Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

To co powiecie na kolejną kontynuacje, moje drogie panie?

ocenił(a) film na 10
troll_3

A ja miałam dziś na 7.10... Myślałam, że zasnę w szkole... Siedem godzin miałam. Tak mnie się te lekcje dłużą że hej...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

AnaMaria, mój adres e-mail to anulka-9@o2.pl , byłabym ci baaaaaardzo wdzieczna gdybyśmi przesłała te nuty :)

Co do wstawania do szkoły, to cały tamten rok szkolny ( noo prawie cały) spóźniałam się na lekcję o jakieś pięć minut. W tym roku jeszcze jakoś daje rade i wstaje o 7:00 ale to tylko do listopada, potem pogoda zrobi się szara i smutna i komu się będzie chcialo wstawać? Na szczęście nie końccze lekcji jakoś bardzo późno to mam jeszcze cały (prawie; oprócz tych paru dni gdy mam Szkołę Muzyczną, wtedy wracam bardzo zmęczona i sił zostaje tylko na odrobienie lekcji ) dzień na czytanie "Opowieści z Narnii". :)

ocenił(a) film na 10
Ann129

Czytać miła rzecz...

ocenił(a) film na 9
Tatar

Miła??? Cudowna!!! Uwielbiam czytać :)
hm... widzę tu dużo osób uzdolnionych muzycznie :) Aniuuuu na czym grasz?

ocenił(a) film na 10
troll_3

Może nie do tematu, ale dziś jakoś próbuję wejść na tamto forum, i nie idzie! Znowu te błędy się pokazują! I to cały dzień:/ co się dzieje do diaska?...
A co do książek, to lubię czytać, ale tylko takie ciekawe.

Julia_20

Cześć:D Ale miło do Was wrocic:) Ja niestety caly tydzień mialam naukę. Rzeczywiście narniawnas cos nie chce wchodzic. Wchodzilam przed szkołą i teraz i nic. A przed chwilą wróciłam i dostałam autograf Skandara! Po miesiącu! Po co ja wysyłałam te Irce i koperty zwrotne...:( Ależ się cieszę:DDDD Jeszcze tylko Anna i William...:D

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Jakie masz szczęście!!! Skandar ma dziś urodziny:)

Julia_20

Wiem i juz wszystkie moje koleżanki w szkole się o tym dowiedziały:) Tylko o tym dzisiaj gadalam xD

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

normalnie zazdroszczę ci! ja też muszę wysłać, bo też chcę mieć autografy! od wszystkich!

Julia_20

Wysyłaj szybko to szybciej przyślą. Najbardziej mnie denerwuje to, że jestem niecierpliwa i tydzien temu wysłałam kolejne listy:( Pieniądze wydalam niepotrzebnie:( Ale napisałam też zyczenia urodzinowe, może się Skandar ucieszył i szybko poszedł na pocztę:) Chuba piąty raz życzę ci powodzenia w pisaniu listów, Julia, ale tobie się przyda xD

Tygrysek3

Co to się dzisiaj dzieje z tym drugim forum:( Szkoda, że tak jest. Mam nadzieję, że jutro będę mogla wejść bez komplikacji...

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

wiem wiem... jakos nie moge sie do nich zabrac... a juz chce odpowiedzi na nie... xD

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Też się przymierzam już do tłumaczenia. Po polsku mam całkiem ładnie napisane. Teraz tylko czekam na chwilę wolnego czasu, żebym mogła nad tym usiąść i popracować :)
A co do drugiego forum tomi dziś chodzi wyjątkowo dobrze :D

ocenił(a) film na 10
troll_3

A mnie nie! ciągle wyswietla sie "problem z ladowaniem forum"... :/

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Szkoda bo teraz wreszcie zaczyna tam się dużo dziać :)
Ale ja też to miałam i niedługo później już przeszło :)

troll_3

Co się dzieje:((( Ja już od rana mam problem z naładowaniem forum:((( Dlaczego:((( Jeden dzień mam żeby siąść przy komputerze i nie mogę:((( Pewnie wy wszyscy nie macie problemow, bo jakos mało was tutaj:((( Prawdę mowiąc w ogóle:((( Uch dlaczego to ja?????:((((((((

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Droga Trollu, ( tak odmieniać?; troche jak z "Jeżycjady" xD ) gram na klarnecie ale jestem dopiero w drugiej klasie cyklu czteroletniego, a dużo chorowalam w tamtym roku więc jestem troszkę do tyłu :) Och, Tygrysku! Jak ja Ci zazdroszczę! Ja czekam na odpowiedź od Bena już 36 dni i uważam, że naprawde jesteś "w czopku" urodzona co do autografów od aktorów grających w "Opowieściach z Narnii" :(. Ja osobiście jakoś dziwnie czuje sie na tamtym forum, bo szczerze mówiąc przywiązałam się do tych forach o Narnii na filmwebie :(

ocenił(a) film na 8
Tygrysek3

Cześć wszystkim! Zaliczyła trzy pierwsze sprawdziany i teraz mam trochę czasu dla was ;) W weekend też sie bede musiała uczyć, wiec teraz napisze troche wiecej ;)

Po pierwsze: Aniu nie ma sprawy zaraz wyślę Ci te nutki ;)

Po drugie: Tez uwielbiam czytać! Przez najblizszy tydzień musze preze4czytać "Cierpienie młodego Wertera", skończyć Robinsona Cruzoe i znów zabrać sie do opowieści z narnii bo ostatnio z braku czasu je zaniedbałam. ;)

ocenił(a) film na 8
AnaMaria

Napisze te listy. Nie wiem kiedy ale je napisze! :P Chęć to połowa sukcesu.. motywuje sie do tego, przygotowuje na to mój umysł :P.

Aniuu wiesz ja troche żałuje,z e nie poszłam na jakiś inny instrument niż pianino... na skrzypce np. Wtedy i tak miałabym pianino jako instrument dodatkowy i umiałabym grać na obu! Ale jako 7-latka o tymnie wiedziałam...

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Oho! Widzę, że mamy te same lektury... Ja już przeczytałam "Cierpienia młodego Wertera" w ostatni tydzień wakacji, a teraz muszę czytać "Przypadki Robinsona Cruzoe", bo za tydzień omawiamy.Miałam już to w piątej klasie podstawówki;)

ocenił(a) film na 8
Julia_20

My musimy czytać całego robinsona który jest jakies 200 stron dłuższy. Ale mi sie podoba ta książka a wszyscxy tak na nią narzekali... Jak dla mnie cudna chociaż jestem nieco za połową.

Aniuu nutki poszły.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Bo tam to chociaż się coś dzieje! Taka przygodowa jest. A lubię takie.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Tez lubię przygodowe. chociaż ksiązki filozoficzne lub pamiwetniki też uwielbiam. A Paolo Coelho to już moj idol. KOcham gościa a jeszcze bardziej jego ksiazki.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ojoj nie znam go... lol... Moi ulubieni pisarze/rki to C.S.Lewis i J.K.Rowling. Oprócz nich lubię jeszcze książki Michelle Paver, Marilyn Kaye, Johna Bellairsa, czy Meg Cabot.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Polecam! Szczególnie książkę pt."Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam" i o ile lubisz ksiażki psychologiczne to "Weronika postanawia umrzeć". Na prawde są bardzo refleksyjne i opowiadają i prawdziwej miłosci która potrafi odbudować świat (przynaj mniej "nad brzegiem.."). Są tam piękne cytaty i aforyzmy. Wiele mozna się nauczyć. Mnie ta książka ujęła. "Weronika..." jest trochę trudniejsza ale ja sie popłakałam na końcu ;)

Jeśli chodzi o autorów których wymieniłaś to lubiewszystkich bez wyjatku :P.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

hmm może sobie wypożyczę skoro tak wychwalasz je;) ciekawe tylko czy będą u mnie w bibliotece.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

AnaMaria dziękuję Ci, jesteś kochana :) Sama bym ich nie znalazła. Jeszcze raz dziękuję :)

ocenił(a) film na 10
Ann129

Trollu, ( oczywiście zapomniałam wcześniej zapytać ale skleroza nie boli :) ) na jakim instrumencie grasz? Pytam z prostej ciekawości, choć mówią że ciekawość to pierwszy stopipeń do piekła , ale no cóż zaryzykuje. :)

ocenił(a) film na 8
Ann129

A nie ma za co ;) Trzeba sie dzielić dobrami kultury :P I po co Ty masz sie 3 godziny meczyć zeby to znaleźć skoro ja już to zrobiłam ;).

A ciekawość jest fajna! To pioerwszy stopień do Narnii a nie do piekła! (tak wracając do tematu hehe) :P No bo przecież Luśka (lubię ją tak nazywać) nie wyszłaby z tej szafy prosto w śnieg gdyby nie ciekawośći nie poznałaby Narnii i nie mielibyśmy co oglądać! A tak to poznała Pana Tumnusa i potem już wszysytko samo sie potoczyło ^^.

ocenił(a) film na 9
AnaMaria

No i prawidłowo się wszystko potoczyło.
Ja do ciekawości nic nie mam :)
Gram na perkusji i jestem w trzeciej klasie cyklu młodzieżowego :)

ocenił(a) film na 10
Tatar

Widzę że rozmowa się rozkręciła! A nie było mnie ładnych parę dni. Tak samo innych starych uzytkowników tego forum.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Z tym raczej się nie dziwić...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Coś się zmieniło... Nie każdy ma wiele czasu... Coś nachodzi w pewnych moemntach i woła, aby wylać coś z siebie... Wyrzucić! Wybuchnąć!

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tak! Teraz jest szkoła. A ja też już nie przesiaduję przed kompem tak jak dawniej... Ale muszę codziennie chociaż na chwilę, bo wybuchnę!

Julia_20

Ja też nie mam czasu:( Wygląda na to, że wszyscy go nie mamy:/ No, ale co zrobić:) Za rok też będą wakacje:))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Za rok to już będą nowi na tym forum. Ciekawe czy to forum się utrzyma...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Zalezy od ludzi.... np. Curiosity zaczęło już 3 rok istnienia ;)

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

nie należę do tego... xD ale nie wszystko będzie tak długo trwac.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Wiem,z e nie nalezysz :P Podałam tylko przykład ze jest to możliwe. POwiem więcej: mieliśmy już nawet dwa zloty, planujemy 3 i to niezwykłe przeżycie spotkać się twarzą w twarz z ludźmi którzy sa tak samo niezdrowo zakreceni jak Ty :P.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Na pewno super jest pogadać o wspólnych zainteresowaniach:) Nigdy na żadnym zlocie nie byłam xD

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja od zawsze unikałem wszelkich spotkań towarzyskich. Bałem się ich.

ocenił(a) film na 8
Tatar

Nie ma sie czego bać jak wszyscy sa dokładnie tacy jak ty. Cały czas otrzymujemy ze sobą kontakt, a z dziewczyą która mieszka 200 km ode mnie spędziłam dwa tygodnie wakacji i kocham tych ludzi :P Was już powoli też kocham (ciekawe od kiedy ja taka wylewna? :P)

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

My tutaj tworzymy taka narnijską rodzinkę xD

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Jakoś kiedyś zakodowało mi się w ulyśle, że niewiedza i gafa z niej wynikająca, to powód do wyśmiania i odtrącenia. Tego pierwszego całe życie się bałem. Jak diabeł wody święconej. Dlatego właśnie nie byłem osobą, która miała duże grono znajomych, a przyjaciól - w ogóle. Zamknięty w sobie i nieśmiały...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tak, jeśli powie się coś głupiego, to myślę zawsze że będę wyśmiana. Dziś zgłosiłam się na kilku lekcjach, i nikt się nie roześmiał jak oczywiście odpowiedziałam źle.

ocenił(a) film na 8
Tatar

ja miałam dokładnie tak samo, ale sie przełamałam. NIe powiem Ci jak i dlaczego, bo sama nie wiem. Po prostu ktoś kiedyś walnął mnie a ten głupi mały łepek i zapytał co mnie obchodza inni ludzie? Ja jestem najwazniejsza i to ja moge zdobyc świat przy odrobinie wysiłku, co nie znaczy, ze musze być egoistkom i tego sie trzymam. Twardo i niezmiennie ;).

A co do "narniowej rodzinki" to ja jestem bardzo świezo adoptowana :P

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ale należysz do niej! A to zaszczyt :D

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Ja sobie brałem do serca, co inni mówili. Jak się okazało z biegiem czasu, za bardzo!

ocenił(a) film na 10
Tatar

i ciiiiszaaaaaa.... /\/\/\/\___________________

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Noc już się zbliża! Wszyscy szykują się do snu!