenia. Moze ci się uda?:)

ocenił(a) film na 8
Tatar

nie mogłes wiedzieć jak potoczy sie Twoje życie. Zmieniamy sie i zmieniaja sie nasze priorytety. nie mozemy tego przewidziec. taka kolej rzeczy...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

moja najwiejksza rola to księżna czeska na przedstawieniu inaugurującym nadanie imienia mojemu gim.. niezła jędza byłam. Ale suknie miałam prześliczną.. coś podobnego jak Łucja w drugiej części. Taką bordową.

AnaMaria

Wow, ale miałas fajnie:) <zakrootkiiiiii>

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

ja nie lubię występowac przed szkołą! ostatnio to w piątej klasie podstawówki występowałam w przebraniu indianki i musieliśmy tańczyć wokół "ogniska":)

Julia_20

hehe śmiesznie musialo byc:D W przedszkolu na bal karnawalowy bylam indianką. Moje ulubione przebranie:)
Ja juz idę, pa:) Milych snów i powodzenia w szkole

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Mnie w szkole ktoś powiedzial że przypominam Indianina. to ze względu na duży orli nos. (śmiech)Ale jakby mi założyć pióropusz to pewnie wyglądąłbym jak prawdziwy Indianin!

ocenił(a) film na 8
Tatar

ja to jestem raczej podobna do białej czarownicy xD trupiojasna karnacja, chociaż sie w te wakacje opaliłam, jasne blond włosy.. tylko mi białego kożuszka brakuje :P Nie wiem jak wy, ale ja lubie sobie tak czasami pomyslec do kogo jestem podobna :P

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ja jestem podobna do jakiejś gwiazdy, lecz nie zdradzę do kogo xD A ktoś kiedyś mi powiedział, że mam uśmiech podobny do Cassie lub J.Alby! ja tam za bardzo podobieństwa nie widzę...A karnację mam też dość jasną... Słońce coś nie chce mnie brać:(

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A ja sama nie wiem... Chyba jeszcze nikogo nie przypominam, mój wygląd jeszcze się wciąz i wciąż zmienia... Powiem tyle, że mam "włoską karnację" - bardzo ciemne włosy i oliwkową karnację. :)

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Ale ról to trochę w szkole miałam :D Raz grałam Kopciuszka, innym razem jakiegoś motyle, ale zwykle główne role. Teraz w naszym połączonym gimnazjum + liceum nie ma często przedstawień, a szkoda :(

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Ty przynajmniej miałas jakiśtam "styk"...

ocenił(a) film na 10
Tatar

gdybym miała występować, to prędzej przed nieznanymi mi osobami.

Julia_20

Wiecie, myślę, że jestescie bardzo ciekawymi ludźmi. Macie duzo zainteresowań, chciałabym Was kiedyś poznać:)) Fajnie, że połączyła nas Narnia. Jeszcze jeden przykład jak ona zmienia ludzi...

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja kiedy pierwszy raz zobaczyłem "Narnię", zechciałem napisać coś rownie pięknego. OD tamtej pory ciągle myślę o postaciach które powstały w moim umyśle i które mają byc w tym nienapisanym dziele...

Tatar

Wazne, ze starasz się coś stworzyć i że chcesz...

ocenił(a) film na 10
Tatar

odrobina chęci i pomysłu i sukces jak na talerzu.

Julia_20

Chyba pomysl najbardziej się liczy. Banałów nikt nie lubi:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

I właśnie tu się boję: że będę zbyt banalny!

ocenił(a) film na 10
Julia_20

I chyba jeszcze tylenu na dotlenienie mózgu... :)

ocenił(a) film na 10
Tatar

Chcialem powiedzieć tlenu.:)

ocenił(a) film na 10
Tatar

z tym chyba nie ma kłopotu xD

Tatar

Nie zle napisałam;) Ważny jest tez talent i umiejętność pisania opowiadań. Żeby nie było mdle i nijakie.
Dobra, glupoty wypisuję, to dlatego że jestem humanistką:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ze mnie trochę marna humanistka, chyba że w czytaniu książek (fajnych)!

Julia_20

Ja to chyba jestem i humanistak i trochę umysl scisły

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja mam tak samo. Piszę opowiadania (o Narnii także, ale don't worry - nie kolejne "Zuza + Kaspian forever", tylko REALNE losy 4 bohaterów, włączając "Podróż wędrowca do świtu". Ale matematykę również lubię, no i języki :) I strzelanie z łuku :D

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

A co do Tatara, to uważam, że banalnyna pewno nie będziesz :) Wierzę w ciebie, jak zresztą w Was wszystkich, i trzymam kciuki!

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Kiedy czytałem jeden ze swoich tekstów, doszedłem do wniosku że duża część nie jest zła...

ocenił(a) film na 9
Elie_i_Keira_13

Och co do Tatara to nie mam wątpliwości, że mu się uda (wystarczy przeczytać opowiadanie na drugim forum). Natomiast Keira, ja mam podobnie jak ty- lubię pisać różne opowiadania itp, ale również lubię matmę :) (nie wiem, czemu nikt nie lubi tego przedmiotu)

ocenił(a) film na 10
troll_3

Po prostu kazdy ma trochę inne zainteresowania. Nie ma np. aż tak wiele osób, które na serio piszą opowiadania, nie na siłę.
W takim razie muszę przeczytać to opowiadanie - z tym że mówisz o forum na filmwebie czy tym drugim?
PS Cieszę się że forum znowu się rozkręciło :D

ocenił(a) film na 9
Elie_i_Keira_13

Opowiadanie jest na tym drugim forum: http://www.narniawnas.fora.pl/
W temacie fanfiction czy jakoś tak :)
Też się cieszę, że forum znów ruszyło

ocenił(a) film na 10
troll_3

Ooo dziękuję za linka:) Ja jeszcze się nie zdążyłam zarejestrować, postaram się to zrobić jutro.
Przeczytałam. Tatar, naprawdę imponujące! Cieszę się, że nie tylko ja piszę o Narnii. Tylko że ja nie mam odwagi go opublikować, piszę na razie do zeszytu, no i mam dopiero 25 stron. Ale również dążę do kariery pisarskiej/dziennikarskiej, w razie czego aktorskiej ;)

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Publikacja to raczej złe słowo. Może "umieścić w internecie"? Ale widzę, że się podoba...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Że mnie się podoba, chyba nie muszę pisać, wystarczą komentarze na blogu. A jestem ciekawa, czy dalej będziesz pisać. Bo już dawno nie dodawałeś funfiku na bloga. Miałeś pomysł na fabułę, a to już coś.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

W dużym stopniu za inspirację posłużył mi mój ulubiony komiks...

ocenił(a) film na 10
Tatar

"Thorgal" czy jakoś tak, jeśli się nie mylę? Ja to nigdy wcześniej o nim nie słyszałam.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ani ja, szczerze powiedziawszy rzadko czytam komiksy ;(

ocenił(a) film na 10
Elie_i_Keira_13

Ja też prawie nie czytałem komiksów. Z takich seryjnych to czytałem Asterixa, a potem właśnie "Thorgala".

ocenił(a) film na 8
Tatar

Aleście natrzaskali postów... Przeczytałam wszystko i powiem Wam, ze ja jestem bardziej umysł ścisły, co nie zmienia faktu, ze uwielbiam wymyślać nowe historie, chociaż sposób ich napisania nie jest dość wyszukane (jak to powiedziała tygrysyek są banalne), ale mam radosć z pisania do szuflady i to się dla mnie liczy ;)

Co do komiksów to jakoś nigdy ich nie czytałam.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ja w dzieciństwie czytałam może jakies tam dla dzieci xD

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja "Thorgala" zacząłem czytać w zeszłym roku. Przeczytałem już wszystkie części. pod wpływem tego, że jego współtwórcą jest Polak, sam myślałem o stworzeniu własnego komiksu.

ocenił(a) film na 8
Tatar

Wiesz... z twoich postów wynika, ze jesteś niezwykle ambitnym człowiekiem! Respekt dla Ciebie. Podziwiam Cię, ze masz tak ściśle określone zainteresowania.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Co innego myśli, co innego czyny...

ocenił(a) film na 8
Tatar

No wiadomo, że od zamysłu do realizacji jest daleko, ale to nie zmienia faktu, ze masz pomysł i ambicje, a to już bardzo dużo!