no dobra , to jeszcze raz ;D
kolejny 1000 musi pęknąć przez premierą ;]
żegnam was do 6 lipca. Gdzies na forum pewnie sie spotkamy. Może tu a może na innym. Nie wejdę i nie będę czytać waszych opini. do zobaczenia.....wasza Agila:)))))))))))))))))
już jest założony jeden na BD ... nazywa się tzw. WIADOMOŚCI Z PLANU jeśli się nie mylę ;P
A ja się nie żegnam ... Za 20 h będę siedzieć w kinie więc powinnam łatwo dotrwać. Do tych które idą w późniejszym terminie.. łącze się z wami w bólu . ;P;P;P
Te które szły na maraton pewnie teraz siedzą sobie w kinie i oglądają już ... fajnie mają .. heh. no cóż
Ja planuję iść na seans jutro, a raczej dziś na 22.45
Temacik na wrażenia z filmu już założony http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Za%C4%87mienie-2010-494538/discus sion/Wra%C5%BCenia+i+opinie+na+temat+Za%C4%87mienia,1409824
Czytałam ten temat i połowa ludzi większa połowa mówi że ten film to beznadzieja ale trzeba to samemu ocenić ;D
No to bileciki zarezerwowane na 22.45 :-D więc do zobaczenia po 1 w nocy lub jutro rano na temacie wrażenia
Eclipse! Zaćmienie! Film po prostu mega mega mega! Od pierwszej minuty mnie urzekł. Idealnie pokazana rywalizacja pomiędzy Edwardem a Jacobem , Cullenowie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, i wyglądem i charakterem. Nowonarodzeni pokazani dokładnie tak jak chciałam - mordercy, bezwzględn i tajemniczy. Współpraca Cullenów i Wilków poprostu rewelka. Jak Billy uścisnął ręke Carlislowi to aż mnie w gardle ścisnęło. Z każdą minutą filmu wiedziałam, ze zbliżamy sie do koca i było mi przykro. Pocałunki pomiędzy Jacobem a Bellą niesamowite, ten drugi poprostu brak słow, płakałam jak bóbr, chemie widać było między nimi gołym okiem. Jacob tak cudownie zagrał - jego uczucia aż sama odczuwałam. Było kilka momentów bardzo zabawnych, Charlie również dał czadu haha ;D . Gdy zobaczyłam Jacoba cierpiącego na łóżku , to łzy podeszły mi do oczu, gdy rozmawiali z Bellą prawie nic nie widziałam ciurkiem leciały mi łzy. Ja wiem, że to jest film, ale tak bardzo to emocjonujące, że choćbym chciała uczuć nie zmienie. Edward wyglądałm dużo, dużo lepiej. Scena zaręczyn i napalona Bella - zwalają z nóg , też się popłakałam. Muzyka - EPIC! Howard Shore odwalił kupe dobrej roboty. W każdej scenie pasowała idealnie. Czułąm wszystkie emocje tak dokłądnie, i jak Bella już wybrała zaś się popłakałam. Wiem ile musiało ja to kosztować, sama dokladnie wiem jakie to musiało być trudne. Odniosłam wrażenie, że coś się zmieniło z decyzją Bellą zmienił się dla mnie juz film. Moze mnie macie za psychicznie chorą, ale wylałam tyle lez jak nie wiem. Film wywiera takie wrażenie i tak porusza emocje , jak nigdy wcześniej. Zachowane teksty z sagi, doskonale przedstawione charaktery bohaterów, i akcja sprawiają, ze film ogląda się z zapartym tchem. Od emnie z czystym sercem ma 10/10. Nie wahajcie się , idżcie śmiało. Nie pożałujecie. Mogłabym nbapisac jeszcze wiele rzeczy,a le jestem tak poruszona dzisiaj, że nie potrafie.
chciałabym być tak zachwycona jak ty:)! Niestety odrobinę się zawiodłam. miałam wciąż wrażenie przeskakiwania od sceny do sceny bez wglądu w dusze bohaterów. Edward był wspaniały, cudownie wyglądał, cudownie się uśmiechał ale był jakiś nijaki- gdzie się podział jego pazur?!- troche wtapiał się w tło. Za to Jake dał czadu- na prawdę wreszcie pokazał warsztat aktorski- byłam pod wrażeniem, tak samo Riley, aż było mi szkoda, że musi zginąć. Gra aktorska Kristen trochę drętwa ale nie najgorzej:) Charlie .... coż Charlie był niesamowity!!:) zwłaszcza podczas uświadamiania córki. Cała rodzina Cullenów wygladała dużo lepiej niż w poprzednich częściach, Jasper wreszcie wyszedł z cienia- na plus na filmu. Ogólnie aktorom nic nie zarzucę bo widać, że się spisali, mam lekki żal do reżysera, bo choć kamera prowadzona była fajnie, efekty , sceny walki zrobione nieziemsko to jednak miałam wrażenie pustki- jedna, druga, trzecia scena.- i tak przez cały film.
Tyle mojego zdania. Ogólnie jestem zadowolona 7/10:) Jak napisała Piper16 śmiało można się wybrać, mimo, że 2 h to zleci szybciutko bo ciężko się nudzić.
myślę, że wszyscy co obejrzeli wypowiadają się w innym tematach, żeby czekającym nie psuć zabawy
no racja, racja. :) zapraszam na wątek z opiniami o filmie założony przez "pumę". proponuję akurat ten, bo zauważyłam najwięcej znajomych z tego forum. :)
Do zobaczenia na forum wiadomości z planu Przed Świtem Part 1 http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.,1373387?page=4#po st_4344652%20title=
właśnie byłam drugi raz na zaćmieniu - tym razem z mamą, której baaardzo się podobał film :D
ja chcę już na DVD!!!!! xD to moja ulubiona część :-D
Piper :) ja odlecialam :) Slade mnie nie zawiodl.. !!! nawet nie potrafie opisac jak mi sie podobalo :)) a jutro na maratonik :)) szalenstwo!:)
Ja dzisiaj byłam ! Mówie wam CUDO!!!!!!!!!!!!! Ja normalnie kocham tą część ;D ja też chce już na DVD !
a ja jestem taaaka szczęsliwa, że mojej mamie się baardzo podobał film!!! nawet sobie nie wyobrażacie :D
DVD!!!DVD!!!DVD!!!DVD!!!DVD!!!
weramg może się zdziwisz co napisałam o Kristen. ;p wejdź na temat o Kristen Stewart. i przeczytaj moją mini-recenzję. ;d
ja też chcę premierę dvd!!!!! :(( :(( :((
ale sobie długo poczekamy ;((. a filmowy Riley jest taaaaaki boski. Jaki ten chłopak ma talent. :)
mojej mamie też się ten film podobał :D. śmiała się ze słów filmowego Charliego
:d . kurczę. to jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu! XDD Zakochałam się w tym filmie. :)
Xawier musi dostać nagrodę za tę rolę!!! chociaż debiut roku mtv! :D . w następne wakacje!!! :) .
Ja też byłam z mamą ale na KWN i tez jej się podobało a teraz chce iść jeszcze raz na Zaćmienie ;D ale jej się wilkołaki podobają!;/ a ja wolę Edwarda ;)
Moją mamę Edward przeraża. :D haha. ale Jasper nie,ma takie figlarne spojrzenie. :) najbardziej się mojej mamie właśnie Jasper podobał :D :D
Piper, ależ mi się spodobała Twoja recenzja! ;)) Jeśli Jacob rzeczywiście zagrał tak świetnie, jak mówisz, to już nie mogę się doczekać, aby to zobaczyć! ;)
http://www.filmweb.pl/news/%22Za%C4%87mienie%22+120+tys.+w+Polsce%2C+rekord+w+St anach-62368
Jeszcze nie byłam, dopiero w niedzielę na 15!!!! ale zbieram nowinki i nie mogę się doczekać!!!
Pozdrawiam :**
http://img594.imageshack.us/img594/2916/865ded31cb.jpg - usunięte sceny Eclipse, nawet w spotach były i w ''Za kulisami'' szkoda, że usuneli, ale wiem..czas.
Po tych fotkach uświadomiłam sobie, że nie było wypisywania zaproszeń z Angelą i rozmowy o Edwardzie :-( Ale może będzie w dodatkach na DVD
http://www.youtube.com/watch?v=QmK7TaBJ6s4&feature=PlayList&p=80450B3D71 75921B&pla%20ynext_from=PL&index=14
świetna jest ta piosenka z zaćmienia ,cudowna była przy niej atmosfera w filmie
a ja mam nadzieje że dodatki do filmu także będą świetne
kocham tą piosenkę!!!!! i jak przechodzi w Eclipse - All yours - cudo!!!!!!!!:D
mój ulubiony moment...;***
na pewno będą na DVD(wydanie specjalne), bo David Slade w wywiadzie mówił o scenie z Angelą (nazwał ją 'lovely' :]) i krótkiej, w której Charlie jest dumny z Belli...to pewnie przed budynkiem szkolnym... :D
ja chcę już na DVD!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też chcę. :( pewnie na święta dopiero wydadzą. No ale będzie wolne i sobie akurat obejrzę. :P :P .
a ja myślę, że będzie gdzieś tak w środku listopada - tak jakoś przeczuwam:)
no bo premiera new moon w kinach była 20 listopada, a DVD 7 kwietnia, więc jak premiera w kinach Eclipse była 30 czerwca, to doliczając ok. 4,5 miesiąca - wychodzi środek listopada :D
oto moje obliczenia xD
na pewno jest. W Zmierzchu jest, w Księżycu również, więc w tej częsci z pewnościa też ;]
mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xD
wersja online :D:D:D
tutaj jest parę linków:
http://www.watch-movies-tv.info/movies/the_twilight_saga_eclipse/
a ja sobie włączyłam tę wersję akurat:
http://www.novamov.com/video/4b9125f17f28b
Dziewczyny czy wie któraś skąd moge ściągnąć "Drugie życie Bree Tanner" .? Bo wszystko co znalazłam do tej pory to albo zeskanowana książka albo po angielsku a szczerze mówiąc aż tak dobrze angielskiego nie znam żeby książke czytać :))